The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2013, 08:00. Puchar Narodów Afryki 2013

Witam forumowicze,

Postanowiłem założyć temat dotyczący rozgrywek o Puchar Narodów Afryki, który w tym roku startuje 19 stycznia i gospodarzem jest Republika Południowej Afryki.

Cytat:
Puchar Narodów Afryki 2013 – 29. edycja turnieju o mistrzostwa Afryki w piłce nożnej, która odbędzie się w Republice Południowej Afryki. RPA zorganizuje Puchar Narodów po raz drugi, po PNA 1996 gdzie zwyciężyła drużyna gospodarzy. Pierwotnie gospodarzem turnieju miała być Libia, jednak został on jej odebrany ze względu na trwającą w kraju wojnę domową.
Cytat:
GRUPA A

1. Republika Południowej Afryki
2. Angola
3. Maroko
4. Republika Zielonego Przylądka

GRUPA B

1. Ghana
2. Mali
3. Niger
4. Demokratyczna Republika Konga

GRUPA C

1. Zambia
2. Nigeria
3. Burkina Faso
4. Etiopia

GRUPA D

1. Wybrzeże Kości Słoniowej
2. Tunezja
3. Algieria
4. Togo
Wszystkie spotkania standardowo w Eurosporcie.

Macie jakieś typy, jakiś faworytów i zespół, któremu kibicujecie na Czarnym Lądzie?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.01.2013, 08:34
Hmm jeśli chodzi o moje typy, to :
Grupa A:
1. RPA
2. Maroko
Grupa B:
1.Ghana
2.Mali
Grupa C:
1.Nigeria
2.Zambia
Grupa D:
1.WKS
2.Togo

Ogólnie po raz kolejny największe szanse na zwycięstwo ma reprezentacja WKS-u, która co dwa lata jest uznawana , jako faworyt. A jak będzie w tej edycji ?
Otóż moim cichym faworytem są gospodarze turnieju, RPA.

PS. Ciekawe, czy te mecze też ozdobione będą dźwiękami wuwuzeli tak, jak to było na MŚ w 2010 roku ...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.01.2013, 11:12
ja w WKS nie wierze.oczywiście znów są faworytem,znów będą niezwykle groźni i znów...dadzą d..y.
ja stawiam na Ghane grozny bedzie oczywiscie gospodarz turnieju RPA,obrońca Zambia i czuje że Nigeria wreszcie może zaliczyc udane mistrzostwa
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.01.2013, 11:31
Sam nie wiem czemu ale jak zwykle w PNA licze na Nigerie i w tej edycji moga spokojnie byc czarnym koniem.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.01.2013, 11:35
WKS ma duże doświadczenie z poprzedniej edycji i dlatego myślę że teraz mogą wygrać,pytanie tylko jak z psychiką tych gwiazd,czy naprawią błędy z przeszłości
Jak nie teraz to kiedy,ostatnia szansa przed nimi,w końcu swoje lata mają.
Generacja tak wybitnych graczy i nic nie wygra?

Stawiam że wygra WKS,na finał duże szanse daje Ghanie
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.01.2013, 12:06
Wybrzeże to fenomen, zawsze ktoś tej drużynie stawał na drodze i choć praktycznie w ostatnich latach co turniej są faworytami to zawsze zawodzą. Prognozuję, że ta klątwa wisieć będzie nadal i w tym roku też nie uda mi się zwyciężyć. Ciekaw osobiście jestem Zambii, bo rok temu grali bardzo dobry futbol i zasłużenie wygrali PNA. Ciekawe czy był to jednorazowy wyskok czy dorobili się generacji, która i w tym roku da im wysokie miejsce (być może finał?).

Nie ma już drugi turniej Egiptu i to mnie smuci, bo chyba najbardziej lubię właśnie Faraonów w Afryce. Rok temu trzymałem kciuki za Tunezyjczyków więc pewnie i w tej edycji będę im kibicował!

EDIT: Na początek w obu meczach bez bramek. Nic specjalnego. Może dzisiaj wreszcie ktoś trafi do siatki. Rozczarowały mnie wczorajsze spotkania. )
Ostatnio edytowane przez _ukoL : 20.01.2013 o godz. 10:26.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów