The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2011, 09:26
Wybór Moskala jest z jednej strony bardzo dobry, bo:
1) zna bardzo dobrze Wiślackie realia,
2) sam jest Wiślakiem, grał w Wiśle i w niej pracował (w domyśle dalej pracuje),
3) ma spore doświadczenie w byciu drugim trenerem oraz skromne w byciu trenerem Wisły i ma tu kilka ładnych zwycięstw, jak te z Legią czy Sevillą,
4) trenerem "w cieniu" jest od 2005 roku więc może teraz przyszła kolej na spektakularne wyjście z cienia,
5) zna doskonale obecnych piłkarzy, wie jak są przygotowani, oni go znają itp.

i tu właśnie jest druga strona medalu, punkt 5 może być z jednej strony problemem. W innych warunkach wielu z nas by liczyło na to, że trener spełniający punkty 1-5 może coś zmieni na pozytyw. Ale jest jedno ale, gdyby on przychodził z zewnątrz wydaje mi się, że wtedy ta zmiana była by mocniejsza, niż w sytuacji gdy tylko awansował z II na I trenera. Mam tu na myśli szok, czy zmianę jaka zachodzi w piłkarzach gdy przychodzi nowy trener. Chyba wiecie o co mi chodzi, bo o tym często piszą w mediach gdy nowy trener obejmuje drużynę... tylko że u nas ten trener nie jest nowy bo dobrze znany i obawiam się, że ta pozytywna energia związane ze zmianą może się nie pojawić.

Mimo wszystko liczę na to, że Moskal zaprezentuje się bardzo dobrze i wpisze się on do historii Wisły jako świetny trener. Fajnie gdyby taki duet Moskal-Kulawik rządził w Wiśle. Szkoda, że z klubu musiał odejść Ryszard. Fajnie by wyglądało, gdyby człon kadry od strony trenersko-zarządzającej tworzyli piłkarze, którzy wyeliminowali Real Saragosse. No trochę się rozmarzyłem. Ale ten mecz utkwił mi w pamięci, jak pewnie wielu, i teraz niektórzy z bohaterów tamtych dni, jak Moskal i Kulawik mogą dalej tworzyć historię, oby tak samo emocjonującą i pomyślną.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów