The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2012, 20:53
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
No to liczysz źle.
Nie liczę źle, proszę nie wprowadzaj w błąd. Liczę co najwyżej inaczej.

Każda metodyka ma swoje zalety i wady i nie możesz podważyć ze moja jest zła.

Moja pokazuje tezę, którą podałem w poprzednim poście, że 3 sezony z reformą Platiniego nie wiele zwiększyły 5 letnią średnią z przed reformy czyli z 5.05 do 5.27 przy czym ta średnia nawet po dwóch sezonach spadła do 5.03 a więc skaczę tak różnie lekko ponad 5.

Twoja metodyka podaje średnią zaledwie 3-letnią. Wada jej jest taka, że kraje walczące o miejsca 15 nie są w każdym sezonie mocne i choć nie zdarzyło się, że w 3 letnim cyklu zdarzyły się bardzo kiepskie sezony, to w 5 letnim cyklu może się taki sezon zdarzyć(patrz Austria ten sezon, zobaczymy jak inni), więc dopiero po 5 sezonach twoja metoda będzie miała zastosowanie.

A tak po za tym to w tym sezonie miała miejsce kolejna reforma, trochę mniejsza, ale jednak, czołowe kraje w rankingu mają zapewnione miejsce w fazie grupowej LE(zdobywcy pucharu), co automatycznie daje mniej miejsc krajom niżej w rankingu, w długoletniej perspektywie innym krajom średnia powinno lekko spaść.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 13.08.2012 o godz. 20:56.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów