The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2012, 16:27
jova napisał(a):Wyświetl post
ale jeśli rzeczywiście jego praca pochłaniała dużo pieniędzy
Jak dla mnei to jest taka typowa wrzutka, rozpowszechniana przez klub , by 'ciemny lud' to kupił.Trzeba jakoś to uzasadnić więc najlepiej odnieść się do pieniędzy.
Ale jak ktoś lekko zainteresuje się szczegółami, to od razu zobaczy że to się kompletnie kupy nie trzyma.

Od końca sezonu 09/10 - - Wisła z samych transferów zarobiła mniej więcej 5 mln euro(ponad 8 ze sprzedaży - około 3 wydane na transfery) , odejmijmy od tego prowizje które płaci się przy zakupach, odejmijmy do tego te kilka wyższych kontraktów to i tak ze 4 zostanie
Do tego około 5 mln euro za puchary, ponoć zamrożone ale to Staszka przecież w ogóle nie dotyczy.

Niech mi ktoś pokaże inny taki okres, gdzie mieliśmy aż takie przychody tak z transferów jak i z pucharów.
To że tych pieniędzy dziś pewnie nie ma , jak zawsze - to pewnie prawda, ale liczby nie kłamią

Jeśli można mieć jakieś pretensje do Valcxa , to bardziej o poziom sportowy drużyny i jej przyszłość ale to też nie jest takie jednoznaczne i jak by się zagłębić w to, to do różnych wniosków można by dojść.

To co się dziś dzieje w Wiśle to dla mnie już jest farsa.Jeden wielki chaos, bez składu i ładu i bez żadnego planu.Teraz wraca Łysy - po co?Po co gość który został zwolniony za słabe wyniki a teraz znów się pojawia?

Będziemy Polaków skupywać , za co? - trza się przygotować na większy napływ hurtowy szrotu niż to miało miejsce właśnie po sezonie 09/10 ,jeszcze przed holendrami
94 - Allah Akbar!!
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.03.2012, 16:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Będziemy Polaków skupywać , za co? - trza się przygotować na większy napływ hurtowy szrotu niż to miało miejsce właśnie po sezonie 09/10 ,jeszcze przed holendrami
Podobno, z rekomendacji Dyzmy, do przejścia gotowy jest Adamiak Adrian, Adamiak Albert, Adamiak Aleksander, Adamiak Alfred.... Adamiakowa też przyjdzie, tylko z macierzyńskiego wróci.
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.03.2012, 17:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnei to jest taka typowa wrzutka, rozpowszechniana przez klub , by 'ciemny lud' to kupił.Trzeba jakoś to uzasadnić więc najlepiej odnieść się do pieniędzy.
Ale jak ktoś lekko zainteresuje się szczegółami, to od razu zobaczy że to się kompletnie kupy nie trzyma.

Od końca sezonu 09/10 - - Wisła z samych transferów zarobiła mniej więcej 5 mln euro(ponad 8 ze sprzedaży - około 3 wydane na transfery) , odejmijmy od tego prowizje które płaci się przy zakupach, odejmijmy do tego te kilka wyższych kontraktów to i tak ze 4 zostanie
Do tego około 5 mln euro za puchary, ponoć zamrożone ale to Staszka przecież w ogóle nie dotyczy.
Nie myślałem o tym w ten sposób. Chodziło mi o to, czy sprowadzając poszczególnych piłkarzy przepłacał, a nie o to jaką kwotę wydał w sumie. Patrząc na transfery Stana widzę sporą grupę zawodników, którzy przychodząc do nas nie byli jakimiś noname'ami i mogą mieć spore kontrakty. Melikson, Pareiko, Genkov, Jaliens, Lamey, Iliev. Te "kilka wyższych kontraktów" może robić naprawdę dużą różnicę. Szczególnie jeśli płacimy po 200-300 tys. dla ludzi, którzy na tle ligi wybijają się tylko zarobkami. Jeśli faktycznie taki Lamey dostaje około 250-300, to za te pieniądze można mieć dwóch grajków na jego poziomie. W naszych warunkach takie kontrakty powinni dostawać ludzie robiący różnicę, a nie zapchajdziury. Marnując w ten sposób pieniądze odbieramy sobie szansę na zatrudnienie kogoś naprawdę dobrego.
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.03.2012, 17:35
jova napisał(a):Wyświetl post
Nie myślałem o tym w ten sposób. Chodziło mi o to, czy sprowadzając poszczególnych piłkarzy przepłacał, a nie o to jaką kwotę wydał w sumie. Patrząc na transfery Stana widzę sporą grupę zawodników, którzy przychodząc do nas nie byli jakimiś noname'ami i mogą mieć spore kontrakty. Melikson, Pareiko, Genkov, Jaliens, Lamey, Iliev. Te "kilka wyższych kontraktów" może robić naprawdę dużą różnicę. Szczególnie jeśli płacimy po 200-300 tys. dla ludzi, którzy na tle ligi wybijają się tylko zarobkami. Jeśli faktycznie taki Lamey dostaje około 250-300, to za te pieniądze można mieć dwóch grajków na jego poziomie. W naszych warunkach takie kontrakty powinni dostawać ludzie robiący różnicę, a nie zapchajdziury. Marnując w ten sposób pieniądze odbieramy sobie szansę na zatrudnienie kogoś naprawdę dobrego.

Melikson- Pereiko--Iliev ( jako dzoker - ale taki zawodnik tez musi byc) sa warci pieniedzy ktore zarabiaja - nie oszukujmy sie - w polsce zawodnicy juz zarabiaja podobne sumy ....... w Legii i poloni nawet wieksze ...Genkov- dla mnie przereklamowany tzn dobry ale nie jakis wybitny ale i tak kilka bardzo waznych bramek strzelil i nie adaptowal sie u nas 1-2 lata .....Jaliens ...hmmm - po takim Cv mysle ze kazdy by sie nabral i nikt nie przypuszczal ze to taki przecietny gracz .......Lamey- ok - wtopa - ale tylko rok kontraktu - wiec i tak lepiej niz np.3 prawda ? a sumy 200-300 tys euro bedzie chcial kazdy nowy zawodnik przychodzacy do takiego klubu jak Wisla ...i niewazne czy to polak czy zagraniczniak ....sory - ale jak ktos wyczuje ze interesuja sie nim takie kluby jak Wisla, Legia, Amika czy Polonia (chodzi mi o mozliwosci jak na Polska lige) to automatycznie zazada wiekszych wyplat .....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów