The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2011, 20:37
Zespół jest ciągle w fazie budowania i przestawiania klocków. Ciągle w fazie wdrażania trudnej taktyki. Po drodze zdarzają się porażki, ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Jesli już nic innego do was nie dociera, to przeanalzujcie sobie sytuacją ze Skorżą w Legii. Tam mimo prestizowych wtop nie wykonywano nerwowych ruchów, ale popierano tenera. Dziś wszyscy piejecie nad Legią.
Podobnie z Bakero. Cały ubiegły sezon przestawiał klocki w Amice i wdrażał nową taktykę. W Poznaniu wszyscy chcieli go zwolnić, zwłaszcza po zajęciu lokaty nie dającej prawa do gry w pucharach. Ale władze postawiły na niego i dziś Amica gra bardzo dobrze i radzi sobie, raz lepiej, raz gorzej, ale radzi.

Nie wspomne o błedzie jaki popełniono wobec Petrescu.

Tak trzeba zrobic z Maaskantem.
Nie słuchać pokemonow na forum.
Nie słuchać nieudolnych dziennikarzy.
Wspierac trenera i wzmacniac skład.

A przede wszystki żadnych gwałtownych ruchów.
Mam nadzieję, że Cupiał nie jest już taki porywczy. Że da Maaskantowi przepracować wiosnę i dopiero wtedy zapadną decyzje.

Inaczej ten klub zawsze będzie pośmiewiskiem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.11.2011, 20:38
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
gówno prawda, za Skorży to było okazjonalne, a za Henryka Kasperczaka regularne
i jest w 2005 bodajże, rundę przed zwolnieniem też było zacnie
4-0 z Koroną , 3-0 z Groclinem i Ruchem 5-0 z Jagą i Polonią Bytom 4-2 z Lechem 3-1 w Łodzi z Widzewem w Sosnowcu i w Zabrzu - rzeczywiście okazjonalnie
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 07.11.2011, 20:39
Napiszę to z wielkim smutkiem MIESZANIE HERBATY TRWA NADAL .....ALE CZY OD SAMEGO MIESZANIA STANIE SIĘ SŁODSZA BARDZO W TO WĄTPIĘ . Maaskant stał się koleiną ofiarą tego co w Wiśle ma miejsce od 2004 roku . brak mi słów .
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.11.2011, 20:45
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zespół jest ciągle w fazie budowania i przestawiania klocków. Ciągle w fazie wdrażania trudnej taktyki. Po drodze zdarzają się porażki, ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Tak na spokojnie powiedz mi jaka to trudna taktykę ma do wdrożenia pan trener?
Powiedz mi co według ciebie idzie w dobrym kierunku?

Według mnie tak samo jak Maaskant oderwałeś sie już od rzeczywistości i chcesz zrobić z forumowiczów debili takimi postami. Właśnie Wisła nie ma żadnej taktyki tylko dzida w przód na afere, szukanie indywidualnych akcji, oddanie piłki do kolegi na tzw. pozbycie sie piłki i niech się dzieje wola bozia.
Od kilku miesięcy staczamy się jeśli chodzi o taktykę i poziom gry po równej pochyłej a ty to nazywasz krokiem w dobrym kierunku? Szczytem indolencji trenerskiej sa super ekstra wytrenowane i grane krótkie rożne...miód malina
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
RYBA
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2011, 20:47
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to z wielkim smutkiem MIESZANIE HERBATY TRWA NADAL .....ALE CZY OD SAMEGO MIESZANIA STANIE SIĘ SŁODSZA BARDZO W TO WĄTPIĘ . Maaskant stał się koleiną ofiarą tego co w Wiśle ma miejsce od 2004 roku . brak mi słów .
DOKŁADNIE, a teksty w stylu "obrońcy Maaskanta" są żałosne. Ja sie pytam - czy to normalne że przy pierwszym lepszym kryzysie drużyny wyrzuca się trenera ? Chyba od tego jest żeby wyciągnąć wnioski i poprawić co trzeba. OK wyrzucimy Maaskanta przyjdzie kolejny pograją pól roku dobrze następnie pojawi sie ten sam problem co teraz przegrywamy 3 mecze z rzedu i i co znów zwalniamy trenera ? zatczamy błędne koło już od kilku ładnych lat.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 07.11.2011, 20:48
Zespół budowany jest źle - nie znam dobrej drużyny która budowana jest na podstarzałych gwiazdkach bez ambicji.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
haldir_sgn
Member

Od: 02.2009

Stary 07.11.2011, 20:48
jesli to prawda to z jednej strony szkoda mi Maaskanta, ale z drugiej ktos te wyniki musiał jakos przerwac, skoro Robert nie dał rady to musial Boguś.
Czy ciemno czy jasno, Wisła płynie przez Miasto.....Bo to Miasto jest Nasze! ^^
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.11.2011, 20:49
Jak mawia klasyk:

Maaskanta nie można zwolnić!!!!!

Basałaja nie można zwolnić również!!!!!

Ich trzeba wy.......ić dyscyplinarnie!!!

Zamknijmy ten temat bo RM nie jest już trenerem, czy teraz, czy jutro czy za miesiąc, czy na koniec sezonu...

Parafrazując oficjalne konto Wisły na FB. Było BUM wczoraj ok 19 na Kałuży, głowa spadł i się turla, a czy doturla się dziś czy jutro to bez znaczenia.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.11.2011, 20:49
sergio napisał(a):Wyświetl post
Tak na spokojnie powiedz mi jaka to trudna taktykę ma do wdrożenia pan trener?
Powiedz mi co według ciebie idzie w dobrym kierunku?

Według mnie tak samo jak Maaskant oderwałeś sie już od rzeczywistości i chcesz zrobić z forumowiczów debili takimi postami. Właśnie Wisła nie ma żadnej taktyki tylko dzida w przód na afere, szukanie indywidualnych akcji, oddanie piłki do kolegi na tzw. pozbycie sie piłki i niech się dzieje wola bozia.
Od kilku miesięcy staczamy się jeśli chodzi o taktykę i poziom gry po równej pochyłej a ty to nazywasz krokiem w dobrym kierunku? Szczytem indolencji trenerskiej sa super ekstra wytrenowane i grane krótkie rożne...miód malina
A jak grała Legia, a jak grał Lech w zeszłym sezonie? Lepiej? Zwłaszcza, gdy łączył ligę z pucharami? Owszem, w pucharach kuchenki zagrały pare dobrych meczów, ale w lidze ratowali się przed miejscem spadkowym przez kilka kolejek... Bakero został, mimo, że wszyscy go zjedli - kibice nazywający go Kopernikiem, media które też nie zostawiały suchej nitki, a klub zaufał. Nie mówię, że Lech oszałamia swoją grą - zdarzają się wtopy jak ostatnio z Polonią, czy beznadziejna gra z nami, ale mimo wszystko wyniki mają niezłe. Zresztą nadal jest tak, że w tej lidze każdy może wygrać z każdym, bez względu na zajmowane miejsce.

Jeżeli mają zwalniać Maaskanta, to tylko jeśli przyjdzie za niego trener ze znacznie lepszym CV.
Odpowiedz cytując
wkpn
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.11.2011, 20:55
FraMat na prawdę jestem w szoku po przeczytaniu Twojego posta.

Maaskant w Wiśle jest od sierpnia 2010 roku. Jeśli uważasz, że taki okres czasu nie jest wystarczający aby wpoić drużynie taktykę i sposób gry to jestem w szoku. Możesz napisać, że skład się gwałtowanie zmieniał ALE nie zapominaj, że Maaskant na ten sezon miał stosunkowo wcześnie (jak na Wisłę) dopięto kadrę i miał komfortowe warunki jeśli chodzi o okres przygotowawczy.

Główne grzechy Maaskanta:
- totalny brak wizji (nie wiadomo czy Wisła jest drużyną grającą defensywnie, ofensywnie, górą, dołem, kombinacyjnie - nic nie wiadomo bo nie ma w tym żadnego pomysłu, nie będę się już pastwił i pisał o graniu 3 defensywnymi pomocnikami i 1 napastnikiem z potencjalnie słabszymi przeciwnikamii),
- pycha, którą zaczął pałać powoli od momentu zdobycia mistrzostwa (na początku ta jego medialność była stonowana i całkiem w porządku ale teraz jest po prostu bezczelny np. opiniując fatalnie zagrane mecze jako dobre),
- forsowanie słabszych zawodników (Jovanovic na ławce, forsowanie Jaliensa i Lameya, niewykorzystany potencjał Paljicia, brak prawdziwej szansy na pokazanie się Riosa),
- spóźnione zmiany w meczu (Maaskant bardzo rzadko wykorzystuje ogromną szansę na zmianę oblicza meczu jaką są wcześnie zrealizowane zmiany - w połowie czy w 60. góra 70. minucie),
- brak konsekwencji wobec zawodników po słabych występach (taki Jaliens, Lamey czy Chavez dobrze wiedzą, że mogą zawalić mecz i tak wyjdą w kolejnym meczu w pierwszej 11., to nie sprzyja ani rywalizacji ani rozwojowi drużyny i zawodników).

Zarzutów jest bardzo wiele, można je mnożyć i mnożyć. Niestety ubolewam, bo nigdy nie byłem zwolennikim częstych i szybkich zmian trenerów, a Maaskant wydawał mi się nową jakością. Od jakiegoś czasu stało się z nim coś niedobrego, nie wiem jakie są tego przyczyny ale mam tego serdecznie dość.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 20:55
w tym klubie nigdy nie bedzie zadnej stabilizacji, nikt nie dostanie szansy zbudowania zespolu wedlug swojej koncepcji
mimo ze jeszcze pare miesiecy temu Robert byl swietny, to teraz jest gnojony na kazdym miejscu

przyjdzie nowy trener, zrobi dobry wynik, potem zdarza mu sie wpadki i znow trener do wyrzucenia i tak caly czas od paru lat sie bawimy ale ktos musi przeciez stracic glowe

moze wreszcie niech dostanie szanse jakis trener dluzej popracowac, pewnie holendrzy dostali obietnice ze bedzie budowana baza treningowa i ze beda dobre transfery a wyszlo jak zawsze gówno

nie wierze ze zmiana trenera cos da, ale moze sie myle
kto by nie przyszedl to po roku czy max 2 latach do zwolnienia pojdzie, bo sukces musi byc na wczoraj!

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 20:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
He, he, he dobre są tłumaczenia adwokatów Maaskanta. Nagle mamy takich słabych piłkarzy, którzy cudem na 3 kolejki przed końcem rozgrywek, zaledwie kilka miesięcy temu zdobyli MP, a teraz przegrywaja seryjnie z takimi tuzami ligi jak Podbeskidzie i to u siebie czy z parchami, którzy od początku rozgrywek zdobyli raptem 6 pkt., którzy byli lani przez wszystkich u siebie.
Prawda jest taka, że ten zespół przestał grać po fecie na Rynku. Maaskant nie potrafił ich dobrze przygotowac do pucharów. Zespół jest cieniem tego z ubiegłego sezonu. A za jego forme odpowiada własnie Maaskant.
Zobacz sobie najpierw kolego na listę kontuzjowanych piłkarzy.Ciekawy jestem jak Amica będzie grała bez Rudnevsa, a Legia by grała bez Radovicia i Ljuboli- czy jak mu tam.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 07.11.2011, 20:59
Amica nie oszałamia grą.... No jasne że nie oszałamia. Ma tyle punktów co my co uznaję za wynik beznadziejny, a Ty że nie oszałamia. Ostatnie 3 mecze R-R-P bez strzelonej bramki.

Super ruch że go nie wymienili a zostali z Bakero, tylko że dla nas.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

FraMat przechodzisz samego siebie. Jaka budowa? Czego, że tak zapytam?
Co poprawiło się w grze Wisły na przestrzeni ostatnich 6 miesięcy?

W d***e mam całą budowę. Niech grają padaczkę cały sezon, ale w dwa dni w roku mają być zwycięzcami!
Nie obchodzi mnie to, że to jest sport. Derby to nie jest mecz. To coś więcej. Maaskant musi polecieć, najlepiej ze swoimi rodakami Panami J i L. Wczoraj "pałka się przegła" i lud żada igrzysk!
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez Worcester : 07.11.2011 o godz. 21:02.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Na nSport byla podobno informacja, ze jednak polecial. Dziwne o tyle, ze to kapitalowo i informacyjnie polaczone z TVN i Onetem, wiec powinni teoretycznie miec spojne info.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.11.2011, 21:01
bo pisali że tak podała interia.pl

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie najpierw kolego na listę kontuzjowanych piłkarzy.Ciekawy jestem jak Amica będzie grała bez Rudnevsa, a Legia by grała bez Radovicia i Ljuboli- czy jak mu tam.
A jak my graliśmy w pełnym składzie choćby na wyjeździe w Łoweczu? Milion fur szczęscia i to wszystko co dało nam tam sukces.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak mawia klasyk:

Zamknijmy ten temat bo RM nie jest już trenerem, czy teraz, czy jutro czy za miesiąc, czy na koniec sezonu...

Parafrazując oficjalne konto Wisły na FB. Było BUM wczoraj ok 19 na Kałuży, głowa spadł i się turla, a czy doturla się dziś czy jutro to bez znaczenia.

I to jest konkretna wypowiedź. Nie ma co się pochylać nad rozlanym już mlekiem. Panu Holendrowi już dziekujemy ! Miał i tak szczęście, że nie podszedł wczoraj pod sektor Wisły. Usłyszałby co nieco.
Tam adwokatów Maaskanta nie było.
Zasada jest jasna przegrywasz z parchami, wkrótce wylatujesz. W jego przypadku to i tak był tylko kropka nad " i".
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2011, 21:04
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Melikson i Małecki kontuzjowany od Ruchu. Przypomnij sobie nasze wcześniejsze męczarnie. Graliśmy identyczną pytę.
Drużyna zaliczyła mega zjazd formy mimo, iż skład w zimie nie został osłabiony, a wzmocniony.
Orłów z naszych kopaczy nie robię i cudów nie wymagam, ale na Boga... z ostatnią drużyną w tabeli to my powinniśmy na kacu wygrać...
Gdyby była jeszcze jakaś wizja w tym wszystkim, gdyby to faktycznie szło w dobrym kierunku, jak pisze FraMat... ale niestety.
Powinien dograć do końca rundy i zostać zmieniony.

P.S. Co oczywiście nie znaczy, że nie potrzebujemy lepszych zawodników. To jest bezdyskusyjne.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 07.11.2011, 21:05
Z perspektywy czasu myślę też że błędem było wyrzucenie Skorży..
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.11.2011, 21:06
Do Wisły nadawałby się Probierz. Po układałby skład i miałby zapewne większe pole manewru z transferami.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 07.11.2011, 21:07
Takie pytanie przyszło mi do głowy: a co może się pogorszyć po odejściu Maaskanta? Bo jak dla mnie to NIC. Ani gra, ani wyniki. A szansa na poprawę jest pod okiem kogoś innego. Nawet nie jakiegoś Bóg wie jakiego trenejro. Nawet Kaziu Moskal z Tomkiem Kulawikiem moga być.
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 07.11.2011 o godz. 21:09.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 07.11.2011, 21:12
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Myślę że jego formuła wyczerpała się w Wiśle w tamtym okresie. Doświadczenie jakie wtedy zdobył u nas teraz procentuje w jego pracy w Warszawie. Ale jednocześnie nikt w Krakowie nie dałby mu wtedy takiego kredytu zaufania do przebudowy, bo ten który miał zmarnował wcześniej. A i nie wiem czy już wtedy wiedział jakie ruchy trzeba było podjąć czy dopiero dalsza perspektywa mu na to pozwoliła.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

willow napisał(a):Wyświetl post
Melikson i Małecki kontuzjowany od Ruchu. Przypomnij sobie nasze wcześniejsze męczarnie. Graliśmy identyczną pytę.
Drużyna zaliczyła mega zjazd formy mimo, iż skład w zimie nie został osłabiony, a wzmocniony.
Orłów z naszych kopaczy nie robię i cudów nie wymagam, ale na Boga... z ostatnią drużyną w tabeli to my powinniśmy na kacu wygrać...
Gdyby była jeszcze jakaś wizja w tym wszystkim, gdyby to faktycznie szło w dobrym kierunku, jak pisze FraMat... ale niestety.
Powinien dograć do końca rundy i zostać zmieniony.

P.S. Co oczywiście nie znaczy, że nie potrzebujemy lepszych zawodników. To jest bezdyskusyjne.
A po co do zimy go trzymać ? Ja nigdy nie jestem fanem zmian trenerskich, ale skoro Cupiał go zwolni prędzej czy później to lepiej sztucznie tego trupa nie podtrzymywać tylko odłączyć.
Zawsze to więcej czasu na ogarnięcie się dla nowego, wyrobienie sobie opinii(o ile nie bedzie znał piłkarzy)
Więcej czasu na (mam nadzieję) wywalenie szrotu do rezerw i zrobienie miejsca dla piłkarzy którzy przyjdą w oknie transferowym. A nowy trener zawsze tam kogoś swojego dostanie na dobry start.
..
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Takie pytanie przyszło mi do głowy: a co może się pogorszyć po odejściu Maaskanta? Bo jak dla mnie to NIC. Ani gra, ani wyniki. A szansa na poprawę jest pod okiem kogoś innego. Nawet nie jakiegoś Bóg wie jakiego trenejro. Nawet Kaziu Moskal z Tomkiem Kulawikiem moga być.
Dokładnie! Dodatkowo nowy trener będzie miał miesiąc, aby zapoznać się z jakimi wirtuozami ma do czynienia
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2011, 21:14
Chyba nie pamiętasz równi pochyłej, jakimi były ostatnie dwie rundy rządów Maćka przy Reymonta. Oczywiście, patrząc na to, jak ostatecznie zakończyła się tamta runda, a potem występ w pucharach, można teraz dojść do wniosku, że gorzej pod względem wyników by nie było (bo co za różnica gdybyśmy nawet nie zakwalifikowali się do pucharów?), ale w momencie zwolnienia liczyliśmy wszyscy na mistrza, a bez drastycznych posunięć wydawało się to nierealne.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 07.11.2011 o godz. 21:16.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Kossori
Junior Member

Od: 10.2007

Posypały się 3 kluczowe ogniwa dla tego zespołu (Mellikson, Małecki, Sobolewski) trzymający, kreujący i prowadzący grę, nie ma kto teraz tego robić i to jest problem...Jirsak przypomina rozgrywającego jak Diaz Tracy Chapmana niby podobieństwa są ale...Wilk nie jest w stanie kreować sam gry, Garguła zatracił zdolność ostatniego, prostopadłego podania, Nunez taki drugi Paulista. Skrzydła mamy wolne, więc bez kreatywnego środka nie ma i skrzydeł.
Wszyscy jadą po obronie, fakt słaba jak nigdy ale q...wa dawniej traciliśmy 2 bramki ale strzelaliśmy 4, nikt nie liczył straconych bo było pewne że i tak więcej strzelimy. Dzisiaj tego nie ma, w niedzielnym meczu po pierwszej połowie jeszcze miałem nadzieję, ale tak od 60min byłem pewny że choćby mieli 15 setek nic nie strzelą...to było po prostu czuć.
Ta drużyna nie gra tragicznie w obronie, oni grają prze mega hu...wo w ofensywie.
Dajcie gniazdowego na sektor "A" a poczujecie potęgę dopingu
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

@Pablo84: owszem, mamy na liście kontuzjowanych dwóch najważniejszych graczy, którzy odpowiadali za grę do przodu i kapitana drużyny, ale to nie kibice mówili przed sezonem, że mają dwie równorzędne jedenastki - i między innymi dlatego całe to ciśnienie i coraz więcej głosów domagających się głowy RM
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.11.2011, 21:15
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jak mawia klasyk:

No fajnych masz klasyków - chylę czoło
No to banieczka za zdrowie i następne złote myśli Janka - konsultanta..., a druga za to, żeby drugi klasyk (myśli trenerskiej) przybył nam na pomoc po zakończeniu narodowej misji 2012
Nadal organizacja klubu przypomina odwróconą piramidę, gdzie podstawa to sprawy szkolenia młodzieży o czym nadal sza, z kolei na górze jak zawsze wielkie nadzieje, aspiracje i ego i nieśmiertelna "walka" o LM.
Tak więc do zimy pobawimy się w trenerskie i ogólnie personalne igrzyska, w zimie będą bąki na forach i w brukowcach o Kezmanie i Van Nistelrooyu, może kolejny trener - ktoś zobaczy Jimeneza, kto inny Schaefera, a trenerem zostanie Fornalik.
A z nowym rokiem - atak na MP i LM oczywiście, potem kac, polowanie z nagonką itd. itp.
Ostatnio edytowane przez arti : 07.11.2011 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.11.2011, 21:15
Z perspektywy czasu dla większości błędem było zwalnianie Kasperczaka ..

Wiadomo jak się skończył jego powrót ,Wisła wtedy gry trenował ją Henryk była samograjem ,Kosa
w jakimś tam wywiadzie mówił,że Kasperczak im po prostu nie przeszkadzał.

Teraz niestety dla Nas poziom ligi się wyrównał,i nastały takie czasy,że każdy zespół z ekstraklasy walką jest w stanie wygrać z każdym.

Bez wysokich nakładów finansowych nie będzie wyników z rozpamiętywanych sezonów 2002/03.

Uważam też,że Maskant powinien odejść bo miał dużo czasu na to,żeby odcisnąć Swoją ręke na drużynie
a gra Wisły wygląda chaotycznie i nie ma żadnego pomysłu na gre.

Maskant przegrał w tym sezonie wszystko co się dało,więc nie widze tu ryzyka w zwalnianiu go,jednak sam trener to nie wszystko,potrzebni są nowi zawodnicy ale to wszyscy wiemy,tylko nie tacy za darmo bo Oni nie bez powodu są za darmo ;-)
aczkolwiek pozbyć się tych darmozjadów którzy teraz mają u nas kontrakty będzie bardzo ciężko,mam na myśli Lameya i Jaliensa przede wszystkim. w Dlaszej kolejności nie sprawdza się Jirsak i Kirm,z Diazem wiadomo..podac Sobie ręce po okresie wypożyczenia i tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów