|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|||
|
zizou
Zadnym kryptolegionista, jestem ukryta opcja niemiecka A tak na serio, to jestem poprostu zmeczony juz ta prowizorka. Moglibyscie dzis nawet z wasza akademia byc 100 lat za nami, a... nie jestescie.* Kiedys slyszalem ze ITI najpierw chcialo kupic Wisle, a nie Legie. Nie wiem czy to plotka czy prawda, ale... jesli to prawda to... serio, szkoda ze do tego nie doszlo... Tak czy siak, jak juz gdzies wspomnialem, kluczowe dla Wisly bedzie najblizsze 6 miesiecy. Pokaze dokad idziemy. Z jednej strony sa sygnaly ze byc moze cos sie zmieni (wywiad z Valxem, troche wiecej "ruchu" jesli chodzi o mlodziez), z drugiej strony 15 lat prowizorki karze zachowac duuuza doze roztropnosci. Byc moze nawet pesymizmu. Bo sa tez przeciesz sygnaly, jak slusznie zauwazyl Marszalek, ze powrot do "Smud i Kapek" tez nie jest calkowicie wykluczony... Byc moze dla was takie rozumowanie moze wydawac dziwne. Przynajmniej dla niektorych. Nie macie od 6 lat MP, i dla was 8 MP w kilkanascie lat to (byc moze) luksus. Byc moze sukces nawet. Nie wiem. Ale wiem jak jest dla mnie. I dla mnie sukcesy na krajowym podworku (w slabych ligach) sa gowno warte. Gowno. Kto to jest niby mistrz Polski? To cos takiego jak mistrz Rumunii, cz Bialorusii, tak? Slowem, w powaznym futbolu cos czym sobie mozna podetrzec tylek. Powazny futbol jest w europie (w lidze u nas nie, bo jest za slaba). A my do tego powaznego futbolu przez te 15 lat sie nie zblizylismy, nie zbudowalismy zadnych fundamentow pod to. Przynajmniej na razie. Nie przyblizylismy sie nawet o cal. Jak wiec nie mam byc krytyczny w stosunku do Wisly i, trzezwo oceniajac, "chwalacy" w stosunku do Legii? Nie zebyscie szkolili na poziomie Ajaxu, ale jednak w Polsce gorujecie i to zdecydowanie. Niestety... *Jesli np. Cupial by w to zainwestowal 15 lat temu... I wezmy pod uwage jeszcze jedno... jaka przewage mielismy nad wami 10 lat temu... --------------------------------------------- milosz ? Napisales: Cytat:
Cytat:
Iluzje jest chyba sadzic ze nikt nam nie odjezdza... Cytat:
I jeszcze jedno, zadnych sztucznych numerow dla Polakow. Jesli ktos jest slaby to wynocha, jesli dobry to zostaje. Narodowosc jest najmniej wazna. Liczy sie jakosc. Aaa, i dla mnie wychowanek to nie krakus, czy ktos kto cwiczy w jednym klubie od dziecka. To jest myslenie rodem z sredniowiecza. Szkolenie-scauting nie polega na szkoleniu/szukaniu wychowankow, tylko... pilkarzy. Cytat:
Tu chodzi o czestotliwosc i ciaglosc. Legia sprzedala teraz dwoch, ma nastepnych. My narazie nie mamy... No, nie liczac Meliksona. Tak, tyle ze bez Meliksona to obecna Wisla bedzie walczyla, ale... o srodek tabeli.Dobra, narazie chyba warto skonczyc ta dyskusje. Jestemy zgodni ze najblizsze 6 miesiecy da odpowiedz, takze nie ma co walkowac tego tematu znowu, bo to... juz robilismy w tamtym roku Skonczmy na tym ze ty jestes optymista jesli chodzi o szanse na zmiane , ja jestem pesymista.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 29.02.2012 o godz. 15:17.
|
||||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|