|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
"Urodziłem się w Polsce", utwór z nadchodzącej płyty grupy Złe Psy dowodzonej przez Andrzeja Nowaka (gitarzysta TSA), budzi spore kontrowersje.
W piosence Andrzej Nowak śpiewa o tym, że jest dumny z Polski. Kompozycja jednak nie trafiła na playlistę publicznego Radia Opole, choć z taką prośbą zgłosili się do rozgłośni sam Nowak i Jacek Adamczyk, menedżer Złych Psów. "Dziwne to, przykre i irytujące. Nie czegoś takiego spodziewa się człowiek po latach promowania tego miasta. Jestem opolaninem z krwi i kości. Tu się urodziłem, wychowałem, założyłem zespół TSA. Zawsze podkreślałem, skąd jestem. Nowej płycie patronuje urząd miasta. Biorąc to wszystko pod uwagę, decyzja Radia Opole burzy mi krew" - mówi Andrzej Nowak w lokalnym dodatku "Gazety Wyborczej". Spotkałem się ze stwierdzeniem, że utwór jest niemedialny i szowinistyczny. A przecież on nie niesie w sobie żadnych negatywnych emocji" - dodaje Jacek Adamczyk. Swojej decyzji broni za to Tomasz Bazan, kierownik muzyczny Radia Opole, który twierdzi, że piosenka nie nadaje się na playlistę, gdyż "jej poziom artystyczny nie przystaje do naszych standardów". Bazan odpiera też zarzuty, że powodem była domniemana "niemedialność i szowinistyczność" utworu. Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Oczywiście w temacie powinno być Lewacka Krytyka.... jak admin może poprawić będę wdzięczny
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Zssiw...layer_embedded
link do tego szowinistycznego narodowego i brutalnego utworu ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|