peele napisał(a):

Sprawdziłem jak wygląda sprzedaż karnetów na sezon 2012/2013 w innych klubach, wrzuciłem to w shoutboxie ale żeby wszyscy widzieli jak nasz Klub ma w poważaniu nas, kibiców, wklejam to tutaj:
Śląsk sprzedaje karnety/bilety od 9 lipca; Lechia od 16 lipca; Widzew od 16 lipca, Korona od 2 lipca, Zagłębie Lubin od 2 lipca, Ruch od 3 lipca, legła od 28 maja, amika od 6 lipca, Podbeskidzie od 30 lipca, Piast Gliwice od "połowy lipca" i Pogoń od 14 lipca.
BRAK INFO o sprzedaży karnetów/biletów: Jaga, Górnik, Gieksa i WISŁA.
Kolejną rzeczą którą sprawdziłem przy okazji jest sprzedaż biletów/karnetów online.
Taką opcję mają następujące kluby: Gieksa, amika, legła, Lechia, Śląsk, Korona, Ruch, Górnik, Zagłębie, Żydzew, Podbeskidzie, Polonia(z którą nie wiadomo co się dzieje), Jaga i Pogoń.
Sprzedaży on-line NIE mają: WISŁA i Piast.
Jak sprawa wygląda wszyscy widzą. Wnioski z powyższego każdy niech sobie wysnuje sam.
|
Pisałem już kiedyś że Wisła nie potrafi robić pieniędzy,mając tak olbrzymi potencjał w Małopolsce
Gdyby była możliwość kupna biletów online jestem pewien że na trybunach zjawiło by się o kilka tysięcy więcej kibiców.
PS: Sprzedaż online to tylko jeden problem złego marketingu,sprzedaż pamiątek w całej małopolsce do tego plakaty zapraszające na mecz powinny być nie tylko w Krakowie,wiadomo wszystko kosztuje ale żeby zrobić kasę trzeba ją najpierw zainwestować