|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mecz Wisła Kraków - Lechia Gdańsk zakończy się: | |||
| Zwycięstwem Wisły |
|
39 | 42,39% |
| Remisem |
|
19 | 20,65% |
| Zwycięstwem Lechii |
|
34 | 36,96% |
| Głosujących: 92. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
--------------------------Pareiko --------------------------------------
Jovanović (Burliga)---Jaliens (Chavez)---Bunoza---Frederiksen ------------------Wilk -------- Garguła (Uryga----------------------- Boguski------------------Melikson--------------------------Szewczyk ----------------------------Genkov------------------------------------- Skrzydła Boguski - Szewczyk zapewniałyby (tak myślę) dużo lepszą grę defensywną niż Maor i Ivica, a jest to potrzebne, ponieważ mamy bardzo słabych bocznych obrońców. Ponadto wydaje się że mieliby też większą ochotę do gry. Dobrze by było jednak, aby Maor zamieniał się czasami z Rafałem pozycjami, aby nieco zamieszać w obronie rywala, dorzucić na Genkova. Boguski wtedy wbiegałby w pole karne. Na trzech pozycjach dylemat. Środek Wilk - Garguła, czy może Uryga za Orbita? Wtedy defensywniej grający Alan sprawiłby, że Wilk nie byłby osamotniony w odbiorze i mógł właczać się do akcji ofensywnych. W obronie to już kwestia formy. Czy Jovanović jest przygotowany? Jak prezentuje się Chavez? PS. Iliev na zmianę w 60. minucie za Boguskiego lub Szewczyka. Taka tam zabawa w trenera... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Garguła to jest kanalia pierwszej klasy.To nawet Łobo - arcymistrz kopania się po czole, gdy wyszedł syf z korupcją, był w stanie się tak dogadać by rozwiązać kontrakt
Natomiast Łukaszek ma wszystko w chuju i wyciśnie nas jak cytrynę, do ostatniego dnia trwania kontraktu.No ale widziały gały co brały...nie dziwne że taki Celtic też podpisał umowę , nawet nie pamiętam z kim, ale z kolesiem ze Śląska, na pół roku naprzód, tyle że była klauzula że jak się przez te pół roku rozleci to z transakcji nici.U nas o tym nie pomyśleli i mamy efekty, gdzie ja jestem przekonany że nawet jakby on się wtedy nie połamał, to i tak by grał taką chujnie jak gra A co do meczu , w zasadzie mógłbym skopiować to co pisałem przed Pogonią - czyli kopanie się po czole przez oba zespoły, komu zejdzie ,ten wygra.To jest chyba ten moment że nam powinno zejść więc liczę na 3 punkty. Chociaż znów powróżyłem z zapałek(ostatnio wyszła mi wtopa i się sprawdziło ) i znów najkrótsza...więc przykro mi.Jutro Lechia wygrywa![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ciekawe, czy Probierz będzie miał jaja i odsunie od składu Meliksona i Ilieva? Jeżeli faktycznie olewają polecenia trenera podczas meczów to z miesiąc treningów pod okiem Kulawika dobrze by im zrobił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Chyba ktoś się połapał, że Orbit ma wyjściówki płacone
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Probierz: Będą zmiany.
Guła na skrzydło, a Melikson na lewa obronę za Janka. A tak na serio: http://www.weszlo.com/news/11960-Pro...mentuje_Lechie Kilku piłkarzy pójdzie na ławę, żeby nie zagrali przeciw trenerowi?
Ostatnio edytowane przez silver03 : 21.09.2012 o godz. 16:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
optymalny skład na dziś:
----------------Pareiko- ------------------- Jovanovic - Jaliens-Bunoza-Frederiksen ---------------------Wilk----------------------- ------Iliev - Melikson- Szewczyk------ ---------Boguski------------------------- -------------------Genkov---------------- Po pierwsze Jovanović w 10 minut pokazał więcej, niż Burliga przez 2 ostatnie mecze Po drugie - Szewczyk mi się spodobał z Paolonią, myślę że z Meliksonem stworzyli by fajną parę, bo obaj szybcy i niekonwencjonalni, więc niech się chłopak uczy grania z dobrym piłkarzem. Po trzecie Boguski jak wszedł w Szczecinie to troche ruchu się pojawiło w przodzie, bo do tej pory to ofensywna z Gargułą na czele strasznie statyczna - dramat nikt do piłek nie wychodzi, biegają w jednostajnym tępie. Niech gra, bo widziałem ostatnio parę meczów sprzed 3-4 lat i potencjał ma. Lepsze to niż Garguła
Ostatnio edytowane przez palikot : 21.09.2012 o godz. 17:08.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Posadziłby na ławie Genkova. Liczę na Wilka, który w Szczecinie zagrał dobre zawody mam nadzieję, że reszta zespołu dostosuje się do niego zaangażowaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Probierz musi szukać zmian. W bramce niemal na pewno zagra Parejko. W obronie nie zdziwiłbym się, gdyby do gry wrócił na stałe Jovanović. W środku może wrócić Chavez, choć nie wiadomo jak prezentował się w środku tygodnia na treningach. Ale pewniakiem jest bez wątpienia Bunoza. I na lewej stronie Jano. W środku stawiam jako pewniaka Wilka i może Buras/Uryga? Choć postawienie w środku Wilka z Meliksonem daje szansę gry na skrzydłach dwójce Iliev-Szewczyk. W przodzie widzę Sikorskiego i Boguskiego. Choć chciałbym, żeby to wyglądało tak: Parejko Jovanović Bunoza Chavez Frederiksen Iliev Wilk Melikson Szewczyk Genkow Boguski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bramkarz: Pareiko
Obrońcy: Jovanovic-Bunoza-Jaliens-Frederiksen Pomocnicy: Szewczyk,Boguski,Uryga,Melikson Napastnicy: Iliev,Genkov |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
K***wa czy ten Garguła moze wkoncu zamknac gebe i wziasc sie do gry.
Bo gadanie w stylu 'Lecha to bardzo dobra druzyna" jest poprostu zenujace . najlepiej sie go pozbyc,wyslac do Mlodej (ha ha) alo oddac komus,byle go nie widziec albo co gorsze -nie sluchac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Meczowa "osiemnastka":
Bramkarze: Pareiko, Miśkiewicz Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Chavez, Burliga, Frederiksen,Czekaj, Lepiarz. Pomocnicy: Iliev, Melikson, Wilk, Uryga Napastnicy: Genkov, Szewczyk, Boguski, Sikorski, Kamiński. W meczowej osiemnastce brakło miejsca dla kontuzjowanych: Sobolewskiego, Głowackiego, Chrapka oraz Burasa, Jovanovicia i Garguły. Trener Probierz zapowiedział zmiany jedna z nich jest zrezygnowanie z usług Garguły, czekamy więc na kolejne ruchy kadrowe szkoleniowca Wisły. Wiemy na pewno, że linia pomocy będzie troche zmodyfikowana ( Wilk - Melikson - Iliev - Szewczyk?) ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.09.2012 o godz. 08:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() w takim razie: -----------------Pareiko------------------ Jaliens-Czekaj(Chavez)-Bunoza-Fredereiksen -----------------Wilk----------------------- ------Iliev--- Melikson -- Szewczyk--- ----------Boguski---------------------- ----------------Genkov---------------- ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Jezu a Jovanovicowi co znowu że go w kadrze nie ma?. Następny człowiek szklanka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Znowu Burliga, jedyny prawy obrońca to Jovanovic któremu nawet nie wiadomo co jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I w kadrze meczowej 4 pomocników, wniosek? 4-4-2 lub 4-3-3.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ale ta kadra biedna, co druga drużyna w lidze ma lepszy skład.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Biedna,ale na szczęście bez tego mentalnego złamasa w składzie.
a poza tym Lechia tez ma słaba kadrę, więc zapowiada się ciekawy meczyk. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
WISŁAZWE , w 3 kolejce też podałes kadrę meczową w której... nie zgadzało się później 1 lub 2 nawziska ( kojarze że np był to Stolarski ) , więc i tym raze nie można załozyc ze to 'oficjalna " kadra .
I tutaj nie chce mi się wierzyc że zdrowy Jovanovic jest poza kadrą , zaś Lepiarz i Chavez na ławce. Honduranin takie babole ostatnio pokazał w meczu ME że juniorzy go ogrywali jak chcieli.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
A co Lepiarz sobą reprezentuje?
Młody chłopak, może odpali jak Kuzera. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Strasznie irytujący jest ten chaos informacyjny w naszym klubie. Chrapek po meczu w Szczecinie podchodzi do naszego sektora z kostką jak balon, przez tydzień żadnej informacji na ten tetmat. Teraz okazuje się, że Jovanović też kontuzjowany - zero informacji, o postępach w rehabilitacji Sobolewskiego też okrągłe zero. Naprawdę tak ciężko zrobić newsa o kontuzjach w drużynie?
Co do meczu to wygląda na to, że jesteśmy skazani na Burligę, który niestety jest mega słaby i to sobie trzeba jasno powiedzieć. Podobnie słaby jest Frederiksen ale to inna bajka. Skład jaki jest każdy widzi - dolne rejony tabeli, dlatego każde zwycięstwo trzeba wyszaprać przeciwnikowi z gardła. Czasy, kiedy przyjeżdżał na R22 byle kto, łącznie z Barcelona, i zbierał w....... już minęły i nie wiadomo kiedy wrócą. Nadszedł czas ciężkiej orki na ugorze. Dlatego zachęcam prawdziwych kibiców, żeby pomimo wszystkich przeciwności stawili się dziś na Reymonta i wspomogli nasz klub w tym ciężkim okresie, bo to jest chyba dobro, na którym nam - niezależnie od wszelkich podziałów - zależy najbardziej. WISŁA Z LECHIĄ EEO ! ![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Do Lepiarza nic nie mam , ale on może grac praktycznie tylko na środku obrony , w innych miejscach sam nie czuje się dobrze a i fakt ze nie prezentuje się najlepiej .
Jovanovic może grać na dwóch pozycjach a i ograniem czy doświadczeniem ( m.in z ligi mistrzów ) bije Lepiarza , a i nawet Chaveza na głowę . Poza tym dzielnie walczył w Szczecinie gdy pojawił się na murawie.. Jak dla mnie , Probierz wspomniał na konferencji o Urydze i Szewczyku nie bez powodu . Chciałbym ich zobaczyć dzisiaj o 1 minuty . PS.Fialo Jeśli Barca zebrała u nas w....dol (1-0 )to co my zebraliśmy w Barcelonie 0-4 ? ![]()
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.09.2012 o godz. 11:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"doświadczenie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Może by tak zagrać 3 obrońcami, tzn:
---------------Pareiko---------------- -----Jaliens--Chavez--Bunoza----- Szewczyk-----Wilk-Uryga-----Iliev ---------Melikson-Boguski----------- ----------------Genkov--------------- |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ty sie chyba smierci nie boisz. Wtedy to dopiero mielibysmy problemy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
najlepsze boki. Nie do przejścia! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Chcąc grać na trzech obrońców to już prędzej tak: -----------------Pareiko------------------ -------Jaliens--Chavez--Bunoza------- Burliga-----------Wilk------Frederiksen --------------Iliev----Melikson---------- ------------Genkov-- Boguski---------- Inna sprawa, żeby nauczyć się grać w takim systemie jak np. JUVE to potrzeba dużo więcej niż tydzień czasu. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|