|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I ile z tych spotkań grał jako LO...
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Tutaj już strzelam ale jeśli cokolwiek grał jako LO to musiały być to jedynie epizody z epizodów jakie w ogóle grał
Zresztą tak po prawdzie - dla mnie Paljic to był poziom Piotrka Brożka, zresztą w sumie jak i Piotrek - przekwalifikowany z bocznego pomocnika. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
LUDZIE, CZY WY NAPRAWDĘ NIE OGARNIACIE, ŻE GRAŁ NA OBRONIE BO Z NIEGO WUJ A NIE SKRZYDŁOWY?! Co to niby za usprawiedliwienie: "był za słaby na pomoc, ale za to strasznie dawał się robić na obronie"?
Pajlić = piłkarskie dno. Nie umiał niczego poza zrobieniem wślizgu. Dośrodkowanie? Bez jaj. Strzał? Bez komentarza... Drybling? Jasne, może jeszcze miałby nim kogoś minąć? Tak jak 1q2 napisał - był za słaby na 2-gą Bundesligę. To jest FAKT potwierdzony STATYSTYKAMI jego występów. Tak więc - jeśli Duńczyk będzie od niego gorszy, będzie to oznaczało prawdziwą katastrofę. Wątpię w to (choć nie wykluczam), bo Dragan był daremny. Z drugiej strony - patrząc na przyjęcie jakim się u nas cieszył Lamey: jest spora szansa, że będziecie wieszać na nim psy. Po prostu spodziewacie się nie wiadomo czego od darmowego szrotu. Mnie wystarczy, jak będzie solidny w obronie. Wiadomo, że coś pewnie zrąbie, ważne, żeby grał pewniej niż jego poprzednik. Tak więc - nie spodziewając się cudów - jestem umiarkowanym optymistą. Biorąc pod uwagę alternatywy w postaci Bunozy i testów murzynów z nadwagą, to Bednarz - jak na swoje niskie standardy - spisał się tutaj nawet, nawet. Koleś grał profesjonalnie w piłkę, całkiem niedawno, w lidze o której słyszeliśmy. Powtarzam: jak na "Łysego" to jest bardzo sensowna propozycja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.07.2012 o godz. 22:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
xanti1906 , a gdzie Ja napisałem że: "Miśkiewicz nie ma szans na angaż w Rodzie", w przyszłości kto wie, ale aktualnie jego notowanie są po prostu słabe i nie ma się co napinać że jest inaczej i .. dobranoc.
Ostatnio edytowane przez milosz : 31.07.2012 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Lista zawodników, którzy latem trafili do "Białej Gwiazdy":
- Damian Buras (Hutnik Nowa Huta) - Łukasz Burliga (Ruch Chorzów, powrót z wyp.) - Michał Chrapek (Kolejarz Stróże, powrót z wyp.) - Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor) - Michał Miśkiewicz (AC Milan / FC Sudtirol-Alto Adige) - Romell Quioto (Club Deportivo y Social Vida - Honduras) - Daniel Sikorski (Polonia Warszawa) - (?) Jan Frederiksen (Broendby Kopenhaga) Brawa!! z takimi wzmocnieniami nad ktorymi to miesiacami pracowała tęga głowa Bednarza to z miejsca dostajemy MP a do Ligi Mistrzow tez podobno wchodzimy bez eliminacjii,bo po co grac i osmieszac rywali. (odrazu odpisuje-tekst przesmiewczo-szyderczy pokazujacy komizm sytuacjii) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
btw. Jakie szanse miałby Kurto na to żeby chociaż pozamiatać krzesełka na San Siro ? Takie porównania to o kant dupy .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Okay, ale teza główna z którą polemizuje, nazywając ją jedynie życzeniową :
Niby na jakiej podstawie jest lepszy, pierwszego nikt na teraz nie chciał (poza nami), a drugi podpisał kontrakt z klubem z zachodniej ligi.. ciekawe czy przypadkiem Miśkiewicz nie zamieniłby się z ..Kurto, gdyby mógł. Moja opinia jest w tym względzie jasna, nie ma pomiędzy nimi różnicy bo sportowo ten sam poziom, więc nie ma zgody na tezę, że Miśkiewicz jest lepszy, bo niby na jakiej podstawie, a jeżeli to notowania Kurto są dziś lepsze, te rynkowe, no chyba że dla nowego nabytku Wisły J.B. zrobił wyjątek i nasz rezerwowy bramkarz zarabia więcej niż Kurto w swoim nowym klubie, ale "przypuszczam że wątpię". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
, ale jak na ligę, gdyby reszta okazała się bardziej konkretna, to by on styknął.Natomiast nie przeczę że po Duńczyku(jeśli on w ogóle przyjdzie do nas, bo nie śledzę sytuacji), to spodziewam się trochę więcej Prawda jest taka że szału na bank nie będzie, ale jest taki deficyt bocznych obrońców(i skrzydłowych co ułatwia pracę tymże obrońcom), że wystarczy jeśli będzie takim średnim wyrobnikiem.Taki Alvarez, tyle że z przyzwoitym dośrodkowaniem. Fajnie że Melikson(chyba) zostanie.Wkurzał mnie gość swoim postępowaniem ale mam takie przeczucie że jeśli taktyka da mu pograć, to będziemy mieli z niego tyle pożytku co w pierwszej rundzie. Gość ma ambicje a wiek taki że albo skuli ogon albo zrobi wszystko by jeszcze pokopać w konkretnym klubie - po zeszłym sezonie to nerkę dałbym sobie uciąć że odejdzie, jeśli nie odejdzie to tylko pokazuje że ta gadka o wielkich długach, było tylko taką ściemą Łysego - w sensie , kazali mu to gadał Reasumując - jeśli to tak zostanie to może, może coś ugramy, gdzie wcześniej głosiłem idee 'ostatecznego upadku systemu korporacji wiślackiej'. Nie wycofuje się z niej ale widzę światełko w tunelu, szczególnie że gdzie się nie obejrzysz to bida jak ..... Na pewno problemem będzie pół skrzydłowego w składzie..Nie wiem jak Probierz to ogarnie - wysyłanie tam Meliksona to dla mnie ogromna strata potencjału tego zawodnika. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Alvarez jako punkt odniesienia mówiąc o średniactwie? Serio? Na moje oko Alvarez bez dośrodkowania był najlepszym prawym obrońcą w lidze i chyba ostatnim naprawdę solidnym, równo grającym defensorem jakiego udało nam się ściągnąć. No, może Chavez to ten sam poziom sportowy, ale z większymi wahaniami formy i zdrowszymi kolanami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
.Nie wmowisz mi , ze FSV Frankfurt tu powazny klub, i faktem jest , ze gosc tam kontraktu nie dostal, nie zlapal sie do 13 zespolu tej ligi, czyli w czyms na poziomie Gornika.To po prostu pionek, ktorego nikt nie chce , ktory przyjdzie tu grac na smieciowa umowe i tyle.O ile w ogole podpisze takowa, co bedzie znaczylo jak jest zdesperowany.Za rok napiszesz, ze bylo wiadomo, ze ten dunczyk jest slaby i bylo tu pisane,nie?Nasza polityka transferowa wraca znowu na dno i tyle.On napewno nie bedzie lepszy to jest sprawa oczywista, bredzenie tylko dlatego, ze to zagraniczny pilkarz.Jestem pewny, ze nawet ten Dudu byl w ch.. lepszy.Koles to sciema, z jakims tam CV ze dawno temu gral w mlodziezowej kadrze Danii, zeby ludzi wydymac, ze on cos jeszcze potrafi.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 06:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Smieszy mnie ten koles w wywiadach - jaka ta Wisle swietna, przecudowna, wspaniala jej sie nie odmawia, jasne, ze nie jak sie nie ma zadnych ofert, jak go czytam to mam wrazenie, ze jeszcze by laske zrobil Probierzowi za kontrakt On juz mi sie nie podoba, bo nie lubie takich uleglych wazeliniarzy,ktorzy nadrabiaja sympatycznoscia brak umiejetnosci jak Cikos, kolejny szrot, ktorego nieprzyjemnosc mialem widywac caly sezon na boisku, a facet mial problem zeby najprostsza pilke przyjac, kto tych gosci zatrudnia, w 3 lidze brazyliskiej by znalezli lepszych.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 06:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ehhh
Z SKWK ! Z naszych informacji wynika, że Wisła Kraków nie dogadała się z Duńczykiem w sprawie długości kontraktu. Rozmowy prawdopodobnie upadły i Frederiksen nie będzie grał przy Reymonta w zbliżającym się sezonie. Obrońca cały wczorajszy dzień prowadził negocjacje i jak podkreśla "Chciałem przyjść do Wisły bo to wielki klub ze świetnymi zawodnikami i wieloma kibicami." Rozmowy mogły trwać tylko jeden dzień, ponieważ Frederiksen zagrał jedynie w ostatnim sparingu. Zastanawiać się nie było nad czym, bo po tych 80 minutach spędzonych na boisku Duńczyk zaprezentował się bardzo dobrze na tle naszego zespołu. Teraz klub powinien znaleźć odpowiednika, który wypełni lukę na lewej obronie. Chyba, że nie zaakceptowanie warunków Wisły jest tylko częścią oficjalnych negocjacji, jednak klub zastanawia się nad podpisaniem umowy z obrońcą pochodzącym z Brazylii. Najważniejsze dla kibiców jest to, aby nowy zawodnik dawał z siebie 100% na boisku i nie odbiegał umiejętnościami od poprzedników. Nosz ....a mać. Nie mam pytań. Obudza sie ręka w nocniku jak zostaniemy z Bunoza na LO. Sabotaż ! A 3 sierpnia prezentacja zawodników.
Ostatnio edytowane przez SWEET_83 : 01.08.2012 o godz. 07:50.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
No i nie będzie szrotu z Danii... cieszycie się?
Teraz naaaaaprzód - kto żyw biegiem po karnet
Ostatnio edytowane przez arti : 01.08.2012 o godz. 10:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Politykę transferową Pana Jacka Bednarza można określic "bez przyszłości". Wszyscy dostają kontrakt na rok i przed następnym sezonem będzie to samo. Chyba, że tzw. "Łysy legionista" wierzy w grudniowy koniec świata i ma wyjeb***
![]() Tym bardziej optuję, za nazwaniem jego imieniem akademii piłkarskiej Wisły Kraków. Oczywiście pod warunkiem, że tak kiedykolwiek powstanie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Tofik mowilem ci wczoraj ,zebys nie tracil czasu na ogladanie youtube.glupio ci teraz, co? Jedyna zaleta Bednarza, ze potrafi sp niegocjacje nawet z najwiekszym szrotem, ktory wczesniej sam przyprowadzil.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 08:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Było już w Wiśle kilku "magików" ze wspaniałej Brazylii. A ilu magików miała swego czasu Pogoń? Hoho... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz co to sarkazm? a co do brazylijczyka, mialem na mysli kogos, kto potrafi pilke dobrze przyjac obiema nogami, bo widzisz Bunoza czy Burliga nie potrafia ani jedna, i sa jeszcze slabsi od tych z Pogonii przebierancow, a ten dunczyk wcale nie byl lepszy.Jezeli juz grzebiemy w smieciach to wole kogos kto bedzie mial troche techniki od pilkarza silowego, o to mi chodzilo.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 08:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
No to teraz na LO wirtuoz techniki i zwrotny jak cholera Bunoza albo jakis "młody talent". ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Odświeżę koledze pamięć. Z Brasilią lat temu już 13 przybłąkał się do Polski i Wisły niejaki Deci. Nie Deco. Deci. Nie zna go kolega? No nic dziwnego. Wszak to był człowiek do towarzystwa dla Brasilii. A oto jakie znakomite kluby zaliczył przed i po wizycie w Polsce: DECI VALDECIR JOSE SILVA; Brazylijczyk; ur. 02.03.1973 w Sao Paolo (Brazylia); pomocnik; kariera: Vila Operária Clube Esportivo Mariano (Brazylia); Marília Atletico Club (Brazylia, Występy w Wiśle: 2-0. I liga: 2-0; Debiut: 06.08.1999 z Ruchem Radzionków 2-0 (1-0); ostatni mecz: 22.08.1999 z Pogonią Szczecin 1-1 (0-0). Przypomnę jeszcze inne nasze Wiślackie niewypały brazylijskie (tu już nie dlatego że nie potrafili grać ale... no właśnie w sumie nie wiadomo dlaczego u nas nie odpalili: Edno (który po powrocie do Brazylii zaliczył całkiem niezłe kluby i co więcej grał tam ze sporym powodzeniem: Clube Atlético Paranaense (Kurytyba, Brazylia, 22.05.2007 – 27.04.2008); Portuguesa (Brazylia, 28.04.2008-2009); Sport Club Corinthians Paulista São Paulo (Brazylia, 2009 jesień – 2010 wiosna, 2011 wiosna); Botafogo FR Rio de Janeiro) i Baretto, Fakt do tej pory mieliśmy szczęście. Nie mieliśmy takich parodystów jakich miała Pogoń czy Polonia (ot choćby Contra to chyba Albańczyk). Jeśli to oczywiście wszystko prawda. Jeśli tak i jeśli to ma być jakiś tani zawodnik dla którego to będzie pierwsze zetknięcie z Europą to módlmy się żeby dał sobie radę. Bo inaczej to nie napiszę gdzie będziemy... I żadne zaklęcia Bednarzoprobierzy o tym jak bardzo zajebiści na lewej obronie są Żemło i Bunoza do mnie nie przemawiają.
Ostatnio edytowane przez emjot : 01.08.2012 o godz. 08:40.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
" klub zastanawia się nad podpisaniem umowy z obrońcą pochodzącym z Brazylii."
Ale ten Bednarz jest głupi oni sie zastanawiają na sprowadzeniem LO już 2 miesiace i nadal nic a w sierpniu już pozostały odpady typu "szrot" ! Zostaniemy z Bunoza na lewej obronie i tak bo nawet czy przyjdzie to brak przygotowania z zespołem do nowego sezonu odbije sie na jego formie. Głupota Bednarza nie ma granic ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brasilia byl takim niewypalem? Byl lepszy napewno niz Nicinski,mial dobra lewa noge, podczas swojego pierwszego pobytu w Wisle w wielu meczach nalezal do najlepszych na boisku.Edno w Wisle nie dostal szansy, on wcale slaby nie byl, przeciez ci goscie byli w ch lepsi od takiego Sikorskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bredzisz Myers jak potłuczony. Edno dostawał szansę, nawet na gwiazdę co niektórzy go typowali, więc po prostu-pieprzysz.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe co mowiles jak sciagali do Wisly Bunoze, bo ja jak go zobaczylem w Karabachem to odrazu powiedzialem, ze to nowy Matyja, pamietasz takiego pilkarza?Panowie, trzeba bylo powiedziec Basalajowi zeby sp z takim transferem, a nie teraz sie obudzic i modlic sie zeby Bunoza nie gral.Tolerowaliscie to macie.Teraz zycze wszystkim, ktorzy majaczyli zeby dac mu szanse zeby gral Bunoza haha
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O Cleberze juz nie pamietamy?Najlepszym obroncy jakiego Wisla miala od czasow Cupiala.Marcelo to kim byl norwegiem? yoda79 - Bunoza jest beznadziejnie slaby na kazdej pozycji, chlop jeszcze ma dwa metry, a glowe czesto przegrywa.Pamietajmy jeszcze, ze wtedy jak przyszedl Edno Cupial sypnal kasa zrobil duzo transerow, Wisla miala wtedy naprawde mocny sklad z Zurawskim,Frankowskim,Uche,Kosowskim.W dzisiejszej Wisle Edno bylby gwiazda ze swoja technika.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 01.08.2012 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
akurat Matyja ze swoją zwrotnością chyba jeszcze Bunozie ustępuje. Ty nie ogarniaszz,że Bunoza to nie jest LO nie?
Co do Edno-po niezłym początku gasł w oczach, Siwemu to nie pasowało,że byl słaby. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Michael, wiesz że oprócz techniki, piłkarz (a szczególnie LO) powinien mieć jeszcze takie umiejętności jak ustawianie się na boisku, koncentracja (ogólnie - nie powinien...popełniać błędów) oraz jeszcze dobrze będzie jak ma szybkość i kondycję, siła też jest przydatna, ale nie niezbędna. A ty porównujesz Brazylijczyka z Duńczykiem w ten sposób, że są tacy sami, z tym, że Brazylijczyk ma jeszcze technikę, a Frederiksen siłę. A co z odbiorem piłki, ustawianiem, bla bla bla?
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|