The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2013, 11:48
Ja dostałem golda za 79 zł i chciałbym żeby ktoś kto ma platinium za 59 zł pokazał nam umowe bo w te oferty nie wierzę.scan umowy proszę pokazać
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.04.2013, 11:51
donecki napisał(a):Wyświetl post
Ja dostałem golda za 79 zł i chciałbym żeby ktoś kto ma platinium za 59 zł pokazał nam umowe bo w te oferty nie wierzę.scan umowy proszę pokazać

Oczywiście ze sa takie oferty dla ludzi którzy składali wypowiedzenia.
Zapraszam na forum laki i tam takich ofert ludzie maja mnóstwo....
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2013, 12:10
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście ze sa takie oferty dla ludzi którzy składali wypowiedzenia.
Zapraszam na forum laki i tam takich ofert ludzie maja mnóstwo....
To pokaz umowy
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 28.04.2013, 12:20
Nie chodzi tu pakiet platinium (z vod itp.), a o niższe pakiety z pełną paczką C+. Potwierdzam są takie oferty (nawet za 49 zł), które oferują w zależności od tego ile ktoś płacił dotychczas. Im mniej płaciłeś wcześniej, tym lepszą dostajesz cenę.
Odpowiedz cytując
eol
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 29.04.2013, 01:43
A ja nie potwierdzam. Placilem wczesniej 48zl. i mi chcieli dac to samo, a raczej mniej za 54zl. Gdy sie nie zgodzilem to juz od tygodnia przestali dzwonic. Niech sie wala. Wyslali tylko na dekoder info, ze sygnal beda dostarczac do 31 maja i ze moge sam zrezygnowac z wypowiedzenia. Jednoczesnie oszukali. Bo napisali, ze daja do 31 maja 2 kanaly C+ ale ich wcale nie wlaczyli.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2013, 12:44
Cytat:
ITI Neovision złamało prawo - uznała prezes UOKiK. Urząd zakwestionował zarówno warunki nowej oferty, jak i sposób informowania o nich. UOKiK zobowiązał też sieć, by w dalszym ciągu świadczyła usługi na dotychczasowych zasadach wszystkim klientom do czasu wygaśnięcia umów podpisanych z platformami Cyfra+ i N. Za naruszenie zbiorowych interesów konsumentów firma ma zapłacić 11 mln zł.
Cytat:
W stosunku do:

- abonentów, którzy nie wypowiedzieli umowy, spółka ma poinformować, że usługi telewizyjne będą świadczone na dotychczasowych warunkach do końca okresu wynikającego z dotychczas obowiązującej umowy zawartej na czas oznaczony lub do czasu wyboru przez nich oferty NC+,

- abonentów, którzy wypowiedzieli umowy, spółka ma poinformować, że do 31 maja mogą anulować swoje wypowiedzenie. Wówczas będą im świadczone usługi telewizyjne na warunkach obowiązujących przed wypowiedzeniem umowy do końca oznaczonego okresu lub do czasu wyboru przez nich oferty NC+,

- abonentów, którzy wybrali ofertę NC+, spółka ma poinformować, że do 31 maja mogą odstąpić od wybranej oferty NC+. Wówczas będą świadczone usługi telewizyjne na warunkach obowiązujących przed dokonaniem wyboru oferty NC+ do końca oznaczonego okresu lub do czasu wyboru przez nich oferty NC+.

i po co się było spieszyć i panikować - teraz wrócą na kolanach
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.04.2013, 12:46
czy ja wiem ? z tego co wiem byli od począku przygotowani na karę.

E: Kocur - wypieprzyli ? Wiem ze napewno 1 dnia połączenia kilkanaście osób złożyło wymówienia. Kilka dni pózniej MUSIELI sie pozbyć menadżerki która przygotowała ofertę i kogoś tam jeszcze.Ale na kare byli przygotowani, kumpel nawet podawał mi przykład TV która zrobiła podobny myk.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.04.2013 o godz. 14:37.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2013, 13:16
Czy ja wiem ... wypieprzyli kilka osób z Top Managementu odpowiedzialnych za działania marketingowe / strategie dotyczącej nowej oferty.

Chyba że wszystko mieli zaplanowane - zrobić szum wokół siebie za 11 baniek.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.04.2013, 16:33
Na razie N i C+ dalej mam... 56zl za N i 109 za C+ - dla migrujacych oba, tylko mozliwosc All Inclusive za 179zl! wiec wysmialem babke, jak rezygnuje z jednego i migruje drugi... platinum za 99zl i cala reszta jak dla zwyklych smiertelnikow... Powiedzialem babce ze chce Platinum + HBO + MR za 119 i nie ma szans... Niby bede mniej placic, ale na 12 mscy nie chce dac to sie zastanawiam... Przejde sie moze jeszcze do jakiegos punktu.

Swoja droga, mial ktoś stycznosc wczesniej z oferta dla lokali gastronomicznych? jak to dzialalo, tylko za multiroom sie placilo? Zakladajac ze np mialbym w lokalu 50 telewizorow, ale max potrzebuje 3 Multiroomy... to place wtedy stanardowy abonament i za MR? widzialem ze C+ w 2010 wprowadzil za 49zl/msc licencje C+ Sport Pro dla pubow... NC+ nie ma jeszcze oferty dla lokali... Orientuje sie ktos jak to wygladalo (zakladam ze mocno sie nie zmieni)
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.05.2013, 09:00
No i ....a znów zamieszali. Zwróćcie uwagę na ceny które są w ICA. Ja zamiast 59 złotych/miesięcznie, na ICA mam 149,00 zł. Jaja normalnie. po 45 minutach wiszenia na telefonie i rozmową z działem płatności będą to prostować i będę płacił tak jak mi zaoferowali czyli 59. Nie wiem dlaczego tak robią, ale to też jakiś chwyt pewnie z ich strony.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 02.05.2013, 10:06
w ICA zawsze były podane ceny bez upustów. jak wejdziesz w szczegóły płatności, to będziesz miał 59.
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.05.2013, 10:10
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
w ICA zawsze były podane ceny bez upustów. jak wejdziesz w szczegóły płatności, to będziesz miał 59.
Potwierdzam. Zawsze tak było. U mnie w ICA jest 189 zł a na fakturze dziś 69 zł. Dlatego warto pamiętać o wypowiedzeniu. A w nowych umowach (aneksach ) wynosi ono 3 miesiące. Ja już dodałem w kalendarzu przypomnienie, bo po okresie umowy płaci się jak w ICA.
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Stary 02.05.2013, 10:51
maaarcin napisał(a):Wyświetl post

W szczegółach też widnieje 149,00 do zapłaty . Gość twierdzi że to poprawią. Poczekamy trochę

Po czterech dniach już jest w ICA -79 zł jeszcze 2 dyszki w dół i będzie oki, reklamacja zgłoszona. Burdel tam mają niezły

Czy ktoś dostał już pocztą umowę na papierze ? Podobno nawet Ci którzy zmigrowali przez telefon na początku kwietnia nie dostali umów.
Ostatnio edytowane przez focusik09 : 08.05.2013 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.05.2013, 22:38
Kuźwa, Panowie, zaczyna mnie to irytować. Umowę mam do końca maja, mam już nie pamiętam jaki pakiet ale mam wszystko z canal + oraz hbo multiroom i płacę 112 zł a babka dzwoniła i mówi że z racji że niecały miesiąc mam do końca umowy ona może mi to zaproponować samo za 140 zł. Serio tak może być? Znajomy ma to co ja tyle że w nowej ofercie zawartej w kwietniu za 90 zł a mi teraz za 140 zł daje? I cisnąć babkę czy lepiej rozwiązać umowę i czekać na ich telefony?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 09:37
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Kuźwa, Panowie, zaczyna mnie to irytować. Umowę mam do końca maja, mam już nie pamiętam jaki pakiet ale mam wszystko z canal + oraz hbo multiroom i płacę 112 zł a babka dzwoniła i mówi że z racji że niecały miesiąc mam do końca umowy ona może mi to zaproponować samo za 140 zł. Serio tak może być? Znajomy ma to co ja tyle że w nowej ofercie zawartej w kwietniu za 90 zł a mi teraz za 140 zł daje? I cisnąć babkę czy lepiej rozwiązać umowę i czekać na ich telefony?
Przede wszystkim już teraz, natychmiast wyślij wypowiedzenie umowy obowiązujące po zakończeniu aktualnej umowy terminowej. Jeśli tego nie zrobisz, a nie dogadasz się z nc+ do końca maja, to po zakończeniu obecnej umowy przechodzisz na umowę na czas nieokreślony za (szacuję patrząc na to co masz) jakieś 160-180 zł. Automatycznie! Z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia (czyli musisz płacić te 160 zł lub więcej co najmniej przez 3 miesiące, chyba, że się z nimi dogadasz - oczywiście na lepszych dla nc+ warunkach).

Tak naprawdę powinieneś wysłać wypowiedzenie do końca kwietnia. Przez to, że tego nie zrobiłeś, jeśli zrobisz to teraz, to i tak jesteś zobowiązany do zapłaty za czerwiec tej wyższej (ok. 160-180 zł) kwoty.

No chyba wymówię umowę, tylko wysłać im list i wersję elektroniczną? Podobno jakbym się zdecydował przedłużyć umowę w kwietniu to jeszcze bym dostał ofertę za 90 zł czyli 50 zł taniej niż teraz mi proponują.
Bzdura, mam bardzo podobny pakiet i w kwietniu ich propozycje zaczynały się od 159 zł, schodzili do 139.
Wogóle mówią że umowa powinna być wypowiedziana niby 1 miesiąc przed jej zakończeniem, prawda to? To jest chore, co tydzień inne oferty propozycje jakieś jaja.
Dokładnie, tak powinna być umowa wypowiedziana. Gdy wypowiesz ją teraz, to będziesz musiał jeszcze zapłacić podwyższoną opłatę za czerwiec. Ale lepsze to niż przejść na stałe na czas nieokreślony, gdzie okres wypowiedzenia wynosi trzy miesiące.
Ostatnio edytowane przez rav : 08.05.2013 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2013, 00:05
cisnąć suke! (powiedz że jaja sobie robią itd) i umów sie na kolejny telefon za np. 2 dni z czymś rozsądnym do zaoferowania, właściwie to chyba czeka mnie to samo w tym miesiącu
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2013, 08:17
najlepszy sposób na uzyskanie dobrej oferty to wysłanie wymówienia umowy. miałem n i c+ osobno. płaciłęm 98 zł za oba. po wysłaniu wypowiedzenia n i c+ dzwonili kilka razy i płace 59 zł za wszystko oczywiście po za hbo filmboxami itp.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.05.2013, 21:23
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
najlepszy sposób na uzyskanie dobrej oferty to wysłanie wymówienia umowy. miałem n i c+ osobno. płaciłęm 98 zł za oba. po wysłaniu wypowiedzenia n i c+ dzwonili kilka razy i płace 59 zł za wszystko oczywiście po za hbo filmboxami itp.
Nie ma innej opcji -TYLKO to co piszesz....przerobione na własnej skórze
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 08.05.2013, 09:33
No chyba wymówię umowę, tylko wysłać im list i wersję elektroniczną? Podobno jakbym się zdecydował przedłużyć umowę w kwietniu to jeszcze bym dostał ofertę za 90 zł czyli 50 zł taniej niż teraz mi proponują. Wogóle mówią że umowa powinna być wypowiedziana niby 1 miesiąc przed jej zakończeniem, prawda to? To jest chore, co tydzień inne oferty propozycje jakieś jaja.
WP.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 08.05.2013, 09:57
rav dzięki, w takim razie wysyłam polecony z wypowiedzeniem umowy a potem zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
WP.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 10:01
Dokładnie, poleconym z priorytetem.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2013, 18:56
rav napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, poleconym z priorytetem.
Raczej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru (taka żółta przyklejana do listu kartka).
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.05.2013, 18:45
ja mam przypadek taki : mam umowe jeszcze dlugo - do sierpnia 2014 i dobry pakiet z caloscia C+ za 70 zl ....ale skusilem sie zeby miec nSport ...wiec wyslalem priorytetem wymowienie ( w nadzieji ze dadza mi PLATYNE w cenie nawet takiej jak teraz - czyli 60 -70 zl ) ...wyslalaem w piatek 26kwietnia - a termin mijal 30 kwietnia ale nie liczy sie przeciez data wyslania tylko data ich odbioru ...pomijajac jakie to chore , to sie zastanawiam ....nikt od tego czasu do mnie nie dzwonil z nowa propozycja i mam dwa wyjscia : albo - specjalnie- niespecjalnie - nie odebrali wymowienia ze skrzynki pocztowej ..... albo odebrali i po prosttu pogodzili sie z moim wymowieniem ...dlatego mam pytanie : jest jakas mozliwosc dowiedzenia sie czy moje wymowienie zostalo dostarczone iw odpowiednim czasie ? czy po prostu za pozno sie zdecydowalem i tyle ...czyli zostaje przy dotychczasowej jeszcze ponad rocznej umowie ? ... oprocz dzwonienia do konsultanta ?
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Stary 08.05.2013, 19:54
AntyMod,
napisz na ten adres i tam zadaj im pytania
[email protected]
Nawet szybko odpowiadają, do 2 dni.
Pozdro.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 20:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Raczej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru (taka żółta przyklejana do listu kartka).
Też tak wysłałem prawie dwa tygodnie temu.
Kartki zwrotnej do tej pory nie dostałem.

