|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Za nami już praktycznie cała 9 kolejka. W tej kolejce Biała Gwiazda odniosła pierwsze wyjazdowe zwycięstwo pokonując w piątek Widzew Łódź 2:1. Dwie bramki dla ekipy Tomasza Kulawika zdobył Rafał Boguski, odwdzięczając się w ten sposób trenerowi, za wystawienie go w pierwszym składzie.
Wisła w pewnych fragmentach meczu prezentowała się naprawdę nieźle, więc są powody aby z optymizmem patrzyć w przyszłość. Nie należy jednak przesadzać, bo do idealnej gry jeszcze dużo naszym zawodnikom brakuje. Po 9 spotkaniach tego sezonu Biała Gwiazda zajmuje 11 pozycję z 11 punktami. W następnej kolejce Wisła zagra po raz kolejny w piątek ( wcześniej: Polonia Warszawa, Pogoń Szczecin, Legia Warszawa, Widzew Łódź) z drużyną Lecha Poznań. Poznaniacy w tym sezonie zgromadzili 17 punktów i zajmują 3 pozycję w tabeli ( po poniedziałkowych Derbach Śląska mogą spaść na 4 miejsce). W meczach wyjazdowych Lech 3-krotnie wygrywał i raz schodził z boiska pokonany ( Lechia Gdańsk 2:0). W tej kolejce poznaniacy ponieśli porażkę przed własną publicznością z Jagiellonią Białystok 2:0. W piątkowy wieczór Lech zawita na Reymonta. Jaką taktykę na to spotkanie przygotuje Tomasz Kulawik, czym tym razem zaskoczy kibiców i piłkarzy drużyny przeciwnej? Czy tym razem na szpicy wystąpi Quito? A może dalej będzie stawiał na Boguskiego? Czy Chrapek zastąpi Gargułę? Patrząc na poprzednie mecze, widać że Kulawik lubi lekko rotować składem i szukać odpowiedniego ustawienia, co ważne nie zmieniana jest linia obrony co dodaje nam pewności z tyłu i zgrywa obrońców ze sobą, rotacje przeważnie dotykają naszej drugiej linii. Jeżeli ocenić tylko 30 minut meczu z Widzewem można stwierdzić, że Wisła wychodzi powoli z dołka i zaczyna grać swoje, a jeżeli ocenić tylko ostatni mecz Lecha można by powiedzieć, że poznaniacy złapali lekką zadyszkę. Czy więc jest szansa na urwanie punktów Lechowi? Jedno jest pewne mecz do łatwych należał nie będzie, trzeba będzie zostawić na boisku o wiele więcej sił i zdrowia niż w mecz z Widzewem. W naszym zespole panuje ostatnio moda na łapanie żółtych kartek, dlatego też kolonia piłkarzy zagrożonych absencją w następnych spotkaniach rośnie z tygodnia na tydzień do Arkadiusza Głowackiego dołączyli po tej kolejce Michał Czekaj, Gordon Bunoza, Cezary Wilk, Tsvetan Genkov. Zapraszam do dyskusji na temat meczu w ramach 10 kolejki Wisła Kraków - Lech Poznań. Poniżej jeszcze prezentuję cały plan 10 serii spotkań: 2 listopada: 18:00 Górnik Zabrze - GKS Bełchatów 20:45 Wisła Kraków - Lech Poznań 3 listopada: 13:30 Piast Gliwice - Ruch Chorzów 15:45 Zagłębie Lubin - Podbeskidzie Bielsko - Biała 18:00 Jagiellonia Białystok - Widzew Łódź 4 listopada: 14:30 Lechia Gdańsk - Legia Warszawa 17:00 Polonia Warszawa - Korona Kielce 5 listopada: 18:00 Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław P.S Ankieta pojawi się po meczu, po raz pierwszy dokonać będzie można wyboru najlepszego zawodnika meczu! Zapraszam. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Moja kryształowa kula mówi mi, że rozwalimy ich 1-0 albo 2-1..
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ostatnie 5 spotkań z majstrami to 4 nasze zwycięstwa (wszystkie po 1-0) i jeden remis (0-0). Co do składu - dałbym jednak Genkova, który przyda się do walki z rosłymi obrońcami Kolejorza. Boguski na cofniętego, ewentualnie na skrzydło, a za plecami Bułgara Maor. Na ławkę Garguła, reszta taka sama jak z Widzewem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mógłbyś rozwinąć tę myśl?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
0-0 tak obstawiam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No i nawet Rasiak wyszedł w sobotę na reakcjonistę: ani z głowy, ani z bara, tylko z wyjściem na wolne pole do prostopadłej piły. Przejdzie mu, urodzą się jeszcze wyżsi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Genkov w tej dyspozycji powinien tylko ogrzewać ławkę rezerwowych.
Boguski dobrze zagrał z Widzewem powinien dalej być w pierwszej 11. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Tak - uważam, że Boguski, który jak wiadomo warunkami fizycznymi nie grzeszy może mieć spore problemy z Arboledą i Kamińskim. Bynajmniej nie twierdzę, że Rafał powinien wylądować na ławce, jednak przydałby mu się partner, który by go wspomagał w miejsce słabego Garguły, skupiał uwagę obrońców i powalczył w powietrzu. Bądź co bądź Kolejorz ma mocną defensywę (a w zasadzie najmocniejszą w lidze) i może nie udać się rozklepać ich tak szybko i łatwo jak Widzewiaków.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A mnie uczono, żeby nie kopać się z koniem. I że dryblasów najlepiej sprowadzać do parteru. Piłką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wynik meczu jest nieprzewidywalny. Po tym co pokazał Lech w ostatnim meczu i po tym jak Wisła zaczęła grać przynajmniej 30 minut na 100% zaangażowania to raczej nie powinno być tak źle jak z początku sezonu można by się spodziewać. Podzielam zdanie Baala - może być 0:0 i chyba to jest najbardziej możliwy rezultat. Ale każdy wynik jest możliwy od 4:0 do 0:4 przez remisy do 3:3 włącznie. Wróci Ceesay i razem z Henriquezem będą najbardziej niebezpieczni. To chyba najlepiej włączająca się para bocznych obrońców do akcji ofensywnych w tej buraczanej ekstraklasie. Ich druga linia robi wrażenie na papierze ale niekoniecznie przekłada się to na grę.
Mój typ: X |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
nie ma Injaca to wygramy.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Coś czuje, że ich zjemy
Ostatnie dwa mecze dają dobry prognostyk. Zresztą mam nadzieje, że zagramy tak dobrze jak z Jagą i tak skutecznie jak z Widzewem i zwycięstwo murowane! Tylko musi być dobry doping i dwadzieściapare tysięcy na stadionie! Do kas po bilety panowie!!!! ![]()
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.10.2012 o godz. 15:39.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Podstawowe pytanie brzmi czy z Meliksonem wszystko ok bo to zdjęcie http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...64040975_n.jpg nie nastraja optymistycznie. Ja wiem, że Maor podobnie jak cała drużyna gra słabiej niż w poprzednim sezonie ale nadal jest to kluczowy gracz co pokazują statystyki. Melikson nie brał udziału przy 2 z 14 bramek zdobytych przez Wisłę w tym sezonie - gol Ilieva z Polonią(gdzie nie grał z powodu kontuzji) oraz przy golu Genkova z Lubońskim. Reszta bramek w mniejszym lub większym stopniu była jego zasługą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Może jakoś uargumentujesz swój sąd o klasie Boguskiego? Bo moim zdaniem tylko Melikson i Iliev mogą się z nim piłkarsko równać,a biorąc pod uwagę przegląd pola i myśl w grze jest zwyczajnie w Wiśle najlepszy. Tekstem że najlepsze lata ma już za sobą, troszkę się zagalopowałeś, bo niby dlaczego? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bez Genkowa i Garguły jest szansa na jakieś bramki.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lech nic szczegolnego nie pokazał z Jaga My natomiast wygralismy mecz na ciezkim terenie w Lodzi wczesniej remisujac z Białostoczanami bedac druzyna zdecydowanie lepsza. Ja składu na ten mecz bym nie zmieniał i zagral takim samym jak z Widzewem - ciekawe tylko czy Maor zagra a jak na razie nic nie słychac aby miał powazna kontuzje. Gramy u Siebie wiec trzeba w koncu wygrac - była juz przegrana, był remis a teraz musi byc zwyciestwo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie to nie ma sensu byśmy wystawiali Genkova od pierwszej minuty. Powód? Jak on ma strzelać te bramki, jak my nie mamy takich piłkarzy, którzy byliby w stanie dobrze zacentrować? Gdyby było inaczej, to Genkov byłby idealny. Niestety - musimy próbować bardziej po ziemi rozgrywać te piłki, pilnować środka pola i liczyć na kontry.
Z Lechem będzie bardzo ciężko. Remis brałbym w ciemno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Tak samo mi wstyd oglądać Łukasza G. w koszulce Wisły jak czytać takie posty.![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wy powaznie wierzycie w to,że Genkov zagra ?
Jak dla mnie to ustawienie będzie kopią z meczu z Widzewem i nie ma co dyskutować o tym. Boguś strzela dwie bramki,więc na bank wybiegnie w pierwszym składzie.. Co do wyniku to jestem optymistą i pociśniemy amike 2-0. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.10.2012 o godz. 21:27.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie mamy nikogo kto potrafi regularnie celnie dośrodkować, ale potrzebujemy Genkova do walki w powietrzu... Nie przyszło Ci do głowy, że piłkę można puścić dołem? Przy naszej obecnej kadrze wrzutka w pole karne to zwykle strata piłki, bo raz, że nie ma komu dośrodkować a dwa - Genkov wcale tak dużo piłek w polu karnym nie wygrywa... Ale ogólnie - widzę tu pewien ślad myśli trenerskiej Probierza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.10.2012 o godz. 22:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson zdrowy ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() dzisiaj prawdziwy kibic to ten który gwizda na swoich, obraża się, płaci więcej niż inni i wątpi w sukces, nawet jak ma pozytywne przesłanki. No trendy mamy zacne, myślałem, że wstyd ma zmaczenie perioratywne, ale jednak można dojść do wniosku że wstyd dyskutwać z kimś, kto jest nastawiony pozytywnie - racja panie bonawentura. Cięta riposta
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.10.2012 o godz. 23:22.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Boguski ma jedną zaletę, że piłka się od niego odbija.
Ostatnio nawet dwa razy w stronę bramki rywala. Nie robiłbym jednak sobie z tego powodu wielkich nadziei w najbliższym meczu. Tym razem może odbić się w zupełnie inny sposób. Bardziej liczyłbym na Quioto. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wreszcie spodziewam sie jakiegos w maire ciekawego meczu na R22 ,gdzie obydwa zespoly dysponuja jako-tako potencjałem i beda chcialy grac w pilke.A nie jakas kopanina bez ladu i skladu ,gdzie patrzec na to nie mozna.
Wisla wydawac by sie moglo idzie " w góre" a zwyciestwo z chamami w Łodzi moze dodac im wiecej pewnosci siebie. natomiast Amika jak ich pdgladalem z Jaga to naprwde nic ciekawego nie grala,wrecz Jaga byla lepsza. bedzie ciekawie,w kazdym razie wsyztscy na stadion i jedziemy z Kuchenkami. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja wręcz przeciwnie. Po buraczanym meczu z Jagą Amiki oraz po buraczanych 9. kolejkach Wisły obie drużyny teraz będą chciały przede wszystkim nie przegrać. Coraz bardziej mam przeczucie, że remis wszystkich usatysfakcjonuje. Zapowiada się nudne zero do zera.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A cóż to dla Ciebie za problem? I tak w tym czasie karmisz łabędzie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten mecz będzie bardzo ale to bardzo trudny. Nasi piłkarze będą musieli zagrać cały mecz na pełnych obrotach by osiągnąć sukces - remis, bądź w razie niedyspozycji Amiki zwycięstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
. No i nie w stronę, a nawet do. Pamiętam mecz w którym pewien burak po chamsku załatwił Boguskiego, a nie wiem dlaczego się zapomina że Rafał wygrał nam wtedy mistrzostwo, był liderem gry ofensywnej, rozgrywał, tego od pękniętej kości się nie zapomina. Potrzeba tylko pewności siebie czyli ogrania.Po Quioto wszystkiego się można spodziewać, u nas w lidze nikt go nie dogoni. ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.10.2012 o godz. 02:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|