The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2012, 21:28
Szkoda słów jakie to są pajace,9na11 dajemy się stłamsić Koronie zamiast spokojnie ich wypunktować.
Sens dzisiejszych zmian to chyba tylko sam Kulawik zna,wprowadzać Sobola za Sikorskiego?

Jak w kolejnym meczu będzie to wyglądało tak samo to pozostaje nam chyba faktycznie tylko wbić na trening tych oszołomów i uświadomić ich w jakim klubie grają.

edit

A faktycznie,zwracam honor WIZŁAZWE frederiksen ma póki co jedną
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 11.11.2012 o godz. 21:37.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.11.2012, 21:32
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jedyny plus tego meczu to 4 żółtko freda i na pewno ze Śląskiem naszego asa nie ujrzymy.
Szkoda słów jakie to są pajace,9na11 dajemy się stłamsić Koronie zamiast spokojnie ich wypunktować.
Sens dzisiejszych zmian to chyba tylko sam Kulawik zna,wprowadzać Sobola za Sikorskiego?

Jak w kolejnym meczu będzie to wyglądało tak samo to pozostaje nam chyba faktycznie tylko wbić na trening tych oszołomów i uświadomić ich w jakim klubie grają.

Kiedy on zgarnął te 4 kartki?

Wilk nie zagra to jest pewne, ale Frederiksen pierwsze słyszę.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 11.11.2012, 21:38
Dawniej piłkarze tak rozbici psychicznie, kupowali karton fajek i wagon wódki, wychodzili całą kadrą, zamykali się sami w knajpie i gadali do rana piorąc wszystkie brudy począwszy od wujowego meczu z the windy city, poprzez wujowy sezon i frajerskie remisy i porażki, kończąc ok. 6 rano na brudnej bieliźnie. Po takim katharsis przynajmniej nikt nie będzie chować się po kątach i każdy w oczy powie sobie co myśli o innym. Zagrożenia popsucia atmosfery nie ma, a może uda się zdobyć jakikolwiek progres. Wszyscy jeździmy po piłkarzach jak po łysych kobyłach i ja jestem ostatni któryby się nad nimi litował: to nie niefart spowodował, że jesteśmy na 12 miejscu w tabeli, to nie brak umiejętności nawet, tylko frajerstwo, niechlujność i przerośnięte poczucie własnej wartości.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2012, 21:38
Mimo że zawsze staram się znaleźć w tym wszystkim jakiś pozytyw to dziś Wisła osiągnęła szczyt kompromitacji,starałem się wierzyć że w końcu coś drgnie,że Wisła się obudzi ale wszelkie wątpliwości zostały rozwiane,to już nie jest przypadek,niespodzianka czy chwilowy spadek formy,w głowie kibica Wisły same pytania

Wszystko w rękach pana Cupiała,albo coś zrobi i Wisła wróci albo nadal będzie wierzył w ,,cudowny plan Jacka Bednarza"

Bednarz się bawi my płaczemy,ktoś powie to wina grajków bo nie grają na 100%,a może my mamy 5 piłkarzy i 6 kopaczy?

Pytań jest wiele ale nie ma odpowiedzi,oby ten co Wielką Wisłe zbudował nie zrobił jej niezamierzonego pogrzebu
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.11.2012 o godz. 21:41.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wortski
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 11.11.2012, 21:45
Ja się pytam o jedno. Jak zareagują Ci, którzy mnie zbanowali za to, że mówiłem prawdę o niektórych wynalazkach pewnego ulubieńca właścicieli tej strony.

Od roku widać co robią panowie Jaliens, Genkow, Iliev, Jovanović, od jeszcze dłuższego czasu Garguła. O byłych parodystach już nie chcę pisać. To oni są odpowiedzialni za te wszystkie kompromitujące odpuszczania w wielu spotkaniach na przestrzeni ostatniego roku.

Krytykujecie Czekaja, Chrapka, Szewczyka i ogólnie młodych Polaków? Dobrze, tylko jednej najważniejszej nie mówicie. Oni by w Wiśle nie grali, gdyby transfery wiadomej osoby wypaliły. Ja nie wymagam od Chrapka, aby pociągnął grę Wisły mając obok siebie takich zawodników jak Jaliens, Iliev, Genkow, Melikson. W normalnej sytuacji jest tak, że od zawodników mających status gwiazdy powinno się wymagać najwięcej, a nie od młodych zawodników. Status gwiazdy w naszym klubie na przestrzeni ostatniego roku mieli inni zawodnicy - Pareiko, Lamey, Jovanović, Jaliens, Sobolewski, Nunez, Melikson, Garguła, Genkow, Iliev, teraz doszedł Głowacki. Ilu z tych liderów gra/grało na swoim poziomie? Najmniej winiłbym Pareikę, Sobolewskiego (przez częste kontuzje, wiek) i Głowackiego (bo on już przyszedł do spalonej ziemi). Całą resztę winię.

Chciałbym się zapytać, dlaczego dwóch wielkich gwiazdorów Iliev i Jovanović nie zagrali ani minuty? Dlatego, bo od momentu przyjścia do Krakowa prezentują kiepską formę poza nielicznymi momentami.

U nas jest od dłuższego czasu jest spora krytyka tych piłkarzy, których w normalnych okolicznościach nie byliby ważnymi piłkarzami pierwszej drużyny, mieliby problem z załapaniem się na ławce rezerwowych, a często byliby na wypożyczeniu w Niecieczy, czy w innym klubie z niższej ligi. Czekaj do niedawna był ósmym obrońcą (pozostali okazali się dużo słabsi niż mieli być i dlatego młody Polak zaczął grać), teraz ma być niby pierwszym i grać o dwie klasy lepiej niż Jaliens ze spółką i to właśnie Michał jest obwiniany o wszystko co złe. Ja nie widzę różnicy między grą Czekaja, a wielkich gwiazd z zagranicy. Co jest akurat bardzo złe dla obcokrajowców. A ja pytam, czemu nie Jovanović ma być gnojony jak Czekaj?

Czy Czarek Wilk przychodził jako gwiazda, przyszły lider? Nie. To jest piłkarz waleczny, oddający serce na boisku, ale powinien stanowić dodatek do lepszych kolegów z drużyny. Niektórzy z niego robią nie wiadomo kogo.

Czwarty trener sobie z wielkimi graczami nie radzi. Przypadek? Za czwartym razem już chyba nie można pisać o czymś takim jak przypadek.
Ostatnio edytowane przez wortski : 11.11.2012 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2012, 21:49
frajerstwo - poziom ekspert
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.11.2012, 22:00
Runda jesienna już dla Wisły praktycznie zakończona. Drużyna popadła, mówiąc oszczędnie, w totalną przeciętność. Zostały trzy mecze, w których próżno szukać punktów.

Faktycznie, tak jak napisał TymonPRO, pytań jest coraz więcej. Wspominałem już, że najwyższy czas aby Cupiał osobiście określił co zamierza dalej... sprzedaje, oszczędza, czeka (na co?), inwestuje...

Ten projekt, który obecnie oglądamy, zupełnie się nie sprawdził i chyba czas najwyższy żeby podjąć jakieś decyzje...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.11.2012, 22:09
Nie miałem okazji oglądać meczu , wystarczy mi wynik i przebieg całego spotkania można się było domyślić.

Ktoś z tym musi zrobić porządek , mam nadzieję że w zimie w klubie będzie trzęsienie ziemi . Niech się dzieje wola nieba.

PS. Jedyne co mnie interesuje to czy faktycznie Szewczyk wyleciał sprawiedliwie z boiska , podobno 2 faulu jednak wcale nie było ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.11.2012 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.11.2012, 22:20
Rozgonić całe towarzystwo na czele z Kulawikiem. Czas na jakiegoś trenera, który już coś zrobił w swoim życiu, który wywali 3/4 tej ekipy ibędzie miał pieniądze na nowych bo ziemia jest spalona. Z Lechem był szczyt dna dziś to już nawet słów brak. 11 na 7 byśmy tego nie wygrali
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.11.2012, 22:35
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Rozgonić całe towarzystwo na czele z Kulawikiem. Czas na jakiegoś trenera, który już coś zrobił w swoim życiu, który wywali 3/4 tej ekipy ibędzie miał pieniądze na nowych bo ziemia jest spalona. Z Lechem był szczyt dna dziś to już nawet słów brak. 11 na 7 byśmy tego nie wygrali
Mistrzu, weź się pierdyknij w czapę...
Kolejnego trenera chcesz zmieniać!? JUŻ?!
Wbijcie sobie wreszcie do łbów, że drużyna jest słaba i zdemoralizowana przez Łysego Wariata.

A co od meczu - zejdźcie na ziemię. Przed ostatnim gwizdkiem punkt większość brałaby w ciemno, a po nagle wielkie zdziwienie, że nie ma skuteczności i są karykaturalne błędy w obronie. No, są, od ponad roku, a tu wszyscy wiecznie zaskoczeni!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.11.2012, 22:36
NO panowie jeszcze mnie nnic w tym roku tak nie wqrwiło jak ten mecz...
Do konca rundy sie dowiemy czy bronimy sie przed spadkiem czy walczymy o srodek tabeli.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.11.2012, 22:48
Wygrana jest marzeniem, remis sukcesem. Tak pisałem przed meczem i po nim też się tego trzymam. Ważne iż nie przegraliśmy. Doprawdy, sukces spory. I nie ma się z czego śmiać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2012, 22:53
wortski napisał(a):Wyświetl post
Czwarty trener sobie z wielkimi graczami nie radzi. Przypadek? Za czwartym razem już chyba nie można pisać o czymś takim jak przypadek.
I to jest bardzo mądre zdanie. Powinni je sobie wbić do głowy kibice i przede wszystkim powinien to zrobić Cupiał zanim znowu zacznie się miotać i wymieniać trenerów na potęgę.

Nie mówię tutaj, że Kulawik się nadaje bo nie nadawał się wcześniej i coś mi się wydaje, że nic się od tamtego czasu nie zmieniło. Chodzi o to, że drużyna w obecnym kształcie nie ma przyszłości. Wszyscy ewidentnie mają wyjebane (oprócz kilku chlubnych wyjątków: Chavez, Czarek, Bunoza, młodzi, może Głowa, Sobol i Pareiko) i czekają tylko na koniec kontraktu oraz hajs co miesiąc. Atmosfery w takim zespole raczej być nie może, rozkapryszone gwiazdunie wiodą prym w szatni i CZWARTY TRENER wyniki ma do kitu. A umiejętności to oni mają co było widać po mistrzostwie i grze w LE.

Jedyna szansa na odbicie się od dna to rozgonienie tego całego towarzystwa, oprócz może wymienionych wyjątków (chwała Valckxowi za tak skonstruowane kontrakty, że problem pozbywania się gwiazdorków rozwiąże się sam po sezonie), sprzedać Meliksona za ten nędzny milion czy półtorej (o ile ktoś wogóle tyle da) i budować od nowa. Jak Widzew. Bez Bednarza, który sprowadza szrot, bez zagranicznych 'gwiazd' z królem strzelców w Bułgarii czy gry w reprezentacji Holandii w CV i na wysokim kontrakcie, których sprowadzał Stan. Z piłkarzy na dorobku, głodnych gry nie pieniędzy. Inaczej raczej wcześniej niż później skończymy niemiło przygodę z Ekstraklasą...no chyba, że Cupiał sypnie kasą. Ale na to się nie zanosi.

Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2012, 22:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie miałem okazji oglądać meczu , wystarczy mi wynik i przebieg całego spotkania można się było domyślić.

Ktoś z tym musi zrobić porządek , mam nadzieję że w zimie w klubie będzie trzęsienie ziemi . Niech się dzieje wola nieba.

PS. Jedyne co mnie interesuje to czy faktycznie Szewczyk wyleciał sprawiedliwie z boiska , podobno 2 faulu jednak wcale nie było ?
2 faul nie byl faulem w najmniejszym nawet stopniu.
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2012, 23:14
No cóż piłkarze są zesrani totalnie, podkreślę TOTALNIE ZESRANI. Spodenki są pełne, jak dostaną bramkę to strach że nie odrobią, jak strzelą to wycofani i zrobione zasieki żeby tylko nie stracić...

Kończy się jak dzisiaj widzieliśmy, linię spalonego złamał generał i z piłkarskiego raju i jesteśmy ....a frajerami.

Z głowami jest mega słabo i nic tutaj nie pomoże. Jasne że piłkarsko jesteśmy daleko w dupie, ale nie aż tak daleko jak pokazuje nasze miejsce w tabeli i to co prezentują kopacze.

Genkov miał jeszcze jedną setkę i na odegranie do Boguskiego do pustej, zjebał.

Inna sprawa że sam na sam wychodził Genkov i nam gwizdnął spalonego, tak że lipa.

Dramat, dramat, dramat
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
seyab
Junior Member

Od: 10.2012

Stary 11.11.2012, 23:23
riv napisał(a):Wyświetl post
Jedyna szansa na odbicie się od dna to rozgonienie tego całego towarzystwa, oprócz może wymienionych wyjątków (chwała Valckxowi za tak skonstruowane kontrakty, że problem pozbywania się gwiazdorków rozwiąże się sam po sezonie), sprzedać Meliksona za ten nędzny milion czy półtorej (o ile ktoś wogóle tyle da) i budować od nowa. Jak Widzew. Bez Bednarza, który sprowadza szrot, bez zagranicznych 'gwiazd' z królem strzelców w Bułgarii czy gry w reprezentacji Holandii w CV i na wysokim kontrakcie, których sprowadzał Stan. Z piłkarzy na dorobku, głodnych gry nie pieniędzy. Inaczej raczej wcześniej niż później skończymy niemiło przygodę z Ekstraklasą...no chyba, że Cupiał sypnie kasą. Ale na to się nie zanosi.
To są teraz marzenia. Kto tych piłkarzy na dorobku i głodnych gry ma znaleźć? A jak znajdzie to czym przekonać do gry w Wiśle? Cała otoczka wokół drużyny prysła, a oglądając dzisiejszy mecz można stwierdzić, że będzie jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.11.2012, 23:38
No panowie "piłkarze" miejcie jaja i powiedzcie kim tak naprawde jestescie

Grzegorz Skwara je mial

http://www.youtube.com/watch?v=Chhp-DTf-oQ

a Wy ?
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.11.2012 o godz. 23:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.11.2012, 23:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co od meczu - zejdźcie na ziemię. Przed ostatnim gwizdkiem punkt większość brałaby w ciemno, a po nagle wielkie zdziwienie, że nie ma skuteczności i są karykaturalne błędy w obronie. No, są, od ponad roku, a tu wszyscy wiecznie zaskoczeni!
Wiesz co, nawet jak oglądałem ten mecz, to wiedziałem, że to się musi tak skończyć. Choćby ze względu na przysłowie o sytuacjach (nawet jeśli te nasze to były takie pół-sytuacje). Ale to nie oznacza, że można piłkarzy głaskać po tym koncercie frajerstwa, bo patrząc na to, co my zaprezentowaliśmy i co zaprezentowała Korona, na to jak się ten mecz układał - drugą bramkę jak najbardziej można było i nawet należało wcisnąć. Gdybym nie widział meczu, to nawet wiedząc o kartkach wciąż remis uważałbym za niezły wynik. Ale po obejrzeniu meczu mam świadomość, że były rezerwy żeby zrobić lepszy wynik i tego nie zrobiono. Daleki jestem od zwalniania trenera, ale tym razem muszę przyznać, że totalnie dał ciała ze zmianami i nie potrafił skutecznie reagować na to, co się działo.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2012, 00:23
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co, nawet jak oglądałem ten mecz, to wiedziałem, że to się musi tak skończyć. Choćby ze względu na przysłowie o sytuacjach (nawet jeśli te nasze to były takie pół-sytuacje). Ale to nie oznacza, że można piłkarzy głaskać po tym koncercie frajerstwa, bo patrząc na to, co my zaprezentowaliśmy i co zaprezentowała Korona, na to jak się ten mecz układał - drugą bramkę jak najbardziej można było i nawet należało wcisnąć. Gdybym nie widział meczu, to nawet wiedząc o kartkach wciąż remis uważałbym za niezły wynik. Ale po obejrzeniu meczu mam świadomość, że były rezerwy żeby zrobić lepszy wynik i tego nie zrobiono. Daleki jestem od zwalniania trenera, ale tym razem muszę przyznać, że totalnie dał ciała ze zmianami i nie potrafił skutecznie reagować na to, co się działo.
Nie oglądałem meczu. Wynik pozytywnie mnie zaskoczył.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.11.2012, 00:34
Nie oglądałem meczu. Wynik pozytywnie mnie zaskoczył.
To oglądnij powtórkę. Zobaczysz naszego wspaniałego trenera w akcji. Ściągał jak za szelki Boguskiego i Chrapka.
No i Sikorski w formie. Podobno nawet wybiegł na 2 połowę.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2012, 00:40
lazy napisał(a):Wyświetl post
To oglądnij powtórkę. Zobaczysz naszego wspaniałego trenera w akcji. Ściągał jak za szelki Boguskiego i Chrapka.
No i Sikorski w formie. Podobno nawet wybiegł na 2 połowę.
Jestem zadowolony z wyniku, a Ty chcesz żebym to sobie psuł oglądaniem meczu...
Grali gorzej niż z Polonią? Gorzej niż z Podbeskidziem? Gorzej niż z Amicą?
Czy może po prostu - zagrali jak zawsze?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 12.11.2012, 00:51
Wiesz ciężko w 1 poście opowiedzieć mecz. Ale jak przeciwnik leży na łopatkach, a my zamiast go dobić kładziemy się na murawie i czekamy aż zjedzą nas mrówki to jednak jest frajerstwo.

Możesz wierzyć lub nie ale Korona była przeraźliwie słaba w tym meczu.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 00:54
Tutaj nadal niektórzy krytykują również Sikorskiego.

Tylko nie wiem za co? To po jego akcji padła bramka dla nas, a dopóki był na boisku prowadziliśmy grę. W momencie zejścia Daniela nagle zaczęliśmy grać obronę Częstochowy, więc nie wiem o co pretensje akurat do niego po dzisiejszym meczu ;f

Wolfy zagrali nawet nieźle przez pierwsze 45 minut i znośnie przez kolejne 25. Potem Korona grając w osłabieniu rzuciła się do ataku na hurra, naszym sędzia zagwizdał dwa spalone w sytuacjach sam na sam (Szewczyk & Genkow), których nie było, a potem daliśmy dupska oddając inicjatywę Koronie. W zasadzie szlag mnie trafia bo ten mecz był po prostu nie do zremisowania, ale jednak naszym asom się to udało. Parę spapranych dogodnych okazji, frajerstwo i sranie w gacie, że Korona jeszcze może wyrównać, do tego ślepy sędzia i pozamiatane.

:F

Ja mimo naszych ostatnich wyników oczekiwałem zwycięstwa i osobiście jestem rozczarowany.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.11.2012 o godz. 01:00.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2012, 00:57
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tutaj nadal niektórzy krytykują również Sikorskiego.

Tylko nie wiem za co?
To masz problem.

I trochę Ci się proporcje powaliły (jak zwykle zresztą):
- niektórzy NIE krytykują Sikorskiego. Ja was trójkę naliczyłem.

Patrzę na tabelę strzelców. Sikorskiego tam nie ma.
W punktacji kanadyjskiej ma okrągłe zero.
Napastnik.

Pewien stary podręcznik do geometrii zaczynał się mniej więcej tak: "Punkt, prosta, punkt na prostej. Jeżeli nie rozumiesz, nie czytaj dalej". Piszę z pamięci, więc mogłem coś pomylić, ale idea została zachowana: jeżeli nie jesteś w stanie przyswoić podstaw, aksjomatów, pojęć pierwotnych - nigdy nie zrozumiesz danej dziedziny.

No to teraz: "Piłka. Bramka. Piłka w bramce. Jeżeli nie rozumiesz, zmień dyscyplinę sportu".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2012 o godz. 01:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 12.11.2012, 01:08
s1mone,
Sikorski co dotknął w I połowie to spieprzył. Wyjątkiem potwierdzającym regułę było 5-metrowe podanie do Garguły, który akurat ładnie wyłożył piłkę Genkowowi. W II połowie biegał w każdym kierunku tylko nie równolegle do akcji.

Natomiast kuriozalna zmiana na Sobola, spowodowała że zajęliśmy sie już tylko bronieniem wyniku.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.11.2012, 01:22
Jestem zadowolony z wyniku, a Ty chcesz żebym to sobie psuł oglądaniem meczu...
Grali gorzej niż z Polonią? Gorzej niż z Podbeskidziem? Gorzej niż z Amicą?
Czy może po prostu - zagrali jak zawsze?
Oglądałem tylko drugą połowę. Tak, gorzej. Z Lechem to Wisła gniotła a teraz Korona gniotła w 9 na 11. Parę lat temu I-ligowa Kmita Zabierzów prezentowała o klasę lepszy futbol. Tamta I-ligowa Kmita na 10 meczy wygrałby 9 z dzisiejszą Wisłą i 1 zremisowała.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.11.2012, 01:52
pluti1906 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o tabele to jak wygramy mamy 14 pkt a Legia 24 pkt więc czy to taka przepaść 10 pkt? Chyba jeszcze nie . Myśle że nasi kopacze w końcu się przełamią i zaczną punktować. Spokojnie czekajmy bo chyba gorzej już być nie może
To kiedy losowanie el. LM? Będziemy rozstawieni w 3 rundzie?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.11.2012, 01:53
Wolfy : przecież Sikorski nie był naszym podstawowym napastnikiem w tej rundzie? Zagrał 3 mecze po 60-70 minut i wszedł na dwa ogony jeśli mnie pamięć nie myli. Z czego z Koroną grał na skrzydle i w jakimś tam innym meczu również. Wg mnie dziś grał nieźle, to głównie z jego strony szły nasze groźne akcje. Ale może inny mecz oglądałem;P

Nie twierdzę, że jest super, ale kosztował garść miedziaków z tego co słyszałem, a są gracze którzy zawodzą dużo bardziej, a grają dużo więcej od niego.
Niestety na forum słyszę tylko Sikorski Sikorski Sikorski i tak w kółko. Niezależnie od tego jak zagra i ile (krytykowano go nawet jako zmiennika, który wszedł na 10 minut).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.11.2012 o godz. 01:58.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.11.2012, 02:07
Wiesz ciężko w 1 poście opowiedzieć mecz. Ale jak przeciwnik leży na łopatkach, a my zamiast go dobić kładziemy się na murawie i czekamy aż zjedzą nas mrówki to jednak jest frajerstwo.
Udało Ci się

Natomiast kuriozalna zmiana na Sobola, spowodowała że zajęliśmy sie już tylko bronieniem wyniku.
Właśnie sęk w tym, że nie zajęliśmy się nawet bronieniem wyniku. Jak się broni wyniku, to się nie łapie bramki z kontry w 94 minucie gry przy 4 minutach doliczonego czasu. Po wejściu Sobola przestaliśmy atakować, ale nie zaczęliśmy bronić.

thechris napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem tylko drugą połowę. Tak, gorzej. Z Lechem to Wisła gniotła a teraz Korona gniotła w 9 na 11.
Właśnie o to chodzi, że Korona nas nie gniotła. Korona normalnie atakuje 5 zawodnikami, a z nami grała 10 na 11, w pewnym momencie 9 na 11 i chociaż wcale się nie odsłaniała, to my jej pozwalaliśmy podchodzić pod nasze pole karne, albo robić rzuty wolne tam, gdzie chcieli. No i w 9 na 11 potrafili skutecznie utrudniać nam wyprowadzenie piłki pressingiem.

Ale główny zarzut jest o naszą ofensywę, bo jak Korona straciła zawodnika to się zrobiło tyle przestrzeni, że nawet my byliśmy w stanie wjeżdżać między obrońców. To był mecz, w którym Boguski na 30 metrze mógł prowadzić piłkę przez dobre 5 sekund i nikt się nawet w jego kierunku nie pofatygował. Sęk w tym, że my ani się nie broniliśmy, ani nie trzymaliśmy piłki z przodu, ani nie atakowaliśmy. Poza wymienionym Boguskim nikt nawet nie usiłował posyłać otwierających podań. Ja do ciebie, ty do mnie, wciągniemy ich w naszą grę, cholera, zabrali nam piłkę. Tak wyglądała druga połowa.

I jeszcze raz podkreślmy, Korona nawet w 11 była beznadziejna. Od czerwonej kartki to oni się nawet faulować bali. Obejrzyj sobie bramkę Genkowa. Tak jak bronił Golański, tak broniła cała Korona. Tyle ile czasu miał Garguła w środku pola, tyle miała reszta dużyny cały czas. A bramka padła jeszcze przy 11 na 11.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.11.2012, 09:02
.

No to teraz: "Piłka. Bramka. Piłka w bramce. Jeżeli nie rozumiesz, zmień dyscyplinę sportu".
Dam sobie ręke uciąć ze oni to rozumieją ale :
-jeden biega zesrany bo szanse raz na jakis czas dostaje a że szansę go paraliżują i nie gra na luzie, wygląda jakby był inwalidą
-drugi też rozumie ale on to woli ładną bramke strzelić niż jakiegoś taś tasia
-trzecie też rozumie, no ale on ma problem z celnością. Raz na rok strzela celnie
-czwarty też rozumie, ale nie ma umiejętności by znaleźć sie w pozycji do strzału
itp itd.
Nie rób z nich (niego) debili.
Liga tydzień w tydzień udowadnia że wygrywa ten który ma mocniejszą głowe i jest lepiej ...zmotywowany. Tu nie jest problem w umiejętnościach tylko w podejściu do meczu. Ci co chcą wygrać i sie tego nie boją - wygrywają. Przegrywasz tylko wtedy gdy chcesz przegrać (vide wczoraj - zamiast zmiazdzyc pressingiem Koronę, my oddajemy im pole i czekamy ....a na kontre! No i te super zmiany...)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów