|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
No tak ale może faktycznie na LO będzie się lepiej prezentował niż na stoperze co nie zmienia faktu, że lewy obrońca i tak jest potrzebny na gwałt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może transfer do Wisły był dla niego tak dużym wydarzeniem, że gość nie mógł się skupić na treningach?
![]() ale tak na serio, to fakt iż nie znalazł się w kadrze na Igrzyska Olimpijskie nie świadczy o nim najlepiej..
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 06.07.2012 o godz. 14:03.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
znajac zycie Boguskiemu cos sie stanie,Sikorski wiadomo jaki ma dorobek strzelcki i zostajemy z jednym Genkovem,na ktorego nie ma kto zgrywac. Powodzenia Panie Probierz i Bednarz!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
a może nie Jacuś, a Cupiał? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W "Piłce nożnej" wyczytałem, że UEFA będzie wypłacała premie (łącznie 100 milionów Euro) dla klubów, których zawodnicy grali w ME i w eliminacjach. Wie ktoś czy to prawda ? Jeśli tak, to ile dostaniemy za grę Pareiki, Kirma, Genkova ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko czy to ma jakieś znaczenie?
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Podobno Amica skosiła około 1 mln euro za udział swoich piłkarzy w Euro (jeśli coś nie pokręciłem). Więc nie są to takie znowu małe kwoty. Ale same eliminacje pewnie są dużo mniej płatne niż udział w samej imprezie.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet gdyby.Już widzę, jak Cupiał przeznacza to na transfery
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A nie jest tak przypadkiem w wypadku kontuzji piłkarzy? W marcu stowarzyszenie klubów europejskich ECA podpisała właśnie taką umowę z UEFA, owszem, latają wysokie kwoty, przelicznik faktycznie narasta im dłużej reprezentacja gra w turnieju, z tym że eliminacje chyba liczy się od jesieni tego roku, a nie to co już zagrali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Od dłuższego czasu wielu użytkowników powtarza, że Kirm gra lepiej w reprezentacji. Mógłby mi ktoś podać opisać różnicę?
Przyznam, że oglądałem tylko kilka spotkań, ale w prawie każdym miałem nieodparte wrażenie, że Andraz dość mocno odstaje od partnerów z kadry. Czy to nie jest przypadkiem kolejny mit, który jest powtarzany od meczu z reprezentacją Polski, który Kirmowi bardzo dobrze wyszedł? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tamten 1 mln dla Amici to miała być kasa za sam udział piłkarzy jeśli zagramy w Finale EURO (wiesz, takie teoretyzowanie, żeby klikalność była większa...) i tylko za czas zgrupowania przed EURO i trwania samego EURO. Odszkodowanie za kontuzje to zupełnie inna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kirm gra zawsze tak samo, a ze strzela/asystuje na poziomie reprezentacji to jest to cenione wyzej. Gdyby jakis slepiec przyszedl i zobaczyl ze Kirm ma tyle bramek i asyst w Wisle to... kupilby go z pocalowaniem ręki. Gorzej, ze on gra naprawde fatalnie i drewnianie, ale czasem jednak potrafi błysnac i akurat z tego jest bramka czy asysta. A styl gry jego jest niezmieniony...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
dlaczego nie grał Głowacki w żadnym sparingu?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale on niby cos tam potrafi,szybkosc tez nie jak u jakiegos paralityka,kondycyjnie tez dobrze jego najwiekszym problemem jest to ze on nie mysli na boisku.Wszytsko byle jak,byle zagrac,miec to zglowy,zeby potem nie bylo na niego. Jest masa sytuacjii w ktorej gdyby czasem pomysal,rozejrzal sie to te akcje jego rozwinely by sie inaczej,a tak to uchodzi za pokrake. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
No właśnie...do tego Sikorski jeszcze piłki dobrze nie kopnął a już się rozleciał
A ta nasza nowa gwiazda z Hondurasu to jeszcze nie dojechała? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech mi ktoś wytłumaczy jak to się stało, że Czekaj jest 4-ty w kolejce do opaski kapitańskiej? Wiem, że mamy 'nie-juniorów' ledwo 3/4 z pierwszego składu, ale...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wolisz Łukasza G.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Sikorski już kontuzjowany
http://futbolnet.pl/wiadomosci/kontuzja-sikorskiego |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja myślę, że czwarty w kolejce powinien być Pareiko, a Czekaj najwcześniej za rok, dwa... Tak na dobrą sprawę to chłopak nawet nie zdążył się porządnie ograć w lidze a już jest w kolejce do opaski kapitańskiej. Szczerze powiedziawszy to nie wiem czym sobie na to zapracował, nawet w wywiadach trenerzy juniorów wspominali że to skryty chłopak, którego często trzeba było mobilizować. Chyba, że w szatni jest z nim inaczej, ale tego już nie jesteśmy w stanie wywnioskować
P.S. Sikorski = kolejny Dawidowski, Łobodziński itp.? ![]()
"Czym oni cię przekonali? Dali mi batonik i nazwali światłem." - Dangerous Minds, 1995.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
rafkur podsumował o co chodzi i to zamyka dyskusje, jesteśmy głęboko w dupie.
Pareiko ma już 61 występów w Wiśle, mówi po polsku i raczej wygląda na gościa co jak krzyknie to reszta się zamyka. A Czekaj to za bardzo w piłkę nie pograł, ale to idealnie wpisuje się w Nasza nowa politykę, ważne, że Polak, umiejętności schodzą na dalszy plan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
@art
no ale dopiero był płacz, że nie ma polaków, nie ma się z kim identyfikowac. Teraz jest więcej polaków, z tego w kolejce po opaskę sami Polacy i dalej płacz. Wiem i rozumiem, ze są gracze bardziej doświadczeni od Czekaja ale nie wiem skąd ten wieczny lament.
Ostatnio edytowane przez cfa : 09.07.2012 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@caf
Nie lament wieczny, ale sam przyznasz, że dawanie opaski Czekajowi świadczy o upadku tego zespołu na chwile obecną? Nie mówie, że Ci młodzi Polacy polegną z kretesem, bo daleki jestem od tego, ale pokazuje to jak bardzo zachwiana jest Nasza polityka transferowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A opaska dla Czekaja to kpina, bo raz że zawodnik marny, a dwa - w dupie był i g. widział, więc jaki on może mieć posłuch w drużynie? cfa - ogarnij się trochę. Mają się ludzie onanizować, bo opaskę może nosić raz że piłkarska pierdoła, a dwa - bez poważania w drużynie? I co, myślisz że podejdzie taki Michaś do Kirma czy Jaliensa i każe im zapierdalać? To niby w czym on jest lepszy od Łukasza G., poza brakiem kropki po nazwisku? U siebie jesteśmy, to nie ma chyba sensu sobie nawzajem bajek opowiadać?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2012 o godz. 12:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Upadek odzwierciedla bardziej to, że po młodzież sięgamy nie dlatego, że mamy samych utalentowanych zawodników, ale to, że nie stać nas na sprowadzenie kogoś do pierwszego składu. Ze skrajności w skrajność. Po sparingu z Lechią odnoszę wrażenie, że na grę w pierwszej drużynie zasłużyli, z tych nowowłączonych młodych, tylko Szewczyk oraz Chrapek. Może jeszcze Żemło. Buras grał strasznie asekuracyjnie, powiedziałbym, że drugi Brud gdyby nie to, że jest od niego 5 lat młodszy i nie to, że był to mecz "o pietruszkę" oraz jego pierwsze występy w drużynie. Ponadto uważam, że gra Burligi, Boguskiego oraz Miśkiewicza jest zadowalająca. Garguła jakby coś lepiej zaczynał grać. Na nasze pocieszenie do drużyny, która grała z Lechią dojdą jeszcze: Jovanović, Głowacki, Chavez, Quioto, Sikorski. Nasz ewentualny sukces będzie jednak oznaczał tylko jedno - słabość polskiej ligi. Chyba, że Melikson wróci do najwyższej formy, Genkov będzie strzelał bramkę za bramką, Boguski i Garguła się odrodzą, Chrapek i Szewczyk poczynią rewelacyjne postępy, a 17-letni Żemło okaże się rewelacyjnym lewym obrońcą. Cuda się zdarzają... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No cóż, miejmy nadzieję, że w każdym meczu będzie Sobol, bądź Głowa, bądź Wilk. A jak ich nie będzie,to... Czekaja też nie, a opaskę dostanie Pareiko.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|