|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja też jestem za tym, żeby temat zostawić, nie można wszystkiego kotłować cały czas w kilku tematach. Forum też musi ewoluować. Bałaganu przez to na pewno nie przybędzie, a kto wie, czy nie ubędzie.
A co do merytoryki: ja oceniam dotychczasową pracę Valkcx`a pozytywnie, choc daleki jestem od bezkrytycznych zachwytów. Tym bardziej, że nikt z nas nie wie, w jakich faktycznych uwarunkowaniach finansowych przyszło mu pracować. Tak na prawdę, pretensję mogę mieć do niego o Lameya. Skoro 3/4 forum ostrzegało przed tym transferem przewidując niewypał, skoro gość ma takie a nie inne CV i opinie kibiców drużyn, w których grał, to nie miało prawa raczej wypalić. Dlatego nie rozumiem tej decyzji. Jeśli chodzi o Jaliensa, to tu sytuacja jest odmienna. Patrząc na to, gdzie grał i jak grał były podstawy sądzić, że się sprawdzi. Przypomnę zresztą, że nawet prasa sportowa bardzo ciepło oceniała ten transfer. Niestety, Jaliens poległ - ale czy to mogła być wina Valkckx`a? Jak kupuję 5-letniego Mercedesa to mam prawo oczekiwać, że jakiś poziom będzie trzymał, a nie psuł się co 100 km... Pozytywny transfer Meliksona, Pareiki, Jovanovica. Biton - chciałbym jednak jeszcze poczekać z Jego oceną. Niby strzela, niby nam ratował dupsko, ale... no właśnie, sam nie wiem, może mam jakieś dziwne uprzedzenie do chłopaka, może się mylę. Chcę jeszcze poczekać. Genkov - również się wstrzymam, niech wróci do regularnej gry po kontuzji. Na razie nie przekonuje jakoś zbytnio. Dobra runda, potem blokada. Transfer Ilieva - hm. Sam nie wiem. Ani zły, ani dobry. Robi dużo wiatru, jest niezły technicznie, szarpie, zagrał dobry mecz z Fulham, ale jak już pochylimy się nad statystykami, to różowo nie jest. Od króla strzelców w miarę niezłej ligi wymagałbym jednak więcej. Może nie jego pozycja? Nunez - ten chłopak mi się nie podoba. Byłbym zdziwiony, gdybyśmy Go wykupili. Zalicza dużo strat, jest mało kreatywny, bardzo często zwalnia akcje, zwłaszcza kontry. A do tego walczy mniej niż Sobol czy Czarek. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|