|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
| Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A czy pamiętacie spotkanie z Lechią Gdańsk ? Zarówno Melikson był, jak i Małecki był...i nawet Sobolewski był. I Ci wybitni piłkarze nie potrafili zdobyć punktu u siebie z bardzo przeciętną Lechią. A czy w tym spotkaniu była gra ? Była jakośc ? Napewno FraMat ją dostrzegł, ja ślepiec jednak nie. Jeszcze kilka interwencji Pareiko i będziemy płakać za Pawełkiem ,a prawda jest taka że ten i ten jest słaby. Pareiko nieźle wyglądał jak był Kurdziel, teraz wygląda jak Andżelo Ig. 90% piłkarzy Naszej druzyny ma "mentalność Kirma". p.s. Magia Valckx`a już na mnie nie działa. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Trudno by działała.Jest on za stary by wbiec na boisko.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
była masa różnych postów akademii o bazie trningowej a wg mnie najważniejsze(bo i tkie były) były te o drugiej drużynie młodzi w wieku 16-17 lat aby się rozwijać powinni grać przeciwko starszym od siebie 2-3 liga dałaby więcej niż ME
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
osobiscie uwazam ze mimo fatalnej gry naszej druzyny nie trzeba az tak duzo zmieniac jak tutaj niektorzy z Was piszą.
według mnie: 1. zatrudnic trenera, Moskal wydaje mi sie zbyt miekki potrzeba trenera polaka uważam ze polski mourinho albo Probierz ( raczej nie mozliwe obecnie ) bybly idelanym kandydatem. Czesiek jest moim faworytem na pewno bedzie mu zalezec a z trenerm zagranicznym to juz roznie ( podobnie jak z zawodnikami ) 2. wypieprzyc slabych, starych i bez perspektywy lepszej formy grajków... Lamey, Jaliens od kopa i dalej Pareiko ( powaznie bym sie zastanowil nad podziekowaniem za gre ) Kirma sprzedac bo jest po prostu slaby i zawsze tak bylo mimo kilku strzelonych bramek i mysle tyle 3. Kupic nowych i dobrych ... Skorupski ( gornik ) zeby powalczyl z Kurto, Jankowski ( ruch ) niezly gosc, Kosowski ( stary ale ze 2 lata pogra ) Dodatkowo sciagnac jednego z grupy : Fojut, Celeban, Sobota, Baszczynski. Wymieni zawodnicy gwarantuja jakos i walkę za Wisłę i sa w zasiegu finansowym/ Niektorzy moga sie zastanawiac czemu nei skresam Pajica, Diaza itd. Zawodnicy z balkanów wiedza co to walka i zaangazowanie, Diaz jest juz nie od dzisiaj i tez wie o co chodzi w wisle + nasze dwa Zydki + Polacy i nie wszsytko stracone ahhhhaaaaa i Kupic za nie duzoe pieniadze Nakulmę bo gosc jest ponad nasza lige i tez w polsce juz 6 lat wiec nie ma bariery jezykowej zreszta wczoraj bylo widac. pzdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że przyczyną obecnej sytuacji jest brak konkretnych wzmocnień przed sezonem w sytuacji gdy grę zespołu robi tylko dwóch (!!!) zawodników (Melikson, Małecki). Wszyscy zapewne pamiętamy optymizm i szumne zapowiedzi po wygranym mistrzostwie (może to były tylko plotki? nie wiem). Tymczasem postawiliśmy na bardzo oszczędny wariant czyli wypożyczenia i transfery bezgotówkowe. Tylko Jovanovića kupiliśmy, po promocyjnej cenie zresztą.
Wisła potrzebowała i nadal potrzebuje dobrych zawodników, żeby móc grać tak jak chce tego Cupiał (zupełnie nie ważne jakiej będą narodowości). A tych trzeba wyszarpać od poprzedniego klubu jak Meliksona, a nie znaleźć na piłkarskim bezrobociu. Tymczasem właściciel Wisły znów obwinia kogoś innego (Maaskanta) za swoje błędy czyli oczekiwania nieadekwatne do możliwości klubu (kadrowych, finansowych). To te oczekiwania zmusiły trenera do podjęcia doraźnych środków do odniesienia sukcesu (gra defensywna, oparta na indywidualnościach) i nie pozwoliły na spokojną budowę zespołu, o której była mowa na początku. Nie można równocześnie prowadzić minimalistycznej polityki transferowej i oczekiwać sukcesów, pięknej gry i pełnego stadionu. O braku przynajmniej przyzwoitej bazy treningowej i porządnej szkółki piłkarskiej nawet już nie wspomnę. Ale z panem Bogusławem jest już ta sama gadka od kilkunastu lat. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
||
Niestety, chcąc osiągać regularnie sukcesy trzeba budować drużynę zarówno pod kątem rzeczywistości ligowej (niezależnie od tego jaka ona jest), jak i pucharów, powinno się mieć solidnych ligowych wyrobniaków siedzących w klubie przez lata (zbyt łatwo pozbywano się takich zawodników jak Zieńczuk, czy Baszczyński), a wzmacniać ich jak największą ilością zawodników o dużym potencjale (głównie rynek zagraniczny, bo i szersze pole wyboru). Dlatego nie powinno się moim zdaniem rezygnować w Wiśle z polskich zawodników nie tyle z tego powodu, że są z Polski, co dlatego, że oni się tu łatwiej odnajdą. Niemniej jednak jestem bliski zastąpieniu stwierdzenia "polscy zawodnicy" stwierdzeniem "rynek krajowy" - bo niekoniecznie muszą być to Polacy, przecież taki Injac, Radovic czy Vukovic czują te wszystkie ligowe niuanse i spełniają moje warunki pod tytułem "dlaczego warto mieć Polaków". Ewentualna rezygnacja z zawodników zagranicznych będzie czystym debilizmem (w kontekście takiego klubu jak Wisła), tak samo jak niewłaściwym jest zupełna rezygnacja z zawodników ogranych w naszej lidze. Jeszcze gdyby Wisła miała 8-10 takich zawodników typu Wilka, to ok, ten trzon zapewnia nam, że w lidze poniżej pewnego poziomu nie zejdziemy, no ale teraz w takiej sytuacji Wisła bynajmniej nie jest. I niestety trzeba się pogodzić z tym, że w polskich warunkach zazwyczaj z czasem kruszy się ten trzon ciągnący grę zespołu (odejścia do lepszych klubów), a zostaje przez lata w klubie ta słabsza część drużyny - jeszcze długo nie będzie tak jak w lepszych klubach, że lepszy trzon jest zachowywany, a kruszy się ten słabszy, poprzez zastępowanie słabszych ogniw lepszymi. W Wiśle natomiast kruszą się regularnie oba trzony. Dlatego tak ważne jest moim zdaniem to, żeby ten "słabszy trzon" pierwszej jedenastki był w klubie przez lata, nie zmieniał się nadto (chyba że będzie możliwość wymiany ogniw na lepsze, przy sytuacji w której udaje się zatrzymać większość najlepszych zawodników), żeby był zgrany i ułatwiał wprowadzanie do drużyny nowych ogniw. Można demagogizować w stylu "po co ściągać Polaków i dokładać tylko kolejnych Boguskich czy Gargułów", można też demagogizować w stylu "zrezygnujmy z Jaliensów, Lameyów, czy Diazów i sprowadzajmy Polaków", natomiast ja jestem zdania, że na polskim rynku trzeba szukać kolejnych Małeckich, a na zagranicznym kolejnych Meliksonów. Takie proste, a jednak w naszych realiach takie trudne...
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Co do polityki transferowej to ciekawi mnie juz teraz czy będą 3 lub 4 transfery w zimowym okienku czy jak chce Basałaj 1 lub 2 i ... jakie one będą, za jaką gotówkę itd. i jakie jakościowo będą to wzmocnienia. Najpierw nasz boss stawiał na polskich piłkarzy grających za granicą (Czerwiec, Węgrzyn, Bukaldski, Kaliciak itp.) Później był czas budowy na naszej utalentowanej młodzieży (Głowacki, Baszczyński, Kosowski, Żurawski itp.) Wreszcie przyszedł czas na koncepcje mieszane aby podjąć pierwszą próbę flirtu z zachodem (Petrescu), teraz po prostu postawiliśmy na obcokrajowców (Maaskant, Valckx). Maaskanta już nie ma, ale jest nadal Stan i co dalej ? Baza, akademia to jedno, ale nie widzę sprzeczności w poszukiwaniu kolejnych Meliksonów i z drugiej strony Małeckich, nie widzę tez problemu aby w przyszłości nie korzystać z dorobku własnej akademii, ot zwyczajnie trzeba brać co dobre ze wszystkich stron, zachowując proporcje i umiar ... ale siłą dominującą jednak powinni byc na teraz piłkarze zagraniczni, a jak budżet nasz w przyszłości pozwoli, lub wyszkolimy jakiegoś grajka, lub znajdziemy w niższych ligach to zawsze taką wiodacą pozycje może mieć i Polak z krwi i kości ale to przyszłość ...teraz zaś trzeba moim zdaniem postawić na Stana i dać mu większe możliwości finansowe, aby na bazie potencjalnych sukcesów wrócić po części do polskich piłkarzy i taką kolejność postępowania widzę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 21.11.2011 o godz. 17:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To nie jest kwestia tego co chce Basałaj. Problemem jest 24 osobowa kadra, która kosztuje oraz to, że 8 czy 9 kontraktów kończy się dopiero latem. Nie stać nas na płacenie kolejnym 4 zawodnikom w tej sytuacji.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wczoraj rozmawiałem z Patrykiem. Za tydzień obaj mają być gotowi.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Moja propozycja na najbliższy czas dotyczy obrony, w tym sezonie niestety raczej mistrzostwo nie będzie nam dane dlatego to dobry moment na zbudowanie nowej obrony (wiadomo obrona potrzebuje czasu na zgranie ).
Postawić na Czekaja Jovanovicia do tego sprowadzić klasowego stopera przy którym Czekaj będzie zbierał doświadczenie i lewgo obrońce klasy Jovanovicia .Z Jaliensem Lameyem rozwiązać kontrakty ,Diaza traktować jako rezerwowego bo i tak odchodzi z wypożyczenia więc opieranie na nim obrony nie ma sensu.Chaveza Paljicia zostawić na ławke. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Wisła sprawdzi Marka Kozioła
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.11.2011 o godz. 14:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ciekawe, co z tego sprawdzania wyjdzie...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dobry, nawet bardzo dobry na linii, słaby na przedpolu, mimo znacznego wzrostu (około 190) lubi dostać piłkę za kołnierz. Znam chłopaka, skromny i miły gość, ale nie jest to bramkarz na miarę mistrza Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Widziałem tego bramkarza w paru meczach. Ma mecze dobre ale tez katastrofalne. W przyszłości byłby dobrym bramkarzem ale na teraz to jeszcze mu dożo brakuje do Pereiko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
taa czyli tak szukamy młodych polskich zawodników....23 latek ?
ja rozumiem że bramkarz to specyficzna pozycja i można grać do 40 i że bramkarz jak wino im starszy czym lepszy no ale popatrzcie na Bundeslige w tym sezonie, debiutują bramkarze 18,19,20 letni i już są w stanie ratować mecze, grają regularnie na bardzo wysokim poziomie mimo tak młodego wieku, a 23 to już jednak troche ukształtowany piłkarsko jest. Żeby nie było gołosłowia to przykłady -Borussia Moenchengladbach i broni tam Marc-André ter Stegen rocznik 92 -Leverkusen i Fabian Giefer rocznik 90 Ja widziałbym w Wiśle Skorupskiego z Górnika lub Wojtka Pawłowskiego z Lechii jeżeli chodzi o bramkarzy ![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Wymian należy szukać na innych pozycjach.
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 28.11.2011 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jaliens - on nawet chwile za Moskala nie zagrał a wy z nim do wyrzutu, może z RM grał tak źle.
Lamey - na ten sezon na pewno się przyda, fajnie aby można było się z nim związać do grudnia 2012 Garguła - nie ten gracz co w Bełchatowie albo zmienić psychikę albo out Jirsak - on też preferuje swój styl, tzn granie "klepą", nie szło mu za RM a także MS bo piłka w przód i zobaczymy co dalej, on chce mieć piłkę przy nodze. Kirm - stoi na tym samym poziomie, po prostu nie rozwija się, brak ambicji u tego gracza, 2-3 mecze na ławce i może by przywrócił do formy Nunez - jedyny obok Meliksona który umie kopnąc piłkę w punkt, jak by go kupił byłby interes, ale raz za drogi, dwa nie ma sensu skoro można stawić na polaków Diaz - bo grał na lewej stronie, on gra na środku, gdyby tak grał w el. LM pewnie nie było by takich błędów. Pareiko - obok Kuciaka najwyższa klasa w T-ME |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
To co przeczytałem powyżej i co cytuję poniżej zmroziło mi krew w żyłach...
Co to znaczy zmienić psychikę?
Wytłuszczony skrót wreszcie mi daje do zrozumienia z kim mam do czynienia po drugiej stronie monitora... |
||||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
PS. Możesz mi wytłumaczyć jak się zmienia psychike? Bo chyba nie zamierzasz wymienić Łukaszowi podzespołów i wstawić więcej RAMu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pokemon
Powód: do kasacji..kolegę S. znajdującego się powyżej-również
Ostatnio edytowane przez Pusiek : 28.11.2011 o godz. 16:20.
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Siergiej gra na razie świetnie, fakt. Ale ani Jovanović ani Kurto nie wyglądają na pewnych zawodników. Nie widziałem człowieka w akcji ale skoro nasz sztab uważa, że warto p. Marka przetestować, to nie mam nic przeciwko. Zwłaszcza, że Wisła nie ma nadmiaru kasy i tani bramkarz jest u nas zawsze lepiej widziany niż drogi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
zobaczymy, miło by było jakby się okazał dobry a co do niemiaszków to gdybym ich tak nie nienawidził to chyba zachwycał bym się ich systemem szkolenia 24h/7 bo tyle talentów co teraz tam wypływa na każdej pozycji to w Polsce nie było było przez kilkanaście lat łącznie. Pozostaja tylko krzyczeć: Gdzie obietnice Basałaj gdzie obietnice i wynagrodzenie przeznaczcie na akademie !!! ![]() ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy klub wysłałby Gułe do psychologa albo do psychiatry może by to pomogło...
Guła Out tak czy tak , ten piłkarz nic nie wnosi do gry. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|