The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2012, 08:58. [18 kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 19 lutego, niedziela 14:30.
Po zimowej przerwie powraca Ekstraklasa!
Już dziś ŁKS Łódź zagra z Polonią Warszawa i rozpocznie oficjalnie rundę wiosenną T-Mobile Ekstraklasy.

Nas interesuje niedzielne spotkanie w którym to mistrz Polski - Wisła Kraków zagra na wyjeździe z zamykającym tabelę Zagłębiem Lubin.

Emocje po wczorajszym meczu Ligi Europy już za pewne opadały, więc czas skupić się na niedzielnej potyczce.

W rundzie jesiennej Biała Gwiazda wygrała z Lubinem 1-0 po bramce z karnego Dudu Bitona.

Jak wypadanie Wisła w tym meczu ? Czy trener Moskal dokona jakiś zmian w wyjściowym składzie ? Czy na boisku pojawi się Biton czy jednak postawi na strzelca bramki we wczorajszym meczu Cwetana Genkowa?

Zestaw par 18 kolejki Ekstraklasy:

Piątek 17 lutego 2012:

18:00 Łódzki KS - Polonia Warszawa
20:30 Lech Poznań - GKS Bełchatów

Sobota 18 lutego 2012:

13:30 Widzew Łódź - Podbeskidzie Bielsko-Biała
15:45 Cracovia - Lechia Gdańsk
18:00 Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów

Niedziela 19 lutego 2012:

14:30 Zagłębie Lubin - Wisła Kraków

17:00 Górnik Zabrze - Legia Warszawa

Poniedziałek 20 lutego 2012:

18:30 Korona Kielce - Jagiellonia Białystok

Zapraszam do dyskusji o meczu Zagłębie Lubin - Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2012, 10:51
Jak chcemy obronić mistrzostwo a wiem, że chcemy to takie meczy trzeba wygrywać.Nie wiem jak wygląda teraz Zagłębie nie śledziłem ich wyników w sparingach,ale wiem ,że przyszło paru grajków m.in.Jiří Bílek ciekawe czy naprawdę taki dobry i czy Hapal ten zespół poukładał.Co do składu można zagra takim jak wczoraj w LE tyle, że Małecki na ławkę a Ivica do pierwszego składu.Mam nadzieję, że 3 punkty pojadą do Krakowa
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.02.2012, 10:55
Pytanie zasadnicze - oszczędzamy najlepszych piłkarzy czy zgrywamy pierwszy skład ?

jak dla mnie , patrząc na to ze gramy co 3 dni , trzeba zastosować rotację , nawet i 5-6 piłkarzy w poszczególnych spotkaniach .

skład na Lubin : Pareiko - Lamey , Jaliens ,Czekaj , Paljic - Wilk , Nunez - Kirm , Garguła , Melikson , Biton

zakładam że w rawanżu ze Standardem najlepiej postawic na pare stoperów Chavez - Bunoza . Jaliens owszem , przyda nam się jeszcze , ale nie w rywalizacji z tak silnymi napastnikam. Poza tym oszczędzałbym Ilieva ( ze Standardem koniecznie od 1 minuty! ) oraz Genkova . Skład z Bitonem na czele powinien sobie poradzic z Lubinianami . Można też pomyslec o wpuszczeniu Meliksona po przerwie , jako ze w polskiej lidze , słabsze zespoły i tak mu przykleją dwa plastry , będą kosić i Maon nie bdzie mógł nic wnieść do gry .

Obstawiam 0-2 po ciężkiej walce .
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.02.2012, 11:04
Nie wiem co Moskal widzi w tym Genkovie. Jak dla mnie powinien w Niedzielę zagrać Biton i jeśli się sprawdzi niech zagra ze Standardem.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.02.2012, 11:16
Jak widaćw Wiśle jak wszyscy są zdrowi to kadra jest dużo. Nawet można w obronie można coś tam porobić w lidze (nie koniecznie już w pucharach) ale nie jest źle.
Lubin broni się przed spadkiem więc będzie ciężko. Zgadzam się Karherop Jaliens jest za wolny na Standard. Lepszy Bunoza wysoki i lepiej wyprowadza piłki z pola karnego(podobnie do Czekaja) Tylko raz już tak grali i się nie zgrali
Nawet nie źle zagrał Diaz wczoraj :O
Pareiko - Lamey , Jaliens ,Czekaj , Paljic - Wilk , Nunez - Kirm , Garguła , Melikson , Biton popieram .. w tym że oszczędzać Meliksona chuchać na niego bo gdyby nie on było by kiepsko...:(
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2012, 11:28
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co Moskal widzi w tym Genkovie.
pewnie Kaziu zdaje sobie sprawe że i tak nie wykupimy Bitona (1,6 mln €) więc stawia na Gienka.

Co do składu to bym wolał Lameya na prawej niż Jove.Za Małego pewnie Kiro albo Ivica.Dla Diaza chyba lepsza jest pozycja na środku obrony niż na boku
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2012, 11:36
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co Moskal widzi w tym Genkovie. Jak dla mnie powinien w Niedzielę zagrać Biton i jeśli się sprawdzi niech zagra ze Standardem.
Akurat Genkow grał wczoraj bardzo dobrze. Walczył, masę piłek zgrywał, nawet dryblował. Czyli to czego Biton nie robi. Albo inaczej, próbuje robić, ale nie potrafi.

Do tego strzelił gola, czyli wykonał to co i Biton wykonuje.

Dla mnie wybór jest prosty.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.02.2012, 11:40
dla mnie nie ma zadnych watpliwosci. Wystawiamy najsilniejszy sklad. Liga to absolutny priorytet, a puchar, w ktorym i tak jestesmy wyzej niz mamy dupe, jest bonusem.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 17.02.2012, 11:46
Ktoś od Nas za kartki nie gra?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2012, 11:46
Oczywiście, że najmocniejszy skład na ligę, oszaleliście z oszczędzaniem?
Można wymienić najwyżej Małego na Kirma i potem znów wpuścić Ilieva niech zrobi roz......., ewentualnie niech gra Biton. Ale kluczowa postać, Melikson musi grać, zresztą widać po nim, że jest kapitalnie przygotowany (jak zwykle).
Odpowiedz cytując
Sliver12
Member

Od: 03.2009

Stary 17.02.2012, 11:59
O grę i sytuacje bramkowe jestem spokojny, po tym co zobaczyłem wczoraj ze Standardem. Tylko czy skuteczność dopisze. Bo drużynę mamy silniejszą bez dwóch zdań.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.02.2012, 12:24
Biorąc pod uwagę naszą grę to realne jest 0-0 bądź 1-1. Dwa farfocle po jednym dla każdego zespołu ustawią mecz. Oczywiście Wisła będzie przeważać ale nic z tego nie będzie. Kolejny raz nieporadnością będą denerwowali Kirm, Małecki kto wie może i nasi obrońcy popiszą się jakimiś kwiatkami.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.02.2012, 12:45
Małek posędziuje..

http://www.transfermarkt.co.uk/en/wi..._422_1667.html
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2012, 13:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pytanie zasadnicze - oszczędzamy najlepszych piłkarzy czy zgrywamy pierwszy skład ?
Oczywiście, że najmocniejszy skład. MP jest realne tylko trzeba wystartować tak jak w tamtym sezonie na wiosne. Mocno od początku. Mam nadzieje, że jak nawet nie zdobędziemy MP to po sezonie będę mógł śmiało powiedzieć, że nic już więcej nie dało się zrobić.

A Biton? Coraz częściej się zastanawiam i zapewne nie tylko ja czy jest na co wydawać te 1,6mln euro. Genkow wczoraj zagrał jeden z najlepszych swoich meczów w Wiśle. Biegał, walczył, nawet dryblował i na dodatek strzelił ważną bramkę, więc dla mnie sprawa jest jasna jeżeli chodzi o pozycje napastnika.

A tak w ogóle to na taki Lubin to my powinniśmy wychodzić z dwoma napastnikami.
Odpowiedz cytując
Boruc
Member

Od: 12.2011

Stary 17.02.2012, 13:41
Genkov z pewnością jest lepiej przygotowany fizycznie, niż w poprzedniej rundzie. Jesienią snuł się ciężko po boisku i niewiele dawał drużynie (o wiele mniej niż Biton). Jednak patrząc jak wczoraj biegał byłem pozytywnie zaskoczony.
Biton, wg mnie jest lepszym piłkarzem, ale chyba nie pasuje do naszego stylu gry. Gdyby przyszło nam rywalizować z rywalem o klasę lepszym, to Biton byłby pierwszym wyborem, ponieważ nadaje się do gry z kontry i potrafi jednym zagraniem przesądzić o losach meczu.
Przez całą przerwę zimową byłem za tym, aby Bitona wykupić, bo to on ciągnął nasz zespół swoimi bramkami, kiedy nie szło (czyli zazwyczaj). Jest on zawodnikiem robiącym różnicę, ale w naszej sytuacji 1,6 mln za niego to za dużo i Stan powinien znaleźć kogoś tańszego.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2012, 14:26
W pierwszym składzie powinien zagrać znowu Czekaj. Po pierwsze dlatego, żeby Chavez był wypoczęty przed rewanżem z Liege, bo zagrał wczoraj naprawdę nieźle, a po drugie Czekaj musi się odbudować mentalnie. Pamiętacie fatalny błąd Jerzego Dudka w meczu z Man U? http://www.youtube.com/watch?v=1Lqr46nzIaQ

Fatalna sprawa dla bramkarza, podobnie jak dla tak młodego obrońcy czerwona kartka i rzut karny. Nawiązuję do sytuacji z Dudkiem, bo ówczesny trener Liverpoolu (bodajże Gérard Houllier) w kolejnym meczu wystawił ponownie Dudka do składu właśnie po to aby go nie spalić i pozwolić szybko się zrewanżować za błąd z poprzedniego meczu. Dopiero w kolejnych spotkaniach postawił na Westerwelda w nagrodę, że tyle czekał na swoją szansę.

Szkoda mi Czekaja, gdyby ten mecz sędziował ktoś inny to skończyłoby się max. żółtą kartką.

Poza tym jestem spokojny o to, że Moskal zastosuje rotacje w składzie (Lamey, Iliev, Kirm, Biton) i dzięki temu naszym akcjom nie zabraknie szybkości. Poza tym piłkarzom, którzy wczoraj nie grali będzie zależało na przekonaniu trenera, że już na Liege powinni grać od początku.

Lubin jest słaby, nabrali szrotu ze Słowacji itd. Skoro tak dobrze wyglądaliśmy z Belgami, to nie widzę innej opcji niż spokojna wygrana dwoma bramkami.
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.02.2012, 15:39
Jak Wisła zagra na zbliżonym poziomie jak we wczorajszym meczu to spokojnie wygra w Lubinie.
Dla mnie wstydem jest to, że nie nie została wykorzystana maksymalna pula biletów do Lubina...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2012, 17:19
Wychodzimy w najmocniejszym składzie (czyli tak jak wczoraj) i jedziemy z frajerami
Inaczej tego nie widzę.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.02.2012, 19:19
Biton nie grał bo jest w połowie samolubny, grał Genkov ze Standardem bo zapieprzał z tyłu i umiał tą piłką coś zrobić, mało strat, tutaj powinniśmy dać szanse Brudowi, Czekajowi i Szewczykowi, tak aby zobaczyć na co ich stać po zimie.. Ogólnie może być ciężko bo Zagłębie może pozbierać się po nieudanej rundzie.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2012, 19:26
Gramy 1 napastnikiem i ma sie cofac caly czas ....a on ma bramki napierdalac w kazdym meczu ! Albo Genkov zacznie strzelac albo niech da szanse Bitonowi my nie mamy snajpera w tym zespole :/
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 19:44
Zagra zapewne para stoperów, która wystąpi w rewanżu z Belgami. Czyli chyba jednak Chavez-Jaliens. Biton za Genkova, Kirm za Małeckiego. Iliev z ławki. Tak to moim zdaniem będzie wyglądać.

Ten mecz odpowie na bardzo wiele pytań.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.02.2012, 19:52
Przede wszystkim nie powinien grać w tym meczu Czekaj z prostej przyczyny - para stoperów która zagra w Belgi powinna mieć ligowe przetarcie .
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2012, 20:50
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim nie powinien grać w tym meczu Czekaj z prostej przyczyny - para stoperów która zagra w Belgi powinna mieć ligowe przetarcie .
Też dobry argument, ale patrząc na to jak do tej pory rotował składem Moskal jestem pewien, że w Lubinie zagra Lamey, Jaliens, Iliev czy Biton. Trochę się też obawiam, że będziemy zmuszeni oglądać w grze Jirsaka. Już wolę Bruda.

Poza tym Moskal musi też wiedzieć w jakiej formie meczowej są ci, którzy z Belgami nie grali, więc jestem przekonany, że 4-5 zmian w składzie będzie.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2012, 21:58
Na Zagłebie wyjdzie w mojej ocenie na pewno Biton,Kirm i raczej Jaliens za Czekaja w parze z Chavezem.
Mam nadzieje,ze zagramy z Melikson i Garguła,bez zadnych Brudów i Jirsaków...
Nie ma co ekipy oszczedzac,do czwartku sporo czasu wiec chłopaki zdążą odpocząc.
obstawiam 3-1 dla nas
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 17.02.2012, 22:24
Trzeba wygrać ten mecz i najlepiej każdy kolejny. Mniejsza o rozmiary.
Dysko wygrało
Legia pokazała się wczoraj dobrze
a do Śląska mamy 10pkt
Zanosi się na wielką walke o pudło, a co dopiero o MP.
Każda ew. strata punktów może okazać się brzemienna w skutkach.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.02.2012 o godz. 22:34.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2012, 23:11
Dokładnie, naszym celem jest minimum 3 miejsce w lidze.
Jeśli my wygramy w Lubinie, a Śląsk minimum zremisuje z Ruchem to mamy przed sobą będąc na 4 miejscu w tabeli trzy drużyny. Śląsk, oraz dwie ekipy z W-wy i łatwo nie będzie ich przegonić. Skład jednak upieram się mamy najlepszy w lidze i możemy skutecznie walczyć o ambitne cele. Trzecie miejsce to cel realny, a o MP to będziemy mogli myśleć tylko gdy Śląsk zacznie gubić punkty, przy naszych seryjnych zwycięstwach.
Cel na dziś to miejsce gwarantujące grę w europejskich pucharach czyli minimum 3 miejsce w lidze, a w Lubinie to 3 punkty obowiązkowe, choć nikt nam nic gratis nie da.
Co do składu, to powinna być racjonalna rotacja, czyli Biton, Kirm, Iliew, powinni zagrać koniecznie, podobnie jak para stoperów która zagra w Belgii.
Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 17.02.2012, 23:13
Przy dobrych wiatrach po tej kolejce możemy zająć 4 miejsce i mieć przed sobą 3 drużyny (Śląsk, Polonie i Legie)
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2012, 23:23
zbycho93 napisał(a):Wyświetl post
Przy dobrych wiatrach po tej kolejce możemy zająć 4 miejsce i mieć przed sobą 3 drużyny (Śląsk, Polonie i Legie)
Przy lepszych wiatrach możemy skoczyć jedno oczko i mieć tylko 7 punktów straty do lidera.

Co do meczu:

Pareiko - Jovanović, Chavez, Czekaj, Diaz - Wilk, Nunez - Kirmowski, Garguła, Małecki - Biton

szkoda, że Jirsak wykartkowany, bo moim zdaniem razem z Wilkiem świetnie zagrali przeciwko Twente, a warto byłoby pokazać Nunezowi, że nie jest niezastąpiony.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 17.02.2012 o godz. 23:27.
.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.02.2012, 00:51
Jak popatrzeć w tabelę to z Zagłębiem musimy wygrać albo Kaplica. Na Mistrzostwo się nie nastawiam ale o 3 miejsce będzie ciężko powalczyć. Sami musimy dobrze zagrać i liczyć na wpadki konkurentów
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów