|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Podpisanie MIskiewicza?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Bronić się rękami i nogami od Janasa! Tylko nie on. Ja nie rozumiem, jak bezpodstawnie można mówić, że Probierz jest do d... i trzeba go wyrzucić. Chłop ledwo co zaczął pracować, owszem - Jacek B. ps. "Kudłaty" zrobil mu negatywną robotę na początku, ale nie wyobrażam sobie, by w tym sezonie Probierz miał zostać zwolniony. Niech wypełni kontrakt, potem zobaczymy co i jak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Co wy macie w głowach
Jeden napisał, że mu sie śnił Janas, drugi już zaczyna rozkminiać zwolnienie Probierza Lodu troszkę na rozgrzane głowy, bo poziom absurdu jest niebezpiecznie wysoki.![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Iliev 2 lata temu w Partizanie strzelił 13 bramek Iliev jest dużo lepszy technicznie i potrafi stworzyc przewagę taktyczną na boisku poprzez niekonwencjonalne zagrania i zdobywanie terenu. Zieńczuk nie potrafi sam zdobyć terenu, za to dobrze dośrodkowuje. Jak ma komu. Teza o czyszczeniu butów jest w tym momencie mocno desperacka |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Skoro już tak mocno utkwiliśmy w strategii powrotów, to już chyba wiadomo, gdzie zakotwiczy Skorża po szybkim odpadnięciu z pucharów (o ile w ogóle do nich dociągnie).
![]() Progres pełną gębą. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Problem w tym że z tymi "geniuszami" odpadaliśmy z Levadią , do tego z "mega trenerem" Skorżą, a z myślą szkoleniową zachodnią i piłkarzami z zagranicy w pół roku MP i najlepszy występ w pucharach europejskich od 9 lat.
Powroty czasem nie są złe, ot poprawiają klimat w drużynie może, ale aby sie sportowo rozwijać to trzeba powrócić do jakościowych transferów, no i tu mamy problem bo zamiast Valckx'a jest Bednarz i ...testy i ...tradycyjny brak kasy. I jak tu wierzyć w Wielką Wisłę, ot byle tylko być w czołówce ligi to wygląda na plan maximum.
Ostatnio edytowane przez milosz : 25.05.2012 o godz. 16:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty z kolei zapomniałeś wspomnieć, że serbski Jaś Paulista owszem pokazuje spore umiejętności techniczne, ale gdzieś tak przez 60 minut w co trzecim meczu, bo na więcej nie ma sił. Żeby wszystko było jasne - moim zdaniem Zieńczuka można wziąć, ale na ławkę. Nie widzę go jako zawodnika pierwszego składu, bo potrzebujemy tam piłkarza bardziej aktywnego, szarpiącego, ciągnącego grę. Marek nigdy taki nie był. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Zieńczuk to człowiek zagadka, miał ostatni sezon względnie dobry, oraz jeden kiedyś genialny, ale miał wiele takich sezonów że to spokojnie on mógłby Iliewowi czyścić buty.
2006-2007 zero bramek, 2008-2009 dwie bramki, 2010-2011 w 14 meczach 1 bramka czyli szału nie było, ostatni sezon znowu dobry to teraz pora raczej na "kichę", bo Zieniu tak właśnie ma. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powrót Głowackiego to maksimum powrotów, jakie mogą być. Nie ma sensu zatrudniać emerytów w naszej drużynie. Jak Zieńczuk chce wrócić do Wisły, to w roli skauta, a nie piłkarza.
Niech Bednarz zastanowi się nad tym, jak ma wyglądać Wisła w przyszłym sezonie. Czy chce stosować wariant oszczędnościowy(vide zostawiamy Meliksona i bierzemy zawodników za darmo) czy wariant "na bogato" (innymi słowy opychamy gdzieś Maora - kupujemy za to Magierę i Jankowskiego, a reszta za darmo). Tak więc jest problem, który w głowie Pana Bednarza się pojawia. Ja osobiście na jego miejscu wybrałbym wariant "na ubogo" - oszczędnościowy, bo Kudłaty w przeprowadzaniu transferów do Wisły nigdy nie był dobry. Tylko jak już weźmie ten pierwszy wariant, to nie daj bóg niech nam nie sprowadza Zienia, który grać nie potrafi. Jest już zbyt wolny i po prostu do Wisły się nie nadaje - a jego menago dodatkowo strzela focha, że owszem ma ofertę z Wisły, ale nie wie, czy ją wybierze. To niech nie wybiera! Bardzo dobrze! Więc, niech Łysy ustabilizuje Wisłę finansowo, zakontraktuje piłkarzy Widzewa za free na 1-2 lata i w zimie niech ucieka do Warszawy. Do diabła, to jak na ławkę, to my statystów nie potrzebujemy - równie dobrze może tam siedzieć Buras i wchodzić na końcówki. Zastanówcie się wreszcie po co ten Zieńczuk jest nam potrzebny? Pojawił się Głowacki - scementuje obronę, będzie mobilizował innych do pracy - ok. Nawet on jeszcze gra pewnie całkiem nieźle. Ale Zieńczuk?
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 25.05.2012 o godz. 16:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze co do Głowy - gość zagrał 6 pełnych meczów w tym sezonie LM, to chyba mówi samo za siebie. Mam wrażenie że jakby się nazywał przykładowo Hasan Ankaragucku to połowa forum sikała by w majtki, a tak - jęki i narzekania. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
No właśnie dobrze piszesz o tych powrotach i Skorży, o Bednarzu. Tylko do końca nie wiem jednego, czy aby na pewno brak kasy na transfery ? Ja wiem, że Jacek będzie chciał wydać jak najmniej, ale może będą jakieś transfery gotówkowe które poprawią jakość zespołu. Generalnie drażni mnie trochę testowanie bramkarzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chodzi o to, że Zieńczuk jest statystą. Po prostu moim zdaniem potrzebujemy kogoś o innej charakterystyce - szybszego, grającego ryzykowniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Apropo Gajosa:
http://www.wczestochowie.pl/kategori...o-wisly-krakow A w nim: Cytat:
Rakow w weekend gra ostatni mecz w sezonie i byc moze po nim uslyszymy informacje o odejsciu Gajosa do Wisly. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
A pieniądze i gra w pucharach? Opieranie zespołu na młodych, ogrywających się zawodnikach, którzy za x lat może będą grali na wysokim poziomie, jest równie naiwne jak drugie ekstremum - pozyskiwanie wyłącznie doświadczonych graczy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wisła powinna też bazować na swoich wychowankach młodych przebojowych perspektywicznych ktorzy nie będą uzupełnieniem składu a wzmocnieniem. Następnie jak już dojrzeją piłkarską takich piłkarzy sprzedawać z zyskiem i inwestować zarobione pieniadze w klub. ![]() ale i tak najlepsze jest określenie Wiślacki Rybus. Sory ale jeśli już miałby ktoś sie urodzic taki to ja wybieram Wiślackiego Kosowskiego czy Wiślackiego Zieńczuka. Co takiego zrobił Rybus dla Legii że będą o nim pamiętać za kilka lat, prócz tego że zarobili na nim pieniądze których zapewne już nie ma? Naprawde polecami Ci gre Football manager, tam Wisła będzie grała i funkcjonowała tak jak ty chcesz tego w swoich wizjach szklanych domów. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Cytat:
W świetle tego artykułu (z działy Byli...) coś czuje, że łysy pracuje nad rozwiązaniem problemu braku LO. A co do powrotu Zieńczuka, to gratuluje niektórym optymizmu w oczekiwaniach. Jeden sezon w Wiśle udany, reszty nikt już nie pamięta. A zanim ten sezon nastapił, seryjne, w każdym meczu marnowanie sytuacji, podania do nikąd, niczym nie wymuszone straty. Najbardziej wygwizdywany piłkarz (tak, tak i bynajmniej nie tylko przez ówczesny sektor A czy B ale i C). Taki trochę ówczesny odpowiednik Kirma jesli chodzi o odbiór kibiców. Ale jakby wrócił, to moze wypali, albo przynajmniej utrzyma jako tako formę. Może... To piłkarsko. Oczywiście bardzo do Wisły przywiązany, ale to inna para kaloszy. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście, również chciałbym by Wisła miała nowego Kosowskiego(co do Zieńczuka bym się kłócił). Ale niestety wydaje mi się, że to Ty w tej wypowiedzi wysuwasz wizję "szklanych domów". Bo futbol to biznes i czysta ekonomia. By mieć stabilną kadrę nie możemy sobie narazie na to pozwolić. Trzeba zachować względną stabilność, tak jak dotąd robiła to Legia i sprzedawać młodych, wprowadzając jednocześnie nowych młodych do składu. Tu musi być rotacja i moje poglądy nie świadczą o jakichś idyllicznych zapędach, tylko są to wypowiedzi o tym, jak ta polityka transferowa w moim mniemaniu winna wyglądać (a od tego ten temat jest c'nie?). Dlatego w tym roku powinniśmy skupić się na znalezieniu takich młodzików, którzy wchodząc z ławki będą powoli wprowadzać się do zespołu, by za rok 2 z nich mogło już w miarę swobodnie grać na boiskach Ekstraklasy. A jak Ci już się wkomponują w skład, to trzeba znaleźć dla nich zmienników, również wśród młodych, a jeszcze lepiej wśród naszej młodzieży. Tylko że branie takich zawodników "z łapanki" to nieco szukanie w ciemno, wynajdywanie podróbek, które albo się sprawdzą albo i nie. Teraz nie mamy dosłownie w czym wybierać - jest Kupisz w Jagiellonii - ale co to za zawodnik, który kosztuje 800 tysięcy euro, ma 22 lata, niby asystuje, a w rzeczywistości w zeszłym sezonie zaliczył ledwie 5 czy 6 asyst - to zbyt mało jak na takiego zawodnika. Musi być miejsce, w którym dokonywana jest selekcja - sam zespół w Młodej Ekstraklasie nie wystarczy, więc szkółka piłkarska musi powstać(choćby taka, jaką ma Legia). Wtedy będziemy mieli kilku takich Kupiszów tylko że jeden z dziesięciu będzie miał o wiele lepiej ułożoną stopę niż Ci inni, będzie miał po prostu "papiery na grę". Obawiam się, że takie poszukiwania, jakie obecnie funduje nam Prezes Bednarz, na niewiele się zdadzą, bo choćbyśmy wzięli wielu młodych zawodników, to "wyprodukujemy" kogoś pokroju Kupisza, a ja bym chciał conajmniej Rybusa. A to już robi kolosalną różnicę. A poza tym, to nie jestem zwolennikiem nagłego totalnego odmładzania kadry - trzeba tych graczy wprowadzać stopniowo, racjonalnie, bo doświadczenie, względnie zgranie zespołu jest niezbędne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie chce mi się odnosić do całości postu, ale ten fragment mnie zastanowił. Rybus rok temu miał tyle lat ile Kupisz teraz, a dopiero w tym sezonie zaczął grać naprawdę nieźle. Przypomnijcie sobie jak komentowano go rok temu na przykład tutaj. Rybusa tutaj się kreuje na kogoś wielkiego - przykład, a facet dopiero w tym sezonie zaczął grać konkretnie. Negowanie i krytyka Kupisza przy takim zachwycenie nad Rybusem nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem. Zobaczymy za rok.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 25.05.2012 o godz. 19:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
bonaventura nie zrozumiales mojego postu do końca. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Tylko jeśli budujemy Wisłę na lata to Zieniu w tej kwestii się nie przyda... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Swoją drogą chcąc się nieco oderwać od polityki transferowej chociaż na moment - mam nadzieję, że klub zorganizuje latem w Krakowie turniej piłkarski na którym zjawią się czołowe drużyny z Europy, to też w kontekście braku gry w pucharach przydałoby się drużynie - pokazało by czy budowa zespołu zmierza w dobrym kierunku.
Jeżeli Probierz ma zamiar tak jak to ujął grać atrakcyjny futbol oparty na wymianie krótkich podań i szybkości na skrzydłach muszą do nas trafiać zawodnicy o wysokich umiejętnościach technicznych a takich w Polsce mamy niewielu. Nasza ofensywa dotychczasowa poza Meliksonem nie spełnia tego kryterium - Iliev nie ma sił i jest wolny przez co jego nie małe umiejętności techniczne giną przy tych brakach. Dokąd w Polsce nie doczekamy się drużyny potrafiącej radzić sobie w ataku pozycyjnym uważam że nie ma szans na awans do LM i dodatkowo łączenia z powodzeniem gry w pucharach i lidze - gra z kontry jest wyczerpująca z jednej strony a z drugiej nie z każdym tak można grać.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 25.05.2012 o godz. 20:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do Zienia wiem,ze wielu z was się zemną nie zgodzi,ale kiedy się pozbywaliśmy właśnie dzięki Bednarzowi i Skorży.To jestem pewny że Zieniu jak i Baszczu grali by do dzisiaj w Wiśle
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|