The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2012, 22:22
Szkoda , że nie mógł grać Diaz bo to przede wszystkim przez Dragana przegraliśmy ten mecz. Może gdyby grał tam Niuniez byłoby lepiej ?

Martwi postawa Siergieja bo przy miernocie naszej obrony był on jedynym jasnym punktem w defensywie. Brak pewności to coś co może być najgorsze dla bramkarza
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 19.02.2012, 22:26
piekne akcje ofensywne z podaniami z pierwszej pilki , no a obrona to kazdy widzial...

przeraza mnie ta dysproporcja , Melex , Biton, Genkow, Iliew, Garguła - to zawodnicy którzy moga strzelać bramy każdej druzynie w europie , tymczasem nasza obrona (nie bede wymienial nazwisk to daremne) daje sie wozić kazdej druzynie w europie lacznie z tymi z najnizszych kals rozgrywkowych prosze sobie przypomniec harce Waksmundzkiego z 15-to ligowej Limanovii , ile goli nam wbiła Flota Ś , czy dzisiaj ostatnia druzyna ligi...

przerazajace
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.02.2012, 22:34
I oto Diaz został ostatnią nadzieją .Wracając do Dragana to może i całkiem miły facet tylko kto go tu sprowadził coś mi się kojarzy że to był ŻDZICHU tak ten Zdzichu .ma też na koncie bramkarza światowej klasy i BUNOZE .
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 19.02.2012, 22:47
Miał być Milinković, a przyszedł Paljić. Co do defensywy, to może spróbować Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.02.2012, 22:58
Galonek napisał(a):Wyświetl post
I tak na zakończenie, trochę z innej beczki - kim jest ten as komentatorstwa, który raczył nas dzisiaj podczas transmisji w C+ mądrościami w stylu:
1. Jakub Małecki
2. Oskar Chavez (pojawiło się również Szawez)
3. Iliev ma 30 lat.

A już wisienką na torcie było ocenianie szans Wisły na awans w Belgii, przez pryzmat spotkania z OSTATNIĄ drużyną Ekstraklasy

Ja tylko przeglądając bramki na ekstraklasa tivi znalazłem taki oto kwiatek:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iev__1_1_.html

"Kapitalny gol Bułgara" Pewnie tam sobie notował przed meczem, że Wisła ma Bułgarskiego napastnika, tylko zapomniał nazwiska i strzelał
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2012, 23:00
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przeglądając bramki na ekstraklasa tivi znalazłem taki oto kwiatek:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...iev__1_1_.html

"Kapitalny gol Bułgara" Pewnie tam sobie notował przed meczem, że Wisła ma Bułgarskiego napastnika, tylko zapomniał nazwiska i strzelał
Serb i Bułgar dwa bratanki...

EDIT: Ale i tak uważam, ze nikt nie przebije TVP. Kiedyś w Wiśle pomylili Ćwielonga z Diazem
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.02.2012 o godz. 00:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.02.2012, 23:10
adas123 napisał(a):Wyświetl post
thecris idę z Tobą o duże piwo,że Wisła z Ligi sie zakwalifikuje do pucharów
Myślę, że MP zostanie Polonia a o drugie miejsce będzie walka do końca... choć chyba Śląsk je zajmie. Trzecie miejsce mooooże jakimś cudem wyrwiemy Legii.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.02.2012 o godz. 23:55.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2012, 00:03
Ogladajac mecz sadzilem ze remis jest niezasluzony i to my bylismy lepsi.
Tymczasem slyszac C+ i komentatorow wywniskowac mozna ze mecz byl niezwykle wyrównany i kazdy mogl wygrac.

Moze cos przeoczylem ale nie widzielem w grze Zaglebia nic co moglo nas zaskoczyc oprocz 2 klopsow Pareiki i Pajlica po ktorym strzelili 2 bramki.

Poziom c+ filmowo dobil dna,sportowo tez sie staczają?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.02.2012, 00:34
Naprawdę fajna gra ofensywna. Tutaj widać sporą różnicę od czasów Holendra. Niestety gra w obronie i mentalność zespołu leży. Błędy w obronie to już nic nowego, naoimiast dlaczego tak się cofnęliśmy po strzeleniu 2 gola? Daliśmy grać zagłębiu ograniczając się do kontr. I jak widać mamy tylko remis z ostatnim zespołem ligi. Cóż, kłania sie brak wzmocnień w obronie, tylko czekać na następne mecze z lepszymi zespołami. Smutne to wszystko bo przez grę defensywną w pewnym sensie jesteśmy bezradni.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
montypajton
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 20.02.2012, 00:59
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Też ogłądałem dzisiaj pół transmisji na C+. I faktycznie przyznaję że podsumowanie w przerwie, że to szybki meczi że akcje były raz pod jedną raz pod drugą bramką lekko mnie zdziwiło, bo o ile na początku Zagłębie coś próbowało rozgrywć, tak po 20 - 25min Wisła ich zdominowała.

To jeszcze nic...w przerwie przełączyłem na polsat sport...a tam komentarz to była prawdziwa masakra. Wszechwiedzący ekspert zacny pan w d.... jego mać kowalczyk, który każdym komentarzem dokładał Wiśle.

Nie powiedział ani jednego dobrego słowa o naszej, bądź co bądź, długimi fragmentami, poprawnej grze. Z wyrzutem i fochem tweirdził że "z taką grą zagłębie Wisły nie zrani". Skupiał się tylko na naszych błędach i zachwycał jak niewiele trzeba żeby nam strzelić bramkę. Słuchać jego wywodów to była dzisiaj gehenna.

Nie wiem na prawdę czy on naprawdę uwierzył że tego nie słychać? I że on już o futbolu wie wszystko. I o Wiśle. Legionista zaprzały..Borek, jak go nie darzę sympatią, ale chociaż stara się być obiektywny.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.02.2012, 01:06
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ogladajac mecz sadzilem ze remis jest niezasluzony i to my bylismy lepsi.
Tymczasem slyszac C+ i komentatorow wywniskowac mozna ze mecz byl niezwykle wyrównany i kazdy mogl wygrac.

Moze cos przeoczylem ale nie widzielem w grze Zaglebia nic co moglo nas zaskoczyc oprocz 2 klopsow Pareiki i Pajlica po ktorym strzelili 2 bramki.

Był jeszcze nieuznany karny dla Zagłębia, w tej sytuacji, gdy Kirm zachował się trochę jak Czekaj ze Standardem i dwie sytuacje Pawłowskiego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2012, 01:08
Oj tam.
Nigdy nas nie lubili.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 20.02.2012, 01:08
Nie słuchałem Kowalczyka ale jeśli tak mówił to miał rację. Mogło się skończy 4:1 albo 1:4. Skończyło się 2:2... w sumie sprawiedliwe.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 20.02.2012, 01:20
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Miał być Milinković, a przyszedł Paljić. Co do defensywy, to może spróbować Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?
Juz o tym mowilem ze on tam sie nadaje jak najbardziej. Tak Diaz na mecz ze Stanardem, a pozniej wraca Czekaj. Nunez ma wszystko co potrzebuje boczny obronca - twardy, zwrotny, bardzo dobra wrzutka i co by nie bylo do wolnych tez nie nalezy. Na srodku ma jedna glowna bolaczke - w srodku trzeba grac bardzo szybko, a on prawa noge ma tylko do podporki i przez to czesto zwalnia akcje..
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.02.2012, 01:53
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Jovanovicia, Chaveza, Diaza, Nuneza?
W lidze to Ja bym jednak dał Czekaja na środek, bo brak nam wówczas drugiego def. w linii pomocy, Jovanović (Lamey), Chavez, Czekaj, Nunez i Diaz z Wilkiem jako def. pomocnicy, a dalej wiadomo, Garguła i Melikson z Iliewem po bokach i na szpicy Biton (Genkow).
I byłoby okay, ale to K. Moskal decyduje i widać Nuneza wystawia na środku, a Diaza na LO, niestety.
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie słuchałem Kowalczyka ale jeśli tak mówił to miał rację. Mogło się skończy 4:1 albo 1:4. Skończyło się 2:2... w sumie sprawiedliwe.
Nonsens, byliśmy lepsi bo mieliśmy więcej sytuacji bramkowych, a to one decydują o takiej ocenie.

Swoją drogą, że też niektórzy maja przyjemność z deprecjonowania wszystkiego co dobre w Wiśle, np. dobrej gry ofensywnej, mieliśmy więcej sytuacji od rywala i pechowo przez proste błędy zremisowaliśmy. Ot wystarczy porównać jakie my strzeliliśmy bramki, a jakie rywal. U nas piękne akcje, a dla rywali ...prezenty Panów Pareiko i Paljić. Sprawiedliwa więc byłaby nasza wygrana, ale w piłce liczy sie tylko to co w sieci i stąd tylko remis.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.02.2012 o godz. 02:00.
Odpowiedz cytując
NaszaLiga.pl
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 20.02.2012, 12:04
Zdjęcia z mecz Zagłębie Lubin - Wisła Kraków:
http://www.naszaliga.pl/news/galeria...0003529,.html?
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.02.2012, 12:21
milosz napisał(a):Wyświetl post
W lidze to Ja bym jednak dał Czekaja na środek, bo brak nam wówczas drugiego def. w linii pomocy, Jovanović (Lamey), Chavez, Czekaj, Nunez i Diaz z Wilkiem jako def. pomocnicy, a dalej wiadomo, Garguła i Melikson z Iliewem po bokach i na szpicy Biton (Genkow).
I byłoby okay, ale to K. Moskal decyduje i widać Nuneza wystawia na środku, a Diaza na LO, niestety.Nonsens, byliśmy lepsi bo mieliśmy więcej sytuacji bramkowych, a to one decydują o takiej ocenie.
Swoją drogą, że też niektórzy maja przyjemność z deprecjonowania wszystkiego co dobre w Wiśle, np. dobrej gry ofensywnej, mieliśmy więcej sytuacji od rywala i pechowo przez proste błędy zremisowaliśmy. Ot wystarczy porównać jakie my strzeliliśmy bramki, a jakie rywal. U nas piękne akcje, a dla rywali ...prezenty Panów Pareiko i Paljić. Sprawiedliwa więc byłaby nasza wygrana, ale w piłce liczy sie tylko to co w sieci i stąd tylko remis.
Oczywiście, że byliśmy lepsi. Nie da się, jednak, nie zauważyć, iż Zagłębie za łatwo dochodziło do sytuacji. Piszesz o prostych błędach, ale Piłka Nożna to gra błędów, i leż to razy w tym lub poprzednim sezonie traciliśmy punkty właśnie z tego powodu. Tak więc poważne błędy w defensywie nie są czymś wyjątkowym w naszym wykonaniu, a stałą, która raz w większym, raz w mniejszym stopniu daje się nam we znaki.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.02.2012, 12:58
Chociaż wynik meczu jest zdecydowanie gorszy niż gra Wiślaków, to muszę przyznać, że od momentu zdobycia przez nas bramki na 2:1, za sprawą cofnięcia się przez nas do defensywy (zgodnie ze słowami K.Moskala - niezamierzonego), na boisku było bardzo nerwowo i niestety słusznie, obawiałem się o wynik.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.02.2012, 13:29
e tam przesadzacie.
Dobry mecz, przegraliśmy przez dwa indywidualne błedy :
- Sergiej potwierdził że ma problem z obliczeniem lotu piłki i gra na przedpolu jego domeną nie jest
-Paljic przypomniał nam dlaczego nie jest lewym obrońcą

a tak to wg. mnie mecz pozytywnie. Na plus :
-Michał Czekaj który nie wybija piłki gdzie popadnie tylko potrafi ją przyjąć i podać.
-bardzo mało widoczny był Osman Chavez, czyli musiał dobrze sie ustawiac względem przeciwnika
-Lamey jak Lamey, gra caly czas na pewnym poziomie.
-widać było jaka jest różnica jak gramy dwoma defensywnymi a jak jest gry gramy jednym.

Nie wiem czy Nunez jest potrzebny w tej drużynie czy nie. Szczerze mówiąc taki skład jak był w pierwszej połowie + Diaz za SerboNiemca i gramy.
Fajnie kilka razy wjechaliśmy w Lubin, nie weszlismy a wjechaliśmy tylko brakowało ostatniego podania bądź po prostu nasi przekombinowali. Lubin nie miał takiej swobody, jak zrobili akcje to tylko dzięki szybkości 40letniego albo naszym błędom

Najgorszym piłkarzem meczu uznaje Paljica,
p.s. Garguła musi w Liege w pierwszych 10 minutach wykorzystać tą sytuację którą bedzie miał! Musi!

p.s.2. Jak na stoperach grał Chavez i Jaliens i popełniali błedy to wtedy nie widziało sie aż tak dokładnie gry na alibi Paljica. Teraz to wyszło, bo stoperzy imho zagrali na dobrym poziomie.
ps.3 Nie sluchajcie komentatorów tylko miejcie własne opinie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.02.2012, 14:10
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a tak to wg. mnie mecz pozytywnie. Na plus :
-Michał Czekaj który nie wybija piłki gdzie popadnie tylko potrafi ją przyjąć i podać.
A mnie właśnie Czekaj w tym meczu zaskoczył negatywnie.
Co prawda mecz oglądałem tylko do 70 minuty, ale przez ten czas wydawał się nierozgarnięty, jakby brakowało mu pewności (może to wynik tej czerwonej kartki ze Standardem?). Przyzwyczaił do dobrej, solidnej gry, a wczoraj sprawiał wrażenie strasznie niepewnego.

Gra całej drużyny również nie najgorsza, choć to na pewno nie 100% możliwości tego zespołu.

Też was wk*rwia Kowalczyk komentujący mecz Wisły? Nosz ku*wa, wyobraża sobie ktoś, żeby ten koleś komentował Gran Derbi? Oczywiste jest, komu by sprzyjał, podobnie tutaj, widać tą stronniczość i rzygać się chce jak się słyszy co mu się w Wiśle nie podoba...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.02.2012, 14:44
Nieźle, ale mogło i powinno być zdecydowanie lepiej. Z przodu gramy naprawdę dobrze. Melikson, Iliev, Garguła - ci zawodnicy decydują o jakości naszej gry ofensywnej. Jak wygląda gra zespołu w defensywie, każdy widział. Poza tym wróciły stare demony - po objęciu prowadzenia odpuszczamy i zadowalamy się wynikiem, zamiast przycisnąć i dobić przeciwnika.
Bramki straciliśmy po indywidualnych błędach naszych zawodników - przy pierwszej zawalił Pareiko, przy drugiej - Paljić (swoją drogą, chyba najsłabszy w Wiśle we wczorajszym meczu).
Odpowiedz cytując
marpil
Member

Od: 08.2005

Stary 20.02.2012, 15:26
Jak sobie patrzyłem na mecz Wisełki to mnie diabli brali - dlaczego po strzeleniu drugiej bramki znów się cofnęli i zaczęli grać piach. Tego nie mogę pojąć - ktoś wcześniej też pisał o tym i jestem takiego samego zdania z tym, że z każdym rywalem mamy obowiązek grać tak jakbyśmy nie wygrywali. Pewnie sporo osób oglądało wczorajszy mecz Barcelona - Valencia. Barca zaczęła jak Wisła od straty bramki, ale później, a w szczególności w drugiej połówce to była masakra. Tak siedli na Valencii że mimo prowadzenia 2:1, 3:1, 4:1 Valencia praktycznie nie schodziła ze swojej połowy i skończyła z 5 bramkami w plecy. Tak grają najlepsi i tak powinna grać Wisła - do samego końca, a nie granie w kulki.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.02.2012, 17:26
-widać było jaka jest różnica jak gramy dwoma defensywnymi a jak jest gry gramy jednym.
Nie wiem czy Nunez jest potrzebny w tej drużynie czy nie.
Najgorszym piłkarzem meczu uznaje Paljica.
Po co nam Nunez, odpowiedzi są powyżej i poniżej.
Nie mamy def. pomocnika innego niż Wilk, a na LO, jak mawia młodzież, szału nie ma.

PS. No chyba że zrobimy dwa transfery (LO i def. pom) i wówczas jeśli będą to lepsi piłkarze od Nuneza to on nam nie jest potrzebny, ale teraz jest, jak jest. Apropos, transferów to jeszcze przydałby się skrzydłowy i kadra pełna, ale to tylko takie na teraz niestety puste już dywagacje, choć za pół roku temat wróci jak nic.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.02.2012 o godz. 17:42.
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.02.2012, 22:28
Nunez gra coraz lepiej, bardzo walecznie, nie odpuszcza. Naprawdę solidny piłkarz, popełnił błąd ze Standardem przy rozgrywaniu, ale już go za to tak nie piętnujcie
Naprawdę, mamy niezłą pake w pomocy, najlepszą w Polsce, tylko tej defensywy troche szkoda...
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.02.2012, 22:51
I przede wszystkim nie mamy szczęścia w tym sezonie - wczorajszy słupek Lameya, błędy Pareiki i Paljicia, nie wykorzystujemy też błędów rywali....przez takiego pecha straciliśmy już dobrych kilka punktów:/
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
marpil
Member

Od: 08.2005

Stary 20.02.2012, 23:02
RYBA napisał(a):Wyświetl post
I przede wszystkim nie mamy szczęścia w tym sezonie - wczorajszy słupek Lameya, błędy Pareiki i Paljicia, nie wykorzystujemy też błędów rywali....przez takiego pecha straciliśmy już dobrych kilka punktów:/
szczęścia to mamy dość sporo bo gdyby odliczyć wszystkie pomyłki sędziów to i nawet pierwsza 10 byłaby trudno dostępna. poza tym szczęściu należy pomóc uporczywą walką o determinacją
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.02.2012, 23:08
marpil napisał(a):Wyświetl post
szczęścia to mamy dość sporo bo gdyby odliczyć wszystkie pomyłki sędziów to i nawet pierwsza 10 byłaby trudno dostępna. poza tym szczęściu należy pomóc uporczywą walką o determinacją
W sumie masz racje, wystarczy przypomnieć mecze z Jagą czy ŁKS-em. A jeśli o determinacje chodzi to faktycznie gdybyśmy po strzeleniu drugiej bramki wczoraj nie cofneli sie i nie dali Zagłębiu grać tak jak to było do 80 min pewnie nic złego by sie nie stało. Co do zmiany Ilieva na Jovanovicia to chyba nie ma co mieć pretensji do Moskala bo Iliev już oddychał rękawami a z drugiej strony kto miał za niego wejść pod nieobecność nie potrafiącego się pogodzić z rolą rezerwowego Małego ? (swoją drogą gdyby zagrał tak jak ze Standardem nie ma co żałować ze go wczoraj nie było) Bunoze ? a może Jovanicia ?
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.02.2012, 09:00
RYBA napisał(a):Wyświetl post
Martwie sie, ze nie pierwszy i nie ostatni raz :/
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.02.2012, 11:36
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Był jeszcze nieuznany karny dla Zagłębia, w tej sytuacji, gdy Kirm zachował się trochę jak Czekaj ze Standardem i dwie sytuacje Pawłowskiego.
Tylko Kirm w odróżnieniu od Czekaja nie wbił barku w plecy tylko bark w bark. Jak dla mnie odgwizdanie faulu i karny też byłby kontrowersją.
Podobnie jak w przypadku zawieszenia się obrońcy Lubina na Bitonie.
Komentator meczu -kretyn z Łodzi o nieznanym nazwisku stwierdził że faułu nie było - Jezierski były napastnik stwierdził, że takie zawieszenie to uniemożliwienie przyjęcia piłki i faul.
O tym nikt się nie rozpisywał ani nie przeglądał.....

Ogółem mecz niezły - widać było na początku problemy z ustawieniem z 1 defensywnym pomocnikiem.

Paljić niestety to cąły czas poziom niski i gdziekolwiek niezagrałby to nie będzi przydatny dla drużyny. Szkoda, że Kazek na ławkę nie wziął Szewczyka, bo praktycznie na ławce był tylko 1 zawodnik ofensywny - Biton, a wczoraj Szewczyk mógłby pokazać przez 20 minut czy ma szansę na łapanie sie do 18-ki meczowej
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 21.02.2012 o godz. 12:24.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów