The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2012, 18:06
No dobra, napisałem zbyt oględnie, a wlaściwie to byłem zbyt gołosłowny - przyznaję, ale... osobiście nie zakontraktowałbym po prostu piłkarza, który ma jeszcze pół roku ważny kontrakt w Bełchatowie. Albo przeprowadziłbym stosowne badania + wywiad środowiskowy i zakupił go już w zimie, albo po prostu odpuściłbym sprawę. Zbyt duże ryzyko.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.11.2012 o godz. 18:20.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.11.2012, 18:08
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
W każdym klubie na świecie bierze się pod uwagę pieniądze. Sprawdzić ? no to wziął Japończyka na testy, który był na nasze warunki tani, bo inkasował tam bodajże 71 tysięcy dolarów za sezon. Tak więc Twoja teoria legła w gruzach
Lubisz być "oryginalny", co?

Wszędzie patrzy się na pieniądze, ale można je lepiej lub gorzej wydawać.

Ilu zawodników testowanych przez Bednarza się sprawdziło? Jeden - Diaz (o testach Marcelo nie było mowy, bo to była gwiazdka z nieba).

Testy nie są darmowe, a to że Japończyk zarabia "mało" jest względne. Ile będą nas kosztowały frekwencja, transmisje z C+, brak pucharów i ewentualny spadek z ligi spowodowany przez tego typu ofiary? Kogo sprzedamy, jeżeli nasza kadra składała się będzie wyłącznie z emerytów i parapiłkarzy?

Testy zawodników z "youtube" to jakaś aberracja. Wyobraź sobie, że w normalnych klubach słowo "sprawdzić" ma zupełnie inne znaczenie niż to, które sobie wyobrażasz i nie ogranicza się do rzucenia kolesiowi piłki i patrzenia jak się o nią potyka. Ale przecież my nie potrzebujemy skautów...

Sugeruje więcej myślenia o tym co się pisze, a mniej krótkich i dosadnych tez, bo jak na razie masz bardzo nikłą skuteczność (pisze tu o ostatnich dwóch latach).

Chcesz iść pod prąd i bronić Bednarza? Zrób to konstruktywnie.

Uzasadnij czemu testowanie graczy z łapanki na dłuższą metę się nam opłaci (wbrew kilkunastoletnim dotychczasowym doświadczeniom naszego i pozostałych klubów). Napisz, czym zrównoważymy braki w źródłach dochodów o których wspomniałem. Znajdź jakąś celowość w działaniach tego Łysego antytalentu. Cokolwiek - byle miało ręce i nogi.

Zrobisz to jako pierwszy - to już będzie coś. Rzucenie jakiegoś chwytliwego hasełka to tak naprawdę niewielka sztuka, każdy tabloid to robi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.11.2012 o godz. 18:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 13.11.2012, 18:40
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No dobra, napisałem zbyt oględnie, a wlaściwie to byłem zbyt gołosłowny - przyznaję, ale... osobiście nie zakontraktowałbym po prostu piłkarza, który ma jeszcze pół roku ważny kontrakt w Bełchatowie. Albo przeprowadziłbym stosowne badania + wywiad środowiskowy i zakupił go już w zimie, albo po prostu odpuściłbym sprawę. Zbyt duże ryzyko.
Cóż szkoda że uczymy się na własnych błędach. Przyznaję że w chwili podpisania Garguły ten transfer wyglądał obiecująco.
A wystarczyło zawrzeć umowę warunkowo. Przecież Bednarz jest prawnikiem, powinien sobie sam poradzić z właściwym określeniem "warunku".
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2012, 19:51
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Garguła był w pełni sił i zdrowy jak ryba, w dodatku w dobrej formie. Lekarze nie widzieli by zastrzeżeń, a każdy kto chociaż trochę zna się na piłce polecił by Ci go, poza tym ile on w tedy miał lat, 26-27? Najlepszy dla zawodnika. Nie było żadnego ryzyka. To był po prostu ogromny pech, nic więcej.

