|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
||
Dla mnie smutne jest właśnie to, że dążymy do kopiowania (a i nawet to nam średnio wychodzi) takich jedno, dwu czy trzysezonowych klubów jak APOEL, Viktoria, Zilina, czy nawet BATE - choć tutaj jest większa regularność, bo i tak jak wspomniałem na Białorusi biorą kogo chcą, tak jak Dinamo Zagrzeb w Chorwacji i niegdyś, chociaż w mniejszym stopniu Wisła Kraków w Polsce). Moim zdaniem naprawdę nas stać, aby organizacyjnie dorównać Belgom, Holendrom, czy Szwajcarom, a potencjał ludzki mamy kilkukrotnie większy. No ale słowa, słowa, słowa...Kluczem do wszystkiego jest ostatnia genialna wypowiedź Dorny: Cytat:
Dla mnie generalnie to jest klucz do rozwoju naszego futbolu - żeby kluby z Ekstraklasy i I ligi wzięły pod opiekę (powtarzam, głównie organizacyjną, a przy okazji budując swoją siatkę scoutingu) mniejsze kluby i żeby w mniejszych klubach w ten sposób wzięto się za poważne szkolenie. A nie tak jak mówił Dawidowski na weszło: Cytat:
P.s. Wiem, że kibicowsko Jasło z Wisłą nie trzyma, to tylko przykład ![]()
Ostatnio edytowane przez rw88 : 26.02.2013 o godz. 12:53.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Jak nie ma w Polsce checi szkolenia piłkarzy to czemu szukac po świecie jakis miernot jak pod reka w ligi z dosc solidnymi i niedrogimi piłkarzami którzy pokazuje ze sie da. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
No chyba ze myślicie ze kibice zaczynając od Bełchatowa i Podbeskidzia kończąc na Lechu i Legii nie chca by ich druzyna była najlepsza i osiągała same sukcesy. p.s. Najepsi z tych regionów grają w Bundeslidze, a My możemy mieć maksymalnie Tomka Jirsaka albo Vladka Vidliczke. Lemoniadowy : of course ze w Polsce 75% transferów to transfery przez znajomosci albo pilkarza albo menago.To taki nasz odpowiednik scoutingu. Moze i Jirsak był przepłacony, był jaki był ale wole go od Bruda, po za tym papiery miał niezłe, a że wyszło jak wyszło. No ale dzis stan mamy taki ze pewnie 75.000 euro bysmy nie zapłacili a wtedy daliśmy 10x tyle. Bieda panie, bieda. Teraz naszym jedynym argumentem w rozmowe z piłkarzem jest ...Kraków jako fajne miejsce do życia. Aspektów sportowych zero.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.02.2013 o godz. 13:22.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
PS nie myślę ze nas stac do wyciągnięcia najlepszych wystarczyło by solidnych i odpowiednio nie drogich, przecież transfer Jirsaka juz na dzień dobry wyglądał na przepłacony ![]()
alejasienieznam
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|