Dopiero wczoraj mailem potwierdziłem, że doszło i zarejestrowane w systemie.

AntyMod, przekombinowałeś.
Ja zadałem pytanie tutaj http://ncplus.pl/kontakt/napisz-do-nas i dostałem odpowiedź następnego dnia.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.05.2013, 21:30
Też tak wysłałem prawie dwa tygodnie temu.
Kartki zwrotnej do tej pory nie dostałem.

Dopiero wczoraj mailem potwierdziłem, że doszło i zarejestrowane w systemie.

AntyMod, przekombinowałeś.
Ja zadałem pytanie tutaj wis.la/w22hj i dostałem odpowiedź następnego dnia.
Przekombinowalem ? tzn list priprytetowy za prawie 7 zeta - od piatku do wtorku nie dotrze ....jesli tak to duzo nie strace - bo mam wszystko to co na platynie - tylko przyrodnicze i axny nie w hd no i nsport tylko tymczasowo - ...wiec duzo nie trace ..a umowa dluga- i 70 zl - to nie tak najgorzej .......swoja droga , jak moze nie obowiazywac data stempla pocztowego rownie dobrze ONI z tej swojej skrzynki mogliby przez 3 miesiace nie wyciagac korenspondencji - i NIKT nie zlozylby wypowiedzenia ....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 21:38
Mając niezłą umowę na bezpieczny długi termin ze wszystkimi Canalami liczyłeś, ze nc zaoferuje Ci platinum za połowę ceny. Dla głupiego nsportu <- to mam na myśli mówiąc o przekombinowaniu.
Cóż, pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.05.2013, 21:48
Mając niezłą umowę na bezpieczny długi termin ze wszystkimi Canalami liczyłeś, ze nc zaoferuje Ci platinum za połowę ceny. Dla głupiego nsportu <- to mam na myśli mówiąc o przekombinowaniu.
Cóż, pożyjemy zobaczymy.
nie zrozumiales mnie ....ja mysle ze NIE zdazylem z wypowiedzeniem i dlatego zostaje przy tym co mam ... bo nieche mi sie wierzyc ze do wewszystkich dzwonia z lepszymi nowymi propozycjami - a do mnie akurat nie ...jesli tak to mialbym mega pecha ....dlatego jestem ciekawy czy moje wypowiedzenie doszlo na czas czy nie
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 22:11
To Ty mnie nie zrozumiałeś. Przekombinowałeś z samym pomysłem. Wypowiedzenie na 99% dotarło, skoro wysłałeś je priorytetem - upewnij się, zadając odpowiednie pytanie tutaj: wis.la/l697b
Jeśli dotarło i je uznali, to właśnie kończysz swą przygodę z Cyfrą i jesteś zdany na ich propozycje, które mogą być gorsze niż ta kwota, którą teraz płacisz.

Inna jest sytuacja tych, którym właśnie kończy się umowa - zrozumiałe, że wysyłają wypowiedzenie, bo jeśli tego nie zrobią na czas to przechodzą na nieokreślony. Inaczej wygląda, gdy ma się całkiem niezłą umowę (70 zł za 6x C+ to, biorąc pod uwagę rozbudowanie oferty C+ po fuzji więcej niż miałeś gdy zawierałeś umowę) na długi termin, licząc, że dostaniesz jeszcze nSport. Wysłaniem wypowiedzenia dałeś nc pretekst do renegocjowania umowy na warunkach korzystniejszych dla nich.

Tak jak napisałem, pożyjemy - zobaczymy.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 09.05.2013, 13:47
To Ty mnie nie zrozumiałeś. Przekombinowałeś z samym pomysłem. Wypowiedzenie na 99% dotarło, skoro wysłałeś je priorytetem - upewnij się, zadając odpowiednie pytanie tutaj: wis.la/l697b
Jeśli dotarło i je uznali, to właśnie kończysz swą przygodę z Cyfrą i jesteś zdany na ich propozycje, które mogą być gorsze niż ta kwota, którą teraz płacisz.

Inna jest sytuacja tych, którym właśnie kończy się umowa - zrozumiałe, że wysyłają wypowiedzenie, bo jeśli tego nie zrobią na czas to przechodzą na nieokreślony. Inaczej wygląda, gdy ma się całkiem niezłą umowę (70 zł za 6x C+ to, biorąc pod uwagę rozbudowanie oferty C+ po fuzji więcej niż miałeś gdy zawierałeś umowę) na długi termin, licząc, że dostaniesz jeszcze nSport. Wysłaniem wypowiedzenia dałeś nc pretekst do renegocjowania umowy na warunkach korzystniejszych dla nich.

Tak jak napisałem, pożyjemy - zobaczymy.

no i git- nic nie nawojowalem - ale nie jest tak najgorzej - Platyna - tzn silver + 6 x C+ za 69 zl - na rok - w sumie to co chcialem i mialem za 71 - zalezalo mi tylko na kilku programach hd (przyrodniczych) ktore mialem w Sd ...+ nSport - bo zadne lipne hbo i cinemaxy mnie nie interesuja - ...chcialem jeszcze wysepic dekoder- ale dostal;em tylko sagema - wiec dalej bede sie musial mordowac z moim prywatnym philipsem - ktory co 1-1,5 godz sie na chwile wylancza .... moglby ktos napisac czy jest teraz polsat hd czy nie i jak z tymi sagemami ? nie interesuja mnie zadne nagrywarki itp tylko : czy to prawda ze strasznie wolno zmieniaja kanaly ? czy to jakas bzdura ...z gory dzieki za odpowiedz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów