|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Myślałem, że tą całą maskaradę łyknął już cały obóz smoleński włącznie ze wszystkimi jego mediami, ale niezawodny Szeremietiew, który z niejednego pieca chleb jadł zachował trzeźwy umysł i podszedł do sprawy na chłodno, tak jak powinno się podchodzić do tego typu "rewelacji" oraz ich źródeł.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Powyższe komentarze w porównaniu o Twojego debilnego postu trzeba nazwać wielce powściągliwymi. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja wyznaję tezę R.A. Ziemkiewicza, który uznaje Polskę za kraj postkolonialny. Tożsamą opinię ma na temat naszego narodu.
Kwestią oczywistą jest, że panowie z PO nie pełnią realnej władzy, tylko są marionetkami, za które pociągają prawdziwi rządzący. Mam na myśli służby specjalne, a dokładnie tych, którzy maja szafy z odpowiednimi teczkami na konkretne osoby. Jeśli Tuska od władzy ktoś odsunie, to tylko ci panowie. Już od pewnego czasu w rozmowach ze znajomymi zauważyliśmy, że Tusk traci przychylność. To była nasza pierwsza teza. Jednak po jakimś czasie przegrała z założeniem, że sbkom chodzi zdecydowanie o destabilizację życia społecznego w kraju. Tylko wtedy mają idealną sytuację do robienia swoich interesów. Naród ma się kłócić o Smoleńsk jak najdłuzej. Dlatego wg mnie nie ma mowy o śledztwie międzynarodowym. W kręgach byłych WSI zapadła decyzja, że najlepiej byłoby, gdyby społeczeństwo dusiło się w sosoie smoleńskim jak najdłużej. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że jeszcze wiele razy będziemy bombardowani rewelacjami nt. katastrofy, które będą dementowane. Wszystko w celu podgrzania atmosfery. W całym konflikcie moją sympatię kieruję ku Pisowi, choć nie jestem jego wyborcą. Dziwi mnie natomiast postawa JK, który w tym tygodniu ewidentnie dał się łatwo wpuścić w zasadzkę. Czekistom chodzi właśnie o to, aby powrócił dawny JK, rozemocjonowany. Wtedy znów będą mieli kim straszyć ciemny lud. Kaczyński w tym tygodniu in minus (pijarowsko). ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ale w tym co piszecie, jedno nie wyklucza drugiego. Chodzą faktycznie plotki, że toczy się wewnętrzny spór na lini bul Komorowski -Tusk o kasę na kompanię, więc i nagle pojawiają się dziwne materiały, wycieki.Panowie zza kurtyny jak dla mnie ewidentnie chcą wrócić do opcji z Kwaśniewskim. -On ma miłą twarz, więc dla szarego Polaka to idealny argument.PR`owską otoczkę się zrobi.
Jeszcze raz Worcester. PROKURATURA niczego nie ZAPRZECZYŁA ANI NIE POTWIERDZIŁA. Prokurator wojskowy powiedział jasno. Spektometr jonowy wykrył dużo substancji, które moga być substancjami wybuchowymi, ale nie muszą.By poznać wyniki musi niby upłynąć pół roku, bo tyle czasu potrzeba by zbadac wszystkie próbki laboratoryjnie.Jak widac, coś jest na rzeczy bo ekspertyza zrobiona w USA potwierdza obecność substancji wybuchowej. http://www.youtube.com/watch?v=F_bignArk5s Edit: Do tego poniżej.No mówiłem ci, żebyś się nie udzielał w tematach poważnych i zwyczajnie ludzi nie drażnił.Zobacz, tutaj już nikt cie nie traktuje poważnie, więc dlaczego nie wejdziesz sobie do tematu np o kawałach- bedziesz tam w swoim żywiole.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 01.11.2012 o godz. 16:05.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko fajnie tylko weź kolego pod uwagę, że większość Polaków żadnej destabilizacji państwa Polskiego nie widzi, a o głupi Smoleńsk się nie kłóci bo ma na to już wyjebane (za przeproszeniem). Ja należę zdecydowanie do nich, żyję swoim życiem i jest mi z tym dobrze.
Pracę mam dobrą, jeżdżę autem, na który mnie było stać (nowym z salonu za 70 tys zł), wkrótce biorę ślub i się śmieję z takich jak Drozd co całe swoje życie oddają za Smoleńsk. Panowie, życie jest za krótkie, aby takimi pierdołami żyć, dlatego radzę czasami wrzucić na luz. Wasza walka internetowa nic nie zmieni. Było trzeba zostać politykiem, nic trudnego.. aha zapomniałem.. z wykształceniem niepełnym średnim byłoby ciężko. Pozdrawiam kumatych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
"W aspekcie ideowym mógłbyś się równać z krową na pastwisku, jej też chodzi tylko o to żeby się nażreć i żeby ktoś wydoił. Reszta ją szczerze pie.rdoli. " ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 01.11.2012 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przytocz jeszcze coś mojego podobnego. Znajdziesz? Nie znajdziesz. Zachciało mi się ironii ale jeśli zachce mi się jej raz jeszcze, to ją uskutecznię. Naprawdę, poniżej poziomu ale czyjego poziomu? Moje ironiczne stwierdzenie jest podbudowane poziomem obecnej ekipy rządzącej. Nie wiedziałeś o specjalnej "odprawie" młodych członków partii rządzącej, odsyłającej ich na front internetowy? Zapytaj "młodych" tej partii, może powiedzą Ci jak było i jest ... Ponadto, Kolega forumowy, na którego post odpowiedziałem wyraził zdziwienie, że Administracja zezwala na istnienie tego tematu. To zdziwienie skojarzyło mi się z obecna linią władzy i jej reakcją na wiele wolnościowych przejawów życia społecznego. Między innymi tych reakcji rządowych "antykibolskich" oraz wprowadzanie wielu ustaw o charakterze totalitaryzującym. Ja, swoje zdziwienie na zdziwienie Kolegi wyraziłem pytaniem co prawda ironizującym, obarczonym emotikonem, ale nie pozbawionym poparcia realizmem. I jeśli zechcę, podobne zapytanie odniosę do Twojej osoby.
Ostatnio edytowane przez yarow : 01.11.2012 o godz. 16:32.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Takie stawianie sprawy jest bardzo powierzchowne. W 2005 roku w I turze Kaczyński dostał niewiele, sondaże miał słabiutkie ale i tak wszedł do drugiej tury. W 2010 sondaże miał podobne jak przed I turą w 2005, ale też wcale nie było tak, że tylko zniechęcał ludzi, rządy PIS i prezytentura Kaczyńskiego zwróciły uwagę paru milionów ludzi na pewne sprawy na które wcześniej nie zwracali uwagi. Wynik qyborów był sprawą otwartą. Analitycy obcych państw mają trochę inne materiały do analiz niż te podawane gawiedzi w TVN24 i zapewne inne przymioty są potrzebne do pracy analityka wywiadu niż do podawania "wyników sondaży" w telewizorni. Zresztą nawet jeśli by przegral to by byl bardzo silnym liderem opozycji, mogącym wygrać jakieś następne wybory. Lech miał lepsze opinie od Jarosława, byl uważany za bardziej ugodowego i umiarkowanego.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 01.11.2012 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Jednak zauważ, że ja oceniam JK za zachowanie czysto polityczne. Życzę mu dobrze, bo jest jedyną alternatywą dla PO i koniec chorego układu, który panuje w dziedzinie polskiej polityki. Politycznie strzelił sobie w stopę, mówiąc o morderstwie, ponieważ znów media mają możiwość pokazać go jako radykała. Ty i ja wiemy swoje, ale większość ludzi, którzy chodza na wybory kieruje się emocjami, dlatego JK dał powód reżimowym mediom, aby mogły kolejny raz na nich zagrać. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie Marszalku, post kolezanki michu-k to nie była ironia, tylko ten użytkownik jest lewakiem i prowokatorem. Jak on się uchował na forum kibicowskim bez zbanowania za swoje 'mądrości' pozostaje dla mnie nieodgadniona zagadką.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Rosja próbuje ponownie odzyskać większą lub mniejszą kontrole nad byłymi republikami. Przypomnę ile zamieszania swoimi działaniami Kaczyński robił w Gruzji, Ukrainie, Białorusi. Mieliśmy również o niebo lepsze relacje z władzami Litewskimi. Dla Rosji na pewno ta katastrofa była na rękę bo zginęło w niej wielu zwolenników tej myśli politycznej. A że przeszkadzaliśmy swoimi działaniami Rosji, nawet jeśli były one tylko symboliczne to wystarczy wspomnieć jak w tej chwili wygląda sytuacja w tych krajach i kto pociąga w nich za sznurki... Co dzieje się w Gruzji, Ukrainie, Inflantach.. Rosjanie maja swoją politykę i pięknie ja realizują, nasze Państwo działa jak kaleka kompromitując nas nawet nieumiejętnością przeczytania instrukcji otwierania dachu(nie wspomnę o dobranej membranie która w ogóle ma takie parametry techniczne że nadaje się do innej strefy klimatycznej). Więc jak można liczyć że taka sprawa zostanie przez nas poprowadzona w profesjonalny sposób, przecież u nas zamiast specjalistów na stanowiska menadżerskie i kierownicze zatrudnia się fryzjerów. EDIT: No i najważniejsze w tej katastrofie zginęli też GENERAŁOWIE NATO. Więc to nie jest tak że wystarczy zapytać co ruscy zyskali śmiercią Kaczyńskiego bo jest to wyizolowanie jednego z wontków i udawanie że reszta jest mniej ważna a tak nie jest.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 01.11.2012 o godz. 17:46.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Analiza chemiczna a trotyl. Analiza części ubrania należącego do jednej z Ofiar. Analiza pasa [przynależącego do fotela samolotu]:
http://vod.gazetapolska.pl/2658-anal...-slady-trotylu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Za ujawnienie pełnej prawdy o katastrofie smoleńskiej jeszcze wielu ludzi zapłaci karierą, wiarygodnością i złamanym życiem. Ale na miejscu tych, którzy dzisiaj triumfują, miałbym się na baczności, bo w najmniej spodziewanym momencie zostaną wysadzeni z siodła przez ludzi, którym dzisiaj zawdzięczają swoje trwanie. Ta mafia, udająca państwo nie wypuści was już ze swojego śmiertelnego uścisku. "
http://wpolityce.pl/artykuly/39735-d...elnego-uscisku |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czyżby "samobójca" wcześniej się znieczulił ?:
P.S. Wojskowy Prokuratorze Szeląg, czas zdementować tą wiadomość w taki sam sposób jak ostatnio, że badania będą trwać pół roku a ekspertyza zostanie przeprowadzona w ....Moskwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
"Prof. Kazimierz Nowaczyk na Niezależna.pl ujawnia ekspertyzę amerykańskich naukowców. "Trzy prόby przeprowadzone na ekstrakcie z pasa bezpieczeństwa wykazały obecność T.N.T."
"Podczas gdy ekstrakt z próbki rękawa koszuli nie wykazał obecności materiałόw wybuchowych, trzy prόby przeprowadzone na ekstrakcie z pasa bezpieczeństwa wykazały obecność T.N.T. (2,4,6-trinitrotoluen, trotyl). Test został powtόrzony po 24 godzinach i dokonano w tym czasie dokumentacji fotograficznej". „Wyniki uzyskane drogą szybkiego testu terenowego wskazują na możliwy kontakt pasa bezpieczeństwa z materiałem wybuchowym T.N.T. Badanie przy użyciu technik analitycznych, takich jak spektrometria mas jest konieczne dla potwierdzenia zaprezentowanych tu wynikόw wstępnych, które wskazują obecność T.N.T. w materiale testowanym”. http://wpolityce.pl/wydarzenia/39760...y-obecnosc-tnt ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Polecam przeczytać http://hekatonchejres.salon24.pl/460...esiecy-rekietu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"nie zrobili tego Rosjanie a przedstawiciele naszej ambasady w Moskwie!
Słowa które wtedy usłyszeli śledczy brzmiały mniej więcej tak: „Po co tu przylecieliście, nie macie czego tu czego szukać, to był wypadek i nic tu po was, wypierd…ć..”." http://wpolityce.pl/artykuly/39782-r...yl-w-smolensku ... a kim jest np. Pan Turowski ..? ;] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Binienda: http://wpolityce.pl/wydarzenia/39787...niewyobrazalna -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W ogóle, nic się nie stało Polacy nic się nie stało. I dlatego Prokurator Seremet spotyka się z Premierem Rządu RP oraz Redakotrem Naczelnym gazety "Rzeczpospolita" tuż przed jej publikacją na temat ladunków wybuchowych. Ładunków nie było i dlatego te spotkania się odbyły bo ladunków nie było. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Jakimi detektorami posługiwali się polscy biegli? [...]" http://wpolityce.pl/wydarzenia/39807...wy-substanacji ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Wróblewski zachował się jak ciota" http://niepoprawni.pl/blog/287/ostatnia-linia-obrony ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ "Niemcy, Rosja, czy ... Polska?" http://wpolityce.pl/artykuly/39830-r...sja-czy-polska
Ostatnio edytowane przez yarow : 03.11.2012 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Również i to polecam: "Cezary Gmyz wykonał znakomitą pracę opisując wyniki próbek ze śladami materiałów wybuchowych zanim w Moskwie przemienią się w dezodoranty" Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Koniec off top. Kolejna próba zepchnięcia śledztwa na tor prześmiewczy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo ciekawie było dzisiaj w Loży prasowej w tvn24
- chyba faktycznie coś pęka ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Bajki dla lemingów wrzucasz? Bez żadnego komentarza? Wprost z guwna? I co niby chcesz tym udowodnić? Że tak jak od dwóch lat dalej idą w zaparte? To wszyscy wiedzą, różnica taka że teraz już w jakimś stopniu wiadomo co się tam stało, a ci dalej o brzozie ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jak to co, to ze to winna brzozy ktora jozef zasadzil pare lat temu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Widać, że się nie najlepiej dzieje, skoro Kwaśniewski ładuje równo z mostu w wywiadzie dla Wprost, że komisja międzynarodowa musi być. Bo jest burdel. I zdziwiony tym wrakiem, czemu tak długo tam leży. A Tusk ? , pewnie go poświęcą politycznie. Skompromitują, ośmiesza. A to tylko po to, aby móc przeprowadzić nowe rozdanie z nowymi liderami, coby ludzie myśleli, że zmiany nastąpiły i teraz będzie już lepiej
Te wszystkie wypowiedzi, artykuły. Wg mnie wygląda to na całkiem niezłe asekurowanie się. Bo widać nie jest jasne kogo rządzący USA wybrali na Prezydenta. Wg przypadku zwycięstwa Mormona należy się spodziewać pewnych ruchów, które mocniej zaakcentują pozycje USA w Europie. Pewnie Ro postraszy jakąś komisją, może jakieś dowody rzuci. Niepewność jest widać duża stąd takie złagodzenie u nas klimatu w sprawie Smoleńska. Zawsze będzie można powiedzieć iż było się sceptycznie nastawionym do każdej z wersji "Popieram raport Millera ale komisja by nie zaszkodziła. Tusk ma racje ale Kaczyński tez nie najgorszy " takie teraz jest hasełko obowiązujące. Przynajmniej do wtorku.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 05.11.2012 o godz. 11:21.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|