The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2012, 13:09
Jankowski to taki Boguski bis. Jeszcze Milik, Kosecki, dodajmy płaczka Jovanovicia i będziemy mieć najbardziej ciotowaty klub w Europie. Na szczęście- jak to ktoś wyżej napisał - na nikogo nie będzie kasy. Bednarz co najwyżej każe zarzucić sieci (dosłownie) i ściągać z drzew Honduraskich lasów takie wynalazki jak Quioto.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.12.2012, 13:31
ej thechris, skąd ty tak dobrze poznajesz cioty ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2012, 13:31
thechris napisał(a):Wyświetl post
Jankowski to taki Boguski bis. Jeszcze Milik, Kosecki, dodajmy płaczka Jovanovicia i będziemy mieć najbardziej ciotowaty klub w Europie. Na szczęście- jak to ktoś wyżej napisał - na nikogo nie będzie kasy. Bednarz co najwyżej każe zarzucić sieci (dosłownie) i ściągać z drzew Honduraskich lasów takie wynalazki jak Quioto.
Co gorsza za 100tys euro czy nawet usd za rok "gry" plus kontrakt.
Ilu takich np. Adamków by się za to znalazło... oczywiście gdyby ktokolwiek w klubie się na tym znał i był uczciwy...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.12.2012, 13:44
Mila, Pawłowski, Jankowski, Piech, Nigeryjczyk z Chelsea, Traore - transfery na puchary.... a tak na poważnie trzeba zacząc działać i funkcjonować jak legia bo ona w przyszłym roku będzie grała w LM jeśli tylko nie popełni błędu...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.12.2012, 13:50
Niektórzy mogliby zapamiętać jedno: Bednarz = Cupiał. On tu nie robi nikomu na złość tylko realizuje zadania wyznaczone przez Cupiała. Nie robi nic wbrew Cupiałowi. Przymierzamy się do żenujących transferów bo mamy żenujące możliwości transferowe. I taki też w naszym wykonaniu jest ten sezon. A przyczyn tego stanu rzeczy należy szukać na samej górze, a nie wśród pionków (Bednarz).

PS: Na dobrych młodych Polaków nas nie stać. Po prostu. Na piłkarzach z niższych lig, kupowanych w większej ilości, osiąga się tak wspaniałe rezultaty jak nasza sąsiadka z drugiej strony błoń w ostatnich kilku sezonach w ekstraklasie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2012, 14:08
arti piszesz ilu adamków by sie znalazło.
pewnie z 200, no ale przeciez gdyby taki adamek z drzewiarza jasienica został podpisany przez bednarza to 99% osob by go zajebało. i TY pewnie byłbys w tej grupie.

zdziwiony tez jestem ze forum nie płacze po Gajosie. W lipcu był ryk że jednak do nas nie idzie, a taki to miał byc rewelacyjny playmaker. Tak samo jak kiedyś był płacz ze Chrapka z TSP nei wyciągneliśy bo miał byc drugim lewym.
Arked dobrze pisze, idźcie tą drogą własnie...

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.12.2012, 14:27
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Arked dobrze pisze, idźcie tą drogą własnie...
Arked - za przeproszeniem - pieprzy głupoty jak (nie przymierzając) Bednarz. Nie wystarczy młodego ściągnąć, trzeba go jeszcze oszlifować i wyszkolić, a nie wpuścić na boisko i liczyć że sam się wszystkiego nauczy. Legia i Amica tak robią i powoli widać efekty.

"Argument", że za ściąganie młodych z niższych lig spadnie na Bednarza krytyka jest tak debilny, że ręce opadają. Rozumiem, że za testowanie bezrobotnych od roku bambusów to go wszyscy (włącznie z mediami) na rekach będą nosić Pomijam już fakt, że liczy się chyba jakość a nie to, jak transfer wygląda na papierze, prawda?

Co nam dali Sikorski, Quioto czy Frederiksen? 80% kibiców Wisły na dźwięk tych nazwisk nóż się w kieszeni otwiera, a minęła dopiero połowa ich pobytu w Wiśle. Jak słaby musi być Miśkiewicz skoro nie może posadzić na ławce wpuszczającego ostatnio babole Parejkę?

Niestety, próbując racjonalizować działania Bednarza ośmieszacie się.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2012, 14:44
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Jankowski do Wisły?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html
za milion złotych to sie raczej nikogo leszpego nie znajdzie, bo nasz skauting śpi snem zimowym od kilkuuu lat
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2012, 14:47
Arked napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy mogliby zapamiętać jedno: Bednarz = Cupiał. On tu nie robi nikomu na złość tylko realizuje zadania wyznaczone przez Cupiała. Nie robi nic wbrew Cupiałowi. Przymierzamy się do żenujących transferów bo mamy żenujące możliwości transferowe. I taki też w naszym wykonaniu jest ten sezon. A przyczyn tego stanu rzeczy należy szukać na samej górze, a nie wśród pionków (Bednarz).

PS: Na dobrych młodych Polaków nas nie stać. Po prostu. Na piłkarzach z niższych lig, kupowanych w większej ilości, osiąga się tak wspaniałe rezultaty jak nasza sąsiadka z drugiej strony błoń w ostatnich kilku sezonach w ekstraklasie.
Nie do końca się z Tobą zgodzę.
Mamy ileś tam kasy - Bednarz oczywiście więcej nie urodzi.
Ale była jakaś tam kasa na LO i została wydana na starego złom z Danii, który po serii popisów usiadł na d.., a gramy Burligą czy Bunozą. I to kamyczek w Bednarza.
Podobnie Rommell - takich chłopaków w 2,3 lidze jest na pęczki... za x razy mniej niż 100tys euro w dodatku za wypożyczenie na rok. To też wymyślił nie Cupiał.
Nie ma kasy - to istotna przyczyna, przy tym Bednarz jest niestety jeszcze jednym (albo nawet kilkoma kolejnymi) gwoździem do trumny w tej sytuacji.
@ szprotson
Za Burasa nikt go jakoś nie zajebał. A Adamek to byłby transfer tego samego rodzaju.
Ostatnio edytowane przez arti : 07.12.2012 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 07.12.2012, 14:48
O jakże chciałbym się mylić, ale ......
Dopóki Bednarz będzie odpowiadał za transfery to nie spodziewam się niczego dobrego.
Jest takie mądre powiedzenie, że wyjątek potwierdza regułę. Tu wyjątkiem był Marcelo.
A reguła? Vide nasz ostatni "zaciąg".

BTW, ponieważ w wyniku polityki naszego klubu temat ledwo dycha to mam propozycję - może warto by wrzucić ankietę na największe rozczarowanie transferowe tej rundy? Mamy przecież mocnych kandydatów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2012, 15:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Arked - za przeproszeniem - pieprzy głupoty jak (nie przymierzając) Bednarz. Nie wystarczy młodego ściągnąć, trzeba go jeszcze oszlifować i wyszkolić, a nie wpuścić na boisko i liczyć że sam się wszystkiego nauczy. Legia i Amica tak robią i powoli widać efekty.

.
Arked nie pieprzy głupot

Cupiał = Bednarz

czy moze łysy robi sobie sam co chce, a piłkarzy Probierzowi to ściągnął bez jego wiedzy ?

@arti Buras przyszedł jako chłopak z pradnika czerwonego, chłopak z Hutnik z 3 ligi a nie z Drzewiarza Jasieniaca z 5 ligi.do tego jest kapeńke młodszy aniżeli Adamek
E: ale to Cupiał ponownie zatrudnił Bednarza, wiec wiedział czego moze sie spodziewać po sprawdzonym pracowniku.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 07.12.2012 o godz. 15:41.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2012, 15:34
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Arked nie pieprzy głupot

Cupiał = Bednarz

czy moze łysy robi sobie sam co chce, a piłkarzy Probierzowi to ściągnął bez jego wiedzy ?

@arti Buras przyszedł jako chłopak z pradnika czerwonego, chłopak z Hutnik z 3 ligi a nie z Drzewiarza Jasieniaca z 5 ligi.do tego jest kapeńke młodszy aniżeli Adamek
Nie zgadzam się z Tobą w wytłuszczonych...
Jest 100 tys euro na grajka - można je wydać lepiej lub gorzej - a to już broszka Bednarza, nie Cupiała.
Jest x na kontrakt dla LO - można je wydać na Fredka albo na kogoś kto będzie grał - a to już broszka Bednarza, nie Cupiała

@lazy
To ja zaproponuję taką zabawę... który następny bardziej znany kopacz zostanie wymieniony w brukowcach w kontekście przejścia do Wisły?
Ja stawiam na Milę.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 07.12.2012, 15:38
arti napisał(a):Wyświetl post

@lazy
To ja zaproponuję taką zabawę... który następny bardziej znany kopacz zostanie wymieniony w brukowcach w kontekście przejścia do Wisły?
Ja stawiam na Milę.
Eeee, poszedłeś na łatwiznę.
Ja mam wrażenie że teraz będzie kolej na powrót jakiegoś eks-Wiślaka np. Baszczyński albo Kwiek.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.12.2012, 15:50
Ja myślę, że to będzie B. Iwan.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 07.12.2012, 16:10
Jankowski to dobra opcja zakładając,że cena wynosi 250.000 euro (mam wątpliwości) chłopak młody bramek troche zdobył, w przyszłości można na nim zarobić.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2012, 16:27
Jankowski? Przecież chłopak jest beznadziejny w tym sezonie, a my potrzebujemy jak tlenu kogoś kto będzie strzelał bramki a nie kogoś kto 'się odbuduje'. Do 'odbudowania się' mamy już Sikorskiego, który jednak był kapeńke tańszy. W Wiśle Cupiała nikt, nigdy się nie odbudował! (ewentualne wyjątki potwierdzają regułę)
Coś mi się wydaje, że z Jankowskim jest taka sama sytuacja jak z Sadlokiem - Waldek King wyciągnął z chłopaka 250% a jak go zabrakło to młody wrócił na swój normalny, kiepski poziom.

EDIT:
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja juz was w ogole nie rozumiem. Chcecie aby przyszli polacy a jak sie przebija w mediach nazwisko Jankowskiego to od razu, ze jest mega słaby. Wam to juz chyba nie dogodzi.
Nie Polacy ale dobrzy piłkarze. A Wszystkie znaki na niebie i ziemi na razie wskazują, że Jankowski dobrym piłkarzem dla naszego klubu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez riv : 07.12.2012 o godz. 16:44.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.12.2012, 16:28
Ja juz was w ogole nie rozumiem. Chcecie aby przyszli polacy a jak sie przebija w mediach nazwisko Jankowskiego to od razu, ze jest mega słaby. Wam to juz chyba nie dogodzi.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.12.2012, 17:58
ja stawiam że jak będą chcieli brać kogoś z Polski to z rozpadającego się Śląska i może z Górnika po kogoś sięgną
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.12.2012, 17:59
Banalne - na 200% Kosowski i Franek, a także sondują Uche, któremu znudziły się ciepłe kraje i zatęsknił za błotem pośniegowym. Info telefoniczne, pewne.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.12.2012, 18:04
To że się kupi ,jednego czy drugiego zawodnika i następnie oczekuje dobrej gry drużyny,trzeba wziąść pod uwagę także kogoś ,kto tą drużyną pokieruje.
Czy Kulawik to odpowiednia osoba ,by ta drużyna zrobiła jakiś postęp?
Osobiście w to wątpię.
Jeśli o mnie chodzi, jestem za opcją z Frankiem Smudą - to jemu pozostawiłbym dobór kadry.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2012, 18:24
Szczerze to Jankowski dla mnie cieniutki. Już bym z Polski do ataku wolał Woźniaka mimo że też ostatnio nie błyszczy, Piecha któremu sie kontrakt kończy z końcem sezonu czy już nawet Demjana który za dwa tygodnie będzie bez kontraktu.

Jankowski to mi się kojarzy z redakcyjnymi plecami jakie ma w redakcji sportowej. Ot taki typowy ligowiec, przy którym nawet ciężko wskazać jakieś atrybuty ponadprzeciętne.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2012, 20:00
Nam jest potrzebny solidny grajek na każdą pozycję, a nie gość, który przez jeden sezon kilka razy kopnął prosto piłkę. Kolejnych Sikorskich nie chcemy
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.12.2012, 00:41
Co do rzekomo rozpadającego się Śląska to Sebastian Mila były dla nas ogromnym wzmocnieniem (lewonożny, potrafi rewelacyjnie podać, dośrodkować i strzelić z gry i ze stałego fragmentu). Byłby remedium na jeden z naszych największych problemów (żenujące rzuty rożne i wolne). Cóż, pomarzyć można.

A i jeszcze odnośnie postu wyżej. Rzeczywiście potrzebujemy graczy na każdą pozycję ale muszą być więcej niż solidni. Solidność to o wiele za mało.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2012, 10:40
O tym jak upada polska liga świadczy własnie Mila.
Kilka lat temu wyjechał na zachód i niczego nie zwojował.
Wspominano nawet na tym forum o tym, żeby go ściągnąć do Wisły. Wtedy prawie wszyscy śmiali się z takich propozycji, ze niby co Mila może dac Wiśle.
Teraz gra i na tle całego szrotu i niepierzonej młodzieży jest wyróżniajacym się płkarzem.

Owszem, na dziś Mila byłby pewnie dla Wisły jakims wzmocnieniem. I to jest smutne.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.12.2012, 11:24
Pominąłeś istotny fakt, że Mila dojrzał i po prostu teraz jest lepszym piłkarzem niż kilka lat temu.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.12.2012, 11:28
Przesadzasz, Mila jest niezłym zawodnikiem.
Na pewno lepszym niż Garguła. I to kilka razy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.12.2012, 12:09
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Pominąłeś istotny fakt, że Mila dojrzał i po prostu teraz jest lepszym piłkarzem niż kilka lat temu.
Tak naprawdę uważasz?
Być może jest w tym jakaś racja.
Jednak, moim zdaniem, progres Mili jest mniejszy niż obniżenie poziomu ligi jako takiej. Inaczej: Mila wydaje się nam dużo lepszy (na pewno jakoś dojrzał) na tle dużo słabszej Wisły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.12.2012, 12:21
FraMat napisał(a):Wyświetl post
O tym jak upada polska liga świadczy własnie Mila.
Kilka lat temu wyjechał na zachód i niczego nie zwojował.
Wspominano nawet na tym forum o tym, żeby go ściągnąć do Wisły. Wtedy prawie wszyscy śmiali się z takich propozycji, ze niby co Mila może dac Wiśle.
Teraz gra i na tle całego szrotu i niepierzonej młodzieży jest wyróżniajacym się płkarzem.

Owszem, na dziś Mila byłby pewnie dla Wisły jakims wzmocnieniem. I to jest smutne.
A ja bym dał ,taki oto przykład ;
Przyjeżdza facet do bundesligi o nazwisku Lewandowski i jest jednym z najlepszych napastników ligi nie koniecznie buraczanej.
To samo można powiedzieć o Błaszczykowskim i Piszczku.
Oczywiście nie można generalizować ,ale ja bardziej skłaniałbym się w stronę słów Bońka ,który stwierdził że poziom naszej ligi poszedł w górę.
Pewnie zaraz zostanę "zjechany"i większość postara się mi udowodnić - jaka ta liga jest słaba i buraczana ,jednak myślę ;
nie jest wspaniale ,ale nie też nie tragicznie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 08.12.2012, 12:22
A może Wasilewski - chce wrócić do Polski...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 08.12.2012, 13:09
kristos napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście nie można generalizować ,ale ja bardziej skłaniałbym się w stronę słów Bońka ,który stwierdził że poziom naszej ligi poszedł w górę.
A co Boniek ma powiedzieć, że obejmuje stanowisko prezesa PZPN, sportu który obecnie jest na zakręcie? Ligę która nic nie znaczy, a mistrz polski traci 10 bramek w dwumeczu ze średniakiem z Niemiec?

Chwała chłopakom którym się powiodło, aczkolwiek to raczej jedyne skrawki chleba które zostały już wyłowione w naszej śmiesznej lidze zwanej też wodzianką.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów