|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Teraz przedstawię najmocniejszy i najczęstszy skład Standardu z tego sezonu:
Na papierze wygląda to bardziej jednak na 4-4-2 lub też 4-4-1-1 ---------------Bolat Goreux-Felipe-Kanu-Pocognioli Bia-Van Damme-Vainqueur-Sejias -------Cyriac---------Tchite Natomiast gdzieś czytałem że Van Damme jest kontuzjowany i ma być rehabilitowany przez 3 miesiące, nie wiem czy w grę nie wchodzi jakaś operacja więc prawdopodobnie w meczu z nami nie zagra. Mam jeszcze mecz z Hannoverem w LE i Zurichem w el. LM więc tam będzie można podpatrzeć coś więcej. Co do siły ich formacji to w porównaniu z Pocogniolim słabiej wypada prawy obrońca Goreux. Jeśli do tego dołożyć Mpoku to optymalnie dla nas byłoby prowadzić ataki tamtą stroną boiska. Natomiast w pomocy ten cały Seijas gra strasznie chaotycznie i zmienia się stronami. To taka trochę Wenezuelska gorąca krew, dynamiczny ale strasznie niepoukładany. Rzekłbym nawet, że to trochę gorsza wersja Meliksona. Jeśli miałbym coś sugerować to ustawienie właśnie Meliksona na Lewej pomocy. Generalnie jednak cały ich zespół mimo że w tym jednym meczu grał strasznie niepoukładaną piłkę bardzo dużo biega. Wszyscy kreatywni zawodnicy są bardzo dynamiczni i nie lubią przestojów. Zamiast szukać ustawienia jakiegoś stałego fragmentu gry wolą zatrzymać piłkę i szybko zacząć rozgrywać następną akcję. Zatem liczenie na to, że po faulu będzie można trochę odetchnąć i się spokojnie ustawić byłoby dość naiwne. Za napastnikiem przez pierwsze pół godziny dobrze pokazał się ten Gonzalez. Miał dwie akcje groźne z czego chyba jedną patelnię. Ale wątpię żeby on z nami grał jeśli Cyriac i Tchite będą zdrowi to oni będą rządzić. Cyriac dynamiczny, z soczystym uderzeniem.
Ostatnio edytowane przez jarcze : 19.12.2011 o godz. 15:07.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|