The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2012, 22:22
A pamiętam jak wielu na tym forum mówiło źle o zwalnianiu przez Lechię trenerów..
Teraz sami wołacie co moment o zmiane trenera.

I kogo chcecie? SMUDE
Smuda to dla mnie Grzegorz Lato łąwki trenerskiej.
Już nie chodzi mi o przekręty, tylko o swoje wieśniactwo, gburowatość.
Boże, broń Wisłę od Smudy.

Może odkurzycie Wdowczyka ?
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.09.2012, 22:27
To dziadostwo zafundował nam sam Pan Cupiał. To on decydował się na Bednarza. A to Bednarz jest przyczyną upodlenia Wisły. Ja się dziwię, jak można być tak ślepym by tego niekompetentnego działacza zatrudniać. Ale cóż - chyba Bednarz przyszedł tutaj gasić światło...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 14.09.2012, 22:30
Podam przykład że Maaskant pracował nad każdym, przykładowo zauważył że Wilk gra słabo w ofensywie, postanowił popracować z nim nad tym aspektem gry i co parę bramek zdobył, choćby z Litexem czy APOLEm, od czasów Roberta chyba ani razu nie zdobył bramki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.09.2012, 22:34
Trochę Probierza ma pecha choćby z tego powodu, ze z różnych przyczyn obrona ani razu nie zagrała w tym samym zestawieniu, a straciliśmy już aż 7 bramek.
Z drugiej strony w pomocy sam miesza jak głupi, a nie przyszło mu do głowy żeby przestawić Meliksona z powrotem do środka. Tak, nasza gra wygląda bez sensu bo cały czas atakujemy jedną stroną. Gdyby Maor grał w środku to pewnie raz by schodził na prawo, raz na lewo to te akcenty by się jakoś rozłożyły.

Zmiana trenera oczywiście niewiele da ale Skorża czy Moskal zostali zwolnieni gdy drużyna była w lepszej sytuacji lub wyglądała lepiej (i tego mi najbardziej szkoda) więc nie widzę powodów dlaczego Probierz miałby się ostać ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
chopin
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 14.09.2012, 22:35
nie tak to miało być nie tak:(
"Biada pokoleniu, którego przywódcą jest kobieta" Warszawa
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 15.09.2012, 08:00
Probierz do zwolnienia i niech nikt nie pisze,że śmieszne jest zwalniać trenera po 4 kolejkach facet jest u nas od marca i tak jak w zeszłej rundzie graliśmy gówno tak i teraz gramy gówno.Okres ochronny skończył się- miał czas na eksperymenty w zeszłej rundzie ,miał również czas w okresie przygotowawczym na stworzenie jakiegoś stylu a stylu jak nie było tak nie ma. Na początku rundy mamy leszczy do ogrania a my zdobywamy 4 punkty na 12 możliwych to ciekawe jakie wyniki będą z czołówką ligi o ile Probierz zostanie.

Pisze ktoś,że tu Mourinho nie pomoże a przecież Maaskant miał podobny skład i jakoś mistrza zdobył więc potencjał jest wystarczy spojrzeć na nazwiska w kadrze ,zwyczajnie nie ma stylu nie ma zespołu są indywidualności.

Probierz ma problemy z podejmowaniem właściwych decyzji prosty przykład Sikorskiemu nie wyszedł mecz ława a Garguła w każdym meczu gra dno i w nagrode regularnie pierwszy skład.

Kto za Probierza? jest Skorza ,wolny jest Smuda wyśmiewany jednak mogący narzucić styl tej drużynie i uratować puchary.Smuda pewnie ogląda każdy mecz Wisły zna zawodników więc nie będzie tego problemu z poznawaniem drużyny.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.09.2012, 08:49
Przepatrzyłem teraz na szybko, i w samej Ekstraklasie pod wodzą Probierza nasz bilans to 5 zwycięstw, 4 remisy, 6 porażek...
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.09.2012, 22:43
Ja się powtórzę.
Oby nie SMUDA i oby nie.. LENCZYK..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2012, 22:50
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Ja się powtórzę.
Oby nie SMUDA i oby nie.. LENCZYK..
A czy to nie wszystko jedno w sytuacji, gdy mamy w drużynie 3 może 4 sensownych piłkarzy? Bez zmian kadrowych, większość trenerów opuści klub błyskawicznie, tym bardziej, że najtrudniejsze mecze jeszcze przed nami.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.09.2012, 23:11
Mnie zastanawia jedno, dlaczego Wisla od czasow Kasperczaka (pierwszego) zatrudnia trenerow na dorobku, takich ktorzy pierwsza powazna szanse dostaja w Wisle, ktorzy sie tu maja uczyc ? Nie rozumiem dlaczego jesli taki Skorza/Moskal/Probierz/Liczka itp nie osiagneli nic znaczacego wczesniej to nagle maja osiagnac to w Wisle ? Skad to zdziwienie pozniej i lament przy zwolnieniu.. Przeciez to jakis logiczny wniosek na banalnym poziomie, ktory kazdy moze wysnuc. Owszem moze sie im udac, ale rownie duza szansa jest ze powtorza wynik z poprzedniego klubu.

Zachodze w glowe jak Cupial osiagnal taki sukces w biznesie.. Czy on naprawde nie widzi, ze bardziej oplacaloby sie postawic raz a porzadnie, na prawdziwego fachowca (nie mlodego, ale tez nie emeryta), ktory ma bogate w sukcesy CV, dac mu dlugi kontrakt spokojnej pracy i czekac wtedy na efekty. Nawet jak pierwszy sezon bedzie do tylu to przy kims takim, na podstawie jego przeszlych osiagniec, mozna ufac ze bedzie coraz lepiej i doczekamy sie porzadnej druzyny.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 14.09.2012, 23:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedno, dlaczego Wisla od czasow Kasperczaka (pierwszego) zatrudnia trenerow na dorobku, takich ktorzy pierwsza powazna szanse dostaja w Wisle, ktorzy sie tu maja uczyc ? Nie rozumiem dlaczego jesli taki Skorza/Moskal/Probierz/Liczka itp nie osiagneli nic znaczacego wczesniej to nagle maja osiagnac to w Wisle ? Skad to zdziwienie pozniej i lament przy zwolnieniu.. Przeciez to jakis logiczny wniosek na banalnym poziomie, ktory kazdy moze wysnuc. Owszem moze sie im udac, ale rownie duza szansa jest ze powtorza wynik z poprzedniego klubu.

Zachodze w glowe jak Cupial osiagnal taki sukces w biznesie.. Czy on naprawde nie widzi, ze bardziej oplacaloby sie postawic raz a porzadnie, na prawdziwego fachowca (nie mlodego, ale tez nie emeryta), ktory ma bogate w sukcesy CV, dac mu dlugi kontrakt spokojnej pracy i czekac wtedy na efekty. Nawet jak pierwszy sezon bedzie do tylu to przy kims takim, na podstawie jego przeszlych osiagniec, mozna ufac ze bedzie coraz lepiej i doczekamy sie porzadnej druzyny.
Mam podobne dylematy, o czym już niegdyś jak i dzisiaj pisałem.

Czy Cupiał nie widzi, że "co tanie to drogie", bo płacenie równolegle 2-3 trenerom to niemal to samo co zatrudnienie solidnego trenera z Europy zachodniej...

Też mnie nurtuje, jakim cudem Cupiał stworzył tak potężną firmę i należy do grona najbogatszych ludzi w PL. W Wiśle zachowuje się jak dzieciak w piaskownicy. Tasuje ludźmi, kiedy trzeba spokoju nie odczeka, kiedy trzeba działać to czeka, a jak trzeba podjąć jakieś strategiczne decyzje to robi prowizorkę.

APOEL pokazał, niestety naszym kosztem, jak można stosunkowo tanio zrobić drużynę grającą prawie co roku w LM. Przykre jest to, że u nas pomimo odpowiednich środków nie da się stworzyć takiego modelu.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.09.2012, 07:00
Cytat:
I sądzisz, że Maciej Skorża zrobi z tej zgrai nieudaczników piłkarzy?
Myślę że Skorża zrobiłby z kogoś jeszcze defensywnego pomocnika zaczęlibyśmy grać dłuższą piłkę na Genkova która czasami spadłaby pod nogi Ilieva czy Meliksona i jakoś by to wyglądało.
Zwolniono Bahra fizycznie wyglądamy teraz tragicznie. Nie oczekiwałem jakiś cudów ale wyglądamy chyba nawet gorzej niż drużyna która nie miała okresu przygotowawczego.

Cały okres przygotowawczy ćwiczyliśmy grę 2 napastnikami, Garguła i Wilkiem w środku pola. Przecież nie trzeba nawet być trenerem ani tego oglądać żeby zdać sobie sprawę że ten pomysł był po prostu głupi.
Kto oglądał wszystkie mecze Wisły od sparingu z Piastem ten wie, że wszystkie były słabe. Cześć winy leży pewnie w personaliach i cześć w trenerze.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.09.2012 o godz. 07:16.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.09.2012, 08:04
Żaden trener nie zrobi z naszych kopaczy piłkarzy,żaden!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.09.2012, 08:11
Jesteśmy w naprawdę trudnej sytuacji. Nawet jak dojdzie do zmiany trenera to możemy tylko obracać się właściwie w trzech nazwiskach (Smuda, Skorża, Lenczyk). Za każdego innego to trzeba albo zapłacić by rozwiązał kontrakt z obecnym klubem, albo jak ktoś z zza granicy to dużo dać na pensję.

Przyczym każdy kto tu wejdzie wchodzi z automatu na minę bo niedość że personalnie nędza, drużynowo nędza to jeszcze będzie miał na starcie mecze już z lepszymi drużynami a nie z leszczami z końca tabeli.

Jeszcze trzeba zaznaczyć że jeśli Probierza wywala to MUSI odejść Bednarz razem z nim, bo to on był największym zwolennikiem Michała.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.09.2012, 08:16
na tak marnych grajków jakich mamy to najlpeszy byłby Nawałka ale Zabrze go nie odda.Napewno jest znacznie lepszym trenerem niż w 2007 roku jak ostatnio Wisłe prowadził.

Bednarz do Warszawy niech wraca.Te jego talenty jakie wyszukał to co najwyżej na 1-2 lige sie nadają a nie na extraklase
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.09.2012 o godz. 08:22.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.09.2012, 08:35
Czytałem wczoraj artykuły o Nawałce w Sporcie i Przeglądzie....ciekawa opcja w naszej obecnej sytuacji....Wyszukuje młodych, wprowadza ich do drużyny, preferuje walkę do upadłego a jak nie to wypad..no i największa zaleta WIŚLAK....
co myślicie, wiecie do kiedy ma kontrakt z Górnikiem...?
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 15.09.2012, 08:47
I ogólnie ponoc inteligentny, pracowity człowiek. Kapkę zna z czasów kariery piłkarskiej to może dostanie jeszcze jedną szansę w Wiśle.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
michaln
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 15.09.2012, 08:49
A ja zaczynam teraz pomału rozumieć zamysł Bednarza. W obecnej kadrze Wisły teoretycznie są nienajgorsi piłkarze, ale coś jest nie tak z drużyną. Nie sądzę, żeby to była wina trenera, bo to zaczęło się dziać rok temu. To jaki jakaś choroba, wirus leserstwa, niemocy i bezradności. Dlatego chyba najlepiej rozgonić to towarzystwo, pozbyć się najlepiej wszystkich i zacząć budowę od zera, z niezarażonymi piłkarzami. Oby tylko udało się utrzymac w lidze.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.09.2012, 09:04
To wszystko wina Bednarza nie Probierza i bede to powtarzał ciagle.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.09.2012, 09:25
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
oczywiście...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 15.09.2012, 11:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Absolutnie tak - winą Bednarza jest obecnie tak słaby potencjał kadrowy naszych piłkarzy. Szewczyk, Kamiński czy Uryga to jednak jedna wielka niewiadoma. U nas jak zwykle wyjdzie na opak. Nie wiadomo, jak to z naszą młodzieżą jest - czy ona jest rzeczywiście tak utalentowana, jak mówi Bednarz, czy szkółka jest u nas dla picu - obawiam się, że to drugie. Pierwsze się robi, a potem myśli. Szkoda słów...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.09.2012, 09:08
Jestem całym sercem za Smudą bo to jedyny przyjaciel Cupiała który może na nim wymóc sypniecie większej gotówki na transfery.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.09.2012, 11:25
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jestem całym sercem za Smudą bo to jedyny przyjaciel Cupiała który może na nim wymóc sypniecie większej gotówki na transfery.
A ja nie jestem za Smudą, ktoś gdzieś pisał, że niby on zrobi mistrza za pół ceny. Ale pół ceny czego? Bo jak wiadomo na kasę jest bardzo łakomy więc na niskie pobory się nie zgodzi. W sytuacji jakiej się teraz znajduje Wisła przychodzi mi do głowy jedno nazwisko pewnego ratownika, zresztą dość związanego z klubem, mianowicie chodzi o Marka Motykę. Nie chcę zmiany trenera, chociaż z kolejki na kolejkę zdaje się ona nieunikniona.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.09.2012, 12:14
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
To dobrze wiedzieć, że jesteś kibicem transferów a nie Wisły.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.09.2012, 12:33
Do niedawna byłem zwolennikiem zdania, że wprawdzie zmiana Moskala na Probierza sensu nie miała, ale skoro już do niej doszło to nie ma po co zmieniać Probierza dopóki nie ma na jego miejsce duuużo lepszego.
Zmieniam zdanie !!
Jestem Przekonany, że zmiana Kazia na Probierza była okropnym błędem i, jeśli Wisły nie stać na klasowego trenera zagranicznego (z powodu, że w Polsce takich brak) to jestem za ściągnięciem Kazia choćby siłą.
Wisła Probierza nie tyle gra gorzej z meczu na mecz, co przestaje w coraz większym stopniu grać w ogóle. To co prezentują to coraz bardziej chaotyczna kopanina bez pomysłu. I za to obwiniam trenera.
Wisła Moskala może wyników nie miała (i nie miała za dużo czasu, żeby je mieć) ale oni w piłkę grali. Teraz łupią w kopanego, patrzeć się na to nie da.
Ja bym brał Moskala albo Kasperczaka - na zagranicznych nas nie stać, a każdy z tej dwójki zapewni lepszą grę tym składem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 15.09.2012, 12:58
Gramy najgorsza pilke z calej ligi i to za sprawą trenera Probierza i takie sa fakty. Trzymanie go dalej to szkodzenie Wiśle.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.09.2012, 13:12
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Gramy najgorsza pilke z calej ligi i to za sprawą trenera Probierza i takie sa fakty. Trzymanie go dalej to szkodzenie Wiśle.
Bez sensu.A myślisz że konsylium najlepszych trenerów świata cokolwiek by w Wiśle zmieniło?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.09.2012, 13:31
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Bez sensu.A myślisz że konsylium najlepszych trenerów świata cokolwiek by w Wiśle zmieniło?
Oczywiście, że by zmieniło i to na lepsze i to nie konsylium ale jeden sensowny trener.
To iluzja, że skoro np Barcelona zawodników ma lepszych to prowadzi się ją łatwiej.
W każdym przypadku trener musi umieć tak ustawić zespół, żeby maksymalnie wykorzystać potencjał minimalizując jednocześnie wpływ braków.
Widać to po tym, że na boisku jest ZESPÓŁ , a nie zbieranina. Nie wiem czy zespół gwiazdorów nie jest trudniejszy do prowadzenia niż klubik z Polski.
Wisła niestety prezentuje się jak zbieranina bezładna całkowicie, a nie ma co się czarować - oni umieją grać w piłkę znacznie lepiej niż obecnie to prezentują.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 15.09.2012 o godz. 13:34.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.09.2012, 13:05
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Do niedawna byłem zwolennikiem zdania, że wprawdzie zmiana Moskala na Probierza sensu nie miała, ale skoro już do niej doszło to nie ma po co zmieniać Probierza dopóki nie ma na jego miejsce duuużo lepszego.
Zmieniam zdanie !!
Jestem Przekonany, że zmiana Kazia na Probierza była okropnym błędem i, jeśli Wisły nie stać na klasowego trenera zagranicznego (z powodu, że w Polsce takich brak) to jestem za ściągnięciem Kazia choćby siłą.
Niektórzy pisali o tym już w połowie lutego kiedy pojawiło się realne zagrozenie katastrofą w osobach Bednarza i Probierza.
Byli wtedy wyśmiewani.

Pominąwszy całą kwestię finansów, to dobry trener nawet z niskobudżetowego skladu zrobi drużynę grającą jakimś okreslonym stylem.
Probierz jest tu już siódmy miesiąc i jeden cały okres przygotowawczy, a stylu, taktyki i ambicji u piłkarzy brak.
Ta drużyna naprawdę jest porównywalna skladowo z tą, która zdobywała mistrzostwo.
Zasadnicza różnica jest na pozycji trenera.
Tamta miała słabego trenera z Holandii, co wystarczało.
Ta ma "genialnego trenera" z Polski, co nie wystarcza nawet na beniaminków, a podejrzewam, że z takim ustawieniem, miałaby trudności na zapleczu ekstraklasy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 15.09.2012, 13:37
Moim zdaniem Wisła ery Cupiała miała tylko jednego trenera z prawdziwego zdarzenia. Nazywał się Dan Petrescu. Niestety, ale gwiazdom naszego futbolu nie odpowiadał jego hard work.
Co osiągnęli w Europie Baszczyńskie,Brożki, Franki, a co osiągnął on ze swoim klubem z jakiegoś (przepraszam za wyrażenie) rumuńskiego Pierdziszewa. Również na naszych trybunach w czasach jego pracy słychać było głosy, że gramy siermiężną piłkę, że dzida do przodu itp. Wszyscy podniecali się Wisłą pierwszego Kasperczaka, zapominając o tym kim dysponował Henio, którego drużynę mogła poprowadzić jego szanowna tesciowa i też nie miała by gorszych wyników. No, może nie zaliczyłaby wtopy w Tbilisi.
Niestety, ale Cupiał nie uczy się na swoich błędach, niestety dalej za zausznika trzyma skompromitowanego Kapkę, niestety dalej zapatrzony jest w Smudę, niestety dalej zatrzymuje się w pół kroku. Prawdopodobnie apogeum Wisły Cupiała może być jeszcze jakieś mistrzostwo, ale o czymś więcej nie ma mowy, dopóki nie zmieni się właściciel. O co oczywiście będzie bardzo ciężko, zważywszy na czasy jakie nas czekają w naszym pięknym Kraju rządzonym przez wyjątkowych nieudaczników.
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów