The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2012, 09:27
To co sprawdziło się w meczu z Rosją nie miało prawa zadziałać w meczu z Czechami. 3 defensywnych pomocników z ,których nikt nie umie prowadzić gry liczenie na zryw Błaszczykowskiego i talent Lewandowskiego to jak zabawa ogniem w magazynie dynamitu.Na pewno wpływ mialo przygotowanie wytrzymałościowe po 30-minutowym zrywie siły odeszły tak jak z Grekami. Nie ma co się użalać nalezy mysleć o eliminacjach do MŚ. Nalezy sięgnąc po Majewskiego bo bez rozgrywającego dalej będziemy w tym samym miejscu. Należało by tez pomysleć o drugim napastniku bo takiego w kadrze na Euro nie bylo. Piech może czuć się zawiedziony brakiem powołania. I najwazniejsze...Skorża łapy precz od reprezentacji !!!!!!!
Co do Murawskiego ...nie winie go poprostu tak graja polscy zawodnicy w polskiej lidze to co uchodzi bezkarnie w meczu z Podbeskidziem lub sracovią ma swoje konsekwencje na arenie międzynarodowej.
Ostatnio edytowane przez elliot_ness : 17.06.2012 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.06.2012, 11:13
elliot_ness napisał(a):Wyświetl post
Nalezy sięgnąc po Majewskiego bo bez rozgrywającego dalej będziemy w tym samym miejscu.
Majewski miałby fatalny sezon za sobą, gdyby nie przyzwoita (nic ponad to) końcówka sezonu - przez trzy czwarte jego trwania był zmiennikiem, w drużynie, która biła się o utrzymanie w Championship, w ciągu całego sezonu zaliczył...jedną asystę. Miał jeden świetny mecz, kiedy strzelił trzy gole i zrobiło się o nim głośno, oprócz tego w 28 spotkaniach strzelił trzy bramki z drużyną dołu tabeli, a warto podkreślić, że sezon w tej lidze ma 46 meczów.
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 17.06.2012, 12:37
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Majewski miałby fatalny sezon za sobą, gdyby nie przyzwoita (nic ponad to) końcówka sezonu - przez trzy czwarte jego trwania był zmiennikiem, w drużynie, która biła się o utrzymanie w Championship, w ciągu całego sezonu zaliczył...jedną asystę. Miał jeden świetny mecz, kiedy strzelił trzy gole i zrobiło się o nim głośno, oprócz tego w 28 spotkaniach strzelił trzy bramki z drużyną dołu tabeli, a warto podkreślić, że sezon w tej lidze ma 46 meczów.
Czyli potencjał ma nie przypominam sobie aby ktorykolwiek ze środkowych pomocników w naszej kadrze tyle strzelił w sezonie.
Jest jeszcze Mila myślę ,że trzon drużyny powinien zostać a kilku korekt należy dokonać w pomocy. I na boga zagrajmy dwoma napastnikami. Trenerem kadry ....Kasperczak ?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2012, 14:57
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co za koleś wiesz Ty co znaczą słowa których używasz?

Sytuacje to może stworzyć B klasowa drużyna grając z AC Milan. Problem w tym że jak my potrzebowaliśmy wygrać z Czechami to g.... to zmieniało w naszej grze, a jak Czesi potrzebowali wygrać z nami to przez dwadzieścia minut nie powąchaliśmy piłki, a bramek mogli strzelić cztery.

Wszyscy byli za zatrudnieniem Smudy, bo alternatywą był Majewski łapiesz. Mieli w kadrze grać Polacy do przodu, atakować, a nie wybijać na pałę. To ze były to tylko bajki dla lemingów okazało się szybko. Dlatego samodzielnie myślący i nie bojący się wyrażać własnej opinii ludzie mówili o tym już dawno. Smuda to żenada, wiem to od pierwszej jego kadencji w Wiśle. Asekurant bez wizji i warsztatu. Po co komu były zmiany z Grecją, przecież remis dla tych kretynów to dobry wynik, przecież on chciał zmianę na czas robić.

Nie porównuj Smudy do Benchakera bo się ośmieszasz.
Wiem, co znaczą - które słowa Ci wytłumaczyć ?

Smuda został trenerem bo miał największe osiągnięcia w piłce klubowej ze wszystkich polskich trenerów i nie chodzi tylko o ligę ale także o europejskie puchary, a co do tego co miało być, a nie było to nie jest kampania wyborcza - czasami jednak założenia trzeba zmienić po zderzeniu z szarą rzeczywistością.
A ja bym chciał żeby Wisła teraz grała taką żenądę jak za pierwszej kadencji Smudy i to wcale nie był jakiś dream team bo grały wtedy w składzie m.in. takie drewna jak na przykład Zającowie.

Wiadomo ze to by było najrozsądniejsze wyjście. Niestety jest to czarny sen leśnych dziadków z pzpn. Nagonka która była na Kasperczaka miała jeden cel, nie dopuścić zeby komukolwiek przyszło do głowy robić z Henia selekcjonera. Bo skończyłoby się eldorado bez jakiejkolwiek odpowiedzialności. Ta banda doprowadziła do tego że grając u siebie cieszymy się z remisu, pajac nie zmienia zwycięskiego składu, mimo ze przecież nie było zwycięstwa. Dno i metr mułu.
Na jakiej podstawie Kasperczak ? - czy on w ogóle coś zbudował w polskiej piłce ?
Do Wisły przyszedł na gotowe, a po jego rządach w Górniku do dziś liżą rany.

Zreszta już od lat nie pracuje w zawodzie i wydaje mi się, że lepiej by było postawić na kogoś jednak młodszego.
Na chwilę obecną najlepsze CV ma Skorża i nie obrażę się jak obejmie kadrę.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.06.2012 o godz. 15:02.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.06.2012, 15:04
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Smuda został trenerem bo miał największe osiągnięcia w piłce klubowej ze wszystkich polskich trenerów i nie chodzi tylko o ligę ale także o europejskie puchary, a co do tego co miało być, a nie było to nie jest kampania wyborcza - czasami jednak założenia trzeba zmienić po zderzeniu z szarą rzeczywistością.
A ja bym chciał żeby Wisła teraz grała taką żenądę jak za pierwszej kadencji Smudy i to wcale nie był jakiś dream team bo grały wtedy w składzie m.in. takie drewna jak na przykład Zającowie.
Ale kiedy to było? Te jego sukcesy? Daaaaawno temu.
Media i trolle go namaściły, przez chwilę nawet i ja temu trollowaniu uległem i chciałem tego imbecyla na selekcjonera kadry, no to teraz mamy sukces, świetną myśl szkoleniową i w ogóle raj. Za Janasa przynajmniej z Angolami na wyjeździe potrafiliśmy zremisować, po pięknej i zaciętej grze. Za Beenhakkera biliśmy Portugalię i no właśnie, Czechów. Za Leo mieliśmy znacznie trudniejszą grupę. Dziś, gdybyśmy wpadli do takiej czwórki jak Irlandia, czy Ukraina, dostalibyśmy 3 cudowne w.......e po 4-0, a piłki byśmy nawet nie wąchali.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2012, 15:24

Na jakiej podstawie Kasperczak ? - czy on w ogóle coś zbudował w polskiej piłce ?

Zreszta już od lat nie pracuje w zawodzie i wydaje mi się, że lepiej by było postawić na kogoś jednak młodszego.
Obłuda i hipokryzja to kolego raczej przymioty Smudy i reszty tych pajaców z pzpn, a nie Tomaszewskiego. Stąd moje przypuszczenie że nie wiesz co piszesz. Jeżeli jednak twierdzisz że znasz znaczenie tych słów to znaczy że świadomie bredzisz, pomysł ze Skorżą tylko to potwierdza. Szczerze współczuję.

Osiągnięcia w piłce klubowej w Polsce to się załatwia pod stołem, masz chyba na tyle wyobraźni żeby się tego domyślić. A argument, że to świadczy o czyjejś klasie jest tragikomiczny.

Porównaj sobie grę Wisły z Lazzio za Kasperczaka na wyjeździe i dowolny mecz drużyny prowadzonej przez Smudę. Smuda podobnie jak większość polskich "trenerów" może podpowiedzieć jak przeszkadzać w grze przeciwnikowi. NIGDY nie nauczy jak grać w piłkę bo zwyczajnie tego nie wie. U nas zawsze liczyło się na kontrę nawet jak trzeba wygrać tak jak wczoraj ten tuman dalej się w 10 bronił.

Kasperczak od lat nie pracuje w zawodzie? A co przepisy gry przez te "lata" się zmieniły? Masz tatę w zarzadzie PZPN? ze tak bredzisz.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.06.2012, 15:39
Kasperczak od lat nie pracuje w zawodzie? A co przepisy gry przez te "lata" się zmieniły? Masz tatę w zarzadzie PZPN? ze tak bredzisz.
Powiedz, że żartujesz.

!!IRIVER!! napisał(a):
Za Janasa przynajmniej z Angolami na wyjeździe potrafiliśmy zremisować, po pięknej i zaciętej grze.
Jeśli chodzi Ci o mecz el. do MŚ 2006 to oba mecze (i na wyjeździe i u siebie) zostały przegrane.

JEDREK76 napisał(a):
Nie jestem adwokatem, ani jednego ani drugiego, ale byłoby dobrze, gdybyś za tak daleko idącymi sugestiami wobec ich rzekomego poparcia kandydatury Smudy mógł przytoczyć te ich wypowiedzi.
http://www.weszlo.com/news/3887-Fran...na_prowadzenie
(I akapit, ost. zdanie)
http://www.weszlo.com/news/3930-Fran...hwala_prostoty
(III akapit)

A co do tych ataków na Smudę przez weszlo, to w sumię trochę przegięli z czepianiem się, ale z kolei żadne media ich nie atakowały tak więc można to uznać za zdrową równowagę.

Edit:
Odnośnie Tomaszewskiego nie mam. Ja nie bronie Smudy, linki wstawiłem bo przypomniało mi się, że pochwała Smudy miała miejsce przez weszlo.
Ostatnio edytowane przez R33 : 17.06.2012 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.06.2012, 15:55
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
[...]
http://www.weszlo.com/news/3887-Fran...na_prowadzenie
(I akapit, ost. zdanie)
http://www.weszlo.com/news/3930-Fran...hwala_prostoty
(III akapit)

[...]
W porządku, choć ten drugi link odsyła do notki zamieszczonej po dokonanym wyborze, ale to Stanowski a odnośnie Tomaszewskiego macie (Ty albo dynek) podobne cytaty?
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Stary 17.06.2012, 17:19

A co Skorża osiągnął więcej niż Kasperczak ? To facet bez charakteru !!!! We Wiśle Brożek jezdził po nim jak po przysłowiowej burej s..ce w legii skład ustalał Ljuboja i Radovic. Jeżeli pzpn-u nie stać na dobrego trenera zagranicznego to jaka jest alternatywa ? Wątpie aby Fornalik chciał zostać selekcjonerem bo jakby na to nie patrzeć wylatuje sie z biegu trenerskiego i pracuje sie tylko przy okazji meczów eliminacyjnych. Jezeli Kasperczak przyszedł na gotowe to teraz będzie miał totalny burdel w kadrze niech sie wykaże.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów