The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 22:46
Cytat:
Masz gdzieś linka do tej wypowiedzi? Bo nigdzie nie widziałem żadnej bezpośredniej relacji.
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt..._niemiec_16826

fragment najbardziej istotny

Cytat:
Co się działo?

- Byli młodzi ludzie ubrani na czarno zamaskowani w kapturach, w kominiarkach. Widziałem jak wyjechał z Ordynackiej nieoznakowany radiowóz. Policjanci jednego z nich skuli kajdankami. Reszta zamaskowanych jednak stanęła przy Wareckiej i obserwowała nasz przemarsz. To byli Niemcy, zaczęli nas komentować w języku niemieckim. Byli dobrze zorganizowani, mieli też wśród siebie gościa z megafonem, on wydawał polecenia po polsku, inny tłumaczył na niemiecki. Niemcy wyzywali nas, pracowałem w niemieckich firmach i znam brzydkie niemieckie słowa. Gdy przechodziłem obok nich, to jeden z nich splunął mi na mundur.

Jak zareagowałeś?

- Zagotowało się we mnie. Kiedy on splunął, to ja odpowiedziałem mu tym samym czyli naplułem na niego. Zatrzymałem się i próbowaliśmy rozmawiać. Chciałem mu powiedzieć, żeby się odczepił, on nie chciał i doszło między nami do szamotaniny. On się zamachnął na mnie, ja broniłem się kolbą karabinu. Próbował mi go wyrwać. Zaczęliśmy się bardziej szamotać. Przyjechała policja i rozdzieliła nas. Nasze chłopaki przestali maszerować i ruszyli za mną. Zamaskowani Niemcy jednak się nie ruszyli w obronie swojego kolegi. Rozdzieliła nas policja. Dobrze, że szybko zareagowała. Gdyby nie ona mogło by być gorąco. Nie jestem z tych co da się bić jakiemuś niemieckiemu gówniarzowi.
Nie wiem , może latali gdzieś wcześniej po mieście i się lali i na tej podstawie część z nich została zatrzymana. Natomiast jeżeli przyczyną było zajście z tymi rekonstruktorami , to można było przypuszczać , że ich potrzymają na dołku i puszczą(a przynajmniej większą część).

Generalnie chodzi mi o to , że nie ma znaczenia czy byli to Niemcy , bo sytuacja Anglików , Francuzów , Hiszpanów , Włochów etc. wyglądała by zapewne podobnie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.11.2011 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 23:36
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem , może latali gdzieś wcześniej po mieście i się lali i na tej podstawie część z nich została zatrzymana. Natomiast jeżeli przyczyną było zajście z tymi rekonstruktorami , to można było przypuszczać , że ich potrzymają na dołku i puszczą(a przynajmniej większą część).

Generalnie chodzi mi o to , że nie ma znaczenia czy byli to Niemcy , bo sytuacja Anglików , Francuzów , Hiszpanów , Włochów etc. wyglądała by zapewne podobnie.
Na pewno nie tylko za to powinęli prawie 100 osób i bójek było więcej, co potwierdzają różne źródła. Niemniej, rzeczywiście, zwykła szarpanina urosła do rangi sporej bójki, a tutaj okazuje się, że lewaczki zostały pogonione przez kilkunastu porządnych chłopaków, co pokazuje ile warta jest ta antifa, kiedy trafi na kogoś w podobnej liczbie i jak ten ktoś nie ucieka od razu. Szkoda, że nie udało się ich dojechać na mieście.

Niemniej pomyśl, co by było, gdybyś pojechał do np. USA i na rekonstrukcji historycznej robionej z okazji 4. lipca splułbyś mundur, któregoś z "żołnierzy". Znieważenie symboli narodowych od kopa masz bite.

Cytat:
I czemu niemcy byli puszczeni w samopas po stolicy, skoro podobno od wjazdu do Polski było wiadomo jakimi autobusami, w jakiej liczbie jadą i byli zatrzymani na kontrolę...szkoda, że nie trwała dłużej jak choćby kontrole kibiców!!
Bo takie kontrole byłyby podobno działaniem "na wyrost". Oczywiście nie przeszkadza im ograniczanie wolności kibicom, ale śmierdzącym lewakom? Z pałkami? Ograniczać wolność? Nigdy! To przecież wolny kraj.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów