|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Borussia wszystkie transfery sfinansowała z zysku (37 mln euro za Goetze + LM. Nic na kredyt. Żadnego zastaw się... ) Podsumowując: Borussia osiągnęła poziom LM bez przepłacanych gwiazd, a jak pograją dłużej w LM żeby utrzymać ten poziom dopiero wtedy zwiększą poziom wynagrodzeń. Zdrowe podejście. A my jesteśmy na początku drogi którą przeszła Borussia i nie ma tu miejsca na Genkovów czy innych Jaliensów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 15:29.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Oglądałem ostatnio skróty z meczów Wisły z sezonie 2007/2008 (polecam ...miłe) i patrzyłem jak Brożek ( Zieńczuk ) strzelają bramki .... doszedłem do wniosku że to nie Brożek był mistrzem ale ta drużyna grała świetnie ....
Piszę to w kontekście "zbawiennego" powrotu Pawła .... i tego zdania które napisałeś i które jest w dużej części prawdziwe .. Ten powrót może nie wystarczyć. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Guest
|
|
Ile z tego wielkiego kontraktu mu w końcu zapłaciliśmy, a ile nie? To nie jest całkiem tak że klub był w 100% ok, a Genkov, Melikson, Pareiko itd. leniwi i źli. Trudno oczekiwać żeby (zwłaszcza) zagraniczny najemnik zostawiał zdrowie jak widzi, że go tu robią w ch.ja.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.08.2013 o godz. 15:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
kupiony z 5 stówek i nie zarobiliśmy na nim nic.
a potem zaskoczenie ze statek tonie... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Ale taki Blaszczykowski, Piszczek wiedza ze w Dortmundzie jest ok.
Na pewno sprawa Goetzego,Lewego i przegrana w LM robi swoje w szatni i zawodnicy sa niezadowoleni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia ma ta przewage ze Warszawa, stolica, wiecej firm = sponsorzy , wieksze miasto.
Ale my tez mamy przewage: - Oddani kibice - Wlasciciel, kibic ( moze nie zna sie zbyt bardzo na pilce ) a taki I.T.I to pewnei mysli juz jak Lege sprzedac bo ma teraz najlepsza okazje. Jesli Legia awansuje do LM to wezma kase , Legie sprzedadza za dobre pieniadze o ile do Lm awansuja. My mamy super wlasciciela ktory nie sprzedal Wisly Kicie ( moze szkoda) a Kita pewnie kase przyzwoita dawal ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Daje 10 baniek rocznie. Sprawdź a potem pisz.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Polonia miała kasę na transfery i co z niej zostało?
Bez Cupiała na dzień dzisiejszy klub się nie utrzyma. |
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak mówił Bednarz w wywiadzie z tego co pamiętam 2 lub 3 bańki to kontrakt za koszulki a o resztę to już trzeba by było się jakiegoś księgowego zapytać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Mimo że teraz kasy nie daje tak dużo jak dawniej to służy to zdrowemu funkcjonowaniu klubu w przyszłości. Pzd |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jakieś zastrzeżenia się znajdą, chociażby takie że obstawia się złymi doradcami i nie ma cierpliwości.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawsze się jakieś zastrzeżenia znajdą. Nie ma ludzi bez wad i nie ma tez z samymi zaletami. Co by nie mówić, gdyby nie Cupiał klepalibyśmy teraz w IV lidze lecąc na łeb i na szyję jak Polonia. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tylko ze myslac o powazniejszych sukcesach w przyszlosci trzeba bedzie zaczac lepiej placic. Nie wspominajac juz o trasferach gotowkowych. Na wychowankach i zawodnikach z karta w reku pewnego poziomu sie nie przeskoczy. W lidze owszem mozna powalczyc ba nawet zdobyc mistrzostwo, tylko co dalej?
Zadowalamy sie naszym podworkiem i liczymy na lud szczescia czy jednak dorastamy do tego zeby powalczyc o prawdziwe pieniadze, czyli europejskie puchary. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny. |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
no własnie więc jak Adenalix twierdzisz, że BC nic nie daje? daje przez TF i tak samo Bednarz mówił rok temu przed sezonem jakoś, że dzięki pomocy BC klub może normalnie w miare funkcjonować
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Dezinformacja jest pozywka tego forum i jesli chodzi o samych kibicow to niema w tym nic dziwnego ,ale zachowanie bednarz oraz ludzi zwiazanych z klubem jak i dziennikarzy zwiazanych ze swiata Cupiala jest swiadomym wprowadzeniem w blad nass kibicow .Ja wam przytocze pewien przyklad po sprzedania zawodnika do holandii za 3,8 miliona ,pieniadze trafiaja w calosci do TF w ramach splaty ODSETEK a nastepnie TF udziela Wisle pozyczke 700.000 z tych ze pieniedzy na 12 percent .
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 08.08.2013 o godz. 10:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i jeśli nawet Twoje doniesienia sa prawdziwe, to wszystko jest w porządku. Prowadziłeś kiedys dużą firmę prawa handlowego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli KFESTIA to nie martwię się twoim straszeniem ...
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na szczęście z Cupiałem spadek niżej niż I liga nam nie grozi, więc trzeba się przyzwyczaić do 'monotonii' w ekstraklasie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przynajamniej bedzie sie latwiej do Wisly dostac
![]() Beda przyjmowac kazdego a z tego powodu ze jestem akurat na etapie kiedy to sie takich do pierwszej druzyny wprowadza to moze zagram ![]() Prawda jest ze ofiara jest Wisla. Ja nie moge przebolec ze Cupial akurat w tym momencie nie da ani zlotowki na klub. Rozumiem ze on swoja kase zarobil i co z tego ze do konca zycia jej nie wyda ale skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze. chocby posplacac zaleglosci wzgledem pilkarzy... :( |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły
Fakt.pl napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję że to plotka.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|