|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
W mojej ocenie on (w dobrej formie) najbardziej nadaje się na stopera. Jest mało zwrotny a minięcie bocznego obrońcy zwodem to duże zagrożenie. W parze z Głowackim w środku może by podołał. Bunoza ma podobna charakterystykę jak Czekaj czyli: trochę zbyt duża skłonność "wchodzenia na raz", dobra gra głową, i duża zaleta - wyprowadzanie piłki - potrafi minąć całą drugą linie lub mocno po ziemi dograć do przodu. Lewa obrona to wg mnie nadal tylko solidny Burliga i nikt więcej. Ja bym spróbował wyjąć Magierę z Górnika.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 22.06.2012 o godz. 07:40.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Kandydatura Magiery bardziej mi się podoba niż opcja z Dudu. Generalnie zostało jeszcze niecałe 10 dni do 1 lipca i mam nadzieję byc mile zaskoczony przez Jacka Bednarza. Chciałbym aby 2 lipca klub zaprezentował napastnika, skrzydłowego i lewego obrońcę którzy mogliby z całym zespołem rozpoczac przygotowania do nowego sezonu. Następni zawodnicy mogliby przychodzic i do września.
|
|
|
|
Guest
|
|
Bodaj Probierz bodaj w wywiadzie dla DP powiedział, że jak nikogo nie pozyskają to na LO może zagrać Bunoza. Ale to by było przecież rozpaczliwe łatanie dziur. Mogą też wycofać na LO Kirma, a na skrzydłach będą Iliev z Małeckim. A co do Gajosa pewnie będzie jak z Olkowskim czy Makami - za pół roku-rok będziemy go "kupować" z Jagi oczywiście ze skutkiem takim jak zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzeczywiście zabrzmiało zbyt dobrze ... miałem na myśli raczej "nie wybitny". W jego przypadku jednak można mieć jeszcze nadzieję na progres.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wg facebooka ForumWisla, Wisła interesuje się Makami.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że Stanek, czy jakiś inny z MESY będzie rezerwowym lewym obrońcą, a podstawowym... przesunie się Jovanovicia. TM to nie jest zbyt dobre źródło, ale jak go sprowadzaliśmy zaciekawiła mnie żółta kropka na LO u Jovanovicia. Nie mniej jeżeli nikogo nie ściągniemy to będzie istne kombinowane. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Makami? Rozumiem jakby Olkowskim ale Makami? Już od początku chodziły ploty, że jeden z nich jest tylko doczepką do bardziej utalentowanego brata, ale nawet ten niby lepszy, który faktycznie grał w Bełchatowie (Mateusz?) nie pokazał nic co by choć sugerowało, że może poradzić sobie w Wiśle. Jak widziałem jego kilka meczów to fajnie poruszał się po boisku...i tyle. Nic z tego nie wynikało. Już mamy jednego takiego zawodnika - zwie się Iliev tyle, że nasz porusza się 3 razy fajniej
![]() ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Moim zdaniem Mateusz zapowiada się podobnie, a nawet lepiej niż Małecki u progu wejścia w seniorską piłkę. Myślę że dla niego to też dobry moment aby do nas trafić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.06.2012 o godz. 11:41.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli będziemy grali w 4-4-2 to Mateusz mógłby rywalizować o miejsce na boku pomocy, a Chrapek jako zmiennik Maora. Jeżeli będziemy grać w 4-3-3 to widziałbym Mateusza Maka rywalizującego z Michałem Chrapkiem o miejsce obok Czarka i Maora. Są nie dość, że piłkarze uniwersalni to jeszcze dość młodzi. Trzeba w końcu postawić na rozsądną ilość 19-22 latków w kadrze (mających szansę na pierwszą "11") jeżeli chcemy budować drużynę na lata. Za 3-4 lata będą mieli 23-26 lat i będą mogli odejść do innej ligi za dobre pieniądze. Mateusz Mak w jedną rundę w 1. lidze miał statystyki: 7 goli, 2 asysty + druga runda: 1 gol, 1 asysta (Ekstraklasa) Michał Chrapek przez cały sezon: 3 gole, 9 asyst |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|||||
|
Jova napisał(a):
Żyjesz w świecie absurdu. I tym absurdem karmisz siebie i innych. Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
Jova napisał(a):
A w ogóle, obwinianie Valckxa o rzekome problemy finansowe jest skrajnie chore, bo nie jego rolą, ani nie jego odpowiedzialnością było pilnowanie budżetu klubu oraz wyrokowanie, na kogo Wisłę stać, a na kogo nie. |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A to nie rada nadzorcza (a w rzeczywistości BC) zatwierdza transfery? Z reguly odpowiedzialnosc lezy u tego co zatwierdza ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Piotr Brożek blisko Pogonii Szczecin
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html mówiło sie o powrocie na Reymonta,szkoda .Solidny lewy obrońca jest potrzebny na wczoraj, no chyba że Probierz będzie sprawdzał Bunoze na tej pozycji |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||
|
15.05.2012:
http://www.manutd.com/en/News-And-Fe...ited-move.aspx Pisałem o Kagawie i Lewym, ale na transfer Roberta się w tej chwili nie zanosi. I co? Chyba jednak okazało się, że dopięcie transferu już w maju to trudne zadanie nawet dla Man Utd. |
||
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tragedią jest to, że za 2 dni zespół zaczyna treningi, a dziury w składzie dalej są niezałatane. Kontrakt z Pareiką niepodpisany. W dalszym ciągu nie ma określonego kręgosłupa zespołu na następny sezon. To wywiady Meliksona, że chce odejść, wywiad Chaveza, że ma oferty i że nie nic nie wiadomo. Plotki o odejściu Genkowa. Jak w takich nastrojach zespół ma zacząć treningi do nowego sezonu to współczuje Probierzowi
Czy nie da się uzupełnić składu przed rozpoczęciem treningów? Da się, nie trzeba robić tego w maju, ale się da. Przykład FC Vaslui wicemistrz Rumunii. Nie oceniam jakości przeprowadzonych przez ten klub transferów bo nie znam tych zawodników, ale zakontraktowali już 9 zawodników (za TF). Człowiek odpowiedzialny za transfery wykonał swoją robotę. Trener od początku ma zawodników, może wykonywać swoją pracę i można późnij ją oceniać. Jestem ciekawy jak im pójdzie w eliminacjach CL. Pewnie znowu będzie wielkie zdziwienie jakim cudem znowu nieznany rumuński klub awansował. A u nas Jacek Bednarz dalej 'negocjuje'. ![]()
W życiu piękne są tyko chwile
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No, ale tam myślą na poważnie o rozwoju klubu (?) i mają do dyspozycji kasę, a nie miedziaki. U nas jest amatorka, wszystko jest na udo, prowizorka. Jeśli klub jest prowadzony w śmieszny sposób, to tak samo będzie się prezentował na tle europejskich zespołów - śmiesznie. I moją nadzieją jest, że nawet ta liga zweryfikuje ten sposób zarządzania, boleśnie. Inaczej nadal będziemy tkwić w miejscu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 23.06.2012 o godz. 07:24.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Siadaj w sektorze gości. [świadoma prowokacja] ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Michał Chrapek maił 5 asyst, na stronie, której nazwy nie wolno wymieniać jest błąd, bo przy wyniku 2:0 zapisali mu 6 asyst ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W poważnej lidze coroczne wpadki w zarządzaniu i drenowanie klubu z najlepszych nie są nagradzane bynajmniej mistrzostwem tylko spadkiem. Do Polski te zwyczaje jeszcze nie dotarły.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nie wiem kto rozsyła takie ploty, ale musi mieć dobry towar
https://twitter.com/WislaKrakowPL/st...81498646691840 ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Dokładnie. To by było mistrzostwo świata, pozbyć się balastu i pozyskać jeszcze piłkarza. Tylko gdyby okazało się że to Jaliens 2...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
W tym Heraclesie musiałby pracować chyba Bednarz żeby wymienić 25-letniego zawodnika na którym można coś zarobić na 34-letni szrot.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale widzac jak ten klub jest obecnie zarzadzany ,to ja sie nie dziwie ze nikt tutaj nic nie wie. Bednarz mial tyle czasu zeby kogos sciagnac PRZED rozpoczeciem sezonu-kogos wartosciwiego itd,ale skonczylo sie tak jak zawsze,czyli przygotowania zespolu w rozsypce. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
i nie mówcie mi, że to jest przypadek! łysol za każdym razem ma zerowy budżet, za każdym razem nie da się normalnie przygotować transferów, tylko na ostatnią chwile. Płaczcie, bo z udziałem Stana, mogliśmy poczuć chociaż nutke profesjonalizmu ( transfery zrobione przed okresem przygotowawczym )
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sorki nie skorzystam z twojej rady. Kibic jestem. Zawsze przy nadziei. Płakać to mi się w minionym sezonie chciało ale PO kilku meczach, mimo "nut profesjonalizmu". ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
to nie chodzi o wyniki, ani jakie to byly transfery, chodzi o to, że byly osoby które sie tym zajely odpowiednio wczesniej. A Bednarz to poprostu jedyna opcja, ktora zgodzi sie byc dyrektorem sportowym w tak amatorskim klubie jak Wisła.
![]()
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ma zerowy budżet? Okej, to sprzedaje Meliksona, dostaje za niego 2 mln euro, z czego by miał 1,2 mln na transfery, reszte na pensje (o ile Cupiał by nie przejadł tej kasy). Wiadomo, że taka kasa to nic wielkiego, ale już daje chociaż minimalne pole manewru przy negocjacjach z klubami i z zawodnikami.
Ale rzeczywistość jest taka, że Bednarz chce za Meliksona 3 mln, bo obowiązuje go jeszcze długi kontrakt. Nikt takiej kasy nie chce wyłożyć, Meliksonchce zmienić klub, a my nie mamy kasy na nic. Do czego to doprowadzi? Że Moar zostanie, nie będzie miał motywacji do gry (nawet nie ma z kim rozgrywać piłki), będzie leczył non stop kontuzje, albo grał poprostu słabo. Jak przez większość poprzedniego sezonu. Oczyszczenie drużyny, zgarnięcie kasy i wymiana 1 wybitnego jak na polskie warunki gracza bez motywacji na 3 pasujących do naszej ligi, którym będzie się chciało zapierdalać. Czego chcieć więcej? ![]()
W życiu piękne są tyko chwile
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|