The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2011, 17:10
Owszem i całkiem ładnie zagrał z Bełchatowem. Tylko, że tam właśnie mial okazję grać do przodu, bo Bełchatów był całkowicie schowany na swojej połowie i nawet bał się wyjśc do kontr. I z takim przeciwnikiem, który wogóle nie atakował, to Bunoza wypadł świetnie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2011, 18:39
Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.10.2011, 22:58
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Bunoza przynajmniej nie odpuszcza, a nasz wspanialy Kew... szkoda gadac.

Przypadek Kew pokazuje czy warto inwestowac w goscia ktory wczesniej mial dluzsza przerwe w grze w pilke ,ktory nie jest juz mlody i ktorego forma juz raczej w gore nie pojdzie -czy moze postawic na kogos mlodszego ,i niech nawet robi bledy ale kiedys sie ogra.A Jaliens gra tylko dzieki znajmoscia z Valcksem i tym ze kiedys gral w reprezentacjii Holandii(kiedys.....)...jakby to byl jakis polak to powieszono by i zaszczuto go juz publicznie dawno,ale ze to obckorajowiec ....

Dobra,temat Jeliensa to temat rzeka ,mozna go odlozyc

co do meczu..

jesli przemebluje sie obrone i zagramy Jovanovic--Chavez--Bunoza--Pajlic to ja widze swiatelko w tunelu ,jelsi w dobrej formie bedzie Sobol i Nunez a Jirsak pchnie cos do przodu ,no i jesli Biton cos wykorzysta to remis bedzie dobry.Legia moze byc troche "wypompowana" entuzjazmem jacy to zajebisci nie sa ,i tutaj tez upatruje szanse

w kazdym razie szykuje sie ciekawe widowsko,bo graja ekipy ktore stracily sily w Pucharach ale sa na tyle silne zeby zagrac dobry mecz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.10.2011, 19:02
Chyba trzeba zaczac sie bac

Mecz 9. kolejki T-Mobile ekstraklasy pomiędzy Legią Warszawa a Wisłą Kraków poprowadzi sędzia Paweł Gil z Lublina. Warto przypomnieć, że arbiter ten sędziował w obecnych rozgrywkach spotkanie, w którym Biała Gwiazda uległa na własnym stadionie Lechii Gdańsk 0:1.

W ubiegłym sezonie Wisła rozegrała dwa mecze, które prowadził 35-letni Gil. Wówczas w tych spotkaniach piłkarze spod Wawelu nie zdobyli żadnego punktu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2011, 19:30
on pisał o meczach o stawkę. Reszta to wyjątki. A Sosnowiec to był mecz ze Skorżą. Nie liczy się
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2011, 19:31
Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.10.2011, 19:59
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Pareiko - Jovanović Chavez Bunoza Paljić - Wilk Sobolewski Jirsak Nunez Iliev - Biton
Kiro wyjdzie w pierwszym,a tak to ten skład OK
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.10.2011, 21:40
Widzę, ze wszyscy dobrze kombinują, że obrona to podstawa.
Czyli więcej jasnej strony mocy

Pytanie co kombinuje Maaskant.

No i żeby Biton się nie zaciął.

Duże znaczenie będzie miało, jak oba zespoły będą wyglądać kondycyjnie i szybkościowo po czwartkowych meczach. Mimo wszystko Legia chyba więcej biegała.

Wielkim optymistą nie jestem, ale wierzyć trzeba.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 22:17
A ja życzę sobie dobrego sędziowania i to wszystko ! Kto widział mecz rok temu w Warszawie ten wie co się działo
O nasz skład jestem spokojny,nasza obrona może nie jest cudowna ale Legia też nie ma czym się chwalić
Mamy najlepszych piłkarzy w lidze wiec liczę na zwycięstwo lub remis

Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 01.10.2011 o godz. 22:20.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2011, 22:28
Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz Co on zawalił z Karabachem wdg Was? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2011, 22:33
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Nie no mnie zaraz krew zaleje jak czytam te wypociny co poniektorych!!!! Jeżdza po Jovaniciu jak po b.... s... Kolego 2 mecze z karabachem Ty nazywasz poważną szansą? Weź Ty sie lepiej zastanów nad tym co piszesz Co on zawalił z Karabachem wdg Was? Bo wdg mnie cala druzyna byla do Banii, katasrtrofalna obrona z Kowalskim i Diazem, paranoja normalnie!!! Pareiko jest taki pewny wdg Was? To sobie obejrzyjcie mecz np z Polonia Bytom z wiosny, nie wspominajac o terazniejszych meczach. Gosc ma prawie 35 lat juz lepszy nie bedzie, natomiast Jovanic mial progres z Widzewem... Dla mnie Pareiko jest skonczony tak jak Pawełek, dziwne wszyscy bramkarze na P. robia bledy. To samo Sobol wszystkie pucharowe porazki z jego udzialem, powinien zakonczyc kariere po rundzie jesiennej, ale gdzie tam kto by z kasy rezygnował!!!
wow - kolejny się najebał i uraczył nas alkoholowym zwidem - piłeś nie jedź, znaczy się nie pisz
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.10.2011, 23:12
Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.

Osobiście gdybym miał x złotych i miał to postawić(pomijając sympatie itp)to z 3 wyników, postawił bym 1.
Dla mnie to niestety najbardziej prawdopodobny wynik, gdzie to nie tak że nie wierzę w naszych.
Wiara mówi X2, rozsądek(intuicja?) 1 a argumentacja - własne boisko + zdecydowanie lepsza kondycja psychiczna po wspólnym czwartku.Do tego brak mózgu drużyny u nas.
Ale mam nadzieje że się mylę i za kilkanaście godzin uciszymy Łazienkowską
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.10.2011, 23:18
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Mnie ta wyliczanka w ogóle nie interesuje, szczególnie że ona kiepsko odnosi się do dzisiejszego meczu.
Ten mecz niczego nie przesądza, bez względu na wynik jaki padnie, nie jest to też mecz o nic dla jednej z drużyn a takie też bywały.
1. W ogóle się nie odnosi. Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.

2. Przesądza. Jak przegramy to z walki o mistrza jesteśmy oficjalnie 'wyoutowani'. Bez względu na to co będą pisać dziennikarze, twierdzić działacze, piłkarze, trenerzy, a nawet bracia po szalu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.10.2011, 00:08
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ot, po prostu wszedłem na forum Wisły w temat o meczu z Legią, widzę klujące w oczy brednie, więc zamieszczam instynktownie sprostowanie.
No tak, bez fachowych uwag legionistów całe to forum żyłoby pod kloszem. Sam czasem wchodzę na forum Legii i tam bzdury odnośnie Wisły leją się strumieniami. Np. odnośnie naszego dopingu kiedyś przeczytałem, że skopiowaliśmy piosenkę od Jagi "Tylko Ty" Jednak nie mam ciśnienia, żeby założyć tam konto i sprostować pewne rzeczy, bo jak sama nazwa wskazuje to Forum Kibiców Legii, a nie Forum Komentatorów Gry Legii.

Odnośnie meczu to arbitrem się nie przejmuję, uważam jak większość na fourm, że trzeba wywalić holendrów na emeryturze (czyt. Lamey i Jaliens), a wprowadzić młodego Jovanovicia (mamy z nim kontrakt do 2016 roku) i Bunozę (do 2014). Reszta w rękach Maaskanta i Bitona.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.10.2011, 01:18
ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 02.10.2011, 07:54
labtec napisał(a):Wyświetl post
ej Panowie, czy Diaz przypadkiem nie grał kiedyś jako defensywny pomocnik ?
czy też pomocnik na skrzydle ?
Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2011, 09:12
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Może zadaj pytanie gdzie Diaz nie grał. W meczu z Barcelona zagrał jako stoper, większość spotkań za kadencji trenera Skorży rozegrał jako defensywny pomocnik.
nie wiem może się mylę ale chyba na bramce jeszcze nie grał
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.10.2011, 08:57
nie ma sie co sprzeczac z 0 22 on wie swoje a my swoje ,a tak obiektywnie w lidze od sezonu 2007/2008 LEGIA wygrala 4 razy i MY 4 razy zadnego remisu na 8 spotkan nie bylo wiec mecz bedzie ciekawy !
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.10.2011, 13:45
A chłopaki od prawie pierwszej przy łazienkowskiej ,tak sprawnie im poszedł przejazd,ale to co robi ochrona to są jaja ,dmuchaja w baloniki,alkomaty ,macaja chlopakow po jajach,wchodza jak na lotnisko karzą im buty sciagac i niestety kilkunastu juz nie weszlo
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.10.2011, 16:27
Jaliensowi dziękujemy za kolejne arcydokładne wyprowadzenie piłki, po którym Legia strzeliła gola.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 17:33
Jaliensa jak zobaczę w składzie na przyszły mecz to sam zacznę chyba zacznę doszukiwać się spisków.

Na marginesie, co Wilk robi na treningach ? Strzały w jego wykonaniu to 'klasa światowa'
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.10.2011, 17:42
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa. Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2011, 17:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa.
Nie ma drużyny, z tym się zgadzam. Gramy piach niesamowity i nie zapowiada się niestety żeby było lepiej.

Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
A cofnijmy się trochę wstecz do czasu po pierwszym meczu z Apoelem, jakie wtedy były nastroje w klubie, u kibiców, tu na forum? Co się stało, że się zjeb...ło?
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.10.2011, 17:52
Zygac sie chce. Pierwszy raz od lat nie mam zadnych emocji ogladajac Wisle, zero jakiejkolwiek druzyny. To wyglada jak pilka plazowa. Do pieknego stanu doprowadzili druzyne Basalaj, Valx i Maaskant.
Oj bez przesady Brzydka piłka zaczęła się po pozbyciu się ostatnich prawdziwych skrzydłowych jakich mieliśmy w Wiśle: Kosowskiego i Zieńczuka. Od tego czasu to typowa sinusoida, raz zagrają lepiej , raz gorzej. Gra z jednym napastnikiem (czy jak ktoś się upiera to można to nazwać grą 3 napastnikami ) , może i nowoczesna ale zwyczajnie się nie sprawdza. Jesteśmy jednym z najmniej strzelających bramek zespołów w Ekstraklasie , to coś mówi.

Gratulacje dla włodarzy Legii za trzeźwe myślenie, nie pozbyli się Skorży jak cała piłkarska polska po nim jechała, a w gazetach był wrogiem nr.1 . Widać w tym zespole potencjał w przeciwieństwie do Wisły... niestety.
Odpowiedz cytując
Aldek
Member

Od: 07.2011

Stary 02.10.2011, 18:06
Stana V mógłbyś sobie darować w czym facet zawinił? dostał przysłowiowe drobne i kolejnego cudu miał dokonać ? proponuję przypomnij sobie jakie transfery zrobił przed mistrzostwem Polski 2/3 transferów pozytywy Pareiko Melikson Genkov zapewnili mistrzostwo i Stan był zbawcą w tym okienku załatwił Bitona Jovanovicia dwóch obecnie najlepszych graczy....ale oczywiście Twoim zdaniem Stan winny.
Ostatnio edytowane przez Aldek : 02.10.2011 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 02.10.2011, 18:12
Aldek napisał(a):Wyświetl post
Stana V mógłbyś sobie darować w czym facet zawinił? dostał przysłowiowe drobne i kolejnego cudu miał dokonać ? proponuję przypomnij sobie jakie transfery zrobił przed mistrzostwem Polski 2/3 transferów pozytywy Pareiko Chavez Melikson Genkov zapewnili mistrzostwo i Stan był zbawcą w tym okienku załatwił Bitona Jovanovicia dwóch obecnie najlepszych graczy....ale oczywiście Twoim zdaniem Stan winny.

Generalnie Stana można winić jedynie za "dziadków" z Holandii Kew'a i Lameya Zapewnił im ciepłą posadkę na stare lata, a gaże mają jedną z najwyższych w zespole. Szkoda, też, że nie podpisali Baszczyńskiego który to bardo chciał wrócić do Wisły, lecz ktoś storpedował ten transfer. Od Lameya by gorzej nie grał, z pewnością nadrabiałby ambicją, Wisła by zaoszczędziła, gdyż Baszczu dostaje mniej w Polonii niż Ricardo Tubbs (Ricco) u nas. A do tego czuje się Wiślakiem.

Poza tym nie mam większych zastrzeżeń do pracy naszego dyrektora sportowego.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 02.10.2011, 17:47
Rzygam Maaskantem i tymi tyczkami z Holandii.........

Czy nie da sie z trybun jasno i dosadnie ryknac ze nie chcemy Tych paparuchow na obronie ? Maaskant jak Benhaakker na bank zeby sie podlizac kibicom to zrobi......
Jak długo na Wawelu .............

Od: 04.2003

Stary 02.10.2011, 18:34
Sprawy nierozwiązywalne koniecznymi decyzjami, rozwiązują się same z czasem. I tak :

a- piłkarze i kumaci nie chcą widzieć na stadionie pikników, a pikniki niektórych z nich i chyba szybko wszyscy wzajemnie się ze sobą nie zobaczą.
ad.a - z finansowej tęsknoty za piknikami i wynikami, szybko nastąpi rozliczenie najpierw z nieodpowienimi pilkarzami, a ewentualnie potem z całą resztą piłkarskich sztabów wszelakich, w tym z kibicowskimi także.

Nic i nikt nie jest wieczny w Wiśle, poza Jaliensem na dziś i jemu podobnymi, wybrańcami Cupiała za "pseudo"darmo, w myśl zasady - jeśli już zagraniczny, to koniecznie nietykalny i gorszy od Polaka, zaś kibice są nic nie warci i piłkarzom, a zwłaszcza Holendrom wolno z nimi robić co im się podoba, nie tylko u siebie w Holandii.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.10.2011 o godz. 19:14.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.10.2011, 18:23
Wygrała drużyna nieco lepiej poukładana, choć obie grają b. przeciętnie. Legia od strzelenia bramki jakiś czas nic nie grała.

Gramy chaotycznie, mnóstwo strat wynikających z podań "na styk" (oprócz bramkarza nie ma komu bez ryzyka podać...). Irytujące jest to "wciskanie" się na wrzutki (po koniec meczu wg statystyk mieliśmy ich prawie 30), które albo idą po nagach obrońców albo do nikogo...

Ewidentnie uszło powietrze z drużyny po APOELU.

Mała dygresja dot. Skorży. Maciek ma talent do wymykania się w ostatniej chwili od "wylotu" (tak w Wiśle jak i Legii), parę lepszych meczy (po ultimatum) i jakoś uspakaja prezesów, ... a potem Levadia i dramat klubu na kolejny rok. Dziś się cieszy, ale nie wierzę że na dobrej atmosferze długo pociągną...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 02.10.2011, 15:38
Odnosnie taktyki to widze ze ostro murujemy srodek pola, zobaczymy po meczu jaki z Maaskanta jest strateg.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów