The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy mecz Widzew Łódź zakończy się:
Zwycięstwem Widzewa 24 25,26%
Remisem 16 16,84%
Zwcięstwem Wisły 55 57,89%
Głosujących: 95. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2012, 21:31
Bywało, że Melikson nie miał pewnego miejsca nawet we Wiśle. A MP to zdobywaliśmy w meczach rozgrywanych również ponad dwa lata temu. Ostatni mecz z tamtego sezonu miał miejsce ponad 17 miesięcy temu. A pierwszy ponad 26 miesięcy temu. Szmat czasu. Inni nie muszą stać w miejscu w tym czasie. Nie muszą się również cofać w rozwoju jak Wisła. W dwa lata inni mogą pójść całkiem nieźle do przodu. I poszli lub przynajmniej się nie cofnęli. Co zresztą widać widać i po grze i po tabeli.

Proste pytanie... jak bardzo rozwinęli się w ostatnich 17 czy 26 miesiącach Kosecki czy Wszołek? A jak bardzo zatrzymał się lub cofnął w rozwoju Meliskon? Wszyscy mówią i piszą, że to cień zawodnika z tamtego okresu. Który Wiślak grający w meczu z Widzewem w tym okresie zrobił taki postęp jak ww dwójka? To co było 2 lata temu minęło i raczej już nie wróci. Melikson może jeszcze się zbliży do swojego poziomu sprzed dwóch lat (choć raczej nie we Wiśle) ale co z resztą, która nie ma talentu Izrealczyka? Co z tymi, którzy już młodzi nie są? Pareiko, Jaliens, Sobol, Garguła, Iliev, Głowacki to już futbolowa prehistoria. Ambasadorzy. Ci niemłodzi, którzy grali wtedy we Wiśle nigdy już nie otrą się o klasę jaką osiągnęli w mistrzowskim sezonie, który też przyznajmy uczciwie wcale też jakiś super nie był (8 porażek przy aż 11 Legii i Lecha - fajnie się złożyło).

Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem Daleko mi do bycia sfrustrowanym, po prostu opisuje rzeczywistość.
Ostatnio edytowane przez thechris : 28.10.2012 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.10.2012, 23:21
thechris napisał(a):
Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem Daleko mi do bycia sfrustrowanym, po prostu opisuje rzeczywistość.
Ty ..jesteś szczęśliwym człowiekiem (!?!) , hahaha, dawno się tak nie uśmiałem ..Możesz pisać, że jesteś z Marsa, Twoje teksty zaś świadczą jednoznacznie że jesteś frustratem, a to co opisujesz to rzeczywistość urojona.

Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011, a zdobyła, Ty zaś obstawiałeś na MP wpierw Amikę Poznań, później kolejne drużyny, tylko nie Wisłę Kraków.

W kolejnym sezonie już gratulowałeś MP Legii i nakazywałeś wręcz jej kibicom otwieranie korków od szampana, a tu takie nieszczęście bo MP została drużyna zaprzyjaźniona z Wisłą czyli Śląsk Wrocław.

Powiedzmy to jasno, nie opisujesz żadnej rzeczywistości, bo teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens, na końcu sezonu zaś po raz kolejny, przeżyjesz kolejne rozczarowanie, bo Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz i "przewidujesz", a biorąc pod uwagę jak często sie mylisz, to w sumie jestem spokojny o to iż Wisła w tabeli będzie ..dużo wyżej niż zakładają twoje życzeniowe pseudo-analizy, rzecz jasna życząc Wiśle u ciebie jak najgorzej. Masz problem sam ze sobą, cała Twoja obecność na tym forum o tym świadczy… a poruszam ta kwestię, bo żadne kolejne Twoje gęganie, nie zmieni mojej radości ze zwycięstwa nad Widzewem, oraz radości z kolejnych zwycięstw Wisły Kraków, które niechybnie na pohybel jej pseudokibicom, przyjdą niebawem.
Ostatnio edytowane przez milosz : 29.10.2012 o godz. 09:42.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.10.2012, 12:31
milosz napisał(a):Wyświetl post
Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011, a zdobyła, Ty zaś obstawiałeś na MP wpierw Amikę Poznań, później kolejne drużyny, tylko nie Wisłę Kraków.
Miłosz, kadra Wisły powinna zdobyć MP w 2012 roku, a nie zdobyła. Możemy się licytować. Myślę, że nie tylko umiejętności czysto piłkarskie decydują o tym, gdzie Wisła w tabeli obecnie się znajduje. Decyduje też cała otoczka, sposób traktowania swoich pracowników, kwestia motywacji do pracy, sama technika doboru współpracowników.

Można i owszem być dobrym księgowym, można ciąć koszty, ale przy maksymalnym cięciu kosztów niestety nic dobrego nie dzieje się w klubie. Jest zła atmosfera, gdy tylko rozmawia się o pieniądzach. Jest bardzo zła atmosfera, gdy mówi się tonem takim, jakbyśmy zaraz mieli iść na dno. Z analiz finansowych jasno wynika, że coś tutaj nie gra, że mamy oszczędzanie w takim stylu, jakby ktoś nie chciał już dłużej tego klubu finansować. Może to i lepiej - wyjdzie w praniu, jeśli tylko dowiemy się kto jest tym potencjalnym kupcem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2012, 14:42
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Miłosz, kadra Wisły powinna zdobyć MP w 2012 roku, a nie zdobyła. Możemy się licytować. Myślę, że nie tylko umiejętności czysto piłkarskie decydują o tym, gdzie Wisła w tabeli obecnie się znajduje. Decyduje też cała otoczka, sposób traktowania swoich pracowników, kwestia motywacji do pracy, sama technika doboru współpracowników.
.
Nie zdobyła bo jakiś kretyn zwolnił trenera i zatrudnił pajaca. Skład nie ma tu nic do rzeczy. Masz rację że umiejętności to nie wszystko, Messi też potrafi kopać się po czole. Tylko tego nie robi, bo mu wstyd przed kolegami z drużyny. Kiedy zamiast jeden drugiemu pomagać i motywować do pożytecznej gry, każdy myśli tylko o tym żeby czegoś nie spieprzyć, to z boku wygląda na to że żaden nie potrafi grać. Choć wcale tak nie jest.

Ktos tam orzekł że tylko Chrapek, potrafi rozegrać piłkę. Może i potrafi, ale jeszcze długo powinien za Boguskim buty nosić. Więc płacze że nie ma z kim grać są śmieszne.

Celem powinno być wygranie wszystkich meczy do końca rundy. Jest on moim zdaniem jak najbardziej osiągalny.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.10.2012, 13:24
milosz napisał(a):Wyświetl post
.
Powiedzmy to jasno, nie opisujesz żadnej rzeczywistości, bo teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens, na końcu sezonu zaś po raz kolejny, przeżyjesz kolejne rozczarowanie, bo Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz i "przewidujesz", a biorąc pod uwagę jak często sie mylisz, to w sumie jestem spokojny o to iż Wisła w tabeli będzie ..dużo wyżej niż zakładają twoje życzeniowe pseudo-analizy, rzecz jasna życząc Wiśle u ciebie jak najgorzej. Masz problem sam ze sobą, cała Twoja obecność na tym forum o tym świadczy… a poruszam ta kwestię, bo żadne kolejne Twoje gęganie, nie zmieni mojej radości ze zwycięstwa nad Widzewem, oraz radości z kolejnych zwycięstw Wisły Kraków, które niechybnie na pohybel jej pseudokibicom, przyjdą niebawem.
Gdzie będzie tego nie wie nikt bo pamiętajmy, że przed nami zima i pytania choćby czy sprzedamy Meliksona (oby nie) i kogo posprzedaje konkurencja. To może znacznie zmienić potencjalne szanse na wiosnę i jej przebieg. Dobrze byłoby mieć po 15 kolejkach min. 20 pkt. Wtedy nawet w przypadku kolejnych osłabień myślę, że jakoś byśmy ugrali te 10pkt wiosną. To oczywiście chyba najbardziej pesymistyczny scenariusz.
Oby jednak sprawy poszły w zupełnie innym - o wiele korzystniejszym kierunku dla Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów