|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Bzdura, Bednarz kupił Przyrosia w Fantasy Lidze, w rzeczywistości walczymy z Izolatorem Boguchwała o Pawełka.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Revolver : 12.02.2013 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gdyby Cupiał chciał zainwestować to tak, to miałyby te spekulacje sens. Ja jednak myślę, że tak jak w przypadku Piątka czy Przyrowskiego to jest wszystko bzdura, gdyż Cupiał chce jak najtaniej, jak najtaniej.
Piątka bym tutaj widział, Przyrowskiego niekoniecznie - uważam, że są lepsi bramkarze w lidze do wyciągnięcia. Z "uciekinierów" z Polonii najciekawszy jest Dwaliszwili - szkoda, że Wisła obecnie nie znaczy tyle co kiedyś, bo byłby pewnie już nasz. Szkoda, że Cupiał nie złoży mu propozycji nie do odrzucenia.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.02.2013 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Dla Piątka TAK, dla Przyrowskiego WIELKIE NIE!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
nie oglądam nałogowo holenderskiej ligi bo to jest faktycznie masakra, straszny haos i kopanina oprócz Ajaksu, PSV, Twente i AZ aczkolwiek zdarza mi się obejrzeć jakieś mecze w całości, a mecze Rody z uwagi na Kurto to zawsze sprawdzam jakieś obszerne skróty nie tylko z bramek ale też z sytuacji.
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Spokojnie, spokojnie. Jacek prowadzi rozmowy ze wszystkimi (pewnie nawet z Dwaliszwilim). Tyle że pieniędzy nie ma.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
masz rację - Jacek ostro negocjuje, po ustaleniu mniej więcej wynagrodzenia, opłaty za podpis i prowizji dla Menago okazuje się, że Jacek myślał, że chodzi o PLN, a Menago że o EUR - i wtedy są tytuły X NIE DLA WISŁY ;-)
|
|
|
|
Guest
|
|
Tutaj skrót: wis.la/oi14n |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Piątek bardzo dobrze , Przyrowski średnio , Ale chciałbym Dwaliszwiliego !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Personalnie żałuję, że w naszym klubie przedłużono kontrakt nie z tym bramkarzem co powinni. No, ale z całą pewnością Meistriliga, Serie D, czy też nasza rodzima liga to wyższy poziom niż Eredivisie.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 13.02.2013 o godz. 00:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Widzę, że Kurto wyrasta do miana nieoszlifowanego diamentu bo "wybronił" mecz z Ajaxem. Niby tak najeżamy na łysą pałę, a niektórzy jak widać mogliby go wiernie zastąpić.
![]() Nasz były diament w akcji: http://www.youtube.com/watch?feature...aZogx7Y#t=157s
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.02.2013 o godz. 02:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Łap. ![]() ![]() ![]() czy co tam jeszcze... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ten temat to jeden wielki KABARET.
Nagle się okazuje, że Kurto mógłby być zbawicielem Wisły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
magiczne bieszczady to jest za łatwe, mówisz i masz : http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=6002
Kurto to był dzidzius Jacka K którego w klubie juz nie ma. I nie ma tak samo filipa Bieszczady to dzidziuś Pawła P który w klubie jest. I tak samo są bieszczady. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Przesłaniem mojej wypowiedzi było to pokazanie ze ktoś zrobił z Kurto bohatera bo obronił dosłownie jeden strzał. Przeczytałem wypowiedź kolegi że, Kurto, że dobrze dyrygował obroną i potrafi przyjąć odpowiednia pozycje do dobitki. Właśnie dlatego został "bohaterem" ? czy to nie śmieszne ? Aż tak nie wiele trzeba zrobić aby zasłużyć sobie na miano zbawiciela drużyny ? Pamiętacie chociażby to co Burić wyciągał na R22 w ostatnim meczu z Lechem ? Filp zagrał za pewne solidne zawody co mu się rzadko zdarzało, a ja czytałem o jakimś uratowaniu drużyny i magicznych interwencjach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.02.2013 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Się tak zastanawiam co jest z polską szkoła bramkarską, bo coś ostatnio bardzo słabo u nas z graczami na ta pozycję. Nawet nie chodzi o Wisłę, ale ogólnie nasz kraj.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakim trzeba być ignorantem, żeby w ogóle porównywać "talenty" bramkarza, którego kolejno odstrzeliwano po testach w klubach II i III ligi, a bramkarza, który broni w średniej europejskiej lidze. Ciekawie będzie jak latem zostaniemy z Miśkiewiczem w bramce, który jest jedną wielką niewiadomą, niby coś trenował w Milanie, ale nawet gdy był wypożyczany nie grał. Mam tylko nadzieje, że nikt w klubie nie wpadnie na pomysł, żeby znów Pawełka sprowadzić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No widzisz przesłaniem tego co napisałem, nie jest to że Filip dobrze dyrygował obroną a jedynie to, że ocenianie występu bramkarza na podstawie krótkiego filmiku, a co Ty robisz, jest śmieszne. A na pewno bardziej śmieszne niż robienie z niego po takowym bohatera. Myślę, że stanie się to oczywiste jeżeli wczytasz się w to jeszcze raz. W sytuacji, którą wyciągnąłeś oprócz obowiązkowej interwencji widać coś więcej, a co nie podciągnąłeś do „dobrze zagrał". Bramkarz pracuje na notę jedyne swoimi interwencjami? Chyba sam tak nie uważasz. Ale skoro się powtarzasz. Naiwne jest myślenie, że w meczu z Ajaxem miał do wybronienia tylko jeden strzał. Zadałeś sobie trud szukając skrótów spotkania, nawet tych obszernych, a nie pofatygowałeś się poszukać statystyk z meczu. I choć sam tego bardzo nie lubię, to za oficjalną stroną Eredivisie - Ajax: Strzały - 21 Strzały celne - 12 Rzuty rożne - 14 Rzuty wolne - 14 Sytuacje bramkowe - 33 Posiadanie - 71% Akurat pozycja bramkarza jest najłatwiejszą do wyuczenia i najdłużej można to robić. Jeżeli Filip ma zacięcie do ciężkiej pracy i poprawiania mankamentów, a najwyraźniej ma skoro (mimo popełnianych wcześniej błędów, nawet w prostych sytuacjach oraz niewesołej sytuacji w tabeli) wciąż stawiają na niego. cfa - polska szkoła bramkarska to mit. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Odniosłem się do całego zajwiska które ma miejsce w internecie:
"Kurto zatrzymał Ajax" by weszlo "Filip Kurto dzięki swoim interwencjom w niedzielnym spotkaniu z wyżej notowanym Ajaksem Amsterdam uchronił swój zespół od porażki" by twsd "Polski bramkarza zatrzymał Ajax " Co do statystyk to liczyłem tylko strzały przy których trzeba się wykazać. Statystyka ma do siebie że wpisane sa tam centrostrzały, zblokowane strzały przez obrońców którzy bronili momentami w 16, Kurtko łapał piłkę po jakiś odbitkach itd. Dziennikarze nie maja o czym pisać dają krzykliwe tytuły nie mające nic wspólnego z prawdą typu "Polak zatrzymał gwiazdy Ajaxu" a cześć użytkowników zaczyna się na to nabierać. Jak uda się Rodzie z remisować z Twente czy z kimś podobnym to pewnie dowiem się że wypuściliśmy talent pokroju Neura. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Otoz to..
smieszne tytulu po JEDNYM meczu. niech zatrzyma tego typu Ajax jeszcze z 20 razy to wtedy bedzie glowkowac. Raz na czas to nawet Pawelek zatrzyma Barcelona na Camp Nou. Skonczylo sie na 0-4. Ale gdyby nie on bylaby dwucyfrowka. A Cleber to drugi Van Persie bo strzelil gola Barcelonie.. rozumiem glupkowate rozumowanie niektorych gazet typu PS, fakt, gw, ale po weszlo bym sie tego nie spodziewal..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.02.2013 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie chodzi o to kogo zatrzymał i ile razy, ale o to, że gra tam w pierwszej 11 cały czas. Ktoś coś w nim musiał zobaczyć czego nie widzieli w Wiśle. Kto ma rację się okaże. Na pewno nie jest mu łatwo bo on tak naprawdę dopiero zaczyna grę w piłkę na jakimś poziomie.
Zresztą roztrząsanie tematu Kurty w tym temacie jeść dość jałowe, bo on nie jest już zawodnikiem Wisły i już prawdopodobnie nie będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
W Holandii mają po prostu manię młodych zawodników których można wypromować i sprzedawać za niezłe pieniądze... W dodatku większość klubów w Holandii o nic nie walczy chyba że o uniknięcie spadku więc ciśnienie na wyniki jest marginalne w przeciwieństwie do takiej Wisły w czasie kiedy Kurto u nas był...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pomijając ten fakt - twierdzisz, że ściągnięcie Frederiksena, Quioto, Sikorskiego i Miśkiewicza podniosło poziom na forum (choćby chwilowo)? Depresji chyba. No i paru osobom wyostrzył się dowcip. Aż nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Bieszczada w akcji. Ciekawe, czy będzie odwalał taki kabaret na przedpolu jak Jovanić? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|