Ale zgodzę się z Tobą i myślę że wykupienie go w zimie byłoby lepszym rozwiązaniem, tym bardziej, że Bełchatów nie mógłby dać wygórowanej ceny, a może i kontuzja by się nie przytrafiła. Gdybanie.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.11.2012, 21:22
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Garguła był w pełni sił i zdrowy jak ryba, w dodatku w dobrej formie. Lekarze nie widzieli by zastrzeżeń, a każdy kto chociaż trochę zna się na piłce polecił by Ci go, poza tym ile on w tedy miał lat, 26-27? Najlepszy dla zawodnika. Nie było żadnego ryzyka. To był po prostu ogromny pech, nic więcej..
http://www.polskieradio.pl/43/279/Ar...wolal-transfer

Pod tym linkiem identyczna sytuacja tylko że tutaj umowę konstruował profesjonalny dyrektor sportowy. Tak więc przed "pechem" też można się zabezpieczyć tylko trzeba się znać na zawodzie który się wykonuje.
Ostatnio edytowane przez Ventigo : 13.11.2012 o godz. 21:28.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2012, 22:05
Nie mówię o samej umowie tylko ogólnie o transferze.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.11.2012, 22:48
był(jest) taki klub w słowackiej lidze jak: Artmedia Petrzalka Bratysława. Też zdobyli mistrzostwo,awansowali do LM(zajeli tam 3 miejsce) mieli byc słowacką potęgą...ale sezon później byli jeszcze w czołówce,potem w środku,potem przed spadkiem sie bronili a na koniec spadli do 2 ligi i grają tam 2 sezon.

Do czego zmierzam? Stajemy się taką słowacką Artmedią z tymże że my nie awansowaliśmy do LM ale graliśmy w LE.
Jeżeli nic sie nie zmieni w funkcjonowaniu naszego klubu to zostaniemy taką Artmedią.

Druga sprawa to polityka transferowa: drodzy kibice-nie łudźmy się że w zimie przyjdą do nas nowi zawodnicy-NIE dlaczego?bo jeżeli nasz właściciel myślałby żeby zbroić drużynę to wykupiłby Bitona(przyszedł Sikorski) kupiłby lewego obrońcę(frederiksen...) sprowadziłby stopera(Głowacki(kontuzja-emeryt). Przykładów jest wiele ale powoli stajemy się spadkowiczami.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.11.2012, 22:49
To by byŁo na tyle.
Powód: S
Ostatnio edytowane przez markowywislak : 13.11.2012 o godz. 22:50.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.11.2012, 08:37
Bambo1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie mówię o samej umowie tylko ogólnie o transferze.
No więc wg ówczesnych mediów Wisła coś tam dawała - bodaj 200 tys zł,a GKS chciał tyle samo w euro.właściwie skonstruowana umowa by nas ratowała jak napisał Ventigo, ale łysy to g.wno nie prawnik,menedżer,dyrektor sportowy czy co tam jeszcze.. Wypastowana glaca, buty i intensywny zapach jakiegoś płynu do odstraszania komarów (spotkałem go kiedyś w jakimś sklepie) i bardzo niewiele więcej - co widać po skutkach.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.11.2012 o godz. 10:07.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.11.2012, 12:47
Kij z nowymi pilkarzami, czas zacząć od nowa. Tym razem może pójść w ślady Legii. Stworzyc warunki, (już nie mowie o akademii) pozwalające na szkolenie utalentowanych pilkarzy. Tego brakuje Polskiej piłce, a wszczególności to cierpliwości.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.11.2012, 13:00
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Kij z nowymi pilkarzami, czas zacząć od nowa. Tym razem może pójść w ślady Legii. Stworzyc warunki, (już nie mowie o akademii) pozwalające na szkolenie utalentowanych pilkarzy. Tego brakuje Polskiej piłce, a wszczególności to cierpliwości.
Co z tego, że my chcemy iść tą droga skoro Cupiał nie chce
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.11.2012, 13:08
Dobrze powiedziane!!! co z tego że my chcemy... i wiemy że to jest nam potrzebne jak Cupiał woli zabierać Wiśle kasę za sprzedanych piłkarzy zamiast inwestować w dzieci i młodzież!!!! A poza tym jeśli Wisła ma być tak nisko w tabeli to wolę żeby 60% zawodników to były młodzi zdolni, którzy będą przyszłością. mówię o wieku 17-20 a nie 25!!!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.11.2012, 14:03
http://www.transfermarkt.co.uk/en/mi...ler_20797.html
Ja pier.dole...
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 14.11.2012, 14:43
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ja pier.dole...
Oj tam, oj tam. Po co nam takie ekstrawagancje.
Wybraliśmy opcję duńską i jest .... eee.. stabilnie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.11.2012, 15:59
lazy napisał(a):Wyświetl post
Cóż szkoda że uczymy się na własnych błędach. Przyznaję że w chwili podpisania Garguły ten transfer wyglądał obiecująco.
A wystarczyło zawrzeć umowę warunkowo. Przecież Bednarz jest prawnikiem, powinien sobie sam poradzić z właściwym określeniem "warunku".
Zgadzam się - dochodzimy do sedna - poważne kluby wrzucają takie klauzule. Ostatnio nie został przeprowadzony transfer jakiegoś polskiego piłkarza przez Celtic(na takich samych zasadach jak transfer Garguły do Wisły), bo właśnie ten zawodnik doznał kontuzji. Przepraszam, że nie posługuję się personaliami, nie pamiętam kto to był, ale sytuację dokładnie znam.

Może i Bednarz jest prawnikiem, dobrym negocjatorem, ale jego brak znajomości rynku krajowego i zagranicznego dyskredytuje go jako dyrektora sportowego (vide wiceprezesa ds. sportowych). Nie jest to osoba właściwa na to stanowisko.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2012, 16:58
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ja pier.dole...
O co biega z tym kolesiem? Testowaliśmy go, testujemy czy będziemy testować? Bo przyznam szczerze - pogubiłem się...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2012, 17:05
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._obijalem.html

Łap Wolfy ;/
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2012, 17:20
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze powiedziane!!! co z tego że my chcemy... i wiemy że to jest nam potrzebne jak Cupiał woli zabierać Wiśle kasę za sprzedanych piłkarzy zamiast inwestować w dzieci i młodzież!!!! A poza tym jeśli Wisła ma być tak nisko w tabeli to wolę żeby 60% zawodników to były młodzi zdolni, którzy będą przyszłością. mówię o wieku 17-20 a nie 25!!!
I pozniej sprzedawac ich do amici, legii lub innego polskiego klubu majacego gotowke na wylozenie...

Badzmy powazni. Jak ja bym byl utalentowany to z sredniaka ligowego probowal bym sie wyrwac za wszelka cene, dla dobra mojej kariery.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2012 o godz. 17:24.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.11.2012, 18:24
Probierz wrócił czyli wiadomo gdzie może trafić kilku Wiślaków zwłaszcza że Probierz ma tradycje ściągania do nowego pracodawcy swoich dawnych zawodników.Ciekawe co zrobi Bednarz Wisła w stagnacji jeśli zdecyduje sie na wyprzedaż albo rozwiązanie kontraktów to Probierz zapewne przygarnie tych których Bednarz skreślił.Możliwe że jeszcze dojdzie do tego że GKS wyprzedzi Wisłę wtedy może być naprawdę nieciekawie.Najbliższa okazja do odegrania się na Bednarzu za 5 kolejek
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 14.11.2012, 18:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Badzmy powazni. Jak ja bym byl utalentowany to z sredniaka ligowego probowal bym sie wyrwac za wszelka cene, dla dobra mojej kariery.
I to najlepiej za granicę . Jeśli już jesteśmy przy Polskich zespołach to dla młodego zawodnika lepiej być w średniaku i mieć pewny plac gry niż w topowych klubach raz wchodzić z ławki, raz w pierwszym składzie a innym razem w ogóle nie podnosić się z ławki . No chyba że kasa oferowana przez ten klub ze ścisłej czołówki ( przy jednoczesnym braku ofert zagranicznych ) jest znacznie wyższa od tego co dany zawodnik zarabia w swoim obecnym klubie - to z pewnością przekona ale problemem okaże się kwota krzyknięta za tegoż zawodnika co skutecznie odstraszy wszystkie zainteresowane kluby Polskie . Oczywiście mam tu na myśli nasze Polskie największe perełki które po jednej rundzie kosztują już w mln . euro.

JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Probierz wrócił czyli wiadomo gdzie może trafić kilku Wiślaków zwłaszcza że Probierz ma tradycje ściągania do nowego pracodawcy swoich dawnych zawodników.Ciekawe co zrobi Bednarz Wisła w stagnacji jeśli zdecyduje sie na wyprzedaż albo rozwiązanie kontraktów to Probierz zapewne przygarnie tych których Bednarz skreślił.Możliwe że jeszcze dojdzie do tego że GKS wyprzedzi Wisłę wtedy może być naprawdę nieciekawie.Najbliższa okazja do odegrania się na Bednarzu za 5 kolejek
O to bym się nie martwił Jakoś dziwnie wydaje mi się że tym razem tej tradycji nie będzie się starał podtrzymywać ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.11.2012 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2012, 19:45
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._obijalem.html

Łap Wolfy ;/
Pogubiłem się już jakiś czas temu.
Tych sierot które testujemy nie sposób spamiętać...

Myślicie, że Frederiksen znalazłby innego frajera gdyby nie Bednarz? Szykował się na turniej bezrobotnych piłkarzy...
Równie dobrze teraz to on mógłby być bez pracy, a ten z linku grać u nas.

Zresztą, to samo można by powiedzieć o reszcie transferów Bednarza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2012 o godz. 19:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2012, 20:58
fanfan napisał(a):Wyświetl post
I to najlepiej za granicę . Jeśli już jesteśmy przy Polskich zespołach to dla młodego zawodnika lepiej być w średniaku i mieć pewny plac gry niż w topowych klubach raz wchodzić z ławki, raz w pierwszym składzie a innym razem w ogóle nie podnosić się z ławki . No chyba że kasa oferowana przez ten klub ze ścisłej czołówki ( przy jednoczesnym braku ofert zagranicznych ) jest znacznie wyższa od tego co dany zawodnik zarabia w swoim obecnym klubie - to z pewnością przekona ale problemem okaże się kwota krzyknięta za tegoż zawodnika co skutecznie odstraszy wszystkie zainteresowane kluby Polskie . Oczywiście mam tu na myśli nasze Polskie największe perełki które po jednej rundzie kosztują już w mln . euro.
Jesli w topowym polskim klubie bedzie siedzial na lawie to za granica... na trybunach.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.11.2012 o godz. 21:01.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.11.2012, 21:08
fanfan Probierza lepiej nie skreślać i nie lekceważyć ma większe doświadczenie na ławce niż Kulawik . A do transferów ma lepszego nosa niż Legionista jeśli tylko dostanie wolną rękę w transferach a zapewne to był jeden z warunków umowy z GKS który będzie szukał wzmocnień.Z resztą Probierz na rynku lepiej dobiera wzmocnienia które zazwyczaj są bardziej sprawdzonymi i udanymi niż wzmocnienia Legionisty.Najlepszym przykładem jest Jagiellonia gdzie Probierz zbudował coś z niczego. Możliwe że gdyby Legionista nie rzucał Probierzowi kłód pod nóg ws transferów tylko dał zielone światło m.in.na Ukaha i Dudu, to nawet bardzo możliwe żę teraz Wisła była by w czołówce tabeli i nie było by problemów obronie.Aczkolwiek zimowe okienko będzie wyjątkowo gorące i wyjątkowo ciekawe biorąc pod uwagę że teraz Probierz będzie mógł się odegrać z transferami na Legioniście
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 14.11.2012 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 14.11.2012, 21:17
@JOSE841
Ten sam Probierz nalegał by dołączył do nas Sikorski więc ja nie wiem, czy on ma takiego wielkiego nosa do transferów.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.11.2012, 21:20
Może sięgnie po Frediego, Jovę(nica), Burligę, Sikora Gargułę. Oby... o 5 kołków mniej.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.11.2012, 21:38
Samuelson Sikorski to wynalazek Legionisty więc ws transferów w Wiśle to Probierz miał najmniej do powiedzenia.Aczkolwiek gdy Kirm i Małecki zostali w Wiśle to Sikorski siedział by dalej w rezerwach Polonii
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 14.11.2012, 21:43
@Jose841: Info, info, info. To że Bednarz podpisał, to nie znaczy, że jego pomysłem było pozyskanie Sikorskiego. O ile pamiętam, to Probierz śpiewał, że Daniel to jego autorski pomysł i prosił aby dać mu szansę.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.11.2012, 07:46
Samuelson Sikorski to wynalazek Legionisty więc ws transferów w Wiśle to Probierz miał najmniej do powiedzenia.Aczkolwiek gdy Kirm i Małecki zostali w Wiśle to Sikorski siedział by dalej w rezerwach Polonii
Dziwne bo Skorża kiedyś chciał napastnika, a Łysy uszczęśliwił go Jirsakiem. No w tym wypadku może chcieli trochę relacje między sobie budowac pozytywnie.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 15.11.2012, 09:20
cfa napisał(a):Wyświetl post
Dziwne bo Skorża kiedyś chciał napastnika, a Łysy uszczęśliwił go Jirsakiem. No w tym wypadku może chcieli trochę relacje między sobie budowac pozytywnie.
Ale Niedzielanem też.
Jirsak to miał być wtedy wg Bednarza nowy Szymkowiak.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.11.2012, 11:34
Sikorski to wynalazek Legionisty więc ws transferów w Wiśle to Probierz miał najmniej do powiedzenia.
pierwszy filmik, 32:50
http://new.livestream.com/wislakrako...images/1673336
"namawiałem prezesa"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów