|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Tylko ile ostatnio było meczy, w których prowadzilibyśmy 3:0 w 70 minucie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Marvin Bejarano nie dla Wisły. No cóż został nam Dudu z Widzewa i na tyle. Co do Fall z Odense wątpię żeby do nas przyszedł. Nudne te okno transferowe tej zimy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Jesli chodzi o syna Clebera.
Panowie, nie osmieszajmy sie! Nasza baza to jedna wielka kpina. Nasze szkolenie to takze jedna wielka kpina. Dlaczego? Bo obu tych rzeczy nie mamy.... Wiec ja sie pytam; jak glupi musi byc junior z potencjalem by wogole chciec tu trenowac? Przeciesz z gory wiadomo ze zostajac tutaj rozmienia swoj talent na drobne. Ja na miejscu tego dzieciaka jakbym mial taka okazje to do PSV-u na pieszo poszedlbym jesli musialbym. I mowie to jako kibic Wisly. Zreszta, patrzac na to jak sie sprawy maja i na to jak kto dziala to... wcale nie zdziwie sie jesli za lat 5-10 i Legia bedzie nam podbierala fajnych juniorow jesli beda. Nie oszukujmy sie- jesli w gre wchodzi twoja przyszlosc (kariera, pieniadze), to nikt nie bedzie sie bawil w "wiernosci" ,"bo rodzina" , i inne bzdety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Okno transferowe w Polsce rozpoczyna się 1 Lutego, no chyba że coś się zmieniło.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
no tylko że Wisła potrzebuje najlepszego obrońce w lidze... który będzie lepszy niż ta twoja trójka najlepszych razem wzięta... Widziałem kilka meczów z udziałem Dudu i moim skromnym zdaniem Diaz lepiej broni niż Dudu, ten z kolei więcej działa w ofensywie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32296,t...wiadomosc.html
ktoś ma jeszcze ambicje, żeby kupować młodych wyróżniających się polaków? a jak ktoś narzeka na zastój w sprawie transferów do Wisły, to niech pokibicuje Wolfsburgowi http://www.eurofutbol.pl/news/419562...er-Wolfsburga/
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 13.01.2012 o godz. 16:19.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To naprawdę zastanawiające, że mija już prawie 2 rok urzędowania Basałaja, a o Akademii Piłkarskiej, BA! nawet o nowym boisku treningowym nie słychać...
Mamy tą siatkę skautów czy nie? Czy zdążyli wyłowić już jakiś talent? Czy oni sobie tak dla jaj wyjeżdżają i oglądają mecze za friko? Czy oni są po prostu statystami? Ktoś w tym klubie cokolwiek robi? Jest mnóstwo talentów w 4 i 5 lidze - czy zainteresowali się w ogóle nimi? Btw. Jeśli ktokolwiek z was ma nadzieje, że Biton zostanie z nami po tym sezonie to się grubo myli-skoro skąpimy wydać nawet te 300k na przeciętnego obrońcę z naszej ligi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Przedłużmy kontrakt z Kurto i powiedzmy, że jest do kupienia za jedyne 600 tysięcy euro. W końcu też młodzieżowy reprezentant kraju, a rywalizację przegrywa z najlepszym bramkarzem w lidze. Ceny z kosmosu. Widocznie Górnik nie chce go sprzedawać i podaje taką cenę zaporową. Tylko co na to sam zawodnik i czy Górnik rzeczywiście stać na przejście obok kilkuset tysięcy euro? No, ale po 2,5 mln euro za Piecha nie powinienem być zdziwiony takim "wzrostem" cen. Swoją drogą ciekawe ile Lechia chce za Pawłowskiego.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 13.01.2012 o godz. 17:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
W mojej opinii lepiej jest postawić na Nuneza jako lewego obrońcę- jest wg. mnie lepszy w defensywie od Dudu a w ofensywie myślę, że jest w stanie zagrać tak samo. Moglibyśmy zamiast tego kupić jakiegoś dobrego defensywnego pomocnika do rotacji z Sobolem i Wilkiem (Jirsak jest za słaby- owszem przedłużyłbym z nim kontrakt o 2 lata, jako zmiennik się przyda). Na pewno Nunez lepszy niż Diaz i Paljic na tej pozycji razem wzięci, a w pomocy jakoś się średnio sprawdza.
Mój postulat- defensywny pomocnik (a w przyszłym sezonie Sobol na ławkę jako zabezpieczenie w razie kontuzji). Dobrego defensywnego pomocnika tym bardziej prawonożnego zdecydowanie łatwiej znaleźć i powiem szczerze, że szkoda marnować lewą nogę Nuneza w środku pomocy. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Myśmy już kiedyś wzięli jednego młodego Polaka na bramkę. Polaka, który miał za 2 bardzo dobre sezony, nie jedną udaną rundę.
Mariusz Pawełek. Dlatego jak czytam, że za bramkarza który w naszej lidze zagrał dobrą rundę ktoś śpiewa kwotę 1,5 mln €, to zastanawiam się, czy nie dzwonić po psychiatrę. Na Roosvelta ktoś oszalał. W dodatku temat bramkarza chyba definitywnie upadł: Pareiko przedłużył kontrakt, a na ławie jest Jovanić. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
wg mnie błędem jest sprzedawanie młodych zawodników po zawyżonych cenach, ale myślę, że rozsądniejszym byłoby rozwiązaniem np. klauzula, że kolejna sprzedaż piłkarza do innego klubu to zysk 35%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wg mnie błędem jest oddawanie młodych zawodników za darmo.
Z tego miejsca pozdrawiam pana staszka. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No i nareszcie skonczą się już ta nagonka z Delevem http://www.transfermarkt.de/de/spas-...er_124869.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Byc moze Holender juz wie,ze nie przedluzy kontraktu z Wisla...i dba o swoje interesy...po co mialby tu zostac?kasy na transfery nie ma ,kaze mu sie za darmo szukac super graczy...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
jak dla mnie ,kariera chlopaka kiruje madrze ojciec i tyle w temacie,Wisla jako klub nic nie moze zrobic,,,w innych ligach barca podkrada realowi mlodzików,,za zgoda rodzicow,klub nie moze zrobic nic,,,zrozumcie to
A pierd... o Staszku ze ma w tym interes to brednie,Jestesmy w takim miejscu jakim jestesmy i u nas dla lepszego młodego grajka nie ma wiekszych perspektyw,a kontrakty podpisuje sie dopiero (prawdopodobnie) podpisuje sie od 16 lat i to chyba nie długie
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.01.2012 o godz. 18:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jasnnnneeeeeeeee
To taki krystaliczny człowiek ten nasz staszek... My nic nie możemy siąść i płakać. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gdzie to Barcelona podkrada zawodników Realowi ? jakiś przykład ?
Wisła miałby coś do zaoferowania, gdby było zaplecze z niezłymi trenerami, to po pierwsze. Bo samo zaplecze w sensie budynki i boiska to nic. A po drugie, gdyby częściej niż rzadziej Wisła grała w LE. Wtedy taki gość wie i jego menago, że jak dobrze kopie to ma szanse pogrania w Europie w Wiśle, zaprezentowania sie. Byłoby to z korzyścią dla klubu i samego zawodnika. Wtedy można spokojnie wychowanka sprzedać. Klub zadowolony a i młodzieniec oraz jego menago nie będą mogli powiedzieć, że się nie da wybić w Wiśle na głębsze wody. Proste to a zarazem trudne o kosztach nie wspominając ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Gdy Moskal twierdzi ze mamy odpowiednią kadrę by powielać sukcesy, to daje to do myślenia... Niestety ale wygląda na to że jest zabawką która tańczy jak mu się zagra. Jest pewne że do końca sezonu nie dotrwa. Już na początku zgubi kilka głupich punktów a a Dream team pod jego wodzą będzie grał to co grał do tej pory. Jaliens i Lamey bedą jego podstawowymi grajkami...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 13.01.2012 o godz. 18:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A jak go zatrzymasz jak taki zawodnik nie ma podpisanego kontraktu. Otrzymamy pewnie jakieś grosze za wyszkolenie zawodnika i dowidzenia. A pozdrawiać to trzeba ludzi którzy przez 10 lat nie potrafili zrobić nic aby sprawy szkolenia wyglądały u nas przynajmniej przyzwoicie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Stan nie miał tutaj akurat nic do gadania w sprawie młodego Clebera, to był wybór jego i ojcem. Ale mam dla Was dobrą wiadomość jak Lucas Guedes trafi do Barcy w przyszłości to w rubryce kariery juniorskiej będzie Wisła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() widząc talent czystej wody nalezy podpisywać za wczasu profesjonalny kontrakt , jak mozna mówic że dyrektor sportowy klubu nie ma nic do gadania w sprawie zawodników klubu w którym pracuje? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|