|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co z tym Delewem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Tak jak piszesz Tofik, Melikson gra najlepiej jako lewy skrzydłowy schodzący do środka i tak powinien grać też u nas.
Niestety jak coś chcemy osiągnać w Europie musimy mieć na środku pomocy (czy to defensywni, czy ofensywni) zawodników dobrych w odbiorze i asekuracji i do tego przede wszystkim o niesamowitych płucach, ani Melikson, ani Garguła takimi zawodnikami nie są (zresztą Garguła w Bełchatowie, też częściej grał na lewej pomocy i schodził do środka). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To samo z Meliksonem. Zastanawiałem się gdzie to jest ukryty ten "szczegół", przez który nie gra w silniejszej lidze,tylko kopał się na jakimś zadupiu. W sumie facet też już młody nie jest. Początek miał rewelacyjny, teraz im dalej w las tym ciężej. Zawsze jak ktoś trafia do naszej ligi i wywija od początku,to na weryfikacje jego umiejętności czekam do kolejnej rundy. Wtedy nie ma elementu zaskoczenia,obrońcy wiedzą na co gościa stać i inaczej do nie go podchodzą. Mamy początek rundy i chyba z tym mamy do czynienia. Chociaż może jest inny powód jego średniej gry,złe ustawienie,no ale w tamtej rundzie mu to nie przeszkadzało. Nie wiem,ale jak dla mnie liga już go "przeczytała"i niczym więcej nie jest w stanie zaskoczyć.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.08.2011 o godz. 09:43.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Basałaj zapowiada transfery ale w zimie
http://tsw.com.pl/news/Basalaj-W-zimie-transfery-1328 |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to jest to o czym wczesniej pisalem, beda grube transfery.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
"Grube" w sensie pozytywnym czy negatywnym?
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To zależy kto się sprawdzi przez rundę jesienna z kim nie przedłużymy kontraktów. Ale wiadomo drużyna wciąż jest w przebudowie i nikt nie powiedział że ta przebudowa się skończyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyczytałem w momencie gdy pokazywały się co chwilę artykuły a Stanie że w PSV potrafił sciągać po 5-6 zawodników w okienku co wygląda podobnie u nas u niego musi być ruch w interesie tak pisali heh.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
To moze lepiej isc drogą Legii i sciagac pojedyncze megagwiazdy jak Ljoboja zamiast dwoch pipek pokroju Bitona i Genkova? Ustalmy sobie ze co okienko sprowadzamy jedna gwiazde i za 3 lata bedziemy miec silnego europejskiego sredniaka, reszte uzupelni sie zdolnymi Polakami i szafa gra.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Zgodzę się z Twoją tezą pod warunkiem, że sprowadzalibyśmy dobrych piłkarzy w wieku 28-30 lat. Wtedy miałoby to jakiś sens. Lub co roku 1-2 zawodników typu Melikson czy Nunez. Czyli szybkich, dobrych technicznie i wciąż w sile wieku. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ciekawi mnie co z Boguskim, Jirsakiem, Kowalskim.
Moim zdaniem są to gracze, którzy nie zagrają w meczach o stawkę w tej rundzie. Jednak sądzę, że znaleźliby bez problemu inny klub w Ekstraklasie, w którym nie mieliby problemów z regularną grą. Wypożyczenie/sprzedaż wyszłoby im na dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Czasy gdzie dobrzy gracze średniaków ligowych zasilali potentatów już dawno się skończyły, kluby wolą ich trzymać u siebie i sprzedać do takiego Wolfsburga za 2mln e gdzie słuch po nich zaginie niż do innej krajowej drużyny za 600k
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 30.08.2011 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym Bogusiego gdzieś wypożyczył a Jirsaka i Kowalskiego sprzedał tylko kto chciałby ich kupić ?
U nas dwie rzeczy powodują że jest jak jest presja wyniku i niecierpliwosc własciciela. A solidny zespół buduje się przez dłuższy czas mieliśmy takie nie dawno przykład APOEL. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Boguskim zainteresowany był bodajże Ruch. Jirsakiem Śląsk, a Kowalski w ŁKS, czy Podbeskidziu pewnie znalazłby miejsce. Co do Jirsaka to przedłużyć kontrakt o rok i wypożyczyć, mam takie wrażenie, że na wypożyczeniu zaskoczy : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jak to jest ze klub dysponujący podobnym budżetem (klub z Nikozji) i klub z równie słabej ligi a może i słabszej (zdominowanej prze 1 klub) potrafi mieć w swoich szeregach piłkarzy o 2 klasy lepiej wyszkolonych technicznie niż obecni piłkarze Wisły?
Nie rozumiem tego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Jirsaka to przedłużyć kontrakt o rok i wypożyczyć jaki tego sens ja w połowie przyszłego roku kończy mu się kontrakt jak by zaskoczył myślisz że chciałby do nas wrac i grzać ławe ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
"A solidny zespół buduje się przez dłuższy czas mieliśmy takie nie dawno przykład APOEL."
Pewnie masz na myśli np. Manchester City do którego Nasri wszedł z marszu i zaliczył kilka asyst a ta zbieranina z City rozbiła z palcem w D od lat budowany klub z Londynu 5:1.
Ostatnio edytowane przez Hanys : 30.08.2011 o godz. 12:09.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dobrze by było żeby Valckx prześledził uważnie rynek Grecki... tam coraz więcej klubów bankrutuje, co też powoduje że najlepsi ich zawodnicy chcą odejść... a nie trzeba chyba przypominać jakimi dobrymi zawodnikami dysponują poszczególne zespoły... do tego Kavala i Olympiacos Volos zostały karnie zdegradowane za czyny korupcyjne do IV ligi greckiej... tam też gra sporo dobrych latynosów
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie masz na myśli np. Manchester City do którego Nasri wszedł z marszu i zaliczył kilka asyst a ta zbieranina z City rozbiła z palcem w D od lat budowany klub z Londynu 5:1.
Problem w tym że my jesteśmy Wisła Kraków a nie Manchester City i nie mamy petromilionów żeby kupować piłkarzy którzy z marszu wkomponują się do zespołu bywają oczywiscie wyjątki od reguły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wystarczy zobaczyć, ile pieniędzy wydał Apoel na zawodników lepszych o 2 klasy od naszych żeby dojść do wniosku, że wcale nie trzeba wydawać astronomicznych kwot, żeby stać się europejskim średniakiem, grającym ładną dla oka piłkę... ba nawet wydali mniej od nas! a jakim materiałem dysponują...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oni zgrywali się przez 3-4 lata a my przez kilka m-c więc jest róznica a po drugie Cypr do podatkowy raj więc ci piłkarze mogą zarabiac o wiele więcej netto niż nasi mimo że ich budżet jest niższy.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Przede wszystkim to Apoel ma fachowcow od transferow, oni takiego łamagi Diaza nawet za darmo by nie wzieli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przede wszystkim to oni mieszkają na bajkowej wyspie gdzie macie 350 słonecznych dni w roku
![]() Oprócz pieniędzy to jest bardzo istotna karta przetargowa. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Podstawowym problemem jest to że w jeszcze wciąż trwającym okienku nie doszło do rozsądnych transferów które podniosą znacząco jakość drużyny jak było w zimie. Zamiast spokojnego i konsekwentnego budowania poszliśmy w ilość gdyż skierowaliśmy wszystkie siły na LM. Prawdopodobnie szykowane były trochę transfery wyższych lotów ale okazało się że w sejfie zabrakło gotówki i Stan musiał kombinować jak tylko mógł.
Dlatego większość transferów to wypożyczenia i krótkoterminowe umowy. ( Lamey, Biton, Diaz, Nunez). Choćby przykład napastnika najpierw był Alves potem Despotovic a na końcu Biton. Z lewą obroną to samo, Zanev, Wawrzyniak i na końcu Diaz. Na innych pozycjach mogło być to samo. Dla mnie na ten moment najlepszym transferem jest Jovanovic, perpesktywiczny, młody, grał w mocnym klubie. Niestety ale słowo "jakość" nie pasuje do tego okienka. Co do kilu piłkarzy z naszej kadry... kto się wróblem urodził ten orłem nie zdechnie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 30.08.2011 o godz. 12:49.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|