The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2012, 13:54
Lysy napisał(a):Wyświetl post
(...). Patryk podejrzewam, że przez te pół roku nabrał trochę pokory.
A na jakiej podstawie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.12.2012, 13:56
Małecki i nabranie pokory - to jest niemożliwe!!! prędzej Wisła awansuje do LM niż on spokornieje... a że LM nam nie grozi naszczęcie to o Małeckiego martwić się nie trzeba..
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.12.2012, 14:11
spokojnie, powrót Małeckiego to może być najlepszy transfer do Wisły w zimie. Na inne nie liczmy.

Oczywiście, jeśli Bednarz go nie wypchnie gdzieś indziej... za paczke fajek
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.12.2012, 14:29
Wraca nasz Balotelii Fajnie że wraca ale szkoda że się mu nie udało

PS:Byle się go Bednarz nie przyczepił i wymienił na drugiego Sikorskiego
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 18.12.2012, 15:18
Piłkarsko jak najbardziej Małecki by się przydał. Nie wiemy natomiast jak wpłynął na niego pobyt w Turcji czy trochę dojrzał i nabrał pokory czy przyjedzie dumny jak paw z tego gdzie i z kim miał okazje trenować, i co to on widział bo taka wersja też jest możliwe. Były już takie sytuacje gdzie piłkarze wracający z zachodu po zobaczeni trochę większej piłki zaczynali gwiazdorzyć. Czytając wywiad z Arkiem Głowackim można było odnieść wrażenie, że ludzie w Turcji bardziej się szanują (miedzy innymi fragment o tym, że młodzi usługują starszym) mam nadzieję, że Małecki wyniósł z tego lekcje.

Życzę wszystkim kibicom aby sprawdził się ten pierwszy scenariusz w przypadku ewentualnego powrotu Małeckiego bo taki piłkarz jest potrzebny jeśli jest w formie i gra z drużyną.

Co do listy zawodników z którym warto przedłużyć umowę to dodam tu Czekaja, naprawdę duży postęp. A znak zapytania stawiam przy Łukaszu Burlidzę jednak zobaczymy jak będzie prezentował się na wiosnę, bo nie był w pełni sprawny w tej rudzie.
Nie wiem do kiedy kontrakt ma Rafał Boguski, widać że się odbudował, ważne żeby zdrowie mu dopisywało.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.12.2012 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.12.2012, 16:28
Lysy napisał(a):Wyświetl post
To pozostaje mieć nadzieje, że nikogo takiego nie znajdzie. W sytuacji w jakiej się znajdujemy, taki piłkarz to skarb. Patryk podejrzewam, że przez te pół roku nabrał trochę pokory.
Nop na pewno nabrał pokory, po takim upadku.

Tylko, że jego pokora minie po dwóch dobrych meczach.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.12.2012, 16:44
Powrót nie byłby mozliwy gdyby chcialo mu sie grac w Turcji a tak celowo palił glupa zeby mógł odejsc

To nie Maly chcial isc do Turcji tylko go tam wepchnieto to tak dla przypomnienia.

chlopa z jajami nam trzeba, z charakterem a nie baby
Odpowiedz cytując
Pele_94
Member

Od: 07.2012

Stary 18.12.2012, 16:57
Jest to chłopak, którego serce bije dla Wisły. Liczę, że wraz z jego powrotem coś się ruszy, więcej ambicji. Może dzięki temu swojemu brakowi pokory wstrząśnie trochę drużyną i powie im co prezentują swoją postawą.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.12.2012, 17:10
Byle się za bardzo nie panoszył. Przed odejściem czuł się zbyt ważny, zero pokory.
Jest tylko piłkarzem i przede wszystkim niech skupi się na grze.
..
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 18.12.2012, 17:11
Pierwszy zimowy transfer jeszcze przed świętami na Reymonta Welcome back Wiślacki Balloteli i time to say goodbye Sikorski.W dobie kryzysu w ofensywie dobry prezent pod choinke dla Kulawika.Tylko ciekawe na kogo teraz Górnik sie zdecyduje Sikorski czy Garguła a może komplet
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.12.2012, 17:51
Patryk - najlepsza gwarancja udanego bojkotu na wiosnę
Ci co go lubią i tak nie przyjdą a Ci co go nie lubią a mogli by przyjść nie przyjdą tylko pójdą żreć kiełbasę gdzie indziej. Zgodnie z zaleceniem Patryka.

Dobra to żart był. Chociaż...

Nie podpalałbym się, bo wszystkie strony tj. piłkarz, menadżer i klub będą dążyć do transferu. Tyle tylko, że o jelenia coraz trudniej. No to może wróci.

Od strony piłkarskiej nieśmiało zauważę, że PM w fomie w jakiej odchodził bedzie jakimś tam wzmocnieniem jedynie w przypadku gry o utrzymanie. Może się oczywiście odbudować do formy jaką przentował w jednej najlepszej swojej połówce sezonu, czego jemu i wszystkim życzę.

Tyle tylko, że od czasu pierwszego Kasperczaka coś takiego jak odbudowa formy zawodnika przychodzącego do Wisły to zjawisko równie rzadkie jak śnieg na Saharze (jedno było tylko takie zjawisko zbiorowego odzyskania formy po przyjściu Skorży). Co więcej zawodnicy którzy przychodzą grając bardzo dobrze zwykle zaliczają zjazd w dół.
Przykład Garguły (nieudana odbudowa formy) czy Meliksona (zjazd po bandzie w dół) jest wielce wymowny.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2012, 19:17
Z Burliga przedluzac?
A w jakim celu, za chwile bedzie mial 25 lat, duzo lepszy to juz nie bedzie
no chyba ze mamy przyzwyczajac sie do obecnego miejsca w tabeli na dluzej
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2012, 19:45
Pele_94 napisał(a):Wyświetl post
Jest to chłopak, którego serce bije dla Wisły. Liczę, że wraz z jego powrotem coś się ruszy, więcej ambicji. Może dzięki temu swojemu brakowi pokory wstrząśnie trochę drużyną i powie im co prezentują swoją postawą.
A kim on ....a jest żeby miał nimi wstrząsać? Najpierw to chyba sam sobą powinien wstrząsnąć.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.12.2012, 20:32
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
spokojnie, powrót Małeckiego to może być najlepszy transfer do Wisły w zimie. Na inne nie liczmy.

Oczywiście, jeśli Bednarz go nie wypchnie gdzieś indziej... za paczke fajek
Ależ się cieszę! Wreszcie obiecująca wiadomość po Sikorskich, Fredkach, Jovanicach, zaległościach wobec kopaczy, proteście itd. itp.
Oby tylko łysy nie spróbował znowu gdzieś wypchnąć Małego... wszystkie członki by mu za to uschły.
Mam nadzieję, że będą i kolejne dobre wieści.
Wystarczy mi np. taka, że Rommell uciekł do Hondurasu, a Fredek poprosił o rozwiązanie umowy.
Zaprawdę te święta byłyby o wiele weselsze.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.12.2012, 22:08
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Z Burliga przedluzac?
A w jakim celu, za chwile bedzie mial 25 lat, duzo lepszy to juz nie bedzie
no chyba ze mamy przyzwyczajac sie do obecnego miejsca w tabeli na dluzej
można zadać inne pytanie

wymieniamy w lecie 15 piłkarzy ? beda nam spiewac time to say goodbye , jak zostaniemy z samymi juniorami i szrotem z zagranicy .

dlatego nie zostaje nam nic jak liczyc na eksplozje talentu Burligi , Czekaja , Chrapka czy Szewczyka..
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.12.2012, 22:21
Należy sobie zadać pytanie czy ktokolwiek chce zatrudnić Małeckiego, skoro nawet środek tabeli w Turcji go nie chce. Dla Wisły chyba najlepszym rozwiązaniem będzie rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.12.2012, 22:22
18 nie, tylko 10 i zostaje Melikson
reszta (Wilk, Chrapek, Bunoza, Glowacki) zostaje do rotacji/ na ławke
tak wiem, fantastyka to nie to forum ale pomarzyc mozna, nic ponad to chyba nam nie zostalo
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
krzycho90tswns
Member

Od: 04.2012

Stary 19.12.2012, 00:21
Niewiem jak wy ale ja sie ciesze ze Patryk wraca chociaz jedno wzmocnienie !
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 19.12.2012, 01:01
A ja zaproponuje inny wariant. Zostawmy naszą młodzież (Czekaj,Szewczyk, Uryga,Wilk...), wyp.....zagraniczny szrot i sprowadzmy na rok , dwa byłych WISLAKÓW ( Baszczu, Kosa.......) jeszcze grających w ekatraklasie, żeby pokazali reszcie co to znaczy gra dla Wisły i być może taka mieszanka rutyny i młodości będzie wodą na młyn dla naszej jakości gry. Myśle ż Patryk że w takim zestawieniu też by się odnalazł
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.12.2012, 02:09
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Należy sobie zadać pytanie czy ktokolwiek chce zatrudnić Małeckiego, skoro nawet środek tabeli w Turcji go nie chce. Dla Wisły chyba najlepszym rozwiązaniem będzie rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron.
O, czesiu, dawno Cię tu nie było...

Sprawdź tabelę, obejrzyj jakiś mecz Wisły z obecnego sezonu (może być Zagłębie), potem wróć i przeproś resztę użytkowników.

EDIT: Dam Ci wskazówkę - nie jesteśmy środkiem tabeli nawet w Polsce.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.12.2012, 09:49
arti napisał(a):Wyświetl post
Ależ się cieszę! Wreszcie obiecująca wiadomość po Sikorskich, Fredkach, Jovanicach, zaległościach wobec kopaczy, proteście itd. itp.
Oby tylko łysy nie spróbował znowu gdzieś wypchnąć Małego... wszystkie członki by mu za to uschły.
Mam nadzieję, że będą i kolejne dobre wieści.
Wystarczy mi np. taka, że Rommell uciekł do Hondurasu, a Fredek poprosił o rozwiązanie umowy.
Zaprawdę te święta byłyby o wiele weselsze.
Chyba, że Małecki nie zje Snickersa i znowu zacznie gwiazdorzyć.

Piłkarsko bardzo by nam się przydał pytanie czy znowu się nie obrazi na wszystkich?

Przedłużenie kontraktu Burlidze "wiecznemu talentowi" traktuję jako bardzo ponury żart.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 19.12.2012, 12:31
W Wiśle w tej chwili jest chyba straszny bezwład albo łysy już pojechał nurkować.

0 komentarza w sprawie Małeckiego choćby.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.12.2012, 13:11
W sierpniu tego roku Daniel Brud został na sezon wypożyczony do I-ligowego ŁKS-u Łódź. Wisła Kraków skorzystała jednak z opcji skrócenia tego okresu, co oznacza, że pomocnik wraca na Reymonta 22.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/

hahahhaha
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2012, 13:22
Haha brawo!
To już chyba wiemy jak będzie wyglądać "polityka" transferowa Wisly w najbliższym okienku..
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.12.2012, 13:23
Osobiście wolę przeciętnego Bruda niż opierdalającego się Meliksona
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.12.2012, 13:23
Plus jest taki, że Daniel Sikorski zyska swojego imiennika i najprawdopodobniej eksploduje jego talent!

Ciekaw jestem co Łysy kombinuje.. Po co nam w tej chwili słabiutki jak barszcz Brud. Przyznam, że oglądałem go w dwóch meczach 1 ligi i idealnie wpasował się w słabiznę jaką prezentował ŁKS pod wodzą Chojnackiego. Nie wiem.. może ma naciskać na Sobola, wygryźć ze składu i szykować się na pierwszą 11 w następnym sezonie? Albo Wilka ma zmusić, żeby "w....ucozasezon" się wreszcie skończył? Łysy, co ty kombinujesz?

A co do Małeckiego - głupi jestem, ale po przeczytaniu jego wywiadu dla GK mam cichą nadzieję, że jego powrót do Wisły wyjdzie wszystkim na plus.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.12.2012, 13:37
Czyli już wiemy jaka polityka transferowa będzie w tym okienku, wróci Małecki, Brud.

Jeszcze "wzmocni" nas Nalepa i Jacuś będzie się zachwycał wzmocnieniami
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.12.2012, 13:41
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Czyli już wiemy jaka polityka transferowa będzie w tym okienku, wróci Małecki, Brud.

Jeszcze "wzmocni" nas Nalepa i Jacuś będzie się zachwycał wzmocnieniami
Sypnij kasą to i Ronaldo przyjdzie. I nawet ten zły (L)ysy nie będzie robił przeszkód.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.12.2012, 13:50
to już jest kpina, żenada, nie wiem jak jeszcze można to określić... Małeckiego jeszcze rozumiem ale brud...przecież ten chłopak nie ma pojęcia o grze w piłkę nożną... co za "inteligenty" człowiek go ściągnął... jeśli to łysy to oznacza że szykujemy się na 1 ligę....
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2012, 14:00
W.S napisał(a):Wyświetl post
Osobiście wolę przeciętnego Bruda niż opierdalającego się Meliksona
Tylko ze Melikson moze przestac sie opierdalac(sic!) a Brud lepszy nie bedzie. Majac takie lajzy u boku, nawet Ronaldo by nazwano leniem...

Co za pojebany tok myslenia...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.12.2012 o godz. 14:03.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów