|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
no wlasnie - nie znasz faktów, a mimo tego dyskutujesz. i to od kilku postów ![]() Glanowanie Wisły? Rozumiem, że wolałbyś przeczytać tekst o tym jak to w Wiśle jest cudownie, budowana jest perspektywiczna drużyna, dyrektor sportowy ma na transfery kilka milionów euro, trener to geniusz, a w tych krzakach, gdzieś koło stadionu, ukryte są trzy pełnowymiarowe boiska treningowe. W Wiśle jest źle, nie wiem skąd panujące przekonanie, że jest całkiem dobrze, i należy o tym pisać. Zobowiązuje do tego rzetelność o której gdzieś tam po drodze wspomniałeś. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do tego,ze w Wisle nie dzieje sie dobrze (jak w 99% klubow w tej smiesznej lidze) jestesmy zgodni.Krytyka powinna jednak polegac na rzetelnej analizie faktow a nie na ich tworzeniu. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale coz tak to w zyciu bywa -jeden lubi czekolade a drugi sledzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwracam honor.Nie konfabulacja ale falszywa i tendencyjna interpretacja faktow.Stara jak swiat metoda propagandy doskonalona latami przez nazi i bolszewikow |
|
|
|
Member
Offline |
|
"No dobra, student ten nie ćwiczył z pierwszym zespołem Wisły (ekipa Kulawika przebywa obecnie w Turcji), tylko z drużyną szykującą się do gry w Młodej Ekstraklasie. OK, zaliczył tylko jeden trening i został odesłany do domu (czytaj do akademika), jednak wciąż – to przecież amator!" Chyba jest wprost podane, ze w klubie nie traktowano tego do konca powaznie. Ale ale.. po tym wszystkim rozmawialem z tym studentem. I on po tym treningu myslal, ze Wisla go zaangazuje (!). Cytuje: - Nie wiem co będzie w przyszłości. Powiedzieli mi, że do mnie zadzwonią. Jakby mi zaproponowali kontrakt to stanąłbym przed trudnym wyborem, bo chciałbym skończyć swoje studia. No ale to wlasnie taktyka strusia. Jak o czyms nie napiszemy to jakby tego nie bylo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wnikajac w moje problemy z interpretacja slowa pisanego ,fakty do ktorych sie odnosimy sa nastepujace : -Wisla nie testowala ,stypendysty programu erazmus. -Wisla pozwolila uczestniczyc w treningu zespolu ME stypendyscie programu erazmus ,wystepujacemu w przeszlosci w portugalskich druzynach nizszych kategorii. Smiem twierdzic ,ze zamyslem autora bloga nie bylo obiektywne przedstawienie wyzej wspomnianych faktow lecz ich tendencyjna interpretacja.Jako bloger ma do tego prawo i jak mawiaja w mojej wiosce ch*j mi do tego.Jednak irytuje sie gdy ktos traktuje ta nadinterpretacje jako prawde objawiona. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I teraz zadajmy sobie pytanie: czy autor może mieć tam kontakty, zna ludzi etc? No, raczej tak. Czy jest wiarygodnym źródłem informacji? Dla mnie o wiele bardziej niż chłopcy od Stanowskiego. W jednym się z autorem tekstu nie zgadzam: to bardzo dobrze, że nie stać nas na Robaka. Pożytek sportowy z niego byłby raczej żaden, koszty utrzymania (jako powracającego w glorii tureckiego drugoligowca) - spore. A jestem spokojny, że Jacuś myśli tylko o alibi, żeby później mógł powiedzieć dziennikarzom: "Jestem bardzo rozczarowany postawą Selera i Robaka (...)". W końcu nie on winien, tylko zawodnicy którzy "się nie odbudowali".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2013 o godz. 15:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 03.02.2013 o godz. 15:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja niewiem, ale wydaje mi się że do klubu na testy w młodej ekstraklasie, może pójść każdy. Przynajmniej tak jest w Śląsku, co pół roku są otwarte testy dla każdego.
Portugalczyk chciał się sprawdzić to poszedł, tyle. A że go nie wzięli? po prostu nie jest lepszy od ludzi, którzy juz grają w Mesie. Gość przynajmniej spróbował, co może zrobić KAŻDY. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No cóż. Kibic wie najlepiej
![]() Niektórym osobom trudno zrozumieć, że jak człowiek pisze o piłce od kilkunastu lat to, siłą rzeczy, poznaje pewne osoby, a oni poznają jego. Piłkarze, agenci, trenerzy, klubowi doradcy, koledzy piłkarzy, "ludzie ze środowiska" itd. Dzięki temu można poznać daną sprawę z kilku spojrzeń, wyrabiając sobie przy okazji opinię na ten temat, która jest zgodna lub bardzo bliska prawdzie. To nie jest klikanie po forum i pisanie na zasadzie "a bo mi się wydaje" albo wyciąganie wniosków na podstawie wcześniejszych wydarzeń. A poza tym - jeśli komuś się nie podoba styl przekazywania tychże informacji - po prostu niech nie czyta ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dowiedziałem się o tym w sumie nie dawno. Rozmawiałem z zawodnikiem juniorów Śląska. A to jest chyba wiarygodne źródło. Zresztą na potwierdzenie tych słów macie przykład Portugalczyka, jestem pewien że gdyby chodziło o Polaka, niky by tym sie nie przejął, a my pewnie nie dowiedzielibyśmy się o tym czlowieku. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam na myśli młodą ekstraklasę, nie pierwszy zespół.
Mnie to wisi czy ktoś mi uwierzy, po prostu napisałem bo wkurza mnie ta cała nagonka o tego portugalczyka, był ale go już nie ma i niewiem po co drążyć temat.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 03.02.2013 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja też. Żaden profesjonalny klub nie zaprasza na trening drugiej (nomen omen) drużyny ludzi z ulicy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Maja swoje piec minut chwaly.Niech z nich korzystaja. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wroclaw.dlastudenta.pl/sport/...bor,52801.html
Może nie do końca każdy, ale rocznikowo pozwalają przyjść : ) |
|
|
|
Member
Offline |
|
Zapraszanie na trening zespolu jakiegos faceta z ulicy to zniewaga dla pilkarzy ktorych masz w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
On natomiast w ciągu , tylko 15 lat prowadzenia klubu mistrzostwo zdobył 8 razy. Dla mnie porównywanie Cupiała do" pijaka spod budki z piwem",czy "nowobogackiego cwaniaczka"to wielkie nadużycie i dziwię się ludziom (moderatorom) ,którzy na to pozwalają. Niestety przyszły takie czasy ,że każdy może bezkarnie obrażać drugą osobę . ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
![]()
Cytat:
To jest raczej oferta skierowana do młodych piłkarzy z A,B-klasy, czwartej ligi etc.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.02.2013 o godz. 18:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie można kwestionować jego wkładu w nasze sukcesy ale nie przesadzajmy. Wisła istniała przed Cupiałem i będzie istniała po nim. Faktem jest również, że te parę lat sukcesów nie spowodowało ani jednego kroku do przodu w wymiarze organizacyjnym. W sumie o aktualnym właścicielu można dyskutować w temacie dedykowanym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nie rozumiem takiego podejścia. Oczywiście jest to śmieszne i mało prestiżowe dla klubu - tutaj zgoda. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A sprawa z Małym jak wygląda? Wiadomo coś? To jedyny człowiek, który potrafi niekonwencjonalnie zagrać. W dzisiejszych czasach, taki piłkarz w Wiśle to skarb, mimo paskudnego charakteru.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|