The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 19:09
Rudnev niby strzelił w tym sezonie już 6 nieprawidłowych bramek. Ma ktoś potwierdzenie tej informacji? Słyszał ktoś o tym?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.10.2011, 19:10
Tak, chodzi o pozycje spalone. Pomijam że nie musiały to być duże spalone, ale były.
(ŁKS, Śląsk itd)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Stary 16.10.2011, 19:13
Wisła strzeli jedną bramkę nieprawidłowo to afera. Jak Amika strzela nieprzepisowo to cisza. Weszło do roboty! Temat na newsa..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.10.2011, 20:08
Błąd sędziego w wiadomej sytuacji jak dla mnie jest oczywisty.
Tak samo oczywiste dla mnie jest to żeby pierd.lić g.wniane weszło i ich często tendencyjne wypociny.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 20:38
Przez ta cala sytuacje z bramką nikt nawet nie gada o rece Boga Nakoulmy. Chyba pilkarz z Burkina Faso nie bedzie tak sławny jak Maradona
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.10.2011, 20:48
Strasznie to wczoraj wyglądało - gra, sędziowanie, pomeczowa wypowiedź trenera... eh, nie ma żadnej satysfakcji z takiego zwycięstwa. Na duży plus zasłużył jedynie Garguła, cieszy też to że grali do końca.
Ciężko ogląda się obecną Wisłę, coraz trudniej zrozumieć pomysł Maaskanta na tą drużynę...
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.10.2011, 21:25
Karnego nie bylo Bunoza lekko tracil pilke podeszwą ,widzialem w lidze + extra ,apropo drugiego bardziej antywiślackiego jak Grzesiek Mielcarski to w CAnal+ nie zjadziesz
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.10.2011, 21:35
hola hola mości panowie i inne dzieci neostrady .... czy mam Wam przypomniec pomylki sedzow ? a gdzie bramka dla Odense ? a GDZIE PRAWIDLOWA BRAMKA ARKA 9 przypomne interntowym kibicom Arkadiusza Glowackiego ktora dawala Nam mistrzostwo naszej chorej Polski ? pomylki sdzow sie zdarzaja ityle - to sie nazywa FUKS i tylew Tym temacie ........
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 17.10.2011, 11:59
Kirm-wypad z 11 mimo ze strzelił gola najgorszy gracz na boisku

Kadra powina wygladać tak
---Jovanovic--Chavez-Jalins-Palic
--Iliev--Sobolewski(ew.Diaz),Wilk--Boguski(Gorzej od Kirma przeciw Jadze nie zagra)
------------Garguła----------
----------Biton_------------
Odpowiedz cytując
FLAMES
Junior Member

Od: 06.2006

Stary 17.10.2011, 12:24
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ...Pozdro z Białego
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 17.10.2011, 12:29
W tym wszystkim najgorsze jest to, że teraz sędziowie będą wszelkie kontrowersyjne sprawy gwizdali dla rywali a nie dla Wisły, żeby czasem znowu nie podpaść.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.10.2011, 12:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
W tym wszystkim najgorsze jest to, że teraz sędziowie będą wszelkie kontrowersyjne sprawy gwizdali dla rywali a nie dla Wisły, żeby czasem znowu nie podpaść.
ale to dobrze
Bo jeśli cos gramy i pokażemy jakośc i styl Maaskanta,to damy rade nawet jeśli sędzia Nam nie będzie pomagał.

;]

No chyba że tego nie ma i to wszystko jest jak Nasz stadion, jedna wielka prowizorka.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.10.2011, 12:53
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No bo taki jest cel takich nagonek, L czy Amici to nie dotyczy ...tam sędziowie mogą sie mylić ile wlezie ...ale na korzyść Wisły ...nigdy, przenigdy. No i teraz będzie oczekiwanie "zabrania " kilku punktów Wiśle w kolejnych meczach przez sędziów. Tyle że sędziowie aktualnie (takie jest moje zdanie) niczego w ekstraklasie nie drukują (nie to co kiedyś ...) , ot są po prostu b. słabi. I w tym nadzieja dla Wisły że mylić się będą w obie strony. Tyle że rzecz jasna każdy błąd na korzyść Wisły będzie ponownie "wielką aferą", a na niekorzyść cisza, milczenie i grób. Ot takie realia medialne naszej kopanej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.10.2011 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
FLAMES
Junior Member

Stary 17.10.2011, 12:32
Jasne , Jage skrzywdzili a najgorsze jest to że na biednej Wiśle się odbije hahaha kpina jakaś .... Panie Moderator , daj pan spokój .
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 17.10.2011, 12:33
zamknijcie ten temat. W Poznaniu czy Warszawie nikt by się nie przejmował takim golem. Wygraliśmy, koniec kropka.
A teraz wszyscy będą gwizdać przeciw nam, więc piłkarze muszą się więcej wysilać na meczach.
A my jeszcze podgrzewamy atmosferę filmikami na głównej nieoficjalnej.

Czas na Fulham i ŁKS.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.10.2011, 12:36
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
A my jeszcze podgrzewamy atmosferę filmikami na głównej nieoficjalnej.
Mnie to rozpierdala - weszło tupnęło nóżką i wszyscy biją się w piersi. Nie rozumiem, nie zgadzam się - ale nie moja rzecz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FLAMES
Junior Member

Stary 17.10.2011, 12:58
jan pierd..le normalnie nie wierze własnym oczom co czytam
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 17.10.2011, 13:07
Oj, biedna Jagiellonia...
Ale za to jak Alexis (chyba) i Cionek kilka razy wycięli równo z murawą Bitona i nawet nie dostali żółtej kartki to nic, Wilk za pierwsze wejście od razu zebrał kartkę.
Jak Skerla prawie złamał nogę Bunozie (faul bezczelny, ostry i zawodnik nie miał szans na dojście do piłki, a mimo to bezczelnie wpadł z całym impetem w Buno) to nic...
Jak Jaga grała jak banda drwali to też nic, o tym nikt nie napisze, tylko o tym, że to Wisła wygrała dzięki sędziom, jeszcze Weszlo wspomina, że to korupcja... No bójcie się Boga...
Takie błędy zdarzają się we wszystkich ligach, u nas co kolejkę jest ich mnóstwo, ale akurat do nas zawsze się muszą przyczepić.
No, ale rozumiem, trzeba chronić "polskiego Mourinho"...

Edit: Zresztą jak już jesteśmy przy Weszlo to znakomity przykład na ich obiektywność:
Cionek łamie kość jarzmową Niedzielanowi - bydlak, od razu 15 meczów dyskwalifikacji, jak można dopuszczać do takiej gry.
Niedzielan łamie noc Barcikowi (albo komuś innemu z Polonii Bytom) i.... nic. Jakiś list, w którym przeprasza za swoje zachowanie i że niby nie zauważył i takie tam duperele. No, ale przecież oni są obiektywni.
Usuńcie jeden mój post, bo mi się podwójnie kliknęło.
Powód: Przykład
Ostatnio edytowane przez arrosmay : 17.10.2011 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Stary 17.10.2011, 13:08
Ale za to jak Alexis (chyba) i Cionek kilka razy wycięli równo z murawą Bitona i nawet nie dostali żółtej kartki to nic, Wilk za pierwsze wejście od razu zebrał kartkę.
Jak Skerla prawie złamał nogę Bunozie (faul bezczelny, ostry i zawodnik nie miał szans na dojście do piłki, a mimo to bezczelnie wpadł z całym impetem w Buno) to nic...
Jak Jaga grała jak banda drwali to też nic, o tym nikt nie napisze, tylko o tym, że to Wisła wygrała dzięki sędziom, jeszcze Weszlo wspomina, że to korupcja... No bójcie się Boga...
Takie błędy zdarzają się we wszystkich ligach, u nas co kolejkę jest ich mnóstwo, ale akurat do nas zawsze się muszą przyczepić.
No, ale rozumiem, trzeba chronić "polskiego Mourinho"...
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 17.10.2011, 13:20
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
No biedna, bo zasłuzyli na wygraną, byli lepsi a Pan z gwizdkiem ich oszukał.
Zamieńmy drużyny - Jaga wygrywa 3-1 , nam sędzia nie gwizdze ewidentnego karnego, Jadze uznaje bramkę której uznać nie miał prawa, co byśmy pisali? Jebać PZPN nie?
Wszyscy kochamy Wisłe, ale smak wygrywanej w takim stylu jest mdły.

Zagraliśmy 10 mecz w tym sezonie w lidze, zagraliśmy 1 fajny, we Wronkach, w sobote z Jagą zagraliśmy jak w pozostałych ośmiu - żenująco słabo, bez ładu składu, pomysłu i jakiejkolwiek taktyki.
Stojąc na C5 wszyscy czekali czy po fakach na Jaliensa i Lameya poleci pocisk w kierunku Maaskanta - wtedy do akcji wkroczył sedzia, wygrywając nam mecz.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 17.10.2011, 15:21
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
wtedy do akcji wkroczył sedzia, wygrywając nam mecz.
Co ty bredzisz. Bramki Genkowa i Kirma też podarował Nam sędzia, czy tak !?
Tak jak juz pisałem niektórzy nie mogą się pogodzić że to jednak Wisła wygrała i to na forum Wisły... żenada.

bkl napisał(a):Wyświetl post
Nie wiecie ze niektÓrym skacze gÓl ze wisŁa jest od 10 lat praktycznie najlepsza druzyna w polsce
Prawda. Tyle że Wisła i Polska z dużej ...ale rozumiem że to taka licentia poetica.
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.10.2011 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Stary 17.10.2011, 13:08
teraz to wyglada tak cała Polska vs Wisła Krakow
w zapomnienie poszła nawet ręka murzyna
Odpowiedz cytując
bkl
Banita

Od: 12.2010

Stary 17.10.2011, 13:10
Nie wiecie ze niektÓrym skacze gÓl ze wisŁa jest od 10 lat praktycznie najlepsza druzyna w polsce
Odpowiedz cytując
penia
Member

Od: 07.2009

Stary 17.10.2011, 13:16
pamieć kibiców jest bardzo krótka i pamietają dokladnie tylko ostatnie wydarzenia!Dla wyjaśnienia karny byl dla Jagi i pierwsza bramka dla Wisły po ewidetnym faulu na bramkarzu,ale dla przypomnienia ten wielce pokrzywdzony Kupisz w poprzednim sezonie tyle razy symulował faule, a czasem udało mu się w ten sposób zarobić dla drużyny karnego,niech się teraz nie dziwi ,że sądziowie mocno się zastanawiają czy gwizdnąć faul widząc go leżącego.Kolejny wielce oburzony po meczu pan Frankowski, zapomniał że w poprzednim meczu na Reymonta upadł ze strachu przed cieniem nadbiegajacego Kirma i nabrał sędziego,choć potem karnego nie udało się strzelić.Kolejny wniosek Karny to jeszcze nie bramka!!!! Nie którzy się odnąszą sie do wyjaśnień kontrowersji pana Sławka z ligi +,tylko jak można powiedzieć ,że radomski popełnił bład i dał mały powód sędziemu, żeby podyktować karnego, a później mówić że Garguła nie byl faulowany bo to bylo zagranie na alibi!!!panowie z Canal + do tego samego worka co Maaskant widzą to co chcą widzieć!!! Jeśli chodzi o grę naszego zespołu to po raz kolejny była to żenada, nie bylo w tej drużynie widać jakieś wielkiej woli zwycięstwa,jakieś agresji w grze do 75 min gra na stojąco!!! obrona - szkoda słów,pomoc -cienizna,dopiero wprowadzenie Garguły zmieniło trochę naszą gre,ale jak już pisałem wystawienie takich ludzi w środku pomocy sprawia, że mamy taką grę jaką mamy.Dopuki nie wróci Melikson w środku pomocy musimy wychodzić trójka Sobol/Wilk-Jirsak -Garguła bo oni daja przynajmniej nadzieje na sensowne rozegranie piłki.Niewiem czemu Maaskant nie widzi,że Jaliens- Lamey - Nunez bardziej pozorują grę niż faktycznie graja,doliczyl bym jeszcze do nich Kirma ,ale w tym momencie nie mamy na skrzydłach wielkiego manewru.Ostatnia rzecz która mnie rozczarowała to nasze zachowanie na trybunie C po meczu,czemu nie zaśpiewaliśmy jakiegoś tekstu w stylu 'Wiecej ambicji Wisełko więcej ambicji.." ,rozumiem że wygraliśmy ,ale jeśli będziemy dawać przyzwolenia na takie opier***anie, to szczęscie może przestać nam sprzyjać a derby tuż tuż...Poza tym my śpiewmy przez cały mecz a nie tylko od 75 min..
Odpowiedz cytując
FLAMES
Junior Member

Stary 17.10.2011, 13:20
Prawda jest taka - jak ktoś do kogoś chce się doj...ć to tak zrobi ... pozdrawiam ... szczególnie z meczu z przed paru sezonów Lechia - Jagiellonia ....... pozdro
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.10.2011, 15:32
Milosz ja rozumiem mozna byc optymista i wogole podchodzic do zycia w stylu "wcale nie pluja tylko deszc pada".

Ale zrozum, po takiej bramce jaka podarowal sedzia, to im(Jadze) rece opadly. Przyklad z Odense 1:1 my w ataku i prawie juz mamy 2:1 a tu jeb gol z niczego i konczy sie 3:1 w dupe.

Moze ja tepy jestem ale powiedz mi skad konkretnie czerpiesz taka doze pozytywow?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 17.10.2011, 15:35
borys to nie optymizm to fakty. Ja widzę wynik 3-1 a niektórzy widać coś innego.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 17.10.2011, 15:47
milosz napisał(a):Wyświetl post
borys to nie optymizm to fakty. Ja widzę wynik 3-1 a niektórzy widać coś innego.
Każdy widzi wynik 3:1.
Tyle, że niektórzy potrafią widzieć trochę dalej w przód, niż tylko ostatni mecz.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Stary 17.10.2011, 15:39
Nie wiem czy już ktoś pisał o tym. Lyczmański został zawieszony tymczasowo. Przeczytałem na ekranie w autobusie 152.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 17.10.2011, 15:45
Takie 3:1 bedzie sie rownalo 1:3 w czwartek.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów