|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Rinah pisze cały czas, że Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Równocześnie Rinah pisze - że nie ma znaczenia skad są piłkarze i trenerzy - ale dodaje - byle nie byli to Polacy!
(W podtekście - bo to takie gówno) A to już ma dla mnie antypolski wymiar. To jest tak samo jakby ktoś napisał - nie chcę murzynów w Wiśle. Od razu zostanie określony rasistą - a tutaj? Poklask wśród innych. Powiem szczerze nie wiele znam takich miejsc gdzie z taką pgardą pisze się o Polakach jak to forum. Nie chodzi o jednego czy drugiego piłkarzyne. Tu pisze się przez duży kwantyfikator. Wszyscy/Każdy. Chyba powoli czas opuśczać to forum. Po każdej wizycie tutaj czuję się śmieciem jako Polak i żałuje że nie urodziłem się w Hondurasie/Kostaryce/Słowenii/Izraeulu itd. Grunt żeby nie być "śmieciem" Polakiem. Wszyscy są wspaniali tylko Polacy - leniwi, gnuśni, pyskaci, przepłacani i tak w koło. No ale co się dziwić. Przeciez jako naród postkolonialny gardzimy sobą. 180 lat zaborów + 40 lat PRL - nikt nie chce byc Polakiem bo to niewolnik, nieudacznik, biedak, frajer itd.... Chyba racje ma Ziemkiewicz w tym co pisze.
Nie pisze wszyscy Poalcy są źli albo wszsycy obcokrajowcy są dobrzy. Pisze o konkretnych piłkarzach np. Garguła słaby i przepłacony tak samo jak Jaliens czy Lamey. Melikson czy Wilk dobrzy piłkarze. (Jakbyś łaskawie czytał to co wcześniej napisałem to nie pisałbyś takich bzdur) Dla Rinaha sprawa jest prosta - jesteś polskim piłkarzem - jesteś przepłacony, leniwy i słaby! Bez znaczenia kim jesteś! Z urzędu jesteś zerem. Nie widzisz różnicy?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.12.2011 o godz. 09:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|