|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak zakończy się spotkanie Wisła Kraków - GKS Bełchatów? | |||
| Wysokim zwycięstwem Wisły |
|
106 | 46,49% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły |
|
111 | 48,68% |
| Remisem |
|
8 | 3,51% |
| Porażką |
|
3 | 1,32% |
| Głosujących: 228. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dlatego, że jego gra to parodia. A to co zrobił wczoraj tylko to potwierdza. Mało brakowało aby Wisła zanotowała stratę punktów u siebie na inauguracje ligi. Takie fuszerki to pochodna jego myslenia i gry. Jak długo Probierz bedzie go trzymał na boisku tak będzie systematycznie osłabiał grę Wisły i suma sumarum przyśpieszał swoje odejście. Gdyby dziwny upór polegający na pozostawieniu go w klubie pomimo jego zamieszania w aferę korupcyjną mógłby Garguła grać co najwyżej na plaży w Kołobrzegu a nie na stadionie 13 MP, który podobno walczy o 14-ty tytuł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem nic się nie zmieniło w porównaniu do zeszłego sezonu. Gra jako zespół praktycznie nie istnieje. U nas nie ma czegoś takiego jak dynamiczny atak. Po prostu nie ma. Albo nie ma kto atakować albo cały zespół jest ustawiony pod polem karnym przeciwnika w ten sposób, że podanie na dobieg do pomocnika kończy się za linią końcową boiska. Środek pola to jest kpina. Każdy potrafi nas tam poklepać. Wilk biega i biega i wygląda na wymęczonego a nic z tego nei wynika. Chłopak bardzo się stara, ale jest po prostu słaby. O Gargule szkoda pisać bo to jest sabotażysta. Bełchatów ledwo stał a nie biegał a my i tak nie potrafimy czystej okazji wykreować. Jaki bym mecz w polskiej lidze oglądał to każda druzyna potrafi stworzyć 100% sytuację przez rozegranie piłki. U nas to wygląda tak ciężko, że nawet jak coś stworzymy to zawsze koło naszego jest obrońca, zawsze ta sytuacja jakby spadła nam z nieba. Nie potrafimy szybko rozegrać piłki i zgubić krycia. Jak wczoraj widziałem Legie pomyślałem, tak się powinno golić frajerów. 4:0 i pełno akcji...A my tylko męczymy bułę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Jeśli Melikson nie będzie:
- rozgrywał piłki w środku i na bokach, - dogrywał do napastników, - strzelał bramek, To nie zdobędziemy więcej niż 30 pkt. w sezonie. PS. Nie wiem skąd ten optymizm. Gramy TO SAMO co na wiosnę tego roku. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie zgodzę się, dużo lepiej wykonujem stałe fragmenty gry w ofensywie. Bo w defensywie jest jak było niestety.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Brakowało mi prostopadłych podań co w dzisiejszym futbolu przy skomasowanej linii środka pola jest bardzo użyteczne, nikt nie próbuje otworzyć np:. Genkovowi drogi do bramki, Sobolewski próbował dziś raz i to by było na tyle, z tego co pamiętam to 2 lata temu to jeszcze nieźle wyglądało, podoba mi się gra kombinacyjna, ale bez przesady, jak nie da się wjechać z piłką do brami to trzeba podać, przy czym Genkov musi się wystartować i szukać. Dzisiaj takich standardowych spalonych w Wiśle nie ma. Gra pozycyjna jak leżała tak leży dalej, Iliev + Melikson to tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zespół walczy. Stałe fragmenty gry są opracowane na niezłym poziomie. Na razie jest w porządku, bardziej bym się martwił gdybyśmy wygrali z 4-0. W sezon trzeba wchodzić spokojnie po walce. My tak weszliśmy. A jak się będzie prezentować zespół w sezonie myślę, że można będzie powiedzieć to po 5 meczach. Teraz jest dobrze.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Marszałek zgadzam się w 100% z Tobą. Była walka, niektóre bardzo ładne akcje i spokojnie po nich mogliśmy prowadzić 3-4 bramkami. Defensywa jeszcze szwankuje ale mam nadzieję, że rozegrają się chłopaki.
Szkoda tak wcześnie strzelonej bramki przez Bełchatów bo to trochę popsuło plan Wiślaków. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ŻADNA akcja nie odbywa się bez udziału Meliksona. W każdej akcji musi on grać pierwsze skrzypce. Jakby go sprzedali to czeka nas "bida z nyndzą" :(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Osobny temat to zachowanie trenera, czy on przez cały mecz nie widział że Garguła to 12 zawodnik Bełchatowa? A to co wygadywał na konferencji to już totalna żenada. Ledwo udało się wygrać a ten pitoli jakby było 4:0. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Natomiast walczący zespół nie jest niczym nowym. Wisła walczyła i za Maskaanta. Przestała dopiero gdy nie wiedziała o co walczy. Niestety mam obawy czy gra 2 napastnikami to jest rozwiązanie. W zespole ewidentnie brakuje gracza który dostając piłkę od obrońcy przewiezie ją przez środek i dogra do Meliksona/na skrzydło. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie brakuje obok Ilieva i Meliksona z kimś z kim można zagrać klepą. Quioto fajnie klepał z III ligowcem, natomiast z Bełchatowem tak naprawdę pokazuję że ma średnie umiejętności piłkarskie jak na ligę. Garguła nie umie celnie podać, Kirm, on ma chyba zawsze najwięcej setek w meczu, gdyby dopracować mus skuteczność... Brakuje skrzydłowego z charakterem coś jak Małecki, ale zawodnika inteligentnego(Małeckiego uważam za piłkarza o niezwykłym potencjale "bez głowy"). Może Chrapek mógłby wejść w ewidentny styl grania na Meliksona, ale jemu też będzie trzeba czasu na doświadczenie w lidze, bo jak wiadomo to nie jest typ gracz typowo siłowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Walka za Maskanta to było bardziej parodiowanie gry w piłkę, wczoraj dostali bramkę ale potrafi odpowiedzieć, choć po pierwszych 5 minutach mogło być mocno pozamiatane. Tak czy inaczej trzeba zaczekać do kolejnych spotkań, przekonać się o sile Bełchatowa jak i naszej, bo po jednym meczu to już kilku mistrzów wskazywano a później kończyło się różnie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
MatMario napisał: Tak czy inaczej trzeba zaczekać do kolejnych spotkań, przekonać się o sile Bełchatowa jak i naszej, bo po jednym meczu to już kilku mistrzów wskazywano a później kończyło się różnie.
Cóż, jeśli ktoś czytał posty wyżej to miałem swoje przemyślenia co do tego czy w tym sezonie będziemy drużyną, która będzie rozdawać karty w obecnym sezonie... Wskazywałem również fakt, że pierwszy miesiąc może a nie musi być tym, że NASZA WISEŁKA będzie wiodącym zespołem...jakoż iż po pierwszej kolejce okazuje się że są lepsi, którzy są wyżej ale tylko dzięki temu, że mieli lepszą skuteczność pod bramką... A ja dziękuję za wczorajsze 2:1... I proszę o następne ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nadal nie rozumiem tego zbiorowego lamentu części forum.
W....iałem się i jechałem po drużynie jak stwarzała pół sytuacji w meczu, bo tak Wisła grać nie może. Wczoraj było w porządku. Najważniejsza w sezonie będzie powtarzalność - jeśli Wiślacy co mecz będą stwarzać tyle okazji co wczoraj to mamy szansę i to dużą na mistrza. Pytanie tylko czy są w stanie to zrobić. Ja będę zadowolony jak naszym co 3-4 mecz nie wyjdzie, a reszta będzie wyglądała podobnie jak wczoraj. Wczorajsze sytuacje : - 2 rzuty karne (jeden nieodgwizdany) - jedna patelnia (Qiuoto) - conajmniej 5 dogodnych sytuacji (2 główki Genkowa, strzał Sikorskiego, Melikson z 7 metra w tłoku, strzał Meliksona z linii 16 metrów). Daj Bóg tyle sytuacji w każdym meczu, a o europejskie puchary jestem spokojny. Mam nadzieję, że Wisła w kolejnych mecz zamknie papy takim malkontentom jak TheChriss oraz paru innym pomniejszym pesymistom. Jedyne co może martwić to fakt, że wszystkie akcje idą przez Maora i jeśli go zabraknie może być problem. Trzeba trzymać kciuki, żeby ten sezon rozegrał do końca.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.08.2012 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Barti : 20.08.2012 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ponadto wczorajsza gra była dużo lepsza niż wynik więc nie wiem co narzekasz. Chyba to dobrze, że udało się wygrać w takim meczu gdzie do przerwy już powinno być 3-1, a po prostu "nie chciało wpaść". Lech w tamtym roku zaczął pięknie sezon (wysokie wygrane), a potem się to skończyło? Lepiej spokojnie punktować w taki sposób niż się wystrzelać, a później dwa razy zremisować. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mogliśmy dostać 2:1 albo 2:0 w papę przy tej samej grze mając pecha? Też mogliśmy. Trzeba patrzeć na grę, wynik przychodzi zawsze jak gra jest dobra. Mi się gra podobała. To, że Guła popełnił juniorski błąd nie sprawi, że będę się wkurzał, że Wisła gra kichę, gdy tak naprawdę gra dobrze. Stwarzamy dużo sytuacji, zdecydowanie więcej niż przeciwnik - to mnie cieszy. Może się okazać, że ten mecz był dobry a następne 3 będą w naszym wykonaniu beznadziejne - dlatego nie zamierzam forować wyroków jak się ten sezon skończy. Dla mnie liczy się styl, a wczoraj ten styl był. Sytuacje były. Jak utrzymamy styl i kreatywność na tym poziomie wyniki przyjdą same. Pewnie też będą wpadki, ale zważywszy na charakter tego sportu są one nieuniknione. Dlatego lament po dobrym meczu uważam za idiotyzm.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.08.2012 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A forum widzę jak zwykle podzieliło się na płaczków żydowskich( wybaczcie za tych 'żydowskich") i na optymistów.
Ja natomiast jestem umiarkowanym optymistą, mecz nie był idealny, ale ludzie, to dopiero pierwsza kolejka, co z tego że wygralibyśmy 4,5-0? Amica i Legia jeszcze stracą swój "impet", trafili zresztą na takie drużyny, które w końcu same by sobie strzeliły te gole, a Bełchatów mimo że był skazywany na spadek, nie grał aż tak tragicznie, póki oczywiście mieli siłę. Najważniejsze że stwarzamy sytuacje pod bramką przeciwnika, co w zeszłym sezonie nie było takie oczywiste ... Widac poprawę w stałych fragmentach, obrona nie grała może idealnie ale solidnie, w pomocy jak zwykle wyróżniali się Mellikson i Iliev, na ich klepę patrzy się naprawdę przyjemnie. Nie rozumiem tego hejtowania Sikorskiego, grał poprawnie, walczył, napewno nie grał gorzej niż Quioto, który za to pudło, powinien chyba z ławki nie powstać w następnym meczu, na 3ligowca był dobry, tutaj wogóle nie widoczny. Myślę że z meczu na mecz będzie coraz lepiej, forma musi przyjść na "najważniejsze " mecze sezonu, grając ze słabszymi drużynami liczy się dla mnie tylko wynik, za piękna grę punktów nie dają.
Ostatnio edytowane przez Kon®ado : 20.08.2012 o godz. 15:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Skąd wiem? To więcej niż pewne, nikt w tej naszej buraczanej lidze nie jest w stanie utrzymać wysokiej formy ( ale to akurat stwierdzenie na wyrost, patrząc na ich grę w pucharach, takie wyniki to raczej kwestia przypadku i szczęścia) wygrywać po 3,4-0 cały sezon, kwestia trafienia na takich "ogórów" i też kwestia skuteczności, która u nas nie była mocnym punktem. I jeszcze jedno jakbyśmy wczoraj wygrali takim samym stosunkiem bramek jak amica czy legia, to bylibyście zadowoleni i zachwycali się piękna grą? Hmmm co najmniej dziwne rozumowanie co niektórych.
Bełchatów na papierze może i jest kandydatem na spadek, ale praktyka czasem różni się od przewidywań. Odniosłem się do tych którzy płaczą po wygranej, narzekając na wszystko co się da, ale dla takich mam radę, idźcie kibicować Realowi albo Barcelonie, może będziecie bardziej szczęśliwi. |
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Najważniejsze, że widać poprawę, po tych fatalnych 5 minutach, w ciągu kolejnych 10 stworzyliśmy 3-4 dobre sytuacje do strzelenia gola. Wystarczy popatrzeć na statystyki - oddaliśmy 14 strzałów (7 celnych). Warto dodać, że to prawie w ogóle nie były strzały z dystansu tylko w bardzo dobrych sytuacjach. W poprzednim sezonie oddawaliśmy czasami 2-3 celne strzały...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prosiłbym co do ilości strzałów nie robić porównań do poprzedniej rundy, bo to trochę wstyd. Nawet wczorajszy celny strzał co 15 minut to chyba nie rewelacja. Całe szczęście że się udało wygrać bo to może doda pewności i napędzi.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.08.2012 o godz. 17:03.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma co się "doktoryzować" na temat tego meczu. Trzeba się cieszyć z punktów. Co do gry - ani zachwyt ani tragedia, a na pewno za mało, żeby wnioski stawiać co do formy itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak zapamiętałem Wisłę z poprzedniego sezonu, nie potrafiącą w ogóle zaatakować drużyny przeciwnika, tak grała Wisła Moskala, tak było za późnego Maskaanta. Wiadomo - personalnie byliśmy słabsi, Melikson był albo kontuzjowany albo bez formy, ale to co nasi piłkarze wtedy wyprawiali wołało o pomstę do nieba, a ja oglądając naszą tiki takę z 70% posiadania piłki i z dwoma strzałami na bramkę miałem odruch wymiotny i kląłem przez cały mecz na czym świat stoi. Po zmianie trenera nie było nagłej zmiany jakości gry, ale zaczęliśmy dochodzić do sytuacji. Nadal dużo meczy wtapialiśmy, traciliśmy głupio punkty - byliśmy słabi. W tym sezonie liczę na lepszą grę, a raczej na to, że drużyna więcej meczy zagra na określonym poziomie bo jeden dobry mecz, a potem dwa gówniane to wizytówka Probierza z poprzedniego sezonu. Trzymam kciuki. Jazda, jazda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra nie ma co gadać po jednym meczu. W dodatku z leszczami. Skoro 70% posiadania piłki to dla Ciebie problem, to porównując ile wtedy oddaliśmy strzałów do ostatniego meczu. Porównaj też ile strzałów oddał przeciwnik. Bo ja twierdzę że mniej niż wczoraj Bełchatów. Który przy odrobinie szczęścia i ciut lepszych umiejętnościach mógł nam wtłuc trójkę. Więc ja bym tego meczu do dobrych nie zaliczył. Jak wygrają 3:0 (1:0) to powiem że zagrali dobry mecz. Inny wynik w naszej śmiesznej lidze to porażka.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wielkiego postępu nie ma, malutki plusik za agresywność i grę dwoma napastnikami.
Piłkarsko to nadal nie jest to. Ii nie sądze, żeby wiele się miało poprawić. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy bez inwestycji. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja nie sądzę że jedyna metoda to kupować. Choćbyś kupił dobrego grajka to w ligowym burdelu dorówna poziomem, patrz Kirm. Jedyna metoda to trener potrafiący nauczyć grać w piłkę. Bez tego marność.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|