|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja również słyszałem, że Maor przytłacza swoją grą naszych zawodników. Dopiero jak zaczęli go wystawiać na skrzydle, Garguła sobie uświadomił, że jednak da się strzelać gole (nawet bezpośrednio z wolnego vide Legia) i asystować będąc tzw. "playmakerem". Tyle że jest jeden warunek- przeciwnik nie może strzelić 4 bramki, bo traci wtedy motywacje. To przez Maora Chavez, piłkarski debil z Bożej woli stoi jak słup soli w Wieliczce w polu karnym, to Maor wyciąga wszystkich do Bonarki z Bunozą na czele, więc Frederiksen nie miał czasu na dowiedzenie się kim do ku*rwy nędzy jest Pawłowski. Nie mówiąc o Jovanoviciu, który jak się okazało jest ślepy. Teraz z okularami powinno mu iść dużo łatwiej.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Tomasz Brzyski i dostajesz ofertę z Legii Warszawa i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz?
Jest 14.01.2013. Nazywasz się Łukasz Teodorczyk i dostajesz ofertę z Lecha Poznań i Wisły Kraków*. Kogo wybierasz? Panowie pobudka. W obecnej chwili nie jesteśmy w stanie konkurować z Lechem czy Legią o tego typu piłkarzy. Czym mamy ich przekonać? Wizją gry o MP i europejskie puchary? Kontraktem w wysokości 100 tyś rocznie? * zakładając hipotetycznie Lukasz- w tej szatni tylko konfidenta brakuje.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 14.01.2013 o godz. 15:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Kagawa był za słaby na 2 lige japonska a dobry na Man Utd ? Lewandowski za słaby na Lecha a dobry na BVB? po za tym kto powiedział że Melikson we Francji będzie pasował jak ulał? Ekhm, skąd masz pewnośc ze on tam w ogole odniesie sukces? ocenia Valenciennes to nie moja prognoza, po prostu ten klub od awansu do League1 najwyzszą pozycje jaką osiągnął to 10 miejsce. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oto pełna kadra na zgrupowanie w Turcji:
Bramkarze: Michał Miśkiewicz, Sergei Pareiko, Jakub Sypniewski Obrońcy: Gordan Bunoza, Łukasz Burliga, Osman Chavez, Michał Czekaj, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Marko Jovanović Pomocnicy: Rafał Boguski, Daniel Brud, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Ivica Iliev, Kamil Kosowski, Patryk Małecki, Emmanuel Sarki, Radosław Sobolewski, Paweł Stolarski, Michał Szewczyk, Alan Uryga, Cezary Wilk Napastnicy: Cwetan Genkov, Daniel Sikorski Według trenera Kulawika największy problem to obrona,a waszym zdaniem? Moim zdaniem atak,mamy tylko Genkova,pesymistycznie łapie kontuzje podczas sparingów i zostaje nam 15 spotkań z Danielem o pkt + Puchar Polski ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Co do naszej kadry na zgrupowanie w Turcji to jest adekwatna do miejsca w tabeli. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Małecki musi grać w ataku. Tu od biedy może być. Ale skrzydła to dramat, bo kto niby? obrona obleci.
Jak dla mnie takiej słabej, mało kreatywnej pomocy nie mieliśmy od daaawna. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
za to mamy kreatywnego jacka, który testuje piłkarzy których inny człowiek na jego pozycji bałby sie przegoglować
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
PS. Nie skreślam w tej rundzie... Sikorskiego, jeśli utrzyma ten poziom "agresji" boiskowej oraz przygotowanie motoryczne z ostaniach meczów minionej rundy to może z niego być pożytek. Do tego uważam że odejście Meliksona może sprawić że reszta zawodników zacznie trochę lepiej grać i myśleć na boisku. Bo tera momentami było tak że jak Maor grał z kimś "klepkę" to reszta widząc że on wychodzi na pozycji próbowała na siłę mu odgrywać tą piłkę zamiast zacząć myśleć samemu i szukać innych rozwiązań niż odgrywanie do Meliksona. I nie zesrajcie się tak z tą Amicą, przypominam że ta drużyna jak przyjechała do nas to ustawiła autobus i wybijała piłki wszędzie tam byle nie wpadła do ich własnej bramki, dzięki Frederiksenowi trafili do tej właściwej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 14.01.2013 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Wypełnijmy stadion w tej rundzie po brzegi w walce o utrzymanie ( a nie o pucharową arogancje klubu ) i wykrzyczmy jego pryncypałom jak ten klub powinien wyglądać i jak powinien się prowadzić. Krok po kroku - baza, skauting, systematyczność w rozwoju, a nie rozpierduchy co chwile jak na jakiejś melinie. Pamiętajcie, że nieobecni nie mają prawa głosu i jeszcze uslyszymy potem, że w trudnych chwilach nas nie było.
" nie mogę uwierzyć, że Cupiał potrafił bez pardonu pogonić jak te przysłowiowe "psy" - nawet Wiślaków z Wisły, za o wiele mniejsze szkody dla klubu, a największego szkodnika w historii swojej Wisły, trzyma, jak diabła w szczególe. Bednarz to na 1906% nie łysek z pokładu Wisły" Testem na rzeczywiste plany Cupiała wobec Wisły jest Jacek Bednarz . Jego obecność w Wiśle potwierdza plany likwidacyjne Wisły Cupiała, a nie odbudowę wielkiej Wisły Cupiała. Osoba Bednarza w Wiśle jest zaprzeczeniem jakichkolwiek planów przyszłosciowych Cupiała wobec Wisły. Jako kibiece nie powinniśmy się dawać rozgrywać w sprawach Wisły w ramach jakichkolwiek planów czy prowokacji.
Ostatnio edytowane przez kot : 14.01.2013 o godz. 21:55.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Iliev i Genkov nie dostali takich pieniędzy ,Genkov ma 220.000 +2.000 za każdego gola tzw bonus,ile zarabia Iliev nie wiem .Najważniejsze -przypomnij sobie kto rozdawał takie kontrakty... i zastanów się dlaczego tej osoby nie ma już w klubie. Zadaj to pytanie Cupiałowi dlaczego chce budować wielką Wisłe od czerwca,ma zapewne powód skoro tak postanowił i trzeba to uszanować.Tadeusz Czerwiński powiedział jasno kilka dni temu,że Cupiał ma zamiar stworzyć wielki klub i skoro to powiedział to wie jaki pomysł na klub ma Cupiał ,dlatego trzeba czekać do czerwca ,nie chcesz wierzyć to nie wierz ja nie zmuszam . Co do ostatniego pytania to tłumaczyłem Ci Cupiał postanowił zacząć od czerwca dlatego nie dziw się,że odpuszczamy dobrych graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 14.01.2013 o godz. 17:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Polonia miała bardzo nierówny skład z kilkoma mocno wyróżniającymi się graczami. Teodorczyk to moim zdaniem jeden z większych talentów jaki objawił się w naszej lidze w ciągu kilku ostatnich sezonów (dla mnie lepszy od Milika) i trochę szkoda, że będzie grał dla Lecha. Na takich zawodnikach buduje się perspektywiczną drużynę i zarabia później miliony Euro.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Primo- On nie będzie grał dla Lecha, tylko dla amiki.
Secundo- ciekawe jak wysokie sumy mają wpisane w kontrakcie. Pal sześć legię, ale Rutkowski w amice zbyt rozrzutny nie jest. Tertio- ciekawe jak się spiszą w meczach o stawkę. Nie ukrywajmy, dysko-polo nigdy o mistrzostwo nie walczyło. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ten caly Teodorczyk to od lipca zagra w Amice czy wczesniej? bo do tego czasu to kontuzja czy cos, i transfer niewypal i kasa w bloto..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Kontrakt podpisany więc kasę będzie trzeba płacić.
Myśle, że Król jako że nie ma kasy weźmie jakiegoś drobniaka od Amiki (pewnie ze 100k PLN) i go puści już teraz w zimie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Iliev i Genkov zarabiaja 300-400 tys. euro, wielokrotnie podawal to Borek, A. Iwan i weszlo, a Ci ludzie wiedza co mowia. Podaj swoje zdrodla .Gdzie ty miales powiedziane, ze Cupial chce budowac wielka Wisle ;]? Przeczytaj uwazniej wywiad, w ktorym jest mowa o budowie nowej Wisly...az dziwne, ze takie bzdury mozna kupowac. Bednarz robi za syndyka, a tu ktos jeszcze ma jakies nadzieje. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja opieram sie na faktach(dzialalnosc Bednarza), a ty na wierze. Zaraz, zaraz, przeciez pilkarze wymienieni przeze mnie dolaczyliby do klubu 1 lipca 2013r., prawda ;]? Czyli w czasie budowy wielkiej Wisly ! Cos CI sie pokrecilo, serio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No to oficjalnie:
http://www.va-fc.com/fr/saison/breve...e-du-VAFC.html Swoją drogą Melikson ma w Valenciennes zastąpić gwiazdę zespołu, Algierczyka Foueda Kadira (6 goli i 7 asyst w tej rundzie), który przeszedł za...500 tyś euro do Marsylii. Oni dopiero zrobili interes życia. @TymonPRO- pól roku, nie pół roku. Bardziej chodzi mi o fakt, że Valenciennes musi dopłacić do tej "wymiany", a sam Melikson będzie tam miał bardzo wysoko zawieszoną poprzeczkę.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 14.01.2013 o godz. 22:31.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ma 29 lat Wyceniany na 3,5mln € PS:Melikson przeszedł testy medyczne a jutro podpisze 2,5 letni kontrakt
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 14.01.2013 o godz. 22:23.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ciężko powiedzieć, raz kiedy grał z konieczności w napadzie słabo to wyglądało. Poza tym pozostaje otwarte pytanie - jeżeli on ma być napastnikiem, to kto zagra na skrzydle?
Kosowski i Iliev? OK - ale co przez pozostałe 60 minut? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Sprawdziłem gdzie będzie teraz sobie urzędował Maor. Miasto przeszło 40 tys. Do Paryża autostradą przeszło 200km, do Brukseli niewiele ponad 100km. Pewnie klimat lepszy od naszego. Mimo wszystko jeśli chodzi o miejsce do życia to w Krakowie wydaje mi się lepiej. No ale pewnie dostał o wiele lepszy kontrakt. Myślę, że wypali w tym klubie. Raz, że motywacja będzie, bo nowe miejsce i kasa. No i będzie miał z kim poklepać. Szkoda, ale lepsze to niż odejście za darmo za parę miesięcy. Dla tego francuskiego klubu wydanie 900k euro to zapewne pryszcz. Powinni mieć z niego trochę pociechy.
Ciekawe czy kogoś zakontraktują za część tej kasy na środek pomocy? Jeśli nie, niech lepiej Garguła dobrze się przygotuje do sezonu i oby znowu nie złapał kontuzji na zgrupowaniu. ![]()
What's new?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|