|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Filmik z Piechem:
http://www.youtube.com/watch?v=Twq5Mi_Fh_M Moim zdaniem Piech nie byłby złym zakupem, jak dla mnie, w lecie powinien odejść jeszcze Genkov (chyba że zacznie grać na miarę oczekiwań) i SV powinien poszukać kogoś innego na jego miejsce. Jakiś dobry napastnik (np. właśnie z Grecji) + rezerwowy Piech (ew. 2 napastników - wysoki i ten niższy, zwrotniejszy Piech). Oczywiście jeśli Genkov będzie grał dobrze to jak najbardziej powinien zostać. Chociaż nadal uważam, że Nakoulma jest ciekawszym piłkarzem od Piecha, ale z drugiej strony, jeśli jest jakiś dobry Polak w zasięgu, to należy się o niego postarać. PS. http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...al-piecha.html Może jednak nie jest taki zły? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Statystyk jednak nie ma powalających, na 56 spotkań w Ruchu, tylko 12 bramek (5 w tym sezonie). Troszeczkę słabo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Wszyscy FM-owi eksperci niech się zajmą lepiej zdobywaniem Ligi Mistrzów w sezonie 2019-2020. A powtarzanie "modnej" opinii nie sprawi że okaże się to prawdą ani że sami wyjdziecie na interesujących interlokutorów. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Był kiedys temat zatrudnienia Ranko Despotovica z Girona F.C. obecnie pilkarz japonskiej Urawy Reds w japonii idzie mu kiepsko. Może zmiana klimatu odbudowała by jego kariere w Giron strzelił 18 bramek w 34 meczach 26 zacząl w pełnym wymiarze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Czy my potrzebujemy zawodnikow, ktorzy przyjda tu sie odbudowywac? Nie.
Despotovic mogl przyjsc do Wisly latem (podobno oferta byla) ale wolal Azje wiec niech tam sie dalej "odbudowuje". Czy Wisla to jest klub dla pilkarzy po przejsciach i schowek dla pilkarskich emerytow? Tu pije do tych slynnych "powrotow". Kosowski, Brozek? Litosci. Jeden stary dziad (za przeproszeniem) co sobie kopie w Belchatowie a drugi ledwo rok temu odszedl czy wrecz zostal wypchniety z Wisly, przez rok malo co gral i jestem przekonany, ze przez ten rok to sie bardziej cofnal niz rozwinal a niektorzy i tak ich chca z powrotem. Szacunek za to co dla Wisly zrobili i co z nia osiagneli ale nie robmy na R22 pilkarskiego przytulku. |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
przed chwilą przeczytałem, że będziemy grać jednym napastnikiem w tej rundziej i powiem szczerze trochę mnie to wkurza;/ niby tak się dzisiaj gra ale pod warunkiem że strzela się gole a nie tak jak u nas;/ na R22 powinniśmy grać Gienkiem a przed nim Dudu
![]() ![]()
Mistrzem Polski jest WISŁA !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problemem było nie to że graliśmy jednym napastnikiem ale to, że dwoma defensywnymi pomocnikami. Ze Śląskiem, Odense czy Twente jeden napastnik nie przeszkadzał nam w ciśnięciu rywala przez dużą cześć meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zauważyłem, że w mediach ostatnio krytykują transfer Jovanovicia. Moim zdaniem zupełnie niezasłużenie, gdyż to jeden z lepszych transferów Stana. Młody perspektywiczny boczny obrońca o sporych inklinacjach ofensywnych. Może nie jest Meliksonem obrony, ale imho bardzo solidny zawodnik.
Nie wiem, którym meczem tak podpadł dziennikarzom. Owszem na początku jak był wystawiany na środku obrony to był niepewny, ale grając na boku obrony nie zawodził (no może mecz z Górnikiem). Czy według wszystkich dziennikarzy lepszy był Czikosz? A może lepszy był Singlar, czy Alvarez? http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Mistrzow.html |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Uważam, że był niedocenianym zawodnikiem i dostawał zbyt mało szans. Jak dla mnie, był po Baszczyńskim, najlepszym naszym prawym obrońcą ery Cupiała. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Michał Mak: Bełchatów okazał się konkretniejszy
Wszystko wskazuje na to, że bracia Michał i Mateusz Mak nie powrócą jak na razie do krakowskiej Wisły. Jeśli tylko Bełchatów dokona przelewu na konto Ruchu Radzionków za transfer definitywny mojej osoby i mojego brata, 9 stycznia stawiamy się na pierwszym treningu Gks-u zostając oficjalanie jego piłkarzami - zdradza w rozmowie z serwisem WislaLive.pl jeden z bliźniaków Michał. Więcej na WislaLive.pl ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie ma co się oszukiwać - Jovanović jak dotąd jest zawodem. Pojedynczymi zagraniami pokazuje, że ma duży potencjał (głównie gdy podłącza się do ataków), ale ogólnie jest nierówny i nawet na tle naszej nędznej obrony jego forma nie jest zadowalająca. To taki Jirsak defensywy - ma wystarczające umiejętności i wyszkolenie by być podporą naszej obrony, ale jak dotąd nie gra na miarę swojego potencjału i nie potrafi ustabilizować formy na zadowalającym poziomie.
zawodnik / występy / łączna ilość rozegranych minut Jaliens 22 1802 Chavez 24 1867 Diaz 24 1788 Lamey 22 1899 Paljić 24 1779 Jovanović 17 936 Bunoza 9 640 Czekaj 6 336 Marko ewidentnie nie jest podstawowym graczem. W naszych warunkach każdy piłkarz, który pozwala posadzić się na ławie takim asom jak Jaliens, Lamey i Paljić, zawodzi. Czy jest gorszy od Cikosa? Moim zdaniem nie. Czy jest gorszy od Singlara i Alvareza? Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. W obecnej formie Jovanović to przeciętny grajek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Zapomniałeś chyba o tym, że Marko Jovanovic był zawieszony przez pewien okres, oraz o tym, że miał kontuzję. Gdyby nie to jestem pewien, że zagrałby więcej meczów, a co za tym idzie więcej minut. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nawet gdy był zdrowy i gotowy do gry nie miał pewnego miejsca w składzie. Podziel minuty przez ilość występów i porównaj tą średnią długość gry na mecz z innymi obrońcami. Marko z tych 17 występów tylko 9 razy zagrał od 1 do 90 minuty, a w innych przypadkach był zmiennikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Btw. Moskal wstawił Jovanovića do swojej 11 na czacie interii. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=16248&id_sezon=79 Najpierw w lipcu, potem w sierpniu, październiku i grudniu? Aż tyle miał tych kontuzji, by wytłumaczyć wszystkie okresy gdy lądował na ławie? Moskal do swojej jedenastki wstawił też Bunozę...
Ostatnio edytowane przez jova : 31.12.2011 o godz. 15:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jovanović cały czas miał problemy z urazami, zazwyczaj grywał z bólem, początek był w jego wykonaniu dobry, potem nieco zgasł. Zobaczymy co teraz pokaże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jovanović nie jest taki zły a wg mnie może być wreszcie godnym następcą Baszcza . Jest zdecydowanie lepszy od Cikosa czy Singlara , gdybym miał go porównywać z Alvarezem postawiłbym znak równości jednak wrzutki Pablo wołały o pomstę do nieba a Marko potrafi zapodać ładnego rogala choć nie zawsze. Nie można zwracać uwagi tylko na to ile minut zagrał w tej rundzie zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę jakie problemy miał. Najpierw zawieszenie przez które stracił cały początek rundy a po nim od razu wskoczył do wyjściowego składu i był podstawowym prawym obrońcą aż do momentu zwolnienia Maskanta , inna sprawa że często opuszczał mecze z powodu kłopotów zdrowotnych , raz większych , raz mniejszych przez które ,np. zasiadał na ławce jak podczas rewanżu z Apoelem jednak kiedy był zdrowy wychodził w podstawowym składzie . Ta sytuacja nieco uległa zmianie jak trenerem został Moskal i z niewiadomych przyczyn postawił na Lameya ( być może Marko miał jeszcze jakieś drobne problemy i dlatego Kazek postanowił mu dać wrócić do pełni zdrowia i nie eksploatować zbytnio podczas końcówki rundy ) jednak powiedzmy sobie szczerze jeśli Marko nie będzie miał takich problemów z kontuzjami to wygryzienie ze składu Lameya nie powinno zająć mu zbyt dużo czasu. Nie można również zapominać ,że Jovanović ostatnio w swoim byłym klubie grywał na środku obrony przez dłuższy czas i potrzebuje trochę czasu by przyzwyczaić się do prawej obrony i wypracować pewne nawyki . Ja w przypadku tego zawodnika i Jego przyszłości w naszym klubie jestem optymistą tylko jak już wspomniałem byleby omijały go kontuzje ale to zresztą tyczy się każdego piłkarza.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 31.12.2011 o godz. 17:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
najwiekszym problemem Jovanovicia jest brak stabilinosci i to ze bardzo czesto popelnia glupie bledy kto pamieta jeszcze co wyprawial w meczu z Gornikiem wie o czym pisze dlatego nie dziwi mnie ze czesto dochodzilo do sytuacji ze w przypadku gdy Lamey i Marko byli zdrowi to Serb siadal na lawce. Bardzo watpie w to zeby byl godnym nastepca Baszcza
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Szok! Reprezentant trafi z Legii do Wisły Kraków?!
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...67/story.shtml |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Jedyne co cieszy to to, że gdyby okazało się że będą objawieniem ekstraklasy i chęć wyłożenia na nich kasy będą miały takie kluby jak Lech/Legia/Wisła to wybiorą Krakowską Wisłę !!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do naszej obrony ciekawi mnie, czy po powrocie z wypożyczenia Nalepa dostanie podobną szansę jak Czekaj. Podobnie Chrapek w pomocy.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 31.12.2011 o godz. 21:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Rzeźniczak u Nas ? Ciekawe ile w tym prawdy, pozatym też nie jestem przekonany czy wniósłby do zespołu coś nowego i wartościowego...
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie ma nawet co dyskutować nad tym. To jest największa bujda tego okienka, mimo że trwa dopiero kilka godzin. Po pierwsze dlatego, że nie wiem kto by się rzucał na rezerwowego prawego obrońce Legii? Braki mamy zdecydowanie po drugiej stronie boiska. Po drugie, jak on przegrywa rywalizację z Jędrzejczykiem to musi być w bajecznej formie. Po trzecie Legia krzyknie za niego kwotę nieadekwatną do jego umiejętności, pewnie na poziomie 700-800 tys ojro. Stać nas?
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|