The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 10:48
Pareiko - Paljic - Chavez - Jaliens - Jovanovic - Wilk - Garguła - Kirm - Iliev - Biton - Genkov

3:0 (1:0) Biton , Genkov , Kirm
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.10.2011, 12:46
Liczę, że Maaskant w niedzielę da pograć trochę dłużej Rafałowi, w ogóle to można by go wpuścić w pierwszym składzie kosztem Andraża Kirma.
Ciekawe też, czy szansę występu dostanie Genkov.

Myślę, że powrót Cvetana może być dla nas dużym plusem, jest konkurent dla Bitona, obaj będę musieli dawać z siebie teraz jeszcze więcej, w szczególności Genkov, który po kontuzji stracił miejsce w 11, na rzecz Dud. Gość wykorzystał kredyt zaufania i swoją szansę - stał się wiodącą postacią w naszym zespole.

Mam nadzieję, że piłkarze podejdą do tego meczu poważnie i w pełni profesjonalnie a nie ''wygraliśmy z Fulham to z ŁKS-em też wygramy'', albo co gorsze ''samo się wygra''

Pojawia się szansa na występ w pierwszym składzie Michała Czekaja, bo kto wie czy to nie on będzie tworzył parę stoperów z Kew w Londynie, ( nie wiem co z Bunozą) a kiedyś ten wariant trzeba wypróbować, mecz z ŁKS-em i Limanovią jest moim zdaniem dobrym momentem na taki sprawdzian.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Marcelo97
Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2011, 12:50
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że piłkarze podejdą do tego meczu poważnie i w pełni profesjonalnie a nie ''wygraliśmy z Fulham to z ŁKS-em też wygramy'', albo co gorsze ''samo się wygra''

Pojawia się szansa na występ w pierwszym składzie Michała Czekaja, bo kto wie czy to nie on będzie tworzył parę stoperów z Kew w Londynie, ( nie wiem co z Bunozą) a kiedyś ten wariant trzeba wypróbować, mecz z ŁKS-em i Limanovią jest moim zdaniem dobrym momentem na taki sprawdzian.
W pełni popieram Twoje zdanie

Pareiko - Lamey, Jaliens, Czekaj, Paljic - Nunez, Wilk - Boguski, Garguła, Iliev - Biton ( również 4 polaków )
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 21.10.2011, 12:58
Ja myślę, że prędzej Jovanović się wykuruje i to on będzie tworzył parę stoperów z Jaliensem w Londynie. A w meczu z ŁKS trener postawi pewnie jednak na Chaveza.
Odpowiedz cytując
milansport
Member

Od: 10.2004

Stary 21.10.2011, 14:54
Cytat:
Marko Jovanović na pewno nie zagra w niedzielnym meczu z ŁKS-em Łódź. Problem z kostką zawodnika przedłuża się i dlatego będzie miał on przeprowadzone dodatkowe badania.

„Marko przejdzie badanie rezonansem magnetycznym, ponieważ nadal uskarża się na kontuzję kostki. Wydawało nam się, że został w nią tylko kopnięty, ale chcemy sprawdzić, czy nie dzieje się tam coś więcej” – poinformował trener Maaskant.

Także pozostali piłkarze, którzy nie mogli zagrać w meczu z Fulham, nie pojadą na mecz do Łodzi. „Byłem dziś w naszej siłowni i widziałem drużynę Ekstraklasy, która mogłaby zostać mistrzem Polski. Melikson, Sobolewski, Małecki, Jovanović, Bunoza – oni stworzyliby razem całkiem dobry zespół” – żartował trener Wisły.
Szkoda, że Jovanovic znów nie zagra.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.10.2011, 14:56
Mam nadzieję , że zobaczymy 4:4:2 - jeśli nie w takim spotkaniu to kiedy? Ale znając Maaskanta nie ma szans , na żadne eksperymenty. Zobaczymy stary skład, a jedyne niewiadome to lewa obrona i środek pomocy Garguła czy Jirsak :/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.10.2011, 15:07
Nasi piłkarze pewnie będą zmęczeni po Fulham, dlatego obawiam się tego meczu. Tym bardziej że kadrowo wyglądamy średnio glównie przez kontuzje.

Myślę że Jirsak, Paljić i Genkow powinni zagrać w 11 (są wypoczęci). I w zalezności od sytuacji na boisku może pojawić się Biton, Garguła czy też Czekaj albo Brud w II połowie.

Trzeba walczyć o 3 punkty
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.10.2011, 15:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję , że zobaczymy 4:4:2 - jeśli nie w takim spotkaniu to kiedy? Ale znając Maaskanta nie ma szans , na żadne eksperymenty. Zobaczymy stary skład, a jedyne niewiadome to lewa obrona i środek pomocy Garguła czy Jirsak :/
Zwłaszcza po meczu z Fulham
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 21.10.2011, 16:29
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Po jaką cholerę mamy zmieniać system gry, który usiłujemy z takim trudem opanować i który jest uważany za najefektywniejszy?
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.10.2011, 16:44
Cytat:
Michał Probierz: Mamy pomysł na Wisłę

1 godz. 52 minuty temu
Piłkarze ŁKS chcą w niedzielę sprawić niespodziankę, jaką z pewnością byłoby ich zwycięstwo nad obrońcą mistrzowskiego tytułu. - Mamy pomysł na Wisłę - twierdzi trener Michał Probierz.

�ródło informacji: INTERIA.PL/PAP
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...le,1711441,812

Strach sie bac, "polski Guardiola" ma pomysl. Niestety, po naszym czwartkowym wyniku nie zdziwie sie jak my do niedzielnego meczu przystapimy zbyt spokojnie i "pomysl" wystarczy do urwania nam punktow.

W Lodzi na pewno nie czeka nas latwy mecz. Fakt, ze tam w ataku sami emeryci (Saganowski, Mieciel) czy kalecy (Szalachowski) to jednak na Wisle na pewno sie zepna. Maaskant musi wystawic mozliwie najsilniejszy sklad. Do konca rundy coraz blizej i trzeba ugrac jak najwiecej punktow dlatego do Lodzi po zwyciestwo.

Chcialbym zobaczyc Wisle z dwojka napastnikow ale pewnie nie ma co na to liczyc. Wydaje mi sie, ze w lidze powinnismy grac w bardziej ofensywnym ustawieniu, zwlaszcza, ze LKS to zespol, ktoremu mozna strzelac bramki
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.10.2011, 17:14
W Łodzi na pewno nie chcę widzieć tego [...] Gargułę bo jest [...] , co do meczu , myślę że będzie ciężko , ŁKS będzie grał na kontry a my będziemy rozgrywać spokojnie piłkę.Jak pokazały ostatnie mecze bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego można wygrywać mam nadzieję że Marko się wykuruje i razem z Ilievew będą ciągnąć grę.
Powód: licz się ze słowami. krytyka tak, obrażanie - nie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.10.2011 o godz. 21:30.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.10.2011, 17:16
moim zdaniem powinniśmy zagrać dwójką napastników biton na szpicy a za jego plecami genkov który wszedł by do składu kosztem nuneza. w pomocy iliev garguła jako defensywny wilk
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2011, 20:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę. Prędzej Diaz tam powędruje, albo Jovanović. W ostateczności Wilk albo Sobol.
Czekaj na stoperze w Londynie? A czy Maaskant wygląda na idiotę? Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham?
Ochłońcie trochę.

EDIT: Co do Rafała to zastanawiam się, czy on ma siłę żeby zagrać przez chociaż 60 minut na normalnym poziomie. Jeżeli już, to wejdzie na zmianę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2011 o godz. 20:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2011, 21:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chłopak nie wyrasta jakoś specjalnie ponad ME i ma zatrzymać obrońców Fulham?
No może jak obrońcy Fulham zagrają w ataku, to nasi napastnicy poradzą sobie z napastnikami Fulham w ich liniach obronnych?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.10.2011, 21:28
Jedyny pomysł, jaki Probierz może mieć na Wisłę to pomysł Korony Kielce. A więc ostro po kościach i modły do sędziego Małka. Ten naiwny plan może się tylko powieść wtedy, jeśli sami zagramy kichę.

Jeśli natomiast zagramy z zaangażowaniem podobnym do meczu z Fulham, to nie powinno być żadnych problemów.

Ja przede wszystkim liczę, że dobra gra Lameya i Kew nie była jakimś wybrykiem natury i incydentalnym wypadkiem, ale zwiastunem czegoś nowego i dobrego. Z całym szacunkiem dla Łodzian, ale przy takim przeciwniku obaj Holendrzy też mogą pokazać się z dobrej strony.

A jak dobrze będzie grała obrona, to już połowa sukcesu. Z przodu jest sporo opcji, myślę że zmęczony Iliew nie wyjdzie w pierwszym składzie. Otwiera się szansa dla Boguskiego, który może zagrać połówkę, a po jakiś 60 minutach zmieni go Iliew. Liczę też na dłuższą grę Genkowa, który na twardo grających Łodzian będzie idealny.

W środku pola chyba nie ma sensu stawiać na delikatnego Gargułę: szansę niech dostanie Jirsak, który mimo wszystko lepszy od Łukasza w destrukcji. Łukasz, podobnie jak Iliew wejść może ew. w końcówce.

PS. Przypominam, że za wyzywanie piłkarzy Wisły są bany
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.10.2011 o godz. 21:34.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.10.2011, 21:40
Jedynym przeciwnikiem Wisły w tym meczu będzie...Wisła.
Wszystko w głowach naszych piłkarzy. Mam nadzieję, że podejdą do spotkania z pełną koncentracją, zagrają ambitnie, powalczą o każdy centymetr boiska.
Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 21.10.2011, 22:19
Delikatnie nie na temat ale warte uwagi. W sobotę na Małopolska.TV będzie transmisja na żywo ligowego meczu naszego rywala w Pucharze Polski - Limanovii Limanova. Dodatkowo fajne jest dla nas, że Limanovia gra z naszymi tarnowskim przyjaciółmi. Sobota od 14:55 - tu jest link - http://www.malopolskatv.pl/g-14-unia-t-limanovia/
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.10.2011, 22:41
Jaka była ławka rezerwowych na meczu z Fulham?

ed:dzięki
Ostatnio edytowane przez licoo : 21.10.2011 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
czarny88
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 21.10.2011, 23:16
Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.10.2011, 23:28
willow napisał(a):Wyświetl post
Oby dwa ostatnie mecze były początkiem dobrej passy...
Oby - ŁKS i Podbeskidzie to będą pierwsze mecze kluczowe do zdobycia MP -nie możemy sobie w nich pozwolić na żadną wtopę
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.10.2011, 04:13
Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku.
- Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący.
- Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim
Ostatnio edytowane przez tofik : 22.10.2011 o godz. 04:18.
..
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.10.2011, 06:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trochę się obawiam, bo:
- ŁKS za Probierza już nie gra tak badziewnie jak na początku.
- Chcąc dobrze grać co 3 dni trzeba umieć szanować piłkę, żeby się nie zajechać. Niestety my nie umiemy. Czyli będziemy zmęczeni i człapiący.
- Gramy kichę na wyjazdach, często z przyczyny podanej w punkcie drugim
Ale z tymi najlepszymi nie wygrywają
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.10.2011, 06:57
Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.10.2011, 18:36
Oby tylko nie wyszli na mecz jak to określił Nunez "zrelaksowani".

Oby wytrzymali kondycyjnie, po ciężkim czwartkowym meczu.

Oby sędzia Małek miał dobry dzień.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 22.10.2011, 19:25
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Myśląc o tytule mistrzowskim z rywalami pokroju ŁKS-u punktów stracić nie wolno. Chyba wszyscy we Wiśle zdają sobie z tego sprawę i odpowiednio poważnie podejdą do tego meczu.
Tym bardziej, że mamy szanse na wicelidera...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.10.2011, 20:01
A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.10.2011, 20:11
crux.a napisał(a):Wyświetl post
A ja bym chciał, żeby Wisła zagrała wreszcie tak, żeby zwycięstwo było efektem ciągłej i wyraźnej przewagi technicznej i taktycznej naszego zespołu, żeby wypunktowali rywala. Ot, takie spokojne 2-0 z obiema bramkami w pierwszej połowie, z długim graniem piłką, szanowaniem sił.
Ja również. Ale 1:0 dla nas po golu Jaliensa strzelonym ręką podczas gdy Lamey robił kręcenie wora bramkarzowi też mnie usatysfakcjonuje.
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.10.2011, 20:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Poza tym za słabych mamy technicznie graczy żeby sobie spokojnie pograć piłką. W obronie to jedynie Lamey i Jaliens mogą podać do przodu, a wyprowadzenie piłki od własnego pola karnego to przecież podstawa...
Paljic też umie wyprowadzić na kontrę,nie widzę wielkiej różnicy między Paljicem a Lameyem. Obywdaj są w tym dobrzy ,ale czekam na powrót Jovanovica i zimowy transfer Stana
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.10.2011, 21:51
Cytat:
Jovanić , Czekaj , Paljić , Brud , Jirsak , Boguski , Genkov
Pareiko - z Fulham zagral pewnie. Myślę, że najgorsze ma za sobą.

Czekaj - Chavez owszem - nie zagra w LE to może grać w lidze, Czekaja widzę natomiast na mecz z Limanowią.

Brud - Jak wyżej. Z Fulham nic nie pokazał, miał grubo ponad 10 minut i kompletnie - nic.

Jirsak - Wole jednak wariant z 2 napastnikami

Genkova widzę u boku Bitona.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.10.2011, 23:25
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Paljic też umie wyprowadzić na kontrę,nie widzę wielkiej różnicy między Paljicem a Lameyem. Obywdaj są w tym dobrzy ,ale czekam na powrót Jovanovica i zimowy transfer Stana
Ale tu nie chodziło o kontry, tylko kontrolowanie gry. Pajlić nie umie dobrze podać ani utrzymać się przy piłce. Z tym drugim u Lameya też szału nie ma.
Żeby kontrolować grę trzeba mieć bardzo mało strat, a u nas - wiadomo: co trzecie podanie do rywala.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów