The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2012, 13:02
milosz napisał(a):Wyświetl post
kacpaw91
Grając z Levadią też nie graliśmy za friko, więc zarabiając w kw. do LM i w LE mamy kasę dodatkową, fakt jest fakt, w jakim stopniu, nie mnie to oceniać, ale jest to więcej niż zarobione na meczach z Levadią.
Ile to kosztowało jeszcze raz pytam.

Wypożyczenie Patryka Małeckiego to też kasa dodatkowa, pytanie gdzie ona !?
Poproszę o oficjalną informację o:
- kwocie
- terminie płatności
- warunkach otrzymania

Twój Idol (skoro go bronisz we wszystkim, absolutnie we wszystkim, znaczy wzór, czyli idol), przed okienkiem transferowym twierdził, że ma kasę na transfery, czyżby Cie okłamał !?
Gdyby to był mój idol i wzór to bym nie pisał, że jest troszkę gorszy od Stana, który gdzie indziej piszę, iż orłem nie jest. Szkoda, że tego nie przeczytałeś. Ciągle powtarzam jednak, że zbyt wielkiej różnicy nie ma. Wszyscy wiedzą, że jest to wersja oszczędnościowa funkcjonowania klubu.

JB. Twierdził też, że w miejsce piłkarza który odejdzie, pojawi się inny na jego miejsce. Czyżby J.B. kłamał kolejny raz !?
Daj mi jak możesz linki do newsów o wypożyczeniu Małeckiego i tej wypowiedzi. Chodzi mi przede wszystkim o daty. Tak poza tym okienko się jeszcze nie skończyło.

--------
Druga sprawa, cóż wiedziałem że nic z tego nie zrozumiesz ..

Drużynę należy integrować, a nie ją rozbijać, to co uczynił wiosną to sabotaż i tyle. Na nic Twoja rozpaczliwa obrona JB. Bednarz w tej sprawie wykazał się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu.
Okey, ale małe pytanie. Kogo z kim chcesz integrować? Bitona z Nunezem? Paljicia z Diazem? Lameya z Kurtą? Po co integrować piłkarzy, którzy wiadomo, że odejdą i nie na nich będzie budowana drużyna? W tym momencie należy zadbać o przyszłość. Żadna rozpaczliwa obrona, dla mnie to po prostu śmieszny argument jak ten z Hutnikiem. Ktoś sprowadził profesjonalnych piłkarzy z niezłymi kontraktami, których demotywuje byle wypowiedź, wierzysz w to? Jeżeli piłkarze są słabi i nie mają woli walki o lepsze kluby to chyba nie wina kogoś kto zastał ich w klubie? Popatrz, że taki Jirsak mimo, że jest słabszym piłkarzem od kilku wyżej wymienionych i miał małe szanse na przedłużenie kontraktu (początkowo się nie łapał do tej listy wybranców, a z czasem się na nią wpisał) dawał z siebie tyle ile mógł.

Czy to przypadkiem nie poprzednicy zbudowali drużynę bez perspektyw?

Porównywanie Sikorskiego do Głowackiego w sumie kończy rozmowy, bo z ośmieszania się wkraczasz na drogę kompromitacji. Broń sobie swojego Idola, ale choć nie porównuj Głowackiego który zrobił nam prezent że chce grać i to za małą kasę, z Sikorskim, którego zarobki na bazie ostatnich rewelacyjnych wyników musza być na poziomie żenującym, jaki piłkarz , takie zarobki, do Sikorskiego to pasuje, ale Arek zrobił nam prezent i należy to docenić, a nie przypisywać komuś w tym względzie zasługi.
Nie porównuje tych piłkarzy jakbyś chciał zauważyć. Po prostu porównuje ich zarobki do tych, które dostawali piłkarze kontraktowani rok wcześniej. Wskazuje na jedno - płacimy znacznie mniej niż płaciliśmy rok temu.

Gdybyśmy nadal mogli wydawać na kontrakty tyle co rok, czy półtora roku temu to w Wiśle grałby teraz pewnie Paweł Brożek, któremu rzekomo Bednarz oferował 200 tysięcy kontraktu. Dla porównania Genkov, Jaliens, Lamey, Nunez, Iliev, Pareiko, Melikson według informacji medialnych zarabiali 300-400 tysięcy euro/sezon.

Co to znaczy w tej sytuacji finansowej, a jaka ona jest !?
Jak widać nie najlepsza.

Jest budżet, nadal dający nam podium (i to minimum), nadal (własne słowa J.B.) są środki na transfery, Miśkiewicz i Sikorski, to tylko tanie kontrakty, Głowacki tani kontrakt (dziękujemy Arek !), wypożyczenie Quioto i tyle, czyli de facto nie dokonaliśmy żadnego transferu na który należałoby wyłożyć większe środki , które podobno jednak mamy... J. Bednarz widać nie cieszy się zaufaniem właściciela takim aby pozwolił mu je wydawać, więc jakakolwiek zmiana, to zmiana na lepsze, bo na dziś brak jakichkolwiek ruchów transferowych.
Znasz kwotę naszego budżetu, ale nie znasz jego składowych, a więc nie wiesz ile możemy przeznaczyć na pensje, transfery, a ile kosztują inne działania.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 15.07.2012 o godz. 13:09.
Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2012, 13:04
Narzekania na Valcxa, narzekania na Bednarza...a mnie irytuje zupełnie coś innego.
Jeżeli mamy się liczyć w walce o puchary, a według zapowiedzi Jacusia mimo wszystko ma tak być, to na miłość boską, przecież my nie mamy ANI JEDNEGO lewego obrońcy.
Nie wiemy czy Głowacki znów będzie bezbłędnym liderem defensywy, czy Miśkiewicz będzie na tyle mocno naciskał Pareikę by powalczyć o pierwszą 11, nie wiemy czy Sikorski czasem w tym sezonie czegoś nie strzeli, nie wiemy czy po powrocie z wypożyczeń Chrapek i Burliga odegrają większą rolę, nie wiemy czy Honduranin nie okaże się niewypałem na skalę Beto czy Dudu, nie wiemy czy Buras nie będzie czasem etatowym zawodnikiem MESY, natomiast WIEMY że praktycznie każdy klub ekstraklasy na pozycji lewego obrońcy ma lepszego zawodnika niż Gordan Bunoza czy Żemło.
Nie trzeba być wielkim strategiem, żeby przed meczem z Wisłą zalecić prowadzenie częstych akcji naszą lewą stroną. Wystarczy obejrzeć sobie skróty ze spotkań sparingowych żeby stwierdzić że Bunoza na lewej obronie to jest sabotaż. Żemło, co zatrważające prezentuje się od niego lepiej, ale trudno mi sobie wyobrazić żebyśmy na bocznej obronie posadzili 17-latka. To nie PSV Eindhoven i Jetro Willems.
Przed okienkiem byłem pewien że zakontraktujemy 2 lewych obrońców bo już w poprzednim sezonie była niezła kaskaderka momentami i wystawianie Nuneza na boku. Teraz marzy mi się lewy obrońca przynajmniej na ligowym poziomie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.07.2012, 13:14
http://www.wislaportal.pl/21540,Stan...transfery.html

Stan V napisał(a):
Mamy ośmiu skautów, którzy pracują w Polsce. Efektem ich pracy jest podpisanie umów z kilkoma młodymi polskimi zawodnikami, o czym mało kto wie.
ktoś może przypomnieć nazwiska tych chłopaków?

E: a no tak, za Karłowicza płacił Valks po 7 tysiecy za sezon mimo iż Stomil chciał 100. to tak btw.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.07.2012 o godz. 13:34.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
duch1989
Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2012, 13:30
Na ten moment kojarzy mi się tylko Karłowicz
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 15.07.2012, 13:34
Tak bo Karłowicza uznano za wielki talent, natomiast około 50% graczy poniżej 18 lat to efekt tych 8 skautów. Warto wspomnieć o tym że nie szkolimy/(szkoliliśmy za czasów Stana) polaków +19, tych z ME którzy i tak nie zagrają w pierwszej drużynie, po prostu rozwiązano z nimi kontrakty juniorskie
Ostatnio edytowane przez syryls : 15.07.2012 o godz. 13:38.
.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2012, 13:43
tak z ciekawości syrlys, masz gdzies (np. w głowie?) jakąs liste piłkarzy którzy przyszli w sezonie 11/12 tych młodych, i tych z którymi rozwiązano kontrakty juniorskie? Tych najmłodszych chłopaków juz sie nie zna wiec moze jak potrafisz, przybliżyłbys ich troszke ?

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 15.07.2012, 13:46
Nikt młodymi się nie interesuję w mediach więc raczej mało kto wie kto przyszedł kto odszedł.
.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.07.2012, 13:49
duch1989 napisał(a):Wyświetl post
przecież my nie mamy ANI JEDNEGO lewego obrońcy.
Nie wiemy czy Głowacki znów będzie bezbłędnym liderem defensywy, czy Miśkiewicz będzie na tyle mocno naciskał WIEMY że praktycznie każdy klub ekstraklasy na pozycji lewego obrońcy ma lepszego zawodnika niż Gordan Bunoza czy Żemło.
Nie trzeba być wielkim strategiem, żeby przed meczem z Wisłą zalecić prowadzenie częstych akcji naszą lewą stroną. Wystarczy obejrzeć sobie skróty ze spotkań sparingowych żeby stwierdzić że Bunoza na lewej obronie to jest sabotaż. Żemło, co zatrważające prezentuje się od niego lepiej, ale trudno mi sobie wyobrazić żebyśmy na bocznej obronie posadzili 17-latka.
Tak. 100% racji. Co do Bunozy w szczególności.
Lewy obrońca potrzebny już , tzn w Słowenii powinien już być.
Z konferencji wynikało że będzie to zawodnik "gotowy do gry" no ale zgranie drużyny też jest ważne.
Może ktoś wie na jakim etapie są negocjacje ? W czym tkwi problem
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 15.07.2012, 13:56
Jetro Willems kojarzycie - w wieku 18 lat zadebiutował w reprezentacji Holandi na Euro 2012, zagrał przeciętnie, no właśnie myślałem że będą go mijać jak tyczki ale się pomyliłem. Żemło też trzeba dać szansę
.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.07.2012, 13:59
Serdecznie witam Wielce Sz. Członka „żałosnego” fan-klubu Bednarza, o Nicku Grantar. Pan „Czepialski”, jak zwykle rzadko pisze coś od siebie, ale uwielbia cię czepiać innych.
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Miłosz popatrz na swoje posty.
Grantar a popatrz Ty na swoje posty, co one wnoszą merytorycznego do tego forum poza czepianiem się innych, twierdze że niemal nic.

Po1) Co do moich zarzutów wobec adwersarzy, to z zachowaniem proporcji, jak Kuba Bogu , tak Bóg Kubie, jak ktoś do mnie at persona to zwrotnie dostaje to samo.
Po2) "Chamski" język to występuje akurat u Ciebie (vide określenie „napier..sz”), mój zarzut wobec Twojego Idola którego nieustanie bronisz bardziej niż interesu Wisły jest prosty i logiczny, brak logiki zaś występuje u Ciebie, jeśli mówił że jest znacząca kasa, a jej nie miał (bo na dziś żadnego jakościowego transferu nie dokonał, ważnym piłkarzem jest Głowacki, ale ten już namówiony przez Basałaja, postanowił wrócić do Wisły), znaczy J.B. kłamał. Faktem też jest, że aktualnie właściciel nie darzy go na tyle dużym zaufaniem, aby pozwolić mu wydawać kasę większa, ot choćby pozyskaną z wypożyczenia Małeckiego.
Po 3) "Chamstwem", a raczej głupotą jest negowanie faktów. Jeśli J.B. złożył propozycję 20 tyś, to taką powinien wpłacić, a zrobił inaczej bo wiedział, że kwota będzie odrzucona i poczekał "bezczelnie i chamsko" właśnie do wykorzystania kruczka prawnego aby zaoszczędzić 12 tyś. Koszt takiego postępowania to utrata zaufania u tego i prawdopodobnie innych partnerów w negocjacjach kolejnych. Jeśli chcesz wystąpić do sądu, proszę bardzo występuj sobie, mam to głęboko, no wiesz gdzie ..
Swoją droga to mam wrażenie że Twoje posty staja się coraz bardziej nawiedzone, z braku argumentów merytorycznych już zaczynasz straszyć "sądami", sorry, ale jakoś nie jestem strachliwy. Moje zdanie w tym względzie jest jasne, oszukał działającego w dobrej wierze kontrahenta, koniec kropka.

PS. Grantar :
….…Klep tą swoją mantrę …… Pisz te swoje farmazony …ale są wewnętrznie nielogiczne .. Najpierw napie..sz … ….jest zwykłym chamstwem i tak naprawdę nadaje się do sądu. …Odpuść sobie ….stało się żałosne.
Fakt , odpuść sobie bo stajesz się żałosny.

Żegnam i bez odbioru.
_______
Kolejny obrońca krzyża, o sorry, chciałem napisać Bednarza, to kacpaw91, no to raz jeszcze znowu to samo..

-lepiej jest grać wiosną w pucharach europejskich, niż odpadać z Levadią, rozumiem , że Kol. uważa odwrotnie, no to się różnimy.
-Idolem dla Ciebie jest bo go bronisz absolutnie we wszystkim, jak największej świętości , taki fakt.
-jeśli nie wiesz co to znaczy budować dobry klimat w drużynie, lub alternatywnie robić to co Bednarz wiosną, to w sumie temat naszej rozmowy uważam za zamknięty.

I to by było na tyle, setki razy to samo, ileż można odpowiadać na te same bajki, pod spodem zresztą szersza odpoweidź, lepsza więc mam wolne..
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2012 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.07.2012, 14:14
Kacpaw91 napisał(a):
Ile to kosztowało jeszcze raz pytam.
Wprawdzie to nie do mnie, ale ciężko patrzeć na Twoje często bezmyślne odpowiedzi i argumenty:
Odpadnięcie z Lewadią oznaczało, że zespół nie zarobił wówczas w pucharach nic. ZERO. Ani od UEFA, ani z frekwencji i reklam, ani z praw TV w pucharach. Tego bronisz?

Działania/polityka/przekonania/nadzór Bednarza doprowadziły wówczas do kompromitacji sportowej i realnej dziury budżetowej, bo przyznano, że w budżecie przewidziano przynajmniej awans do ostatnich rund kw., za co UEFA też płaci konkretne pieniądze.

Kacpaw91 napisał(a):
Poproszę o oficjalną informację o:
- kwocie
- terminie płatności
- warunkach otrzymania
Czyli mam rozumieć, że Wisła wypożyczyła Małeckiego za darmo? Charytatywnie? No bo jeśli jego wypożyczenie nic nie zmienia w naszych finansach, to musiał iść za darmo Albo że Bednarz wiedział już w kwietniu, kiedy mówił o przyszłych transferach, że w lipcu Małecki zostanie akurat tam wypożyczony i znał oferowaną przez Turków kwotę? To faktycznie minał się z powołaniem, bo powinien być jasnowidzem, a nie dyrektorem sportowym czy prezesem

Kacpaw91 napisał(a):
Ciągle powtarzam jednak, że zbyt wielkiej różnicy nie ma. Wszyscy wiedzą, że jest to wersja oszczędnościowa funkcjonowania klubu.
Nie ma?

Obaj mają takie samo podejście do scoutingu? Nie.
Dokonali równie wiele udanych transferów? Nie.
Mają identyczną wizje polityki klubu? Nie.
W podobny sposób starali się o poprawę szkolenia? Nie. Valckx zatrudnił Lisa, Bednarz młodzież olał.
Mieli równie wiele pomyłek transferowych? Nie.
Mieli identyczne kontakty zagranicą? Nie.
Obaj zachowywali się równie szkodliwie dla drużyny na konferencjach prasowych? Nie.
Mieli zbliżone sukcesy sportowe w Wiśle jako szefowie pionu sportowego? Nie. Bednarz w pucharach nic nie ugrał.

Fundamentalnych różnic jest mnóstwo.

Kacpaw91 napisał(a):
Ktoś sprowadził profesjonalnych piłkarzy z niezłymi kontraktami, których demotywuje byle wypowiedź, wierzysz w to?
Rany Boskie… Nie byle wypowiedź, tylko oficjalne stanowisko prezesa klubu, mówiące, że dla tej drużyny i tych zawodników bez względu na dalsze wyniki nie będzie tu miejsca! Bednarz wysłał im sygnał, że nie mają po co dalej się starać i o co walczyć.

Dlaczego nikt na świecie nie motywuje w ten sposób piłkarzy w analogicznych sytuacjach? Dlaczego nawet w zwykłych firmach i przedsiębiorstwach nikt nie „motywuje” w ten sposób pracowników? Już widzę, jak Ty sam byś się „starał” w podobnej sytuacji…

Bednarz zrobił rzecz straszną i całkowicie nieprofesjonalną, rozbił zespół i jak pokazał czas zniszczył rundę, a Wy go jeszcze za to bronicie? Koniec świata…

Kacpaw91 napisał(a):
Czy to przypadkiem nie poprzednicy zbudowali drużynę bez perspektyw?
Poprzednicy zbudowali drużynę, która zdobyła MP, wyszła z grupy LE i na której również w nadchodzącym sezonie będzie opierać się skład! To jest drużyna bez perspektyw, bezwartościowa? Ciekawe, ile „młodszych polskich drużyn” zdoła tyle samo dokonać na przestrzeni nadchodzących lat…

Kacpaw91 napisał(a):
Nie porównuje tych piłkarzy jakbyś chciał zauważyć. Po prostu porównuje ich zarobki do tych, które dostawali piłkarze kontraktowani rok wcześniej. Wskazuje na jedno - płacimy znacznie mniej niż płaciliśmy rok temu.
Proszę o konkretne dane potwierdzające ten fakt.

Kacpaw91 napisał(a):
Dla porównania Genkov, Jaliens, Lamey, Nunez, Iliev, Pareiko, Melikson według informacji medialnych zarabiali 300-400 tysięcy euro/sezon.
Proszę o konkretne dane potwierdzające ten fakt. Twoje powoływanie się na fakty prasowe i plotki jest tutaj żałosne. Nie masz nic na potwierdzenie tego założenia.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.07.2012, 14:23
Żemło też został sprowadzony kiedy Valckx był dyrektorem.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 15.07.2012, 14:33
.....
Miałem na myśli "napieprz.sz" ..... - nie używam wulgaryzmów.
No ja nikogo do sądu nie będę pozywał ... ;-) wyluzuj. co do Bednarza to już taki pewny bym nie był (on jest prawnikiem) więc bez osłony anonimowości o tym że jest oszustem raczej publicznie nie mów.
A przed następnymi postami siądź i zastanów się: jest kasa na transfery czy nie ma. Chyba sam z sobą w tej podstawowej kwestii nie dogadałeś się....
Uporządkuje to chyba dyskusję.
A propos Bednarza to jak jutro nie będzie znany LO, będzie to punkt dla ciebie . Niezależnie czyja to wina w negocjacjach ... Bednarz obiecał .....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.07.2012 o godz. 14:45.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 15.07.2012, 14:35
Czyli wyjdzie jeszcze na to, że śmietankę po Valcxie będzie spijał Bednarz.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2012, 14:38
chodzą słuchy że Bednarz tego lewego obrońcę kupi za:
1)pieniądze od nowego sponsora
2)sprzedaż skyboxów
3)pieniadze z biletów ze sprzeadzy internetowej
4)pieniadze za sprzedaż "nazwiska" które zostało sprowadzone tak jak obiecywano by przyciągnąć wiecej ludzi na stadion.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.07.2012, 14:42
Rinah napisał(a):Wyświetl post
Wprawdzie to nie do mnie, ale ciężko patrzeć na Twoje często bezmyślne odpowiedzi i argumenty:
Odpadnięcie z Lewadią oznaczało, że zespół nie zarobił wówczas w pucharach nic. ZERO. Ani od UEFA, ani z frekwencji i reklam, ani z praw TV w pucharach. Tego bronisz?
Nie zarobił, ale też nie wydał. Nie wiemy ile zainwestowano w poprzednim sezonie na operacje "szturm na LM", więc nie mamy powodu do negowania faktu, że mamy kiepską sytuację finansową. Teraz takimi nie dysponujemy (patrz transfery).

Działania/polityka/przekonania/nadzór Bednarza doprowadziły wówczas do kompromitacji sportowej i realnej dziury budżetowej, bo przyznano, że w budżecie przewidziano przynajmniej awans do ostatnich rund kw., za co UEFA też płaci konkretne pieniądze.
A może jednak kalkulacje ówczesnego prezesa spowodowane grą w Sosnowcu. Aktualnie brak mistrzostwa i pucharów w tym roku to ogromne straty dla naszego budżetu, czyż nie?

Czyli mam rozumieć, że Wisła wypożyczyła Małeckiego za darmo? Charytatywnie? No bo jeśli jego wypożyczenie nic nie zmienia w naszych finansach, to musiał iść za darmo Albo że Bednarz wiedział już w kwietniu, kiedy mówił o przyszłych transferach, że w lipcu Małecki zostanie akurat tam wypożyczony i znał oferowaną przez Turków kwotę? To faktycznie minał się z powołaniem, bo powinien być jasnowidzem, a nie dyrektorem sportowym czy prezesem
Mówimy o piłkarzu, który niejednokrotnie sprawiał trenerom problemy. Być może kusząca była ew. opcja transferu definitywnego. Możliwe, że wypożyczenie kosztowało tyle ile my zapłaciliśmy za wypożyczenie Bitona. Dlaczego miałoby być to więcej. Mówimy o piłkarzu sprawiającym trudności trenerom, który od ponad roku jest bez formy.

Jak ma Ci Bednarz sprowadzić piłkarza jak nikt mu na to nie daje funduszów...

Nie ma?
No właśnie nie ma, każdy z nich pracował w innych warunkach

Obaj mają takie samo podejście do scoutingu? Nie.
Wymień osiągnięcia minionych skautow.

Dokonali równie wiele udanych transferów? Nie.
Wymień te udane transfery przy obydwu dyrektorach sportowych, a do tego porównaj jeszcze fundusze na kontrakty tych piłkarzy.

Mają identyczną wizje polityki klubu? Nie.
No i co z tego? Lepiej awansować do LM i po dwóch latach zbankrutować, czy lepiej być przez następne kilka lat czołową drużyną i grać o LM bez większego ryzyka?

W podobny sposób starali się o poprawę szkolenia? Nie. Valckx zatrudnił Lisa, Bednarz młodzież olał.
Za B-V-M młodzież rzeczywiście dostała szansę na grę, Teraz z konieczności ją dostała. Okazuje się, że Chrapek, czy kilku innych chłopaków mogą w najbliższym czasie wejść do kadry pierwszego zespołu.

Mieli równie wiele pomyłek transferowych? Nie.
Mieli równie wiele kosztownych dla klubu pomyłek transferowych? Nie.

Mieli identyczne kontakty zagranicą? Nie.
Mieli identyczne kontakty w Polsce? Nie.

Obaj zachowywali się równie szkodliwie dla drużyny na konferencjach prasowych? Nie.
Mieli zbliżone sukcesy sportowe w Wiśle jako szefowie pionu sportowego? Nie. Bednarz w pucharach nic nie ugrał.
Za Bednarza dwa razy byliśmy mistrzem Polski. Ciężko porównywać sukcesy sportowe, gdyż z jednej strony Bednarzowi w najlepszym dla niego momencie przyszło rywalizować o LM w dużo trudniejszej formule niż przyszłej ekipie, a z drugiej strony mówimy o fartownym wyjściu z grupy Ligi Europy.

Fundamentalnych różnic jest mnóstwo.
Owszem różnią się, ale te różnice wynikają też z warunków pracy.

Bednarz zrobił rzecz straszną i całkowicie nieprofesjonalną, rozbił zespół i jak pokazał czas zniszczył rundę, a Wy go jeszcze za to bronicie? Koniec świata…
Rany Boskie… Nie byle wypowiedź, tylko oficjalne stanowisko prezesa klubu, mówiące, że dla tej drużyny i tych zawodników bez względu na dalsze wyniki nie będzie tu miejsca! Bednarz wysłał im sygnał, że nie mają po co dalej się starać i o co walczyć.
Po to, aby znaleźć sobie nowy klub trzeba się pokazać. Chyba, że mówimy o piłkarzach bez ambicji to wtedy masz rację.

Poprzednicy zbudowali drużynę, która zdobyła MP, wyszła z grupy LE i na której również w nadchodzącym sezonie będzie opierać się skład! To jest drużyna bez perspektyw, bezwartościowa? Ciekawe, ile „młodszych polskich drużyn” zdoła tyle samo dokonać na przestrzeni nadchodzących lat…
Fart, fart i jeszcze raz fart oraz słabość ligi. Jest bez perspektyw. To drużyna zbudowana na najbliższy rok, dwa. Drużyna, w której nie były zachowane proporcje wiekowe. Drużyna, w której nie ma kogo sprzedać za sensowne pieniądze. Dawno tak źle nie było.

Proszę o konkretne dane potwierdzające ten fakt. Twoje powoływanie się na fakty prasowe i plotki jest tutaj żałosne. Nie masz nic na potwierdzenie tego założenia.
Tak. Jaliens zarabia grosze, dlatego nie chce odejść do ligi holenderskiej. Iliev też na pewno zgodził się grać tutaj za małe pieniądze. Nigdy oficjalnie nie pojawiają się informacje o zarobkach oraz informacje o kasie za transfery, wszystko to są właśnie doniesienia medialne.

Ktokolwiek prezentuje zupełnie inny pogląd to udziela bezmyślnych odpowiedzi i argumentów. Brawo :lol
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 15.07.2012 o godz. 14:48.
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Stary 15.07.2012, 17:14
Kacpaw91 napisał(a):
Nie zarobił, ale też nie wydał. Nie wiemy ile zainwestowano w poprzednim sezonie na operacje "szturm na LM", więc nie mamy powodu do negowania faktu, że mamy kiepską sytuację finansową. Teraz takimi nie dysponujemy (patrz transfery).
Jak to „nie wydał”? Kirm przyszedł tu wówczas za darmo? Bednarz nie wydał nic na Łobodzińskiego? Matusiaka? Jop grał tu w czynie społecznym, klub nie wydawał nic na jego kontrakt?

Opowiadasz straszliwe absurdy, dlatego słyszysz słowa o bezmyślnych odpowiedziach i poglądach.

Pisząc Twoimi własnymi słowami: „brak pucharów to ogromne straty dla naszego budżetu, czyż nie?” Odpadnięcie już z Levadią oznaczało sytuację, jakby gry w pucharach w ogóle nie było.

Kacpaw91 napisał(a):
A może jednak kalkulacje ówczesnego prezesa spowodowane grą w Sosnowcu.
Piszę o braku założonych wówczas w budżecie wpływu z pucharów, a Ty mi wyjeżdżasz o grze w Sosnowcu. Nie umiesz czytać? Do tej sytuacji doprowadziły przekonania i działania Bednarza oraz Skorży. Gra w Sosnowcu była przewidziana.

Kacpaw91 napisał(a):
Mówimy o piłkarzu, który niejednokrotnie sprawiał trenerom problemy. Być może kusząca była ew. opcja transferu definitywnego. Możliwe, że wypożyczenie kosztowało tyle ile my zapłaciliśmy za wypożyczenie Bitona. Dlaczego miałoby być to więcej. Mówimy o piłkarzu sprawiającym trudności trenerom, który od ponad roku jest bez formy.
I co ten Twój wywód zmienia, czego ma dowodzić? Jeśli Małecki nie odszedł za darmo, klub dysponuje dodatkowymi środkami, którymi nie dysponowałby, gdyby został.

Kacpaw91 napisał(a):
Jak ma Ci Bednarz sprowadzić piłkarza jak nikt mu na to nie daje funduszów...
Coraz zabawniej. Przecież Bednarz sam mówił, że ma fundusze na transfery. Teraz powinien mieć ich więcej, a nie mniej, chyba, że Wisła jeszcze dopłaciła do odejścia Małeckiego Wiesz lepiej od Bednarza, czym dysponuje?
Kacpaw91 napisał(a):
No właśnie nie ma, każdy z nich pracował w innych warunkach
Proszę o jakiekolwiek dane, które potwierdzą, że Bednarz dysponował mniejszymi pieniędzmi na transfery. Ja twierdzę, że Bednarz w przeszłości pracował w jeszcze lepszych warunkach niż Valckx, o czym świadczą pieniądze, które klub wydał na Jirsaka, Gargułę, Niedzielana, Beto, Jopa, Kirma, Cebanu, Dudu („Goal Machine”), Matusiaka, Singlara, Łobodzińskiego i brak równie silnej konkurencji na krajowym rynku jak za czasów Valckxa (np.: szastający pieniędzmi Wojciechowski). Valckx budował też nową drużynę od podstaw, naprawiał spaloną ziemię po Kapce, Kasperczaku, Skorży i właśnie Bednarzu, a były legionista przyszedł „na gotowe”, obejmując zespół, który miał już swój szkielet (Zieńczuk, Głowa, Baszcz, Cantoro, Brożki, Pawełek, itd.)

Kacpaw91 napisał(a):
Wymień osiągnięcia minionych skautow.
Osiągniecia scoutów to nie kwestia roku, dwóch. Na owoce tego trzeba czekać. Dlatego już samo stawianie sprawy w taki sposób, jaki Ty robisz dyskwalifikuje Twoje poglądy. Ale nawet w powyższym okresie scouting dał wielu utalentowanych chłopaków do grup młodzieżowych, o których pewnie jeszcze nie raz usłyszymy.

Kacpaw91 napisał(a):
Wymień te udane transfery przy obydwu dyrektorach sportowych, a do tego porównaj jeszcze fundusze na kontrakty tych piłkarzy.
Udane transfery Bednarza: Marcelo i Diaz. I tyle. Valckxa: Genkow, Melikson, Iliev, Pareiko, Chavez (wykup), Biton (wypożyczenie), Jovanović (wierzę w jego możliwości, przydał się). Wedle faktów medialnych, które są dla Ciebie aż tak wiarygodne, kosztowali mniej niż łącznie zawodnicy sprowadzeni przez Bednarza (Jirsak, Łobodziński, Matusiak, Garguła, Kirm, Niedzielan, Beto, Jop, Cebanu, Dudu („Goal Machine”), Singlar.

Kacpaw91 napisał(a):
No i co z tego? Lepiej awansować do LM i po dwóch latach zbankrutować, czy lepiej być przez następne kilka lat czołową drużyną i grać o LM bez większego ryzyka?
Wizja Valckxa nie oznacza bankructwa klubu po dwóch latach, tylko stworzenie drużyny, która może regularnie odnosić sukcesy w kraju i Europie stosunkowo niskim nakładem kosztów. Czerpie z wzorów, które sprawdziły się w innych klubach i są piłkarskim abecadłem nie tylko na zachodzie.

Wizja Bednarza to droga do kompromitacji w Europie i problemów w lidze. W tej wizji scouting i Akademia nie są potrzebne, inwestycje w struktury też. To ewidentnie wizja samobójcy i piłkarskiego dyletanta.

Kacpaw91 napisał(a):
Za B-V-M młodzież rzeczywiście dostała szansę na grę, Teraz z konieczności ją dostała. Okazuje się, że Chrapek, czy kilku innych chłopaków mogą w najbliższym czasie wejść do kadry pierwszego zespołu.
A któż taki z „młodzieży” zasługiwał i czym na tą szansę poza Czekajem? To, że teraz większa ilość słabych młodych zawodników będzie z konieczności, a nie „za zasługi” w kadrze pierwszego zespołu jest powodem do zmartwień, nie radości.

Kacpaw91 napisał(a):
Mieli równie wiele kosztownych dla klubu pomyłek transferowych? Nie.
Oczywiście. Pomyłki Bednarza były znacznie kosztowniejsze - Jirsak, Garguła, Niedzielan, Jop, Dudu („Goal Machine”), Singlar, Matusiak, Łobodziński. Opierając się na Twoich ulubionych faktach prasowych: jeden Matusiak za samo podpisanie kontraktu skasował więcej pieniędzy niż kosztowało utrzymanie Jalliensa przez rok. A pieniądze przepłacone za Jirsaka, były znacznie większe niż koszt utrzymania Lameya, Branco i Burkhariego razem wziętych. To tylko dwa „Bednarzowe” nazwiska…

Kacpaw91 napisał(a):
Mieli identyczne kontakty w Polsce? Nie.
A co dały poprzednio Wiśle te lepsze kontakty Bednarza w Polsce? Jakich to fajnych i opłacalnych zawodników nam dzięki nim ściągnał?

Kacpaw91 napisał(a):
Ciężko porównywać sukcesy sportowe, gdyż z jednej strony Bednarzowi w najlepszym dla niego momencie przyszło rywalizować o LM w dużo trudniejszej formule niż przyszłej ekipie, a z drugiej strony mówimy o fartownym wyjściu z grupy Ligi Europy.
Niesamowite absurdy opowiadasz. Sukcesy sportowe są wymierne i porównać je bardzo łatwo. I jaka trudniejsza formuła? Wiesz, kto byłby po Lewadii rywalem Wisły na drodze do LM? Debreczyn. Faktycznie, zaje…sty zespół

Kacpaw91 napisał(a):
Po to, aby znaleźć sobie nowy klub trzeba się pokazać.
Widzisz, niekoniecznie. Najlepszym przykładem fakt, że wszyscy piłkarze sprowadzeni przez Valckxa, a zwolnieni przez Bednarza nie mieli najmniejszych problemów ze znalezieniem nowego pracodawcy (poza Gervasio N. i Lameyem). Bitonowi przestało opłacać się narażać zdrowie i jak widać miał rację patrząc, gdzie trafił. Ale Wy tego nie rozumiecie. Poza tym, wszyscy już wcześniej pokazali się w Europie. To wystarczy.

Kacpaw91 napisał(a):
Fart, fart i jeszcze raz fart oraz słabość ligi. Jest bez perspektyw. To drużyna zbudowana na najbliższy rok, dwa. Drużyna, w której nie były zachowane proporcje wiekowe. Drużyna, w której nie ma kogo sprzedać za sensowne pieniądze. Dawno tak źle nie było.
Straszny bełkot. Jak zwykle. Twoje rozumowanie poraża i śmieszy. Ligi nie wygrywa się dzięki szczęściu. Szczęście to za mało na sukces w LE. Drużyna ma perspektywy – tworzący ją piłkarze jeszcze nie raz mogą wygrać polską ligę i to w kilku nadchodzących sezonach. Już pokazali, że to potrafią. Proporcje wiekowe nie grają na boisku. Kluby włoskie, tureckie etc. przy jeszcze wyższej średniej wiekowej osiągały swe największe sukcesy. Mamy drużynę, w której dzięki Valckxowi są piłkarze, których można sprzedać za sensowne pieniądze – Melikson, Chavez, Jovanović, Genkow. Dawno tak dobrze nie było w europejskich pucharach jak za Valckxa.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2012, 17:34
Miałem na myśli "napieprz.sz" ..... - nie używam wulgaryzmów.
To jest wulgaryzm, a napewno nie jest to słownictwo na bazie którego masz podstawy pouczać innych w kwestii zachowania na forum.

1.Przypadkiem pochodzę z prawniczej rodziny, więc to co Tobie tak imponuje, mnie nie wzrusza.
2.Powtórzę to jeszcze raz, z mojego punktu widzenia, w wymiarze etycznym było to ewidentne oszustwo koniec i kropka.
3.Kasa zaś, owszem jest, ale widać nie dla dyletanta Bednarza, (Ja bym mu własnej do zainwestowania akurat nie dał), jak dla Ciebie to zbyt skomplikowane, nie mój problem, uporządkuj to sam sobie jeśli potrafisz.
4.W ostatnim akapicie, sorry, ale wyłożyłeś się ostatecznie. Tyle razy już pisałem to samo, ale widać masz podstawowe problemy z percepcją .. Ile razy to trzeba powtarzać, setki, razy widać mało, może milion razy, człowieku zrozum, to nie jest żadna „gra”, typu punkt dla mnie czy dla ciebie, tu też nie chodzi, ani o Bednarza, ani o Valckx’a, tu chodzi wyłącznie o przyszłość Wisły Kraków, o jej strategię rozwoju, no ale widać po drugiej stronie mam dzieciaka, który bawi się w punkty, czyje na wierzchu i kto komu dowalił , czyli dalszy dyskurs z Tobą to całkowita strata czasu.
________
są piłkarze, których można sprzedać za sensowne pieniądze – Melikson, Chavez, Jovanović, Genkow
Fakt mamy, obawiam się jednak że potencjalni następcy mogą nie prezentować już tej wartości..
– Dawno tak dobrze nie było w europejskich pucharach jak za Valckxa.
Konkretnie od 9 lat, bo taki szmat czasu temu graliśmy piłkarską wiosną w pucharach europejskich, ufam , że na kolejną wiosenną potyczkę w Europie nie przyjdzie nam czekać tak długo.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2012 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 15.07.2012, 19:34
Kasa zaś, owszem jest, ale widać nie dla dyletanta Bednarza, jak dla Ciebie to zbyt skomplikowane ....
Przyznaje: zbyt skomplikowane.
Moja prośba byś sam ze sobą pogadał czy forsa jest czy nie nic nie dała.

tu też nie chodzi, ani o Bednarza, ani o Valckx’a, tu chodzi wyłącznie o przyszłość Wisły Kraków, o jej strategię rozwoju
Mi też chodzi o przyszłość Wisły, tylko biorę pod uwagę realia.
Mino setek twoich postów nie wiem co proponujesz. Negacja nic nie wnosi jeśli nie ma alternatywy.
No fakt:
Zaproponowałeś Mielcarskiego zamiast Bednarza. Wprawdzie uzasadnienie było kuriozalne,( że dał kontakt do jakiegoś menadżera i dzięki temu Bednarz zatrudnił Marcelo), ale jednak to chyba jedyna twoja konstruktywna propozycja (wymuszona moim pytaniem).
Czy realna ? na dziś nie.

po drugiej stronie mam dzieciaka, który bawi się w punkty, czyje na wierzchu i kto komu dowalił , czyli dalszy dyskurs z Tobą to całkowita strata czasu.
To już typowe twoje odnoszenie się do adwersarzy .....
Odpowiedz cytując
Rinah
Senior Member

Stary 15.07.2012, 20:43
Mino setek twoich postów nie wiem co proponujesz. Negacja nic nie wnosi jeśli nie ma alternatywy.

Dobre…

Przepraszam, ale nie sposób się powstrzymać. Jak tu się z Was nie śmiać? Skoro jesteście aż tak zabawni?

Przecież Miłosz od tygodni nieustannie „proponuje” rozwiązanie, które można streścić w dwóch słowach: „Stan Valckx”, przez lata „realne” dla Wisły, a tu nagle Grantar urywa się z choinki i odpala: „nie wiem, co proponujesz”, ględzi o negacji, braku przedstawiania alternatywy.

Przyznaj się, co Ty bierzesz? Przez tygodnie odpowiadasz na jego słowa, próbujesz podważać propozycje, to co pisze o scoutingu, młodych, obcokrajowcach, polityce klubu i nie wiesz, co te "propozycje" oparte na strategi działania Valcxa zawierają? Nie wiesz o jakiej alternatywie dla Bednarza pisze?

Po tygodniach konkludujesz, że przez cały czas nie wiesz, do czego się odnosisz?

Kabaret normalnie… Kabaret. Nie chcę używać słowa kompromitacja.

Umarłem ze śmiechu.
Ostatnio edytowane przez Rinah : 15.07.2012 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2012, 20:57
Grantar, jak zwykle mnie ciągle atakujesz, coś z Tobą nie tak !?!
Przyznaje: zbyt skomplikowane.
Moja prośba byś sam ze sobą pogadał
Jak rozmawiasz sam ze sobą, to sorry, ale to już jest problem medyczny, Ja Ci nie pomogę.
A kasa jest (bo choćby Małecki nie został wypożyczony gratis), ale widać , nie dla Bednarza, poczeka na innego dyr. sportowego, a że to dla ciebie zbyt skomplikowane, cóż przestałem się już dziwić.
- Co do Mielcarskiego to napisałem co innego, jak zwykle przekręcasz mój tekst, czyli jednak problemy ze zrozumieniem prostych tekstów. Mielcarski nie dał kontakt tylko sam się skontaktował z menadżerem Paulisty, a ten wskazał mu Marcelo, toż tak napisałem , po co kłamiesz, że napisałem inaczej.
- Tobie nie chodzi o przyszłość Wisły, tylko o puste netowe przepychanki i o nic więcej, to już wiem.
- przyszłość Wisły to droga którą podążaliśmy za Valckx’a, ale jesienią 2011 projekt został przerwany, więc nie bzdurz , że nie ma żadnej alternatywy, dla tego co jest teraz.
- Reszta to jak zwykle u ciebie połajanki, moja sugestia zachowaj je dla siebie.

PS. I jeszcze jedno, projekt pt. Valckx, nie był idealny co próbują wmawiać jego zwolennikom miłośnicy Bednarza. Większość transferów była dobra , tak powtarzam na okrągło , więc były i wpadki. Co więcej na wielu płaszczyznach projekt ten należało zmodyfikować, choćby uważałem że powinien być jednak lepszy trener, owszem zagraniczny, ale jednak lepszy, również więcej dobrych polskich piłkarzy w drużynie, ale jakościowo dobrych, a nie na zasadzie ideologicznej.., więc można było poprawiać, problem w tym , że projekt zamiast modyfikować, został przerwany.

A co będzie dalej, to co zwykle, czyli za jakiś czas..Właściciel wróci do tego samego projektu, jak to ma w zwyczaju i wówczas zobaczymy, czy w końcu da szanse na jego realizacje, tj. minimum 3 lata, 6 okienek transferowych (a nie 2 okienka jak było teraz), ano pożyjemy, zobaczymy.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2012 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 15.07.2012, 21:05

Przecież Miłosz od tygodni nieustannie „proponuje” rozwiązanie, które można streścić w dwóch słowach: „Stan Valckx”, przez lata „realne” dla Wisły....
TERAZ ? zatrudnienie Valckxa ? ??
Rinah czy ty to piszesz poważnie
No to jeśli o to wam chodzi to ... to
POWODZENIA !
I kto tu jest oderwany od rzeczywistości ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.07.2012 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2012, 21:20
Grantar czyli Ty jednak w istocie nic nie rozumiesz, tu nie chodzi o Valckx'a, tylko o pewien projekt, zatrudnienia na funkcji dyrektora sportowego człowieka, który będzie budował klub ze znajomością tych z zachodu, może być były dyr. sportowy z ligi niemieckiej, czy francuskiej, ale ..jak znam Twoje możliwości percepcyjne to pewnie znowu wszystko sprowadzisz do poziomu nazwisk, kto kogo i czyje na wierzchu..no tak tyle, na więcej szkoda mi na Ciebie czasu.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 15.07.2012, 21:42
tu nie chodzi o Valckx'a, tylko o pewien projekt, zatrudnienia na funkcji dyrektora sportowego człowieka, który będzie budował klub ze znajomością tych z zachodu, może być były dyr. sportowy z ligi niemieckiej, czy francuskiej, ale ..
Przecież zwolnienie Maskanta i Valckxa to były decyzje zarządu i pewnie Cupiała.
Naprawdę wierzysz, że przez twoje "klepanie" ci sami ludzie nagle zatrudnią kolejnych superspeców z zachodu ?
Ja nie wierzę. Przynajmniej przez rok ... a jak Wisła załapie się na 1 trójkę w lidze to co najmniej przez 2 lata.
Ponadto Cupiał wdraża plan "O" i pewnie nikt naprawdę dobry za "polską" kasę nie będzie chciał.
Ps. Obrażaniem adwersarzy ( np problem medyczny ...), wystawiasz świadectwo sobie.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 15.07.2012 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 15.07.2012, 22:08
- Do PS. Skoro sugerujesz rozmowy samego ze sobą (czym wystawiasz własne świadectwo o sobie), to Ja to definiuje jako problem medyczny.

- A co do Pana Cupiała to wywalał Bednarza, po to aby go zatrudnić ponownie, podobnie Łazarka, Kasperczaka, Smudę ..A tu nie chodzi o nazwiska tylko projekt budowy nowoczesnej Wisły otwartej na zachód, nie jest pytanie czy właściciel wróci do tego projektu, tylko pytanie kiedy.

- Chcesz to sobie żyj jednym sezonem .., Ja oceniam i opisuje to co dobre dla Wisły na przyszłość.
______
Do postu poniżej. Autor Watts.
Niestety masz rację, ale może to co jest u bossa na minus, bywa i na jego plus, czyli nieprzewidywalność. Jedno jest dość pewne, zmiany i tak bedą, pytanie kiedy i jakie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.07.2012 o godz. 22:21.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.07.2012, 22:14
Grantar czyli Ty jednak w istocie nic nie rozumiesz, tu nie chodzi o Valckx'a, tylko o pewien projekt, zatrudnienia na funkcji dyrektora sportowego człowieka, który będzie budował klub ze znajomością tych z zachodu, może być były dyr. sportowy z ligi niemieckiej, czy francuskiej,
Ależ jak najbardziej. Złośliwi pytają o konkretne nazwiska. Ja Valckxa przed jego przyjściem do Wisły nie znałem, ale jestem przekonany, że po Europie hasa wielu potencjalnych nowych Valckxów. Tu chodzi o stanowisko. Jeżeli jakiś klub kupuje tanio i sprzedaje z zyskiem, to gdzieś tam siedzi jakiś - dla nas - "anonim", który miałby podobny impet zatrudniony w naszym klubie. Ale Wisła po tych wszystkich przygodach z trenerami i innymi pracownikami pionu sportowego musi mieć już reputację Polonii Warszawa. Zresztą, szkoda zatrudniać drugiego Valckxa, żeby znowu coś nie poszło po myśli Wszechwymiatającego i żebyśmy go musieli wydupcyć po roku pracy. Pracy, a nie kontraktu, bo płacenie bajońskich sum "zwolnionym" już utrzymankom na urlopach to też wyjątkowa cecha Bossa. Jakby tak policzył opłacanie wakacji Valckxowi, Kasperczakowi, Maaskantowi i innym, których nie pamiętam, może wyszłoby nam ciut koło tego, co dzisiaj szumnie nazywane jest naiwnie "dziurą budżetową", a w osobliwych kręgach oscylujących wokół Myślenic "holenderską dziurą". No ale nie moje pieniądze, nie mój cyrk.
Ostatnio edytowane przez Watts : 15.07.2012 o godz. 22:17.
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.07.2012, 10:00
Wydatki klubów Ekstraklasy na transfery* (sumy w euro):

2012-13: 1 500 000
2011-12: 7 450 000
2010-11: 18 677 500
2009-10: 5 960 000
2008-09: 10 967 500
2007-08: 6 883 500
2006-07: 5 980 500
2005-06: 7 675 750
2004-05: 2 446 500
2003-04: 1 695 000

Wydatki poszczególnych klubów Ekstraklasy na transfery* (sumy w euro):

GKS Bełchatów: 0
Górnik Zabrze: 270 000
Jagiellonia Białystok: 205 000
Korona Kielce: 0
Lech Poznań: 100 000
Lechia Gdańsk: 100 000
Legia Warszawa: 100 000
Piast Gliwice: 0
Podbeskidzie Bielsko-Biała: 0
Pogoń Szczecin: 0
Polonia Warszawa: 0
Ruch Chorzów 300 000
Śląsk Wrocław: 0
Widzew Łódź: 25 000
Wisła Kraków: 100 000
Zagłębie Lubin: 300 000

statystyki mówią same za siebie. Bieda , bieda , bieda tak można podsumować to co dzieje się w tym oknie transferowej.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2012, 10:38
Bieda? A nie brak zaufania własciciela do swoich dyrektorów sportowych?

Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 16.07.2012, 10:49
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
....
Dzięki SWEET. - To zestawienie mówi więcej o aktualne sytuacji w piłce polskiej i Wiśle niż 100 ostatnich postów w tym wątku.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2012, 11:26
Ano bieda. Michał "faster" niewiele wie wiec, napytanie na które odpowiedzieć powinien Bednarz, dużo powiedział od siebie. Czyli z bidy gramy tym co mamy - Bunoza przesunięty na LO.

"... wiceprezes Bednarz rozmawia z zawodnikami ... jak (LO) będzie, to będzie, nie chcemy po prostu robić ruchów takich a szybko tak zrobić żeby w ramach budżetu którym dysponuje Wisła .... żeby to był zawodnik dobry i perspektywiczny. .... wierze że uda nam się nie wiem,może nam coś skapnie z tego rynku później, jeżeli gdzieś tam w jakimś kubie europejskim lepszym ktoś nie załapie się, może uda się wypożyczyć kogoś z jakiegoś klubu..."

"... jeśli będzie okazja to sprzedamy, w zamian może uda się kogoś pozyskać ... mamy plany że jeżeli kogoś sprzedamy na pewno wiemy kogo ewentualnie kupimy"

Edit:
Polityka transferowa Wisły (według trenera):
Wiceprezes Bednarz rozmawia z zawodnikami więc może, chyba, ewentualnie, w ramach budżetu, wierzymy że uda się i nam skapnie. Prezes traktuje mnie poważnie więc umówił się ze mną ze jak ktoś nowy będzie to będzie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2012 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów