|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim rezultat w sobotę zakończy się mecz Podbeskidize - Wisła | |||
| Zwycięstwem gospodarzy |
|
6 | 4,58% |
| Remis |
|
26 | 19,85% |
| Zwycięstwo Wisły |
|
99 | 75,57% |
| Głosujących: 131. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wlaczono wiecej Polakow do skladu aby kibice sie z nimi utozsamiali i byla wieksza frekwencja.. Efekt jest taki, ze graja do dupy i frekwencja jest nizsza od tej kiedy gral 1 lub 2 Polakow w druzynie
![]() Czasem mam wrazenie, ze tam pracuja tak tepe osoby, takie po prostu betony do potegi, byli pilkarze tylko za to, ze sa bylymi pilkarzami, ludzie z biznesu za grosz nie czujacy pilki tylko dlatego, ze sa zwiazani z Telefonika. Czy tak ciezko im zrozumiec, ze piknik, ktory wam wrzuca kase za bilet i ktory stanowi 80% publicznosci przychodzi na stadion nie dlatego, bo gra Czekaj, Kowalski czy jakis inny Stefan tylko przychodzi, bo gra dobry zawodnik , moze byc nawet z Uzbekistanu, ktory pozwoli mu ogladnac wygrywajaca Wisle. Tu nie ma k.. filozofii. A oni jak dzieci, ktos im powiedzial albo przeczytali, ze jest za malo Polakow, to wielkie glowy usiadly, bez zastanowienia, wyczucia i wysnuli prosty jak cep wniosek --> to sprowadzmy wiecej rodakow. A, ze jednoczesnie sprowadzimy napastnika, ktory strzelil w poprzednim sezonie az 0 bramek, w odbronie bedzie gral zwinny Czekaj.. a to nic, jakos to bedzie. Tak wyglada da pilka. Dygresja nr 2. Pogadalem sobie ostatnio chwile z osoba, ktora zajmowala sie zywieniem zawodnikow. Byla bardzo blisko druzyny i gory. Niech to bedzie pan A. Jesli ktos chce nabrac dystansu i wyleczyc sie troche z kibicowania to chetnie umowie na rozmowe z tym panem. Poziom zdemoralizowania, wódy, imprez, dziwek w jakich tkwi cale srodowisko pilkarskie, nie wylaczajac naszych "asow", jest d r a m a t y c z n i e wysoki. Nie bede tu zgrywal zakonnicy, ktora spodziewala sie, ze pilkarze zyja jak w klasztorze. Ale, ze ma to taki wymiar, to tego bym sie nie spodziewal. A kto trzymal normalny poziom i prowadzil sie profesjonalnie ? Sensacja: obcokrajowcy, Valx, Maaskant itp. Ja w kazdym razie po tej rozmowie nie mam ZADNYCH zludzen co do wynikow polskich druzyn w europejskich pucharach. Wniosek jest dla mnie jeden. Albo Cupial dozna olsnienia i zrobi w tym klubie rewolucje poczawszy od sprzataczki, przez Ochalika do prezesa albo niech ten klub sprzeda. Nic tu dobrego juz nie bedzie. Co najwyzej kolejne mistrzostwo lub vice w tej zapyzialej lidze i powtorka z rozgrywki w Europie jak przez ostatnie 12 lat. |
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Nesta, ak zwykle dobrze gadasz.
Za niedługo zostaną sami propagatorzy hasła "FUCK EURO" a na stadionie będzie odbijać się echo... ![]()
rozpoczal sie upadek babilonu, odkad internet jest za zlotowke
|
|
|
|
Guest
|
|
Spójrz ile wydano pieniędzy i ile zarabiają ci Polacy w porównaniu do Bitonów, Nunezów, Lameyów itp. Chodziło tylko i wyłącznie o kasę, a w jakie hasło to owinięto to przecież nieważne. Cóż... dobrze by było, żeby to się udało bo ciężko mi uwierzyć w kolejny inwestycyjny zryw BC w przypadku porażki. No bo teraz mieliśmy porażkę i co?/: @piotrek06 - tak - mamy 2 czy 3x większy budżet od PBB, Widzewa, Bełchatowa itd. tylko co z tego. Mamy część grajków podobnych umiejętnościami do grajków w/w tylko nasi dostają 150-200t euro, a ich np. 50-80. Przepłacamy przeciętniaków i tym samym całą przewagę w wielkości budżetu szlag trafia.
Ostatnio edytowane przez arti : 26.08.2012 o godz. 14:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Dokładnie tak. Wciskanie ludziom, że sprowadzenie 25 letniego napastnika Sikorskiego, który w poprzednim sezonie nie raczył strzelić gola i 24 letniego rezerwowego Ruchu Chorzów + 2 obcokrajowców to to samo co polityka transferowa polegająca na stawianiu na wyróżniających się, młodych piłkarzy z naszej ligi. Ja tu nie widzę żadnego młodego wyróżniającego się Polaka, tylko wielką ściemę. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Mam pytanko do kibiców w sprawie ściepy na legende boisk tureckich i szkockich, czy udało się już Bednarzowi z Probierzem utopić kolejne środki, tym razem nie Cupiałowe
Jestem ponownie pod wrażeniem transferów Bednarza. Uprzednio rozpieprzył stary skład Wisły do końca a potem sprowadził przepłaconych przestępców piłkarskich oraz nieudaczników ( Marcelo był wyjątkiem od reguły). Teraz robi to samo z piłkarzami Holendrów i Bogu dzięki, że póki co mamy jeszcze paru piłkarzy, ale raczej do czasu, widząc jego następców ![]() Jestem także pod wrażeniem Probierza, który razem z Gargułą stanowią w Wiśle nową jakość, gdyż nigdy dotąd Cupiał nie tolerował podejrzanych o korupcję. Głowacki skwitował krótko pytanie o swój powrót - wróciłem nie po to aby udawadniać coś komuś lub uczyć kogokolwiek, bo dla przykładowych Czekajów, powinni być inni nauczyciele. Przyznał szczerze, że tradycyjnie Wisła znowu przespała wynik i ani on, ani Sobol tego nie zmienią, a tym samym Probierz, jak widać. Ale Michał to Michał i basta w eterze ![]() Ogólnie zgadzam się z poprzednikami, że Cupiał zastępuje stabilizację i rozwój - powtarzającymi się rewolucjami, bo ekstraklasa, nadal pozwala nawet na mistrzowski Śląsk czy Ruch, czyli na wszystko. Błędnie mu sie wydaje, że wychodzi na tym lepiej czyli taniej w/g niego. W dobie powiększonego , nowego stadionu, Cupiał składa broń transferową i ogranicza budżet, nawet nie myśląc o rozwoju klubu, choćby co do bazy treningowo-szkoleniowej. To już nawet nie jest kolejna rewolucja klubowa, lecz pod jej hasłem - zwijanie a nie rozwijanie klubu. "Teraz Polska" nadal pije jak piła i dlatego gra to co gra. Ekstraklasa nie dla idiotów. Tylko szkoda tych pustych, nowych stadionów. Zobaczcie ponadto, jak wiele klubów próżności i bezwstydu, sponsorowanych jest przez środki publiczne, czyli nasze i tylko po to aby ekstraklasa się kręciła we własnym sosie, bo z zewnątrz przypomina skansen piłkarski, gdy kompromituje się w pucharach, unaoczniając bezsens marnowania naszych publicznych pieniędzy na wzbogacanie tego skansenu .
Ostatnio edytowane przez kot : 27.08.2012 o godz. 21:13.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|