The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2011, 12:28
Gwiaździsty napisał(a):
"Przegiął pałę" to łagodne określenie dla tego policyjnego bandyty. W normalnym państwie wyleciałby natychmiast ze służby a sprawa zostałaby skierowana do sądu.
Dla mnie jest to zachowanie na równi z kopaniem Policjatek po głowie czy rzucaniem w nich płytami chodnikowymi.

Ponieważ obowiązuje nas coś takiego jak prawo dopóki nie wróci z L-4 nie można nic mu zrobić (to samo prawo które chroni Ciebie).

Postępowanie już jest prowadzone. Na pewno konsekwencje zostaną wyciągnięte

Gwiaździsty napisał(a):
Poza tym jego koledzy obok w żółtych kamizelkach także powinni ponieść konsekwencje, ponieważ patrzyli jak kopie gościa i wogóle nie interweniowali. Widać, że było to dla nich normalne zjawisko. Taki brak reakcji spowodowany jest tym, że jest przyzwolenie na tego typu zachowania w policji, o czym wiadomo jest od dawna.
Zachowanie kolegów naganne tak samo jak zachowanie ludzi widzących że rzuca się płytami w policje pali samochody i nic z tym nie robią (bo to "kablowanie na kolegów" - mechanizm jest ten sam)

Na takie zachowanie też niestety jest przyzwolenie społeczne. Ale modne jest myślenie na poziomie Kalego ja bronie moich kolegów a jak ktoś inny tak robi to jest fuj i be be.

Gwiaździsty napisał(a):
Ktoś kto jeździ na mecze nie raz się z czymś takim zetknął. Problem jest tylko taki, że raz na jakiś czas uda się to nagrać i powstaje mylne przeświadczenie lansowane przez reżimowe media, że to taki jednostkowy, nadzwyczajny przypadek.
Ten filmik jest też dowodem, że policja ściśle wspólpracowała z komunistycznym ścierwem, wspólnie bijąc z nimi uczestników Marszu Niepodległości.
Ten film jest dowodem że człowiek na filmie jest bucem. Równie dobrze można powiedzieć że filmy pokazywane w tvn są dowodem na to że nie było pokojowej demonstracji a tylko zamieszki i palenie samochodów.

Tyle tu było napisane że się uogólnia że większość marszu była pokojowa a wybiło się kilku bucy i tylko o nich się mówi.

Ale jeśli większość policjantów robi swoje to już można śmiało uogólniać na wszystkich takie to łatwe i przyjemne.

Nie widzisz analogii?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.11.2011, 12:37
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest to zachowanie na równi z kopaniem Policjatek po głowie czy rzucaniem w nich płytami chodnikowymi.
No i za kopanie policjantek, lub rzucanie w nie płytami teraz wielu chłopaków jest aresztowanych, lub czekają w aresztach na rozprawy. A tamten buc mimo niezbitych dowodów jest na l4. Jeśli dla ciebie jest to ok sytuacja, to gratuluję dobrego samopoczucia. Jak sam kiedyś dostaniesz po ryju od policji, to mam nadzieję, że nie zmienisz zdania, kiedy okaże się, że twój oprawca jest na zwolnieniu i, niestety, nie można mu nic zrobić. Żeby było weselej, jest na tym zwolnieniu, bo złamał sobie palca na twojej szczęce.

Nie wydaje ci się, że skoro ktoś jest w policji, to powinien dawać przykład swoim zachowaniem, a nie samemu zachowywać się jak bandyta? Bo chyba jednak jest różnica między sytuacjami przez ciebie opisywanymi, albo ja jestem jakiś inny.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2011, 12:49
pan Dudi napisał(a):
No i za kopanie policjantek, lub rzucanie w nie płytami teraz wielu chłopaków jest aresztowanych, lub czekają w aresztach na rozprawy. A tamten buc mimo niezbitych dowodów jest na l4. Jeśli dla ciebie jest to ok sytuacja, to gratuluję dobrego samopoczucia. Jak sam kiedyś dostaniesz po ryju od policji, to mam nadzieję, że nie zmienisz zdania, kiedy okaże się, że twój oprawca jest na zwolnieniu i, niestety, nie można mu nic zrobić. Żeby było weselej, jest na tym zwolnieniu, bo złamał sobie palca na twojej szczęce.
Nie wydaje ci się, że skoro ktoś jest w policji, to powinien dawać przykład swoim zachowaniem, a nie samemu zachowywać się jak bandyta? Bo chyba jednak jest różnica między sytuacjami przez ciebie opisywanymi, albo ja jestem jakiś inny.[/QUOTE]

A wielu ludzi za to kopanie i rzucanie zostanie doprowadzonych na podstawie nagrań i procesów tak samo jak ten buc (i mam nadzieje że jego koledzy widoczni na nagraniu którzy powinni aresztować go na miejscu).

Przed sądem nie ochroni go L-4 ale to niestety musi potrwać.

Jeszcze od policji po ryju nie dostałem nawet zawsze z mandatu się wygadałem - może taki ryj mam biedy że im żal mnie bić albo manday ?

Jeśli bezprawnie dostanę po ryju to zadbam o to żeby winny poszedł siedzieć ale nie zacznę opluwać i bić wszystkich policjantów na około bo IMHO jest to zachowanie poniżej wszelkiej godności dla człowieka myślącego.

pan Dudi napisał(a):
Nie wydaje ci się, że skoro ktoś jest w policji, to powinien dawać przykład swoim zachowaniem, a nie samemu zachowywać się jak bandyta? Bo chyba jednak jest różnica między sytuacjami przez ciebie opisywanymi, albo ja jestem jakiś inny.
Oczywiście że powinien i tacy panowie powinni być eliminowani z systemu. A jaka to różnica pomiędzy przykładami czy jeśli ktoś nie jest policjantem to nie obowiązują go standardy moralne? Czy można przypisywać innym standardy moralne których samy nie mamy/nie chcemy przestrzegać?

@orzeu - lepiej ja sam sobie stawiam takie same wymagania jakie chciałbym widzieć u policjanta i każdego innego obywatela.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2011, 12:50
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Zachowanie kolegów naganne tak samo jak zachowanie ludzi widzących że rzuca się płytami w policje pali samochody i nic z tym nie robią (bo to "kablowanie na kolegów" - mechanizm jest ten sam)
Śmiechu warte porównanie. To są funkcjinariusze publiczni zobligowani do przestrzegania prawa. W normalnych państwach tacy gdy popełniają przestępstwo są surowiej karani niż przeciętny obywatel.

Cytat:
Ten film jest dowodem że człowiek na filmie jest bucem.
Nie, ten film pokazuje, że nie tylko on jeden jest bucem ale jego koledzy też. Ten filmik pokazuje też to że takie zachowanie policji to norma bo jego kolegom nawet do głowy nie przyszło, zeby go złapać za wszarz.
Chyba nie doczytałeś co napisałem wcześniej. Wiele takich zdarzeń można było przeżyć (na meczach wyjazdowych szczególnie) by wiedzieć, ze nie sa to jednostkowe przypadki, jednostkowych buców na które reszta licznych kolegów patrzy nie interweniując lub nawet dogadując. Widać, że jeśli jakieś wyjazdy zaliczyłeś to pewnie te specjałem powyżej 1000 osób bo nie pisałbyś takich bzdur.

Ajax napisał:
Cytat:
Jeśli bezprawnie dostanę po ryju to zadbam o to żeby winny poszedł siedzieć ale nie zacznę opluwać i bić wszystkich policjantów na około bo IMHO jest to zachowanie poniżej wszelkiej godności dla człowieka myślącego.
Buehehehe. Wszystko jasne. Dopiero teraz to przeczytałem. Człowieku w jakimś matrixie żyjesz a to tylko POstkomunistyczna Polska. To się starsznie zdziwisz jak dostaniesz kiedyś po ryju od stróża prawa. Powodzenia w dochodzeniou prawa w "państwie prawa".
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 14.11.2011 o godz. 12:57.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 14.11.2011, 12:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Śmiechu warte porównanie. To są funkcjinariusze publiczni zobligowani do przestrzegania prawa. W normalnych państwach tacy gdy popełniają przestępstwo są surowiej karani niż przeciętny obywatel.
Odsyłam Cię do odpowiedzi jaką dałem orzeu.

Dla mnie śmiechu warte jest wymaganie standardów i postaw moralnych od innych wyższych niż u siebie.

Mnie gdybym tak kogoś skatował nie wyrzucono by z pracy ani nie obcięto pensji.

Koleś ma przesrane i bardzo dobrze i chciałbym żeby jego koledzy również mieli przesrane.

Tak samo jak marzy mi się aby ludzie wymagali od siebie takich samych standardów moralnych jakich wymaga się od policji.

@Gwiaździsty. dopiero teraz zauważyłem Twoją ostatnią linijkę.

Jestem realistą i wiem że na 99% sprawa rozeszła by się po kościach i winny nie został by ukarany.

Nie znaczy to jednak że obliguje mnie to do zniżania się do poziomu takiego człowieka.
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 14.11.2011 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów