The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak84
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2012, 12:58
No tak ale może faktycznie na LO będzie się lepiej prezentował niż na stoperze co nie zmienia faktu, że lewy obrońca i tak jest potrzebny na gwałt.
Odpowiedz cytując
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.07.2012, 19:00
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
No tak ale może faktycznie na LO będzie się lepiej prezentował niż na stoperze co nie zmienia faktu, że lewy obrońca i tak jest potrzebny na gwałt.
Szukaliśmy bramkarza teraz czas na obsadę LO ! Ile to już 2 lata? Przykre ...
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
ichigo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 05.07.2012, 19:07
zgrybus napisał(a):Wyświetl post
Szukaliśmy bramkarza teraz czas na obsadę LO ! Ile to już 2 lata? Przykre ...
Jak dla mnie to my lewego obrońcy z prawdziwego zdarzenia nie mieliśmy odkąd odszedł Stolarczyk, Brożek też grał tam przecież z konieczności
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.07.2012, 13:44
Quioto nie pojedzie na Igrzyska. Hah. Wychodzi na to że jest za słaby na U23 Hondurasu, nie kwestionuje jego umiejętności bo być może ma jest spore, natomiast to jest po prostu śmieszne.
.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2012, 14:00
może transfer do Wisły był dla niego tak dużym wydarzeniem, że gość nie mógł się skupić na treningach?

ale tak na serio, to fakt iż nie znalazł się w kadrze na Igrzyska Olimpijskie nie świadczy o nim najlepiej..
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 06.07.2012 o godz. 14:03.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.07.2012, 22:37
syryls napisał(a):Wyświetl post
Quioto nie pojedzie na Igrzyska. Hah. Wychodzi na to że jest za słaby na U23 Hondurasu, nie kwestionuje jego umiejętności bo być może ma jest spore, natomiast to jest po prostu śmieszne.

znajac zycie Boguskiemu cos sie stanie,Sikorski wiadomo jaki ma dorobek strzelcki i zostajemy z jednym Genkovem,na ktorego nie ma kto zgrywac.

Powodzenia Panie Probierz i Bednarz!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.07.2012, 22:51
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ten art na oficjalnej to szykowanie gruntu pod info, że lewy obrońca jednak nie przyjdzie ?
Najprawdopodobniej tak, niestety

tofik napisał(a):Wyświetl post
A zdanie "Znalezienie lewego obrońcy jest często bardzo trudne." mnie rozwaliło, Jacuś je kazał dopisać?
a może nie Jacuś, a Cupiał?
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2012, 00:48
W "Piłce nożnej" wyczytałem, że UEFA będzie wypłacała premie (łącznie 100 milionów Euro) dla klubów, których zawodnicy grali w ME i w eliminacjach. Wie ktoś czy to prawda ? Jeśli tak, to ile dostaniemy za grę Pareiki, Kirma, Genkova ?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2012, 07:31
Tylko czy to ma jakieś znaczenie?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.07.2012, 08:18
Podobno Amica skosiła około 1 mln euro za udział swoich piłkarzy w Euro (jeśli coś nie pokręciłem). Więc nie są to takie znowu małe kwoty. Ale same eliminacje pewnie są dużo mniej płatne niż udział w samej imprezie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.07.2012, 08:21
Nawet gdyby.Już widzę, jak Cupiał przeznacza to na transfery

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.07.2012, 09:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Podobno Amica skosiła około 1 mln euro za udział swoich piłkarzy w Euro (jeśli coś nie pokręciłem). Więc nie są to takie znowu małe kwoty. Ale same eliminacje pewnie są dużo mniej płatne niż udział w samej imprezie.
Amica by skosiła 1mln € gdyby Polska zagrała w Finale EURO.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.07.2012, 11:31
art napisał(a):Wyświetl post
Amica by skosiła 1mln € gdyby Polska zagrała w Finale EURO.
A nie jest tak przypadkiem w wypadku kontuzji piłkarzy? W marcu stowarzyszenie klubów europejskich ECA podpisała właśnie taką umowę z UEFA, owszem, latają wysokie kwoty, przelicznik faktycznie narasta im dłużej reprezentacja gra w turnieju, z tym że eliminacje chyba liczy się od jesieni tego roku, a nie to co już zagrali.
Odpowiedz cytując
Towarzysz Generał
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.07.2012, 15:43
Od dłuższego czasu wielu użytkowników powtarza, że Kirm gra lepiej w reprezentacji. Mógłby mi ktoś podać opisać różnicę?

Przyznam, że oglądałem tylko kilka spotkań, ale w prawie każdym miałem nieodparte wrażenie, że Andraz dość mocno odstaje od partnerów z kadry.

Czy to nie jest przypadkiem kolejny mit, który jest powtarzany od meczu z reprezentacją Polski, który Kirmowi bardzo dobrze wyszedł?
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Stary 07.07.2012, 16:18
Watts napisał(a):Wyświetl post
A nie jest tak przypadkiem w wypadku kontuzji piłkarzy? W marcu stowarzyszenie klubów europejskich ECA podpisała właśnie taką umowę z UEFA, owszem, latają wysokie kwoty, przelicznik faktycznie narasta im dłużej reprezentacja gra w turnieju, z tym że eliminacje chyba liczy się od jesieni tego roku, a nie to co już zagrali.
W przypadku kontuzji podczas zgrupowania/meczu reprezentacji każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. Był chyba taki przypadek, że podczas EURO już ktoś złożył do UEFA papiery o odszkodowanie za kontuzje swojego zawodnika.

Tamten 1 mln dla Amici to miała być kasa za sam udział piłkarzy jeśli zagramy w Finale EURO (wiesz, takie teoretyzowanie, żeby klikalność była większa...) i tylko za czas zgrupowania przed EURO i trwania samego EURO. Odszkodowanie za kontuzje to zupełnie inna sprawa.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2012, 16:23
Kirm gra zawsze tak samo, a ze strzela/asystuje na poziomie reprezentacji to jest to cenione wyzej. Gdyby jakis slepiec przyszedl i zobaczyl ze Kirm ma tyle bramek i asyst w Wisle to... kupilby go z pocalowaniem ręki. Gorzej, ze on gra naprawde fatalnie i drewnianie, ale czasem jednak potrafi błysnac i akurat z tego jest bramka czy asysta. A styl gry jego jest niezmieniony...

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 08.07.2012, 17:09
dlaczego nie grał Głowacki w żadnym sparingu?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2012, 22:24
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Kirm gra zawsze tak samo, a ze strzela/asystuje na poziomie reprezentacji to jest to cenione wyzej. Gdyby jakis slepiec przyszedl i zobaczyl ze Kirm ma tyle bramek i asyst w Wisle to... kupilby go z pocalowaniem ręki. Gorzej, ze on gra naprawde fatalnie i drewnianie, ale czasem jednak potrafi błysnac i akurat z tego jest bramka czy asysta. A styl gry jego jest niezmieniony...

Ale on niby cos tam potrafi,szybkosc tez nie jak u jakiegos paralityka,kondycyjnie tez dobrze

jego najwiekszym problemem jest to ze on nie mysli na boisku.Wszytsko byle jak,byle zagrac,miec to zglowy,zeby potem nie bylo na niego.
Jest masa sytuacjii w ktorej gdyby czasem pomysal,rozejrzal sie to te akcje jego rozwinely by sie inaczej,a tak to uchodzi za pokrake.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.07.2012, 22:38
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
dlaczego nie grał Głowacki w żadnym sparingu?
No właśnie...do tego Sikorski jeszcze piłki dobrze nie kopnął a już się rozleciał
A ta nasza nowa gwiazda z Hondurasu to jeszcze nie dojechała?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Stary 08.07.2012, 23:55
Niech mi ktoś wytłumaczy jak to się stało, że Czekaj jest 4-ty w kolejce do opaski kapitańskiej? Wiem, że mamy 'nie-juniorów' ledwo 3/4 z pierwszego składu, ale...
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.07.2012, 07:35
Wolisz Łukasza G. Najemnika Meliksona gwiazdę Jaliensa

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 09.07.2012, 08:00
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Wolisz Łukasza G. Najemnika Meliksona gwiazdę Jaliensa
Dobre pytanie, świetnie obrazuje gdzie aktualnie jesteśmy. Do wyboru albo najemnicy mający w dupie Wisłę albo sympatyczny chłopak, tyle że zupełnie bez dokonań i bez charyzmy.
O tempora o mores.....
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.07.2012, 08:01
Sikorski już kontuzjowany
http://futbolnet.pl/wiadomosci/kontuzja-sikorskiego
Odpowiedz cytując
Siwenzz
Member

Od: 04.2006

Stary 09.07.2012, 08:09
Ja myślę, że czwarty w kolejce powinien być Pareiko, a Czekaj najwcześniej za rok, dwa... Tak na dobrą sprawę to chłopak nawet nie zdążył się porządnie ograć w lidze a już jest w kolejce do opaski kapitańskiej. Szczerze powiedziawszy to nie wiem czym sobie na to zapracował, nawet w wywiadach trenerzy juniorów wspominali że to skryty chłopak, którego często trzeba było mobilizować. Chyba, że w szatni jest z nim inaczej, ale tego już nie jesteśmy w stanie wywnioskować

P.S. Sikorski = kolejny Dawidowski, Łobodziński itp.?
"Czym oni cię przekonali? Dali mi batonik i nazwali światłem." - Dangerous Minds, 1995.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Stary 09.07.2012, 09:32
rafkur podsumował o co chodzi i to zamyka dyskusje, jesteśmy głęboko w dupie.

Pareiko ma już 61 występów w Wiśle, mówi po polsku i raczej wygląda na gościa co jak krzyknie to reszta się zamyka. A Czekaj to za bardzo w piłkę nie pograł, ale to idealnie wpisuje się w Nasza nowa politykę, ważne, że Polak, umiejętności schodzą na dalszy plan.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.07.2012, 09:59
@art
no ale dopiero był płacz, że nie ma polaków, nie ma się z kim identyfikowac. Teraz jest więcej polaków, z tego w kolejce po opaskę sami Polacy i dalej płacz. Wiem i rozumiem, ze są gracze bardziej doświadczeni od Czekaja ale nie wiem skąd ten wieczny lament.
Ostatnio edytowane przez cfa : 09.07.2012 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Stary 09.07.2012, 12:17
@caf

Nie lament wieczny, ale sam przyznasz, że dawanie opaski Czekajowi świadczy o upadku tego zespołu na chwile obecną? Nie mówie, że Ci młodzi Polacy polegną z kretesem, bo daleki jestem od tego, ale pokazuje to jak bardzo zachwiana jest Nasza polityka transferowa.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2012, 12:42
@caf

Nie lament wieczny, ale sam przyznasz, że dawanie opaski Czekajowi świadczy o upadku tego zespołu na chwile obecną? Nie mówie, że Ci młodzi Polacy polegną z kretesem, bo daleki jestem od tego, ale pokazuje to jak bardzo zachwiana jest Nasza polityka transferowa.
My nie mamy polityki transferowej. U nas rządzi przypadek i widzimisię właściciela.

A opaska dla Czekaja to kpina, bo raz że zawodnik marny, a dwa - w dupie był i g. widział, więc jaki on może mieć posłuch w drużynie?

cfa - ogarnij się trochę. Mają się ludzie onanizować, bo opaskę może nosić raz że piłkarska pierdoła, a dwa - bez poważania w drużynie? I co, myślisz że podejdzie taki Michaś do Kirma czy Jaliensa i każe im zapierdalać?
To niby w czym on jest lepszy od Łukasza G., poza brakiem kropki po nazwisku?
U siebie jesteśmy, to nie ma chyba sensu sobie nawzajem bajek opowiadać?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2012 o godz. 12:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.07.2012, 12:48
@caf

Lepiej, aby Czekaj miał opaskę niż kilkunastu innych. Ja to rozumiem w ten sposób, że jest to rodzaj polityki szkoleniowca, który uważa, iż w obecnej sytuacji kiedy mamy się znowu otworzyć na młodych piłkarzy warto podkreślić rolę takiego młodego piłkarza. Jako, że Brud jest słaby, a Czekaj z tej młodzieży nieźle rokuje (do tego wychowanek) to podarowanie mu opaski jest sygnałem dla młodych, że raz mają swojego reprezentanta w tzw. "radzie drużyny", a dwa, że mają do czynienia z nową sytuacją i każdy może być takim Czekajem. Wcześniej mogli strzelać i asystować w MESA, a i tak nie trafiali do pierwszej drużyny. Ile szans dostał Burliga po 13 bramkach jako prawy skrzydłowy w Młodej Wiśle? Ile Chrapek zaliczył meczów w pierwszej drużynie? To były ówczesne sygnały, że młodzież nie ma szans. Teraz puszczamy sygnał odwrotny.

Upadek odzwierciedla bardziej to, że po młodzież sięgamy nie dlatego, że mamy samych utalentowanych zawodników, ale to, że nie stać nas na sprowadzenie kogoś do pierwszego składu. Ze skrajności w skrajność. Po sparingu z Lechią odnoszę wrażenie, że na grę w pierwszej drużynie zasłużyli, z tych nowowłączonych młodych, tylko Szewczyk oraz Chrapek. Może jeszcze Żemło. Buras grał strasznie asekuracyjnie, powiedziałbym, że drugi Brud gdyby nie to, że jest od niego 5 lat młodszy i nie to, że był to mecz "o pietruszkę" oraz jego pierwsze występy w drużynie. Ponadto uważam, że gra Burligi, Boguskiego oraz Miśkiewicza jest zadowalająca. Garguła jakby coś lepiej zaczynał grać.

Na nasze pocieszenie do drużyny, która grała z Lechią dojdą jeszcze: Jovanović, Głowacki, Chavez, Quioto, Sikorski. Nasz ewentualny sukces będzie jednak oznaczał tylko jedno - słabość polskiej ligi. Chyba, że Melikson wróci do najwyższej formy, Genkov będzie strzelał bramkę za bramką, Boguski i Garguła się odrodzą, Chrapek i Szewczyk poczynią rewelacyjne postępy, a 17-letni Żemło okaże się rewelacyjnym lewym obrońcą. Cuda się zdarzają...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2012, 12:54
No cóż, miejmy nadzieję, że w każdym meczu będzie Sobol, bądź Głowa, bądź Wilk. A jak ich nie będzie,to... Czekaja też nie, a opaskę dostanie Pareiko.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów