The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2013, 15:26
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Ano. I ta sama przepłacona Legia ma bilans w lidze 12:1, gra w el. LM, ma budżet 60 mln i nikt na płace nie narzeka...
Napisz ile już ITI władowało i dalej ładuje kasy w Legie, dodaj do tego większą zamożność i samą wielkość Warszawy. Czyżby to już było skromne 250 mln? Gdzie przy tym wujek Cupiał z 60 mln.

Dziś czytałem wypowiedz dyrektora BVB. Powiedział iż Borussia musiała zmienić i zmieniła swoją politykę sportową ponieważ 'klub chcący walczyć o najwyższe cele nie może stawiać jedynie na młodych, choćby najlepszych'. Zwyczajnie nie da się osiągnąć dobrego wyniku młodymi chłopakami. Doskonałym przykładem jest choćby Arsenal. Konsekwencją upadku finansowego Wisły jest konieczność odmłodzenia kadry - biedne kluby tak mają i trzeba się z tym pogodzić.
.
Nie tworzą kominów płacowych - stąd Lewandowski tak skuczy żeby odejść do Bayernu. Oczywiście jak pograją kilka sezonów w LM mogą zmienić swoją politykę. Na razie jest ich polityka stała - wydajemy maksimum tyle ile zarobiliśmy + nie tworzymy kominów płacowych.
Borussia wszystkie transfery sfinansowała z zysku (37 mln euro za Goetze + LM. Nic na kredyt. Żadnego zastaw się... )

Podsumowując: Borussia osiągnęła poziom LM bez przepłacanych gwiazd, a jak pograją dłużej w LM żeby utrzymać ten poziom dopiero wtedy zwiększą poziom wynagrodzeń. Zdrowe podejście.

A my jesteśmy na początku drogi którą przeszła Borussia i nie ma tu miejsca na Genkovów czy innych Jaliensów.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.08.2013 o godz. 15:29.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.08.2013, 14:45
milosz napisał(a):Wyświetl post
Piłkarz jest często tyle wart ile drużyna w której gra.
Oglądałem ostatnio skróty z meczów Wisły z sezonie 2007/2008 (polecam ...miłe) i patrzyłem jak Brożek ( Zieńczuk ) strzelają bramki .... doszedłem do wniosku że to nie Brożek był mistrzem ale ta drużyna grała świetnie ....
Piszę to w kontekście "zbawiennego" powrotu Pawła .... i tego zdania które napisałeś i które jest w dużej części prawdziwe ..
Ten powrót może nie wystarczyć.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.08.2013, 15:53
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
O proszę, nagle nawet Genkov był udanym zakupem. Gość kupiony za 500tys euro i przejadający jeden z największych kontraktów w lidze wbił raptem 17 goli w 55 meczach, ja wiem że to polska i tu standardy są niskie, ale na Boga, to nawet nie jest minimum przyzwoitości, a już w szczególności gdy mówimy o gościu z tak wysokim kontraktem...
Nadzwyczajny nie był, ale hmm... ile strzelał jak mu płaciliśmy zgodnie z kontraktem, a ile jak płaciliśmy od przypadku do przypadku?
Ile z tego wielkiego kontraktu mu w końcu zapłaciliśmy, a ile nie?
To nie jest całkiem tak że klub był w 100% ok, a Genkov, Melikson, Pareiko itd. leniwi i źli.
Trudno oczekiwać żeby (zwłaszcza) zagraniczny najemnik zostawiał zdrowie jak widzi, że go tu robią w ch.ja.
Ostatnio edytowane przez arti : 04.08.2013 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.08.2013, 13:48
kupiony z 5 stówek i nie zarobiliśmy na nim nic.
a potem zaskoczenie ze statek tonie...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.08.2013, 16:58
Ale taki Blaszczykowski, Piszczek wiedza ze w Dortmundzie jest ok.
Na pewno sprawa Goetzego,Lewego i przegrana w LM robi swoje w szatni i zawodnicy sa niezadowoleni.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 06.08.2013, 08:58
Legia ma ta przewage ze Warszawa, stolica, wiecej firm = sponsorzy , wieksze miasto.
Ale my tez mamy przewage:
- Oddani kibice
- Wlasciciel, kibic ( moze nie zna sie zbyt bardzo na pilce ) a taki I.T.I to pewnei mysli juz jak Lege sprzedac bo ma teraz najlepsza okazje. Jesli Legia awansuje do LM to wezma kase , Legie sprzedadza za dobre pieniadze o ile do Lm awansuja. My mamy super wlasciciela ktory nie sprzedal Wisly Kicie ( moze szkoda) a Kita pewnie kase przyzwoita dawal
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 06.08.2013, 09:07
huberix napisał(a):Wyświetl post
Legia ma ta przewage ze Warszawa, stolica, wiecej firm = sponsorzy , wieksze miasto.
- Oddani kibice
- Wlasciciel, kibic ( moze nie zna sie zbyt bardzo na pilce ) a taki I.T.I to pewnei mysli juz jak Lege sprzedac bo ma teraz najlepsza okazje. Jesli Legia awansuje do LM to wezma kase , Legie sprzedadza za dobre pieniadze o ile do Lm awansuja. My mamy super wlasciciela ktory nie sprzedal Wisly Kicie ( moze szkoda) a Kita pewnie kase przyzwoita dawal
Super właściciel który od kilku lat nie daje na klub ani złotówki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2013, 09:10
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Super właściciel który od kilku lat nie daje na klub ani złotówki.
Daje 10 baniek rocznie. Sprawdź a potem pisz.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 06.08.2013, 09:16
Ile z tego idzie na transfery? Bardziej o to mi chodziło.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.08.2013, 13:40
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Ile z tego idzie na transfery? Bardziej o to mi chodziło.
Polonia miała kasę na transfery i co z niej zostało?
Bez Cupiała na dzień dzisiejszy klub się nie utrzyma.
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 07.08.2013, 06:18
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2013, 08:21
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej zasadzie przekzuje te 10 milionów? na pewno nie jest to kasa za reklame na koszulkach bo zwyczajnie nie mógłby tyle przekazywać (działanie na szkode spółki itp) moim zdaniem Cupiał tyle kasy nie daje,może daje kilka milionów a reszta idzie na spłate odsetek od zadłużenia...

Tak mówił Bednarz w wywiadzie z tego co pamiętam 2 lub 3 bańki to kontrakt za koszulki a o resztę to już trzeba by było się jakiegoś księgowego zapytać
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 07:35
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Jeśłi Telefonika ma w swoich wydatkach nawet i 50mln na reklamę, to oczywiście może tyle zapłacić. Jaka w tym szkoda?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2013, 13:09
- Oddani kibice
Dla Kity to byłbym tylko klub. Dla Bogusława Cupiała to jest coś znacznie więcej niż klub!
Mimo że teraz kasy nie daje tak dużo jak dawniej to służy to zdrowemu funkcjonowaniu klubu w przyszłości.
Pzd
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 06.08.2013, 09:22
Jakieś zastrzeżenia się znajdą, chociażby takie że obstawia się złymi doradcami i nie ma cierpliwości.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.08.2013, 09:35
cfa napisał(a):Wyświetl post
Jakieś zastrzeżenia się znajdą, chociażby takie że obstawia się złymi doradcami i nie ma cierpliwości.
Lub nie daje na transfery. Albo ma nadwagę.

Zawsze się jakieś zastrzeżenia znajdą. Nie ma ludzi bez wad i nie ma tez z samymi zaletami. Co by nie mówić, gdyby nie Cupiał klepalibyśmy teraz w IV lidze lecąc na łeb i na szyję jak Polonia.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2013, 16:30
Tylko ze myslac o powazniejszych sukcesach w przyszlosci trzeba bedzie zaczac lepiej placic. Nie wspominajac juz o trasferach gotowkowych. Na wychowankach i zawodnikach z karta w reku pewnego poziomu sie nie przeskoczy. W lidze owszem mozna powalczyc ba nawet zdobyc mistrzostwo, tylko co dalej?
Zadowalamy sie naszym podworkiem i liczymy na lud szczescia czy jednak dorastamy do tego zeby powalczyc o prawdziwe pieniadze, czyli europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.08.2013, 19:28
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2013, 21:50
KoPer napisał(a):Wyświetl post
a reklama Tele-foniki na koszulkach jest za darmo?

Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.08.2013, 22:41
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny.
no własnie więc jak Adenalix twierdzisz, że BC nic nie daje? daje przez TF i tak samo Bednarz mówił rok temu przed sezonem jakoś, że dzięki pomocy BC klub może normalnie w miare funkcjonować
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.08.2013, 09:59
Dezinformacja jest pozywka tego forum i jesli chodzi o samych kibicow to niema w tym nic dziwnego ,ale zachowanie bednarz oraz ludzi zwiazanych z klubem jak i dziennikarzy zwiazanych ze swiata Cupiala jest swiadomym wprowadzeniem w blad nass kibicow .Ja wam przytocze pewien przyklad po sprzedania zawodnika do holandii za 3,8 miliona ,pieniadze trafiaja w calosci do TF w ramach splaty ODSETEK a nastepnie TF udziela Wisle pozyczke 700.000 z tych ze pieniedzy na 12 percent .
Ostatnio edytowane przez wikink1 : 08.08.2013 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2013, 10:05
No i jeśli nawet Twoje doniesienia sa prawdziwe, to wszystko jest w porządku. Prowadziłeś kiedys dużą firmę prawa handlowego?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 08.08.2013, 10:16
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 09.08.2013, 11:07
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
jeśli KFESTIA to nie martwię się twoim straszeniem ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.08.2013, 10:26
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 09.08.2013, 12:13
Dariook napisał(a):Wyświetl post
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej.

Na szczęście z Cupiałem spadek niżej niż I liga nam nie grozi, więc trzeba się przyzwyczaić do 'monotonii' w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 09.08.2013, 10:50
przynajamniej bedzie sie latwiej do Wisly dostac
Beda przyjmowac kazdego a z tego powodu ze jestem akurat na etapie kiedy to sie takich do pierwszej druzyny wprowadza to moze zagram
Prawda jest ze ofiara jest Wisla. Ja nie moge przebolec ze Cupial akurat w tym momencie nie da ani zlotowki na klub.
Rozumiem ze on swoja kase zarobil i co z tego ze do konca zycia jej nie wyda ale skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze. chocby posplacac zaleglosci wzgledem pilkarzy... :(
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2013, 11:16
skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze
Weź kolego lepiej idź na portiernie swojej podstawówki i sprawdź czy już nie ogłosili kiedy rozpoczęcie roku szkolnego...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 04.09.2013, 18:44
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły

Fakt.pl napisał(a):
To będzie prawdziwa rewolucja. Bogusław Cupiał (57 l.) powoli oddaje władzę w swoim królestwie. Rządy ma objąć córka myślenickiego biznesmena, Monika (36 l.).

Właściciel Wisły nie doczekał syna, który mógłby przejąć po nim interesy. Ma trzy córki i najstarsza z nich już teraz przejmuje od niego kolejne obowiązki. Na razie w Tele-Fonice. W Krajowym Rejestrze Sądowym widnieje jako prokurent spółki. Jej mąż, Bartłomiej Zgryzek (36 l.) jest wiceprezesem zarządu.

Monika rządzi twardą ręką. - Cupiał ostrzegał nas kiedyś przed nią. Mówił: „Narzekacie na mnie? Poczekajcie, aż zobaczycie, jak działa Monika – mówi jeden z byłych pracowników Wisły. - Generalnie można przyznać, że dziewczyna radzi sobie bardzo dobrze – dodaje inny.

Co to oznacza dla Wisły? Pani Monika patrzy na Tele-Fonikę i spółki podległe jako całość. Wisła to część, która z punktu widzenia ekonomicznego, przynosi tylko straty. Jeśli faktycznie w ciągu najbliższych lat obejmie władzę nad całym koncernem, Wisła może trafić na sprzedaż.

- Monika uchodzi za ostrą. Szybko podejmuje decyzje. Wisłę traktuje jako balast. Z drugiej strony, może to dobrze? Może to właśnie ona znajdzie dla klubu nowego inwestora? - zastanawia się osoba dobrze znająca realia w krakowskim klubie.

Możliwy jest jeszcze inny scenariusz. Cupiał oddaje władzę w Tele-Fonice, za to zostawia sobie Wisłę i zajmuje się tylko nią. Wydarzyć może się wiele, ale nie nastąpi to szybko. Zmiany we władzach to kwestia najbliższych lat.
Co o tym sądzicie? Myślicie, że to tylko plotka wymyślona przez Fakt? Ja sama nie wiem, jak mam podchodzić do tej informacji. Jeśli naprawdę ma traktować Wisłę jak niepotrzebny balast, to mam nadzieję, że nigdy nie obejmie władzy w klubie. Nawet jeśli sobie świetnie radzi w Tele-Fonice to o niczym nie świadczy. Sprawowanie rządów w klubie sportowym jest specyficzne, choćby ze względu na rzesze kibiców, z którymi mimo wszystko trzeba się liczyć.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.09.2013, 19:02
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły
Co o tym sądzicie?
Mam nadzieję że to plotka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów