|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
"Co to są za sumy 800 tysięcy w poważnym kopaniu?"
Na co wskazują przykłady Błaszczykowskiego lub Ailtona z Hapoleu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak was czytam, że Meliksona APOEL czapką nakrył i że jest dobry tylko na naszą ligę to mi się chce...no właśnie, śmiać czy płakać? Piłka to gra zespołowa i sam Melikson nie będzie nam wygrywał meczu z drużyną, która teraz wyszła z grupy LM, dajcie spokój. Cała Wisła była tylko tłem dla APOELu, ale być może gdyby wtedy było w składzie 6 graczy z umiejętnościami i potencjałem Meliksona, to gra wyglądałaby inaczej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Właśnie teraz jest taka okazja bo przecież nie wierzę, że nie mamy tych 4 mln Euro jakie zarobiliśmy w pucharach. Jeżeli będziemy mieć szansę nawet na skromniejszą ligę europejską to nie będzie tak źle. Legia pokazała że i z eliminacji można się dostać do grupy LE. Bo mistrzem zostanie niestety pewnie Legia.
U siebie gramy ze Śląskiem (zakładam że tu strata się zmniejszy o 3 pt, czyli w pozostałych musimy nadrobić 7), gramy z Koroną (na wyjeździe zawsze ciężko nam szło), gramy Legią, Lechem, słabiutkim ŁKS, słabą Cracovią- wszystkie te mecze trzeba wygrać! Na wyjeździe gramy z Górnikiem, Lechią, Podbeskidziem, Jagiellonią, Ruchem, Bełchatowem- nie są to też łatwe mecze, ale mecze w których zagramy na 100% to się uda. Ślask gra na wyjeździe z Lechią, Podbeskidziem, Polonią, Lechem, Widzewem no i z nami. U siebie ma Legię. Ma gdzie stracić punkty poza tym jego gra z nami wyglądała do jednej bramki... nie wiem jak oni te mecze wygrywają. Mamy najtrudniejszych przeciwników u siebie i liczę, że ich rozjedziemy Polonia ma dodatni bilans nad nami. Legia ma na razie też. Do Polonii mamy więc 5 punktów a do Legii 7. Legię trzeba pokonać u nas 3:0 i wtedy strata do legii będzie tylko 3 punkty (zakładam że tak będzie). Legia na wyjeździe gra ze Śląskiem i tyle. Ogólnie jest już po 2 meczach z Lechem. Wydaje mi się, że jednak największe szanse na tytuł ma Legia, Śląsk wydaje mi się że odpadnie bo z nami się strasznie cieńko prezentowali, potem my i Lech (ze wskazaniem na nas bo gramy z nimi u siebie), Polonia nie wygra bo jest słabsza kadrowo ![]() Jedno jest pewne my musimy wygrać wszystko czyli zdobyć 36 punktów co jest realne ponieważ potęgi mamy u siebie (dodatkowy atut że oni w tych meczach potracą. Tak więc głowa do góry. Przyjąłbym postawę bezpieczną w tym okienku. Delev (bo wydaje się, że jest lekiem na nasze zło, obserwowaliśmy go itp., kosztuje zapewne nie tak wiele), do tego lewy obrońca i stoper ale to muszą być strzały w dziesiątkę a nie jakieś Diazy i inne cholery. Najwążniejsze zadanie dla Moskala i Valcxa to strworzyć obronę nie do przejścia. Prawą mamy dobrą, Chavez ujdzie, Nunez na lewej jak dla mnie dobry ale wtedy problem z pomocą. Potrzeba 2 zawodników - Clebera z początków w Wiśle i dobrego lewego obrońcę (Dudu Paraiba nie będzie moim zdaniem lepszy od Nuneza da tylko pole manewru). No chyba że uznamy że Chavez Diaz wystarczą na tę rundę. działąj Staszek! i obyś został w Wiśle z 5 lat jeszcze! Jedno jest pewne chodzi o tylko 3 zawodników i Staszek musi zdążyć na pierwszy obóz. A potem już tylko zgrywać optymalny skład, bo to musi być maszyna nie do zatarcia.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2012 o godz. 07:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mimo wszystko pewnie MP będzie Śląsk, bo może ta drużyna nie ma takich wzlotów, jak Legia, to i upadki są mniej spektakularne. Poza tym przy 2-3 rozsądnych i wartościowych wzmocnieniach, Śląsk pewnie zyska jeszcze na wartości. Nie muszę chyba przypominać, że mimo liderowania w tabeli, nikt z przeciwników nie spina się na Śląsk tak, jak na Legię czy Wisłę, co też nie jest ułatwieniem dla konkurentów. My powinniśmy skupić się na wywalczeniu miejsca w pucharach, co wcale nie jest takie oczywiste i pewne. Co do Polonii, jeśli Wojciechowski wytrzyma tym razem ciśnienie i mądrze wyda pieniądze, na pewno nie będzie gorzej niż jesienią, a może być tylko lepiej. Zresztą pewnie to z nimi będziemy walczyć o miejsce w pucharach, szczególnie jeśli Lech sprzeda Stilica i Rudniewa. Szanse w Pucharze Polski zostaną szybko zweryfikowane, zobaczymy tylko z jakim rezultatem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 08.01.2012 o godz. 08:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Teza że ktoś już na pewno będzie niestety mistrzem, albo że ktoś na pewno wygra, albo przegra to całkowity nonsens, a pokazuje on jedynie ... portret psychologiczny konkretnego nieszczęśnika, niby-kibica, który najwyraźniej znajduje kompensacje własnego marazmu życiowego w defetyźmie kibicowskim, ot taka metoda na samoistne stawianie siebie do pionu.
A jak będzie tego akurat nie wie nikt, a to że Śląsk ma duże szanse na MP2012, a Wisła małe (może nawet bardzo małe, ale nie mniejsze niż …na wyjście z grupy LE), nie oznacza że sezon sie już skończył. Cel główny Wisły to europejskie puchary bo szlachectwo zobowiązuje, a czy uda się zdobyć coś więcej niż miejsce na pudle (o które lekko nie będzie bo Polonia, czy Amica też są konkurencją), zobaczymy na koniec sezonu, a jak ktoś z założenia nie wierzy w Wisłę to sugeruję aby sie tu nie produkował. Wisła zaś aby mieć sukces nie musi wszystkiego wygrać w lidze, ale niezbędny jest sprzyjający zbieg okoliczności, czyli nasze gromadzenie punktów i remisy bądź porażki konkurentów, jednak mnie przypomina się bardziej przegrany sezon Smudy i Kasperczaka i … narodziny najlepszej drużyny ostatniej dekady. Szczęście lub pech nie zależy od nas, ale zbudowanie dobrej i perspektywicznej drużyny już tak i to obok europejskich pucharów powinien być nasz cel główny. __________ A w tym temacie http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html niestety też trzeba uzbroić się w cierpliwość, a nie wróżyć z fusów.
Ostatnio edytowane przez milosz : 08.01.2012 o godz. 12:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Niby wszyscy trąbia o Delevie, ale kilka dni temu Zbymak tutaj pisał, aby o nim zapomnieć... Myśle jednak, ze to ogrzewanie kotlety są.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie ma co się oszukiwać, że gdyby był to materiał na piłkarza wysokich lotów to Wisła by go nie sprowadziła, bo zgłosiłby się ktoś z mocniejszej ligi. Nie ujmuję Meliksonowi i się cieszę, że trafił do Wisły, bo dał nową jakość ale trzeba przyznać, że talenty i bardzo dobrzy piłkarze to do polskiej ligi nie trafiają, bo nie jesteśmy jeszcze konkurencyjni.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem nam jest potrzebnych 14-16 porządnych piłkarzy, a nie 22 dziadowskich.
Dlatego ciesze się iż kończą się kontrakty zawodnikom słabym. Ja bym wykupił Bitona i zakupił Deleva oraz przedłużył kontrakt z Pareiko i Sobolewskim. Do tego wyciągnąć jakichś solidnych starszych obrońców za darmo (takich Żewłakowów co roku jest paru do wzięcia) i mamy dobry zespół. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Prezes85, z tymi solidnymi starszymi obrońcami to może być tak samo jak z Żewłakiem albo tak samo jak z Kew, który na papierze lepiej od Żewłaka wyglądał
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jestem zdania, że nie powinniśmy wykupywać Bitona, bo nas po prostu na taki transfer nie stać. Powinno się niezwłocznie przedłużyć kontrakty z Pareiko i Sobolem. Jeżeli naprawdę są prowadzone rozmowy w sprawie Deleva, to musimy go mieć. I w tym okienku jest dwóch wartościowy napastników, którzy nie przedłużyli kontraktów i są do wzięcia za darmo - Krisztian Nemeth i król strzelców ligi fińskiej Timo Furuholm (którym rzekomo interesują się ci po drugiej stronie błoń)
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 08.01.2012 o godz. 15:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli, jeżeli ... Biton będzie u nas za 1,5 melona a odejdzie za 3 melony ...to co dalej nas nie stać na dobry interes, pytanie retoryczne, bo i tak decyzje podejmie Pan Cupiał, a nie żaden "dobrze poinformowany" użytkownik tego portalu. I tak tę kalkulację potencjalnego zysku i ryzyka straty przeprowadzi boss i śmieszą mnie ci co już na 100 % teraz wszystko wiedzą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
W ciągu pół roku taki spadek ceny za jedną z wybijających się postaci w bułgarskim futbolu. Dla mnie rzecz prosta żadnej oferty z naszej strony nie ma - Bułgarzy negocjują z Koreańczykami od i cała historia z rzekomymi przenosinami pod Wawel.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Co nie zmienia faktu, że jest to odpowiedzialna pozycja i potrzeba tu kogoś kto ma dużo sił, dobrze się ustawia jest szybki i ma czysty odbiór piłki. Ja tego u Sobolewskiego przestałem zauważac. Jak dla mnie on często pozoruje grę obronną i jest bezradny wobec szybkich środkowych pomocników którzy go łatwo potrafią wymanewrować. Poza tym potrzeba kogos kto gra bardziej nowocześnie i jest zawsze pod grą, potrafi niekonwencjonalnie rozegrac.
Ostatnio edytowane przez tofik : 08.01.2012 o godz. 18:53.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak tam forumowi jasnowidze: Zbymak i maciOs, donoszą coś o transferach do klubu?
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
to news z ich forum ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja bym proponował spokojnie czekać na rozwój wypadków. A to dlatego, że transferami zajmuje się Stan Valckx. Nie daje to nam co prawda gwarancji niezawodnych transferów, ale przynajmniej już wiemy, czego się można spodziewać - patrząc na poprzednią zimę.
Po pierwsze: większość transferów Stan robi po cichu. Wyjątkiem był tylko nieudany epizod ze Świerczokiem, a to pewnie dlatego, że w Polsce trudniej coś utrzymać w tajemnicy. Po drugie: z większością transferów w zimie Stan zwleka, ponieważ dla lepszych grajków (a tych przecież chcemy) Wisła nie jest na pewno klubem pierwszego wyboru. Chodzi też o zbicie ceny i wyszukanie prawdziwych okazji. Dlatego Delew początkowo na taką okazję wyglądał, ale im więcej o nim piszą, tym bardziej transfer wydaje się nierealny. Przede wszystkim - skoro Koreańczycy chcą dać za niego 2,2 mln, to dlaczego Bułgarzy mieliby go sprzedać za 800 tys.? Z resztą zawodnik pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą, a więc do Azji. Wbrew pozorom Korea może być atrakcyjniejsza piłkarsko od Polski. Ja więc spodziewam się - zgodnie z zapowiedziami Stana - 2, góra 3 transferów, najprawdopodobniej "last minute". Prawdopodobnie jednym z nich będzie boczny obrońca. Panowie b. i m. - to jest ostatnie ostrzeżenie. Za chwilę będzie obustronny ban za zaśmiecanie wątku pyskówkami. Od tego macie pw.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 08.01.2012 o godz. 22:54.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
flamengista, ciężko się z Tobą zgodzić.
Niby logiczne, że idzie tam gdzie więcej płacą, ale żeby w wieku 22 lat i to do Korei? Jakie ma perspektywy na późniejszy transfer do lepszego klubu stamtąd? I rozumiem, że japońska liga może być lepsza od naszej, ale koreańska? I to biorąc poprawkę na to, że ta oferta z koreańskiej w ogóle jest, podobnie jest z naszą propozycją. Z resztą się zgadzam, styczeń zaczęliśmy spokojnie, poprzednie okienko i zapowiedzi Valckxa każą nam oczekiwać transferów, ale nie rewolucji. Może nie last minute, ale raczej później, niż szybciej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
na temat: jeśli chodzi o Deleva to w wieku 22 lat do korei gdzie inne jest prawoie wszystko to trochę wariactwo i chyba Spas musiałby być szalony aby taką opcję wykorzystać zwłaszcza, że Wisełka zagra ze Standardem w PE gdzie zasiądzie pewnie sporo Skautów i obserwatorów |
|
|
|
Guest
|
||
|
Cytat:
Delev powiedział coś w stylu: Ciągle mnie sprzedają, a ja zawsze zostaję tutaj. Jeśli nadejdzie dobra oferta która zadowoli mnie i klub wtedy odejdę. Delev wspomina, że dostał sygnał od managera, że jest jakieś zainteresowanie. Generalnie ponownie jest temat o tym, że chce zostać mistrzem Bułgarii itp. Zapytali go też o skandal dopingowy w drużynie CSKA. ( nie wiem kto brał w tym udział) Delev to jest typ piłkarz który pasowałby do Wisły między innymi z tego względu że jest to typ takiego zawodnika walczącego, jak robi pressing to nie truchtem tylko sprintem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2012 o godz. 14:07.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli Wisła chce kupić Delewa to znaczy że Bitona nie wykupimy.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli ktoś tak pisze znaczy nic nie wie i nic nie rozumie, bo to zawodnicy na różne pozycje. Delew ewentualnie byłby na pozycje Kirma w systemie 4-3-3, a Biton to środkowy napastnik, konkurent dla Genkowa.
Z dyskusją na temat Bitona należy poczekać, do końca rundy wiosennej. I generalnie cierpliwość z wszystkimi ostatecznymi tezami jest moim zdaniem tu wskazana. Jedyne co na dziś wiadomo, to że Stan zapowiedział że może będą 2 transfery (choć Ja uważam za niezbędne w tym okienku 3). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
tak,btw, ni z dupy ni z pietruchy wyskoczę.
Koziołek któego testowaliśmy z Sącza jedzie na testy do Lubinków. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
generalnie piłkarz w 90% pójdzie tam gdzie mu zapłacą więcej a po co miałby się ruszać z Korei? może równie dobrze grać tam za wielką kasę z 10 lat i zarobić więcej niż u nas w 50... Mam nadzieję, że podobnie jak w przypadku Meliksona, Stanowi uda się nakłonić Cupiała to wyłożenia nawet tych 800 tysięcy za Deleva. Naprawdę warto, to znakomity piłkarz, który może grać praktycznie na każdej pozycji z przodu. Bułgar, powinien się szybko zaaklimatyzować jak Genkow. I fajnie też, że nasi widzą konieczność wzmocnienia przodu.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 09.01.2012 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
W Belgii skrobnęli coś że Wisła jest opcją dla Sandomierskiego. Jeśli temat istnieje to pewne jest, że Wisła nie będzie bawić się w wypożyczenia, zresztą Racingowi Genk też to za bardzo nie na rękę bo potrzebują kasy na innego bramkarza.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.01.2012 o godz. 16:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|