The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2012, 22:13
Anderson napisał(a):Wyświetl post

Owszem, w publikacji IPN autorstwa Lasoty znalazł się Tadeusz Czerwiński, ale
była to przypadkowa zbieżność nazwisk...
i tak mi się wydawało zresztą to było 6 lat temu
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.12.2012, 22:15
Anderson napisał(a):Wyświetl post
byłym prezesem Wisły, obecnie w strukturach PZPN. Gazeta Polska oskarżyła go o
działalność w czasach PRL w sekcji SB zajmującej się rozpracowywaniem Kościoła.

Owszem, w publikacji IPN autorstwa Lasoty znalazł się Tadeusz Czerwiński, ale
była to przypadkowa zbieżność nazwisk...
na placówkach dyplomatycznych w jakich latach pracował?
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2012, 22:31
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
i tak mi się wydawało zresztą to było 6 lat temu
To pokazuje idealnie profil GP- dziś wielkie 'przyjacioły' kiboli a nie tak w sumie dawno srający na Cupiała i nasz klub - bez cienia jakiegokolwiek dowodu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2012, 22:38
8samuraj napisał(a):Wyświetl post
Początek roku 2013 przyniesie zmiany w Wiśle Kraków. Informowaliśmy wczoraj, że do klubu wraca Tadeusz Czerwiński, który ma wejść do rady nadzorczej. To jasny sygnał, iż właściciel Wisły Bogusław Cupiał odzyskuje zapał do budowy silnego klubu i silnej drużyny.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Czyli wreszcie Cupiał określił co zamierza dalej.

Pozostaje życzyć zdrowia, wytrwałości i przemyślanych decyzji.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.12.2012, 22:41
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Cupiał chce żeby Wisła była znowu "wielka" tylko bardziej w tym wszystkim interesuję mnie jaką drogę chcę w tym wszystkim obrać. Co raz więcej właścicieli i co raz więcej klubów ma mocarskie plany, a nawet jak biedują to tylko patrzą aby broń boże nie wzmocnić swoim zawodnikiem klubu z ekstraklasy. Dlatego droga pozbierania najlepszych z ligi odpada bo nie da się tego zrealizować. Nawet za średnich trzeba się teraz mocno licytować. Kolejna opcja to to co teraz przerabiamy obcokrajowcy. Tańsi nie są, bardziej profesjonalni nie są i lepiej nie grają. Może to kwestia selekcji. Tą drogą chyba jednak nie pójdziemy. Mimo, że było u nas EURO jesteśmy postrzegani jako bardziej cywilizowany kraj do grania w piłkę to podobnie jak Turcy musimy mocno przepłacić aby ktoś dobry tu przyszedł. Można jeszcze sukces wypracować szkoląc zawodników tylko gdzie i kto ma to robić.

Skoro boss tak wzbrania się przed inwestycją w szkolenie to ja nawet nie wiem co Cupiałowi doradzić. Zastanawia mnie często to, że w Rumunii, Bułgarii, Grecji, Cyprze czy na innych zadupiach potrafią zafundować sobie kilku południowców którzy robią tam wyniki. Dlatego jakby zbudować jakiś w miarę solidny polski szkielet tak aby to w kadrze byli głównie Polacy i dokupić sobie z 3-4 południowców, którzy będą grac to mogła by być ciekawa opcja. Tylko nie chodzi mi o grzebanie w śmieciach typu jakieś ligi stanowe w Brazylii.

Wisła jest dzieckiem Bossa, ale ciężko nam ocenić o czym tak naprawdę myśli. Na pewno marzyło mu się, albo nadal marzą sukcesy z Wisłą. Jednak czy Cupiał nie nauczyłby się niczego na błędach? Może nie było go nigdy stać na konkretne zainwestowanie i działał tak jak mógł najlepiej. Czy może jednak liczył, że małym kosztem może odnieść sukces? Ciągle poruszamy temat szkolenia młodzieży, infrastruktury. Wydawać by się nam mogło, że nie kosztowało to kiedyś wiele i powinno to w naszym klubie już dawno funkcjonować. Czy Prezes, jak to można było wyczytać w pewnym artykule, bał się, że młodzi, utalentowani zawodnicy będą szybko wykradani z Wisły przez zachodnie kluby? To trochę dziwne i głupie, bo przecież to się samo dyskwalifikuje. Transfery przynosiłyby zyski i zainteresowanie klubem. Prezesowi powinno więc zależeć na zbudowaniu szkółki. Jeśli teraz miałby zainwestować w klub to na jakich zasadach. Czy w ogóle jeszcze właściciel chce w swoją, naszą Wisłę inwestować? Może znów wyłożyć trochę forsy by walczyć o mistrzostwo i puchary, ale jak nauczyła nas przeszłość wystarczało tylko na ligę. By osiągnąć coś więcej trzeba by chyba konkretnych pieniędzy i profesjonalnych ludzi, którzy znają się na piłce, a wydaje mi się że w Polsce dużo takich ludzi nie ma. Gdy przychodził Pan Cupiał brak było chyba osób, co podpowiedziałoby mu, co należy zrobić by osiągać sukcesy w przyszłości. To, że wykupienie najlepszych polskich zawodników da mistrzostwo (na początku trzecie miejsce) można było się tego spodziewać. Ale, że nie wystarczy na LM nikt o tym nie pomyślał. Polska piłka była w tyle, mało było osób które wiedziały jak prowadzą się zachodnie kluby. Teraz mając już wiedzę należałoby poczynić odpowiednie kroki, które pozwoliłyby nam wrócić na szczyt i grać w pucharach bądź się o nie bić na poziomie. Koszty jaki należałoby teraz ponieść są duużo wyższe niż kiedyś, ale na pewno nie jakieś olbrzymie. Ja bym nie czekał, jeśli byłbym na miejscu Bossa, na przełom do lata. Czekanie nic nie zmieni. Należy zająć się klubem od zaraz. Może nic się nie wydarzy i na razie możemy tylko marzyć o wielkiej Wiśle. Pozostaje nam przyglądanie się i opiniowanie sytuacji. Niech Nowy Rok przyniesie Wszystkim Kibicom Wisły wiele nadziei i radości. Rodzinnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Niech coś pozytywnego również narodzi się w naszej Wisełce.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.12.2012, 08:23
Czerwiński ma zostać członkiem rady nadzorczej. Wcale nie znaczy to, że będzie kierował klubem, podejmował bieżące decyzje itp. Za Wikipedią:
"Pomimo posiadania przez radę nadzorczą szerokich uprawnień, nie można przyjmować, że jest ona organem współzarządzającym podmiotem nadzorowanym"
Wygląda na to, że chodzi o zabieg wizerunkowy, aby poprawić stosunki z kibicami. Pytanie, czy tylko o to.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 23.12.2012, 09:20
Nawet historiawisly.pl podaje, że nauki dyplomacji Czerwiński pobierał w Moskwie - mnie to mówi wszystko. Ten człowiek nie ma prawa zasiadać w jakichkolwiek strukturach Wisły.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 23.12.2012, 09:41
Wiecie kiedy uwierzę że Cupiał na nowo chce zbudować potęgę Wisły? Wtedy gdy powie: "buduję bazę treningową z prawdziwego zdarzenia" albo "buduję akademię z prawdziwego zdarzenia".
W inne brednie, głupoty, powroty byłych prezesów itp. absolutnie nie wierze że to coś da, to bajeczki dla naiwnych.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.12.2012, 11:24
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nawet historiawisly.pl podaje, że nauki dyplomacji Czerwiński pobierał w Moskwie - mnie to mówi wszystko. Ten człowiek nie ma prawa zasiadać w jakichkolwiek strukturach Wisły.
Tak jak pisał Anderson, było to już wałkowane parę lat temu na tym forum. Zwykła zbieżność nazwisk.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 11:39
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Tak jak pisał Anderson, było to już wałkowane parę lat temu na tym forum. Zwykła zbieżność nazwisk.
Cytuję za historiawisly.pl: "Karierę dyplomaty rozpoczął z "grubej rury". - Zacząłem w Moskwie i tam szlifowałem się jako dyplomata." to nie zbieżność nazwisk tylko fakty. Jeśli chodzi o ubecką przeszłość tego człowieka - sam powinien się do tego odnieść na łamach prasy. Niech odniesie się do tego co napisała GP, która wyraźnie twierdzi że chodzi o byłego prezesa Wisły Kraków. Jeżeli był pracownikiem departamentu IV MSW, to niech się wycofuje jak najszybciej i nie hańbi wiślackiej przeszłości i nazwisk tych Wiślaków, którzy zginęli w Charkowie i Katyniu.
Ostatnio edytowane przez Barti : 23.12.2012 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.12.2012, 11:53
Cytuję za historiawisly.pl: "Karierę dyplomaty rozpoczął z "grubej rury". - Zacząłem w Moskwie i tam szlifowałem się jako dyplomata." to nie zbieżność nazwisk tylko fakty. Jeśli chodzi o ubecką przeszłość tego człowieka - sam powinien się do tego odnieść na łamach prasy. Niech odniesie się do tego co napisała GP, która wyraźnie twierdzi że chodzi o byłego prezesa Wisły Kraków. Jeżeli był pracownikiem departamentu IV MSW, to niech się wycofuje jak najszybciej i nie hańbi wiślackiej przeszłości i nazwisk tych Wiślaków, którzy zginęli w Charkowie i Katyniu.
Cytat:
Odpowiedź Tadeusza Czerwińskiego na stwierdzenia naruszające jego dobra osobiste zawarte w artykule prasowym pt. “Esbeckie mataczenie prezesa” opublikowanym 28.08.2006 r.:

“Moje dobra osobiste naruszone zostały w zawartym w w/w artykule stwierdzeniem, iż byłem funkcjonariuszem SB oraz funkcjonariuszem grupy “D” z departamentu IV MSW powołanej do walki z Kościołem. Oświadczam, że informacje te są nieprawdziwe i nigdy nie byłem ani funkcjonariuszem SB, ani funkcjonariuszem grupy “D” z departamentu IV MSW powołanej do walki z Kościołem. Zamieszczone przez autora artykułu stwierdzenia stanowią niezgodne z prawdą pomówienia.”
Mówisz- masz
Odpowiedz cytując
Stary Wiślak
Junior Member

Stary 23.12.2012, 11:59
Ne da sie sluchac waszego .......enia .Pan Lasota wydaje opinie o prezesie Czerwinskim, niech opowie lepiej jak s.......ill ze strajku 15.12.1981 zCEBEA .Ktos taki jest dla Was autorytetem?
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 11:59
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Mówisz- masz
Dziękuję Piter. O to właśnie chodziło. Sytuacja musi być jasna i klarowna. Wszystkie niedomówienia są wodą na młyn wrogich nam środowisk, które zaraz podchwycą temat.
Ostatnio edytowane przez Barti : 23.12.2012 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 12:11
Dziękuję Piter. O to właśnie chodziło. Sytuacja musi być jasna i klarowna. Wszystkie niedomówienia są wodą na młyn wrogich nam środowisk, które zaraz podchwycą temat.
i za 6 lat znowu ktos wygrzebie tekst i odnowa sie zacznie bo "dziennikarce" naprawić błędu nie chce
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 12:17
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
i za 6 lat znowu ktos wygrzebie tekst i odnowa sie zacznie bo "dziennikarce" naprawić błędu nie chce
Niestety już takie życie wszystkich którzy są na świeczniku. Jak ubiegasz się o wyższe stanowisko musisz się liczyć z takim czymś. W każdej chwili ludzie będą wyciągać Ci jakieś brudy, a Ty musisz im grzecznie odpowiadać - taka cena bycia na górze. Jeżeli oświadczenie Czerwińskiego jest prawdziwe, to powtórzy je jeszcze raz bez mrugnięcia okiem, i po temacie.
P.S.
Jak się jest pewnym swego, to zawsze można dać sprawę o zniesławienie do sądu i przerwać definitywnie nagonkę na swoją osobę.
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Barti : 23.12.2012 o godz. 12:25.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.12.2012, 13:20
Jednak prawda jest, że Tadeusz Czerwiński był dyplomatą za czasów komuny. Żeby byc konsulem generalnym w Chicago , trzeba było byc poza wszelkimi podejrzeniami antykomunistycznymi

Wiki http://pl.wikipedia.org/wiki/Konsula...y_RP_w_Chicago podaje: Ostatnim PRL-owskim konsulem generalnym był Tadeusz Czerwiński.
Potem wylądował miekko w MSZ i w Banku Handlowym

Był wiceprezesem TS Wisła w latach siedemdziesiątych, czyli cieszył się zaufaniem czerwonych.

Oczywiście, ludzie mogą się zmieniać. Ci, ktorzy byli na wysokich stanowiskach za komuny mogą teraz być patriotami.
Mnie jednak nie chodzi tyle o przekonania (przepraszam), ale o włączenie w pewien czerwony układ od ktorego, jak się okazuje, Cupiał nie może się uwolnić i kóry jest dla Wisły szkodliwy (vide Kapka ktoremu tak naprawde udowodniono w pewnym czasie działania na szkodę Wisły. Sprawę zatuszowano)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2012, 13:43
Nie twierdze ze wszystko jest OK i mi sie to podoba tylko stwierdzam ze w artykule jest spory błąd i chyba powinna autorka zadbać o rzetelność i poprawić albo usunąć tekst , tyle.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.12.2012, 13:58
Skąd wiecie że Cupiał się chce uwalniać z czerwonego układu. Może to jest układ, w którym czuje się naturalnie i to jemu zależy, żeby nadal trwał ?
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.12.2012 o godz. 14:00.
..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.12.2012, 14:29
Co do ubeckiej przeszłości to sie odniósł do artykułu GP, i sama GP go przeprosila za pomyłkę i zbieżność nazwisk.
Co do "Moskwy" - to tutaj jest chyba większy problem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.12.2012, 15:01
Myślałby kto żeście jeden z drugim tacy święci to raz.
Najprawdopodobniej nic o człowieku nie wiecie poza artykułem z brukowca, który został sprostowany to dwa.
Czy Czerwiński działał dobrze na rzecz rozwoju Wisły czy może coś (co?) spieprzył przez zaniechanie albo niewiedzę w 2003/4 czy kiedykolwiek wcześniej?

Dajcie już spokój ze straszeniem legendarnymi czerwonymi... było ch.jowo tu i ówdzie.
Dziś za to jest extra... zwłaszcza w ochronie zdrowia, emeryturach, szkolnictwie, bezpieczeństwie itd. itp.
Oby któregoś dnia (jak najszybciej) za naszego życia doszli w Polsce do władzy ludzie, którzy będą rozumieć, że władza to przede wszystkim służba na rzecz tych, którzy ich wybrali = poprawa warunków życia i perspektyw Polaków, a nie rządzenie, nażarcie się przy złobie, skasowanie tych którzy myślą inaczej itd. itp. amen!

Zdrowych i radosnych Świąt dla Wszystkich Wiślaków i Tych co nie za Wisłą też!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.12.2012, 16:04
Fakt pełnienia funkcji w placówkach dyplomatycznych za PRLu każe stwierdzić, że był zatwardziałym komuchem.
Takie "fuchy" otrzymywali tylko sami swoi.
W konsulatach i ambasadach obsadzano agentów wywiadu niezakonspirowanych, bo przecież żadna służba obcego państwa nie odpali "dyplomaty".

Nie rozumiem jak możecie się jeszcze zastanawiać.
Czerwiński won z Wisły.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 23.12.2012 o godz. 16:27.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.12.2012, 16:50
tofik napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiecie że Cupiał się chce uwalniać z czerwonego układu. Może to jest układ, w którym czuje się naturalnie i to jemu zależy, żeby nadal trwał ?
Domniemam że raczej nie. A to dlatego, że będzie się łamał opłatkiem a nie dzielił jajkiem w wigilię...

Cytat:
Z powrotem Czerwińskiego do Wisły duże nadzieje wiąże sam właściciel - Bogusław Cupiał, który na wspomnianym spotkaniu opłatkowym miał zadeklarować, że jeszcze raz spróbuje zbudować wielką Wisłę.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.12.2012, 17:01
arti napisał(a):Wyświetl post
Myślałby kto żeście jeden z drugim tacy święci to raz.
Najprawdopodobniej nic o człowieku nie wiecie poza artykułem z brukowca, który został sprostowany to dwa.
Czy Czerwiński działał dobrze na rzecz rozwoju Wisły czy może coś (co?) spieprzył przez zaniechanie albo niewiedzę w 2003/4 czy kiedykolwiek wcześniej?

Dajcie już spokój ze straszeniem legendarnymi czerwonymi... było ch.jowo tu i ówdzie.
Dziś za to jest extra... zwłaszcza w ochronie zdrowia, emeryturach, szkolnictwie, bezpieczeństwie itd. itp.
Oby któregoś dnia (jak najszybciej) za naszego życia doszli w Polsce do władzy ludzie, którzy będą rozumieć, że władza to przede wszystkim służba na rzecz tych, którzy ich wybrali = poprawa warunków życia i perspektyw Polaków, a nie rządzenie, nażarcie się przy złobie, skasowanie tych którzy myślą inaczej itd. itp. amen!

Zdrowych i radosnych Świąt dla Wszystkich Wiślaków i Tych co nie za Wisłą też!
A kiedy skończyły się w Polsce rządy czerwonych? Układ z okrągłego stołu trwa w najlepsze.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.12.2012, 18:33
Hipotetycznie
Co da kolejne wlanie w klub kasy na kopaczy? Tutaj trzeba tworzyć fundamenty a nie kolejnego kolosa na glinianych nogach, który gdy nie trafi to sie rozlatuje.
Trzeba szkółkę budować, akademię, rozwijać system szkolenia.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.12.2012, 19:49
Nie potrafię pojąć jak trzeba nie chcieć zrozumieć i zobaczyć, że bez akademii i bazy treningowej sie nic nie osiągnie? Pan Cupiał albo ma takich ch*jowych doradców, albo naprawdę wierzy, że wystarczy kupić kilku zawodników i wszystko będzie hulać.
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.12.2012, 20:16
Cytat:
Piechniczek powiada o prywatnej rozmowie z prezesem Cupiałem: Kiedy Robert Maaskant i Stan Valckx wytoczyli mi sprawę za słowa o ich związkach z menedżerami, Bogusław Cupiał zaprosił mnie do siedziby swej firmy, nawet samochód po mnie do Wisły przysłał. Przesiedzieliśmy pięć godzin w jego gabinecie, wypiliśmy parę win, rozmawiając o piłce, jej różnych aspektach. Znamienne słowa wówczas od niego usłyszałem: „Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb.
..........................
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 23.12.2012, 21:52
No tak, na całym świecie powstają bazy treningowe i akademie a u nas nie bo Cupiałowi się coś ubzdurało. Nie to nie, zobaczymy jakie będzie prawił mądrości w I lidze.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.12.2012, 22:36
Generalnie jeśli wymogiem do przyznania licencji nie będzie między innymi posiadanie akademii piłkarskiej to będzie ciężko.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.12.2012, 00:35
Nie rozumiem tego argumentu Cupiala. Przeciez Legia ma akademie i nikt jej nie kradnie piłkarzy stamtąd tylko zarabia na nich ciężkie miliony.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.12.2012, 08:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem tego argumentu Cupiala. Przeciez Legia ma akademie i nikt jej nie kradnie piłkarzy stamtąd tylko zarabia na nich ciężkie miliony.
a przykład syna Clebera?

p.s. co do tekstu w np. sport.pl o tym jak Cupiał ponownie inwestuje w Wisłe. Wszystko fajnie, tekst z cyklu "ku pokrzepieniu serc" i ponownej inwestycji pieniedzy a poniżej ankieta ": ilu piłkarzy odejdzie z Wisły Kraków hahaha.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów