The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2012, 18:51
Chyba że lot jest wojskowy drogi szpeniu. Więc zbyt szybko analogii nie szukaj. Choć oczywiście ciekawe jest dążenie Rosji do odzyskania czarnych skrzynek. Niech sobie ze dwa lata poczekają.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.05.2012, 19:03
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba że lot jest wojskowy drogi szpeniu. Więc zbyt szybko analogii nie szukaj. Choć oczywiście ciekawe jest dążenie Rosji do odzyskania czarnych skrzynek. Niech sobie ze dwa lata poczekają.
nasz został zakwalifikowany jako cywilny, błędnie, ale został.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.05.2012, 20:33
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Owszem został - ale przez Rosjan, już po wypadku, przy biernej postawie naszego rządu. W którym miejscu on był cywilny, tego nie wie nikt:

- statek był zarejestrowany w Rejeatrze Wojskowych Statków Powietrznych
- załoga samolotu była wojskowa
- w dokumencie Claris nr 50 jednoznacznie wskazano że był to lot wojskowy
- w założonym planie lotu wyszczególniono rodzaj lotu jako wojskowy M o statusie HEAD
- samolot uzyskał zgodę na wykonanie lotu wojskowego od Republiki Białoruskiej i Ferderacji Rosyjskiej
- lotnisko było lotniskiem wojskowym, z wojskową służbą ruchu lotniczego. Kierownik Lotu upewniał się czy ząłoga TU154 wykonywała lądkowania na lotnisku wojskowym
- karta podejścia do lądowania pochodziła z wojskowego zbioru informacji lotniskowo - nawigacyjnych FR, zatem i procedury podejścia do lądowania były takie jak w lotnictwie państwowym FR

Rosjanie zakwalifikowali sobie lot tak jak im było wygodniej.

A w Indonezji? Rosjanie i tak smiało sobie poczynają, mimo że to było lot cywilny:

"W Indonezji będzie pracować około 100 Rosjan. Według Aleksandra Iwanowa decyzja o posłaniu przez Moskwę zespołu badającego przyczyny katastrofy była podjęta wspólnie przez prezydentów Rosji i Indonezji.

- Nasi specjaliści będą pracować równolegle ze specjalistami indonezyjskimi. Powołano kilka grup roboczych do badania spraw inżynieryjnych, przebiegu lotu, współpracy załogi statku powietrznego i służb naziemnych oraz zbadania miejsca katastrofy. Myślę, że wkrótce uzyskamy obiektywne informacje, które pozwolą na stworzenie bazy danych dla dalszej pracy komisji - podkreślił prezes MAK Michaił Pogosjan.

Jak pisała gazeta „Jakarta Globe" dziesiątki rosyjskich ekspertów dotarły na oddaloną od osiedli ludzkich górę w poszukiwaniu czarnych skrzynek. Zespoły poszukiwawcze i badawcze odnalazły ogon samolotu ok. 300 m od szczytu góry i usiłują do niego dotrzeć - mówił Dariatmo, szef indonezyjskiej agencji ratunkowej. Skrzynki zostaną przeanalizowane w Indonezji. Według indonezyjskiego ministra transportu EE Mangindaana, całością śledztwa kieruje Indonezyjczyk. - Rosjanie pozwolili nam zbadać czarne skrzynki, bo chcą, by śledztwo było przejrzyste - mówił.
Pojawiły się kolejne sugestie o powodach rozbicia się superjeta. Pierwotnie mówiono o błędzie pilotów. - MAK bada wersję możliwej dywersji na pokładzie samolotu lub aktu terrorystycznego jako przyczyny katastrofy - podkreślił szef MAK."
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.05.2012, 22:03
Szpenio,
No przecież miałes już w tym temacie nie pisać
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 09:36
Kto błędnie zakwalifikował nasz lot i kiedy za to odpowie? A Ty masz w dupie że błędnie zakwalifikowano nasz lot ? Czy już całkiem odjechałeś ? k...a niepojęte.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.05.2012, 09:52
Kto błędnie zakwalifikował nasz lot i kiedy za to odpowie? A Ty masz w dupie że błędnie zakwalifikowano nasz lot ? Czy już całkiem odjechałeś ? k...a niepojęte.
Mogli zakwalifikować ten lot jako lądowanie talerza ufoludków z Marsa...sytuacja byłaby taka sama jak jest teraz . Natomiast PISowcy będą dalej tańczyć na trumnach 96 osób ,bo nie ważna jest ich śmierć , ważne jest ,że lot miał być cywilny a przez Tuska stał sie wojskowy , albo na odwrót miał być wojskowy a przez Tuska był cywilny .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 10:07
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Mogli zakwalifikować ten lot jako lądowanie talerza ufoludków z Marsa...sytuacja byłaby taka sama jak jest teraz . Natomiast PISowcy będą dalej tańczyć na trumnach 96 osób ,bo nie ważna jest ich śmierć , ważne jest ,że lot miał być cywilny a przez Tuska stał sie wojskowy , albo na odwrót miał być wojskowy a przez Tuska był cywilny .
A Ty leming oczywiście nie wiesz dlaczego to jest ważne. Zresztą czego ja oczekuję ...

Szpenio twierdzi że za kwalifikację lotu jako cywilnego odpowiada nasz rząd. Przez co za brak naszego śledztwa w Rosji, za niezwrócony wrak, czarne skrzynki, brak sekcji zwłok itd. również odpowiada nasz rząd. Czy powinniśmy w związku z tym przygotować dla rządu kwiaty?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.05.2012 o godz. 10:11.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 16.05.2012, 10:38
A Ty leming oczywiście nie wiesz dlaczego to jest ważne. Zresztą czego ja oczekuję ...

Szpenio twierdzi że za kwalifikację lotu jako cywilnego odpowiada nasz rząd. Przez co za brak naszego śledztwa w Rosji, za niezwrócony wrak, czarne skrzynki, brak sekcji zwłok itd. również odpowiada nasz rząd. Czy powinniśmy w związku z tym przygotować dla rządu kwiaty?
a gdzie ja tak napisałem?

Putin to zrobił 13 kwietnia. Nasz lot u nich od początku tak był zarejestrowany jak napisałem. Wedlug prawa federacji ten lot był cywilny i tak został oznaczony. Nam nic do tego, to jest suwerenna decyzja, choćbyśmy nie wiem co gadali i wymuszali. U Nas lot był wojskowy, ale jak mówię, w Rosji nie.Nasz rząd musiał to uznać, co zrobił 14.04. Koniec.

Ja wiem, ze zaraz zaczniesz się pocić i wygadywać że można było się dogadać, spróbować zmienić decyzję itd. Niczym Brudziński co chciałby przenieść finał na warszawski stadion, choć 15 tysięcy ludzi, którzy maja kupione bilety nie zmieściłoby się, nie mówiąc o aspektach logistyczno-prawnych. Niestety, nie dało się i tak zostało to prowadzone.

Co śmieszniejsze, katastrofy wojskowe również są prowadzone wg załacznika 13 konwencji chicagowskiej - czyli lotów cywilnych. Ale że wojskowy, to dochodzi jeszcze kilka innych dokumentów.
Ostatnio edytowane przez Szpen : 16.05.2012 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.05.2012, 10:55
a gdzie ja tak napisałem?

Putin to zrobił 13 kwietnia. Nasz lot u nich od początku tak był zarejestrowany jak napisałem. Wedlug prawa federacji ten lot był cywilny i tak został oznaczony. Nam nic do tego, to jest suwerenna decyzja, choćbyśmy nie wiem co gadali i wymuszali. U Nas lot był wojskowy, ale jak mówię, w Rosji nie.Nasz rząd musiał to uznać, co zrobił 14.04. Koniec.
Musi to na rusi kolego. Chyba że to jest tylko z nazwy polski rząd. Wiesz co znaczy literka M w nazwie samolotu? Wiesz kto pilotował samolot? Wiesz na jakim lotnisku samolot miał lądować?

No chyba że w Polsce lot był wojskowy, na Białorusi wojskowy, ale w Rosji już cywilny bo tak powiedział Putin, a nasz rząd musiał się z tym zgodzić. Szpenio przyjął postawę ruskiego pachołka to takie nobilitujące. hihihi
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.05.2012, 10:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że powoli możesz już zacząc starania i złożyć podanie o przyjęcie Ciebie i Twojej twórczości do Serves jako klasycznego wskaźnika w kilku dziedzinach: indolencji, hipokryzji, cynizmu i głupoty. Byłbyś wzorcem klasycznym.
Z Twoich notek wynika że:
1) kompletnie nie rozumiesz podstawowej sprawy jaką jest zasada klasyfikacji lotu z 10.04.2010 jako wojskowego i wynikających z tego skutków;
2) waga argumentów dla Ciebie jest zależna od tego kto argumentuje, a nie co jest przedmiotem argumentacji
to powinno wystarczyć....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.05.2012, 14:31
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że powoli możesz już zacząc starania i złożyć podanie o przyjęcie Ciebie i Twojej twórczości do Serves jako klasycznego wskaźnika w kilku dziedzinach: indolencji, hipokryzji, cynizmu i głupoty. Byłbyś wzorcem klasycznym.
Z Twoich notek wynika że:
1) kompletnie nie rozumiesz podstawowej sprawy jaką jest zasada klasyfikacji lotu z 10.04.2010 jako wojskowego i wynikających z tego skutków;
2) waga argumentów dla Ciebie jest zależna od tego kto argumentuje, a nie co jest przedmiotem argumentacji
to powinno wystarczyć....
Waga argumentów jest taka ,że jaki by to nie był rodzaj lotu ,to Putin i tak by zrobił z tym śledztwem co by chciał i pohukiwania na niego ze wzgledu na ten paragraf czy tamten paragraf nic by nie dały . Jesli chodzi o strone Polską to czy to byłby lot wojskowy czy prywatny to burdel przy organizacji tego lotu byłby taki sam .Jeśli chodzi o argumenty, to dla Ciebie i tobie podobnych ,nie mają jakiegokolwiek znaczenia ,potraficie naginać rzeczywistość ,wymyślać kłamstwa i pół-prawdy byle wpisać sie tylko w świat jaki projektują ludzie którzy są waszymi reprezentantami w Parlamencie ,czyli rusofobia, spiski ,agenci , zamachy do których tworzy się cała fikcję polityczną i epatuje tym ludzi
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Stary 16.05.2012, 09:54
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Szpenio,
No przecież miałes już w tym temacie nie pisać
przyznaje, ale jak czytam wypowiedzi części tu piszących to nie mogę się powstrzymać.

13.04 Putin
14.04 nasz rząd

Cytat:
zgodnie z prawem obowiązującym w jurysdykcji rosyjskiej, lot był zakwalifikowany jako "nieregularny międzynarodowy rejs kategorii A" - a więc nie był lotem wojskowym dla Rosjan. Przypomnę w tym miejscu, że samolot leciał do Rosji. Uważam zatem za bezpodstawne dalsze roztrząsanie kategorii lotu: wojskowy czy cywilny - skoro został on wyraźnie określony przez stronę udzielającą zezwolenia na przelot i lądowanie na jego terytorium.
do reszty sie nie ustosunkuje bo to są Twoje, jak zawsze zresztą, prostackie odzywki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów