The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2011, 22:41
Ja też jestem za tym, żeby temat zostawić, nie można wszystkiego kotłować cały czas w kilku tematach. Forum też musi ewoluować. Bałaganu przez to na pewno nie przybędzie, a kto wie, czy nie ubędzie.

A co do merytoryki: ja oceniam dotychczasową pracę Valkcx`a pozytywnie, choc daleki jestem od bezkrytycznych zachwytów. Tym bardziej, że nikt z nas nie wie, w jakich faktycznych uwarunkowaniach finansowych przyszło mu pracować.
Tak na prawdę, pretensję mogę mieć do niego o Lameya. Skoro 3/4 forum ostrzegało przed tym transferem przewidując niewypał, skoro gość ma takie a nie inne CV i opinie kibiców drużyn, w których grał, to nie miało prawa raczej wypalić. Dlatego nie rozumiem tej decyzji.

Jeśli chodzi o Jaliensa, to tu sytuacja jest odmienna. Patrząc na to, gdzie grał i jak grał były podstawy sądzić, że się sprawdzi. Przypomnę zresztą, że nawet prasa sportowa bardzo ciepło oceniała ten transfer. Niestety, Jaliens poległ - ale czy to mogła być wina Valkckx`a?
Jak kupuję 5-letniego Mercedesa to mam prawo oczekiwać, że jakiś poziom będzie trzymał, a nie psuł się co 100 km...

Pozytywny transfer Meliksona, Pareiki, Jovanovica.
Biton - chciałbym jednak jeszcze poczekać z Jego oceną. Niby strzela, niby nam ratował dupsko, ale... no właśnie, sam nie wiem, może mam jakieś dziwne uprzedzenie do chłopaka, może się mylę. Chcę jeszcze poczekać.

Genkov - również się wstrzymam, niech wróci do regularnej gry po kontuzji. Na razie nie przekonuje jakoś zbytnio. Dobra runda, potem blokada.

Transfer Ilieva - hm. Sam nie wiem. Ani zły, ani dobry. Robi dużo wiatru, jest niezły technicznie, szarpie, zagrał dobry mecz z Fulham, ale jak już pochylimy się nad statystykami, to różowo nie jest. Od króla strzelców w miarę niezłej ligi wymagałbym jednak więcej. Może nie jego pozycja?

Nunez - ten chłopak mi się nie podoba. Byłbym zdziwiony, gdybyśmy Go wykupili. Zalicza dużo strat, jest mało kreatywny, bardzo często zwalnia akcje, zwłaszcza kontry. A do tego walczy mniej niż Sobol czy Czarek.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów