|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Paradoks z Maaskantem polegał na tym, że wyniki to on akurat miał, pomimo słabej gry. Jednak jak taki Boukhari, który się ledwo ruszał miał zapewnione miejsce w pierwszej "11", to atmosfera w szatni musiała być mega chujowa, co z resztą po zwolnieniu Holendra kilku piłkarzy potwierdziło, choć nikt nie powiedział tego wprost.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co do Maaskanta, nadal uważam, że duet Maaskant-Moskal powinien był prowadzić Wisłę jeszcze przynajmniej przez rok. Nie bylibysmy dzisiaj w tak czarnej d... Probierz ani jednemu ani drugiemu do pięt nie dorasta. Na pociechę pozostaje myśl, że co prawda Cupiał popełnia błedy wyrzucajac dobrych trenerów po kilku niepowodzeniach, zamiast dać im czas na budowanie drużyny (Kasperczak po Tbilisi, Petrescu po słabym wejściu w sezon, Skorża po słabszym sezonie, Maaskant po załamaniu formy w wyniku nadmiernych oczekiwań), ale też po blamazu ich nastepców (Liczka, Okuka, Probierz) zatrudnia kogoś sensownego dając mu na jakś czas zielone światło |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Owszem, Probierza może nie być i za 2 tygodnie w Wiśle, jak odpadniemy w PP. Ale te mecze się jeszcze nie odbyły. Może przez przyzwoitość, wstrzymałbyś się z ferowaniem wyroków czy Probierz się skompromituje czy nie. Na ten moment to Probierz "blamażuje" na równi z późnym Maaskantem czy "meteorem" Moskalem w lidze. (Oczywiście, niestety zawsze może przebić ich niechlubne dokonania w lidze) Chyba 2 tygodnie wytrzymasz? BTW Styl gry dla Ciebie nieważny skoro jak ja doceniasz pracę Petrescu (urody tam niewiele było). Zatem brak urody gry u Probierza nie jest miernikiem "blamażu" u Ciebie. Wyniki chyba też nie, patrząc na Moskala za którym też płaczesz.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 28.03.2012 o godz. 19:48.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Późny Maaskant czy Moskal może i mieli niezadowalajace wyniki, ale to byli trenerzy, w przecieństwie do Probierza, który jest amatorem. Już to kiedyś pisałem: Petrescu preferował grę może nieładną dla oka (nic z krakowskiej piłki) ale wdrażał pewien konkrenty styl i jakiś zamysł taktyczny, którym kilka lat później z inną drużyną i wcale nie lepszymi piłkarzami osiągnął sukces w Europie.. Maaskant preferował szkołę holendersko-latynoską i wdrażał konkretną taktykę. Obydwaj byli trenerami. Probierz niczego nie wdraża. To amator lub jak mówią Włosi: dilettante. Takie właśnie okreslenie jedncznacznie kojarzące się w Polsce, we Włoszech stosuje się na nie-profesjonalistę.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.03.2012 o godz. 20:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
A tak na poważnie to Probierz może i coś osiągnie z tym zespołem w lidze/pucharze. Niestety nie wierzę że jest trenerem na miarę sukcesu w Europie. Nawet jeśli tym sukcesem będzie "tylko" awans do Ligi Europejskiej. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Z kim ma cokolwiek Probierz wdrażać? Z piłkarzami których już tu nie ma? Którzy są jeszcze ciałem, ale nie duchem? Może decyzja była taka - ugraj z tym co masz cokolwiek. A latem jak cokolwiek ugrasz z tymi piłkarzami (których w większości nie będzie) to z nowymi którzy przyjdą, będziesz budował zespół? Jak nic nie ugrasz teraz to może cię tu nie być latem. Gdzie tu czas na wprowadzanie schematów? Bo wg mnie tak to wyglada. Moskal czy Maaskant jednak mieli przynajmniej dłuższą perspektywę działania. Inną rzeczą jest czy klub dotrzymał słowa (Moskal) Rozumiem że już się przezornie zabezpieczyłeś (gdyby jakimś cudem Probierz zdobył PP) że to na pewno przypadek. Wynik mu nie pomoże, bo już jest wybrany/skazany przez Pana .... czy to nie Kalwin i teoria predescynacji? Uczynki niewiele znaczą wszak Bóg już naznaczył swoich? Dla mnie Probierz przekona mnie bądź nie, swoimi wynikami. Tym że zespół na walizkach (rozłożony moralnie) zmusi do czegokolwiek i cokolwiek ugra. Jeśli nic nie zrobi, będziemy latem witać nowego trenera. Tak jak Maaskantowi daje mu trochę czasu zanim zacznę wytykać błędy ![]() Ty nawet czasu nie chcesz mu dać (tych 2 tygodni) bo już naznaczyłeś wygranych/przegranych. Ja wolę poczekać te 2 tygodnie. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie oceniam zwolenienia Petrescu. Chcę tylko, żeby go specjalnie gloryfikowano, bo CV miał wówczas przeciętne, a gra Wisly wcale nie napawała optymizmem. Czekam na wykład dotyczący szkołyi holdersko - latynoskiej? Rozumiem, że szkoła holenderska, to "futbol totalny" ale w życiu nie słyszałem o połączeniu go ze stylem latynoskim(tutaj chyba chodzi o finezję). W takim razie była to hybryda gry Holandii i Urugwaju, czy może jednak Argentyny? Gdyby wypaliło to pierwsze, wyniki byłyby piekielne. A jest coś takiego, jak taktyka konkretna i abstrakcyjna? Myślę, że każde wskazówki są co do zasady konkretne. Ale jeśli się mylę, czekam na wyjaśnienie. Probierz skończył jakieś kursy trenerskie, więc amatorem nie jest. |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|