|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wy się lepiej odnieście do przemarszu czerwonych i pozdrowień Komorowskiego a nie jakieś gówniane bojkoty gównianego Euro...
|
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
Cytat:
Do do marszu - pewnie że kpina w żywe oczy. Wizerunki Marksa i Lenina, sierpy i młoty, wszędobylska czerwień, ale wszystko oczywiście cacy! Nie zauważyłem chociaż jednej wzmianki w rządowych mediach. Ale to żadne zaskoczenie. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A kto mówi o bojkocie Euro? Chodzi o bojkot Ukraińskich oligarchów którzy przy okazji Euro będą sie chcieli lansować. To najlepszy moment żeby im te plany popsuć. Komunikat z Moskwy jest jasny "nie mieszać sportu i polityki"
. Czy nie to samo powtarzają nasze komuchy? Pewnie SMS dostali.Wiadomo ze reżimowe media będą chciały lemingom wmówić że Kaczyński chce zrezygnować z Euro . Tylko debil w coś takiego uwierzy. Niestety propaganda liczy na debili.Rosyjski prezydent elekt Władimir Putin ogłosił, że jego kraj jest gotów przyjąć na leczenie byłą premier Ukrainy Julię Tymoszenko, skazaną na karę więzienia za nadużycia związane z umową gazową z Rosją z 2009 roku. Putin skrytykował też polityczny bojkot Euro 2012 na Ukrainie. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...l?ticaid=1e622 Ale mondry ten Putin. Prawie tak jak Tusk
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.05.2012 o godz. 17:42.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jeśli chodzi o efekt sondażowy: zobaczymy. Donio ewidentnie próbował uderzyć w nutę o której piszesz ale popatrz: w dwie godziny później został "przykryty" przez informację że do bojkotu chcą przyłączyć sie też Komisarze europejscy. Mam wrażenie że ciężko mu będzie strzelać z tego pistoletu jeśli w tej sprawie trend w Europie będzie taki jak do tej pory. Bez dwóch zdań Donio widzi Euro jako swoja oststnia szansę na odbicie się w sondażach. Jeśli turniej skończy sie klapą (czy to w sensie sportowym, organizacyjnym czy politycznym) to bez dwóch zdań odbije się to również na notowaniach PO. I stąd chyba wynikają te przepychanki wokół imprezy. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tomasz Nałęcz: Rywalizacja PiS i PO coraz bardziej przypomina mi rywalizację endeków i piłsudczyków. Endecy odsądzali piłsudczyków od czci i wiary. Miliony ludzi wierzyło w twierdzenie endeków, latem 1920 r., że armia polska dlatego przegrywa na froncie, bo Belweder i Kreml łączy bezpośrednia linia telefoniczna, przez którą komisarz Trocki instruuje Piłsudskiego jak dowodzić polską armią, żeby ta przegrała. Kiedy Piłsudski przyjmował delegację Wielkopolan w Belwederze, w tych ciężkich dniach lipcowych, to jeden z uczestników, duchowny, wyciągnął rękę w kierunku Piłsudskiego i powiedział: - Nie da się wygrywać, kiedy zdrada jest, tu! Marszałek skłonił się lekko i wyszedł.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do efektu sondażowego - zobaczymy, może i masz rację. Nie zmienia to jednak w żaden sposób mojej opinii o bezsensowności bojkotu. ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak inaczej proponujesz skłonić ich do przestrzegania cywilizowanych zasad? Czy olać zasady? Bo nie należy mieszać sportu i polityki. Poszedł byś oglądać mecz z kimś kto olewa wszelkie normy? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Drozd są sposoby na skłonienie do przestrzegania tych zasad i niekoniecznie jest nimi bojkot Euro.
Czy dotychczas Merkel i inni możni UE podejmowali te możliwości i czy interesowała ich sytuacja pięknej Juli Niestety, ale w tym wypadku sądzę, że Kaczyński popełnił błąd. Dotąd w kwestii polityki względem Ukrainy była zgoda wszystkich sił. że trzeba się starać niezależnie od tego kto rządzi w Kijowie, trzymać Ukrainę jak najdalej od Moskwy i niestety w tej chwili Kaczyński się z tego wyłamał. Jeśli reżim Janukowycza zareaguje w jakiś sposób na groźbę bojkotu i zluzuje stosowane wobec Tymoszenko represje to można to będzie poczytać jako "sukces", ale jedynie prowizoryczny. Należy sobie bowiem zadać pytanie w czyim interesie jest ten niepokój na Ukrainie (primo prawa człowieka względem opozycji, secundo ostatnie zamachy bombowe) Oczywiście zdanie opozycji w tym momencie jest niewiele znaczące i jak mam wrażenie z tego punktu właśnie wychodzi Kaczyński, iż w tym momencie jego słowa niewiele znaczą (poza wsparciem dla Julii Tymoszenko) bo jakoś dziwnie jestem przekonany, że w przypadku gdyby rządził podjąłby biegunowo inne decyzje i inne formułował wypowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
podoba mi sie postawa Janukowycza że nie daje sie ugiac i nie wypuszcza na wolnośc Tymoszenko. W Polsce tylko i mówią o umowie gazowej z Rosją. A co z pieniędzmi z budżetu, które Tymoszenko przelała na konto wspólnika w szwajcarskim banku? Opublikowano jej rozmowę na ten temat, z jej głosem. Wszyscy muszą mieć taką samą odpowiedzialność przed Sądem. A za przekręty z finansami publicznymi jeszcze bardziej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2012 o godz. 22:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W naszym interesie jest Ukraina będąca jak najdalej od Moskwy. Na swoim podwórku jak dla mnie mogą sobie robić co chcą, ich sprawa. A jak będziemy ich bojkotować i odpychać, to wpychamy ich tym samym w objęcia Rosji (tak, wiem, a sama narracja pada dziś z ust usłużnych telewizyjnych ałtorytetów, nic nie poradzę, raz na jakiś czas nawet oni mogą przypadkiem powiedzieć coś z sensem). ![]()
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Oczywiście zakładając że odkąd rządzi tam Janukowycz nie są w tych objęciach. Putin dostarczył kwity na Tymoszenko i tylko czeka aż zacznie się zadyma.
Jeżeli zabiorą Ukrainie euro nie trudno będzie Ukraińcom przedstawiać zachód w złym świetle, a to faktycznie wpasuje ich w uścisk misia ze wschodu. Dlatego bojkot meczów ze strony polityków jest idealnym rozwiązaniem. Mecze sie odbędą, kibice przyjdą ale o lans będzie trudno. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hajka zastapi Tuska ?
http://niezalezna.pl/27774-gronkiewi...nastepca-tuska
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.05.2012 o godz. 08:48.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ty jak zwykle ,nie odniesiesz sie do trafnego porównania ,tylko musisz napisać kim jest Nałęcz ,kim był jego ojciec, czy miał dziadka w Wehrmachcie ,na kogo głosował 10 lat temu . Nawet jakby to powiedziała Matka Teresa z Kalkuty ,nie zmienia to faktu ,że analogia jest trafna i w tych kilku zdaniach trafnie opisał rzeczywistość. Co do Piłsudzkiego to nie wiem czy wiesz ,ale był on przedstawicielem PPS czyli Polskiej Partii Socjalistycznej ,czyli jakby ująć tamte lata w dzisiejsze ramy ,był lewicowcem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, lewicowcem. Przedstawicielem państwowo-konserwatywnej lewicy. Coś jak PiS na dzisiejsze standardy, które też jest przecież partią na wskroś socjalistyczną (narażę się co niektórym, ale cóż). Endecja za to nie ma swojego odpowiednika światopoglądowego w obecnych czasach (niestety), może znalazłbym co najwyżej pojedynczych polityków z podobnego nurtu (LPR chciał się odwoływać do tego dziedzictwa, ale to też nie do końca to, bo mieli wyraźne skrzywienie katolicko-socjalistyczne, czego nie można powiedzieć o endecji, w sprawach gospodarczych i religijnych raczej zrównoważonej).
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 04.05.2012 o godz. 09:10.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 04.05.2012 o godz. 10:25.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lewica państwowo-konserwatywna to faktycznie moje autorskie określenie, które najlepiej według mnie określa przedwojenny PPS. Zamiast sięgać w swoim stylu po argumenty pozamerytoryczne, zaproponuj lepiej, która z obecnych partii lepiej pasuje do światopoglądu, jaki wyznawała ta partia. SLD to lewica, ale liberalna światopoglądowo, więc odpada. PSL? Trudno powiedzieć, żeby PSL miał jakieś konkretne poglądy, poza zapewnieniem swoim znajomym i znajomym znajomych państwowych posadek. PO to zupełnie bezideowa masa, w której wybiera się poglądy na podstawie tego, co im się opłaca. PiS - socjaliści i konserwatyści. Pasuje według mnie, może nie idealnie, ale raczej najlepiej.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
AS-ie - najpierw naucz się poprawnie pisać nazwiska wielkich Polaków, bo siarę robisz (podobnie zresztą jak Nałęcz tymi swoimi wywodami i porównaniami).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
"Moskwa grozi (NATO) prewencyjnym atakiem z użyciem Iskanderów" - pisze dziennik "Wiedomosti" w relacji z międzynarodowej konferencji na temat obrony przeciwrakietowej zorganizowanej w Moskwie przez rosyjskie ministerstwo obrony.
Gazeta podkreśla, że szef Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Federacji Rosyjskiej Nikołaj Makarow z trybuny tego forum nie tylko zagroził rozmieszczeniem Iskanderów w obwodzie kaliningradzkim w wypadku braku kompromisu z USA i NATO w sprawie tarczy antyrakietowej w Europie, ale także ostrzegł, iż jej obiekty mogą stać się celem prewencyjnego ataku z użyciem tych rakiet." http://fakty.interia.pl/swiat/news/m...-szoku,1792435 Jak to mówił prezydent Komorowski? "Niedobra posucha w relacjach polsko-rosyjskich dobiegła końca"- Jestem przekonany, że rozpoczynamy nie tylko nowy rozdział w relacjach polsko-rosyjskich, ale także dobry rozdział. To na pewno będzie długa droga, ale tą drogą będziemy szli coraz szybciej i z coraz jaśniej precyzowanymi celami. Jestem przekonany, że wiele tych celów będzie wspólnie definiowana i przez Polskę i przez Rosję - mówił prezydent Polski." Polska jako kraj członkowski NATO i Unii Europejskiej, chce też "mieć jak najlepsze relacje wzajemne z Rosją". - Chcemy również wpływać w ten sposób na ogólny kierunek polityki UE i NATO w stosunkach z naszymi ważnymi sąsiadami na Wschodzie - zaznaczył. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
nie poruszam tematu Euro i Kaczyńskiego, bo to totalne bzdury.
Ja o czym innym. Gdzięś słyszałem, gdzieś czytałem, że jeden Pan generał Wojska Polskiego odmówił wyjazdu do Afganistanu. Jaja jak berety, generał odmówił, jakby ....a na wakacje miał jechać. Żem się w....ił. Wojsko Polskie upadło. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiedyś za coś takiego pluton czekałby pana generała...
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
"Program (PPS)zakładał również zaprowadzenie demokratycznego systemu władzy, poszanowanie praw każdego obywatela bez względu na jego pochodzenie, rasę, narodowość i wyznanie, wolność słowa i bezpłatną edukację, zaprowadzenie przepisów mających według zwolenników chronić pracowników (m.in. 8-godzinny dzień pracy)" Z drugiej strony miałeś NDcje ,która wprowadzała np. getta ławkowe
Ostatnio edytowane przez AS82 : 04.05.2012 o godz. 14:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym, program programem, a w praktyce niekoniecznie tak to wyglądało. Spójrz na rządy sanacji i ich dryf w kierunku autorytaryzmu. Zresztą, o czym tu gadać. PPS miał wiele frakcji, to nie był jakiś zwarty monolit. Poza tym mówiliśmy na początku dyskusji o Piłsudskim, więc może na nim się skupmy (a ten w latach 20. od środowisk PPS-u mocno się oddalił).
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 04.05.2012 o godz. 14:45.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|

|
||